Connect with us

EVENIMENT

VALUL 4 este AICI! 21 de clujeni sunt internați la ATI și alți 112 au aflat că au Covid-19 în ultimele 24 de ore

Publicat


112 persoane au fost confirmate cu Covid-19 în județul Cluj, în ultimele 24 de ore. Rata incidenței pe județul Cluj a ajuns la 1,33.

În ultimele 24 de ore au fost făcute 3.637 de teste, din care 2.859 au fost teste rapide. Până în acest moment s-au realizat 650.811 de teste, la nivelul județului Cluj.

În acest moment, în spitale sunt internați 242 de pacienți cu Covid-19. 21 de persoane primesc îngrijiri la ATI.

3.043 de persoane au fost declarate vindecate și au fost externate din spitalele din Cluj până acum. Dintre acestea, 2.077 sunt din județul Cluj.

La Cluj au fost raportate de la debutul pandemiei 1.066 de decese asociate Covid-19. 671 au survenit la pacienți din județul Cluj.

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Salvamont Vlădeasa, fără CURENT din cauza viscolului și a zăpezii. Cod PORTOCALIU la peste 1.800 m

Publicat

viscol

Centrul Salvamont Vlădeasa din jud. Cluj, situat la cota 1.650m, a rămas fără curent de duminică seara, din cauza viscolului și a zăpezii.

Imaginile surprinse la Stația Meteo Vlădeasa arată viteza cu care suflă vântul, împrăștiind zăpada.

VIDEO FOTO. Salvamont Vlădeasa, fără CURENT din cauza viscolului și a zăpezii. Cod PORTOCALIU la peste 1.800 m

ISU Cluj a lansat o avertizare RO-Alert cod portocaliu de vânt și viscol în zona de munte, la altitudini de peste 1800 m. Valabilitate 06.01.2025, interval orar 11:00-13:00.

viscol

viscol

viscol

viscol

viscol

viscol

Citește mai departe

EVENIMENT

ATENȚIE. Vânt puternic la Cluj, în zona de munte. Rafale de peste 130 km/h. A fost emis un nou mesaj RO-Alert

Publicat

De

Viscol la munte Cluj

ISU Cluj a emis, luni, un nou mesaj RO-Alert pentru zona înaltă a județulului Cluj.

Un cod portocaliu de vânt puternic și viscol este deja în vigoare de luni dimineața la munte, la altitudini de peste 1.800 de metri.

ATENȚIE. Vânt puternic la Cluj, în zona de munte. Rafale de peste 130 km/h. A fost emis un nou mesaj RO-Alert

Astfel, în urmă cu puțin timp, a fost emis un nou mesaj RO-Alert-cod portocaliu de vânt și viscol, la altitudini de peste 1.800 de metri.

Acesta este valavil luni, 6 ianuarie, în intervalul orar 11:00-13:00.

Potrivit meteorologilor se vor semnala intensificări puternice ale vântului cu viteze la rafală de 120-130 km/h.

Până în acest moment, nu s-au primit solicitări în dispeceratul integrat ISU-SAJ.

Citește mai departe

CULTURA

Actorul român Sebastian Stan, PREMIAT la Globurile de Aur. Competiția DOMINATĂ de „Emilia Perez” și „The Brutalist”

Publicat

sebastian stan

Actorul român Sebastian Stan a fost premiat la Globurile de Aur pentru rolul din „A Different Man”. „Emilia Perez”, o comedie muzicală neobișnuită despre un lord mexican al drogurilor care își schimbă sexul, „The Brutalist” și drama istorică japoneză „Shogun” au dominat ceremonia Globurilor de Aur din acest an.

Sebastian Stan a fost nominalizat la două categorii distincte pentru cel mai bun actor. Actorul român a dedicat premiul câștigat mamei sale și a avut un mesaj emoționant pentru țara din care a plecat: „România, te iubesc!”.

„Emilia Perez” a fost recompensat cu premiul pentru cea mai bună comedie muzicală, cel mai bun film străin și cel mai bun cântec. În plus, Zoe Saldana a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar, potrivit Sky News.

Actorul român Sebastian Stan, PREMIAT la Globurile de Aur. Competiția DOMINATĂ de „Emilia Perez” și „The Brutalist”

Momentul cel mai emoționant al serii a fost discursul actriței trans Karla Sofía Gascon, care a vorbit despre identitate și rezistență.

La categoria dramă, marele câștigător a fost „The Brutalist”, o poveste despre perioada postbelică, care a obținut trei trofee importante: cel mai bun film dramă, cel mai bun actor (Adrien Brody) și cel mai bun regizor (Brady Corbet).

„Shogun”, serialul dramatic japonez, a dominat categoriile de televiziune cu trei premii de interpretare pentru actorii Hiroyuki Sanada, Anna Sawai și Tadanobu Asano, plus premiul pentru cea mai bună dramă TV.

Un alt serial de succes al serii a fost „Baby Reindeer”, care a câștigat premiul pentru cea mai bună miniserie și a adus un trofeu actriței Jessica Gunning.

„Wicked”, unul dintre cele mai așteptate filme ale anului, deși nu a câștigat premii pentru interpretare, a primit premiul special pentru realizări cinematografice și succes la box office.

Alți actori premiați au fost Demi Moore pentru „The Substance”, Fernanda Torres pentru „I’m Still Here” și Kieran Culkin pentru „A Real Pain”.

Foto: Captură YouTube

Citește mai departe

EVENIMENT

CFR Cluj aduce un ÎNLOCUITOR pentru Mogoș. Este un fotbalist crescut de Real Madrid

Publicat

alex tirlea

După ce l-a dat afară în această pauză competițională pe Vasile Mogoș pentru abateri disciplinare, CFR Cluj este în căutare de fundaș dreapta. În vizorul staff-ului a intrat Alexandru Țîrlea, un fotbalist de 24 de ani crescut de Real Madrid. Acesta s-a despărțit de Gimnàstic de Tarragona, formație din liga a treia spaniolă și din informațiile GSP, fundașul dreapta urmează să semneze cu echipa din Gruia.

Au trecut șase ani de când Alexandru Țîrlea devenea primul român din istorie care evolua pentru Real Madrid în Youth League, moment bifat într-o victorie cu AS Roma, 6-1.

Fundașul dreapta de 24 de ani nu a reușit să confirme în Spania, iar astăzi și-a reziliat contractul pe care-l avea în cel de-al treilea eșalon din Spania, la Gimnàstic de Tarragona.

CFR Cluj aduce un ÎNLOCUITOR pentru Mogoș. Este un fotbalist crescut de Real Madrid

Conform unor surse apropiate fotbalistului, acesta ar urma să ajungă în scurt timp în cantonamentul clujenilor de la Oliva Nova, din Spania, unde ar urma să semneze și contractul săptămâna viitoare. CFR Cluj este primul club din România care s-a interesat de serviciile fundașului dreapta.

„Alex Țîrlea termină înțelegerea cu Gimnàstic de Tarragona după rezilierea contractului care leagă ambele părți. Jucătorul este liber de orice obligație față de club. Gimnàstic de Tarragona îi mulțumește fotbalistului pentru efortul, disciplina și profesionalismul pe care le-a dezvoltat de când a ajuns la club, în iulie 2022. Gimnàstic de Tarragona a profitat la maximum de calitățile sale. Mult succes, atât pe plan personal, cât și profesional” este mesajul oficial postat de clubul iberic.

Cine e Țîrlea?

„M-am născut în Spania, părinţii mei au ajuns în Spania acum peste 20 de ani. Acolo am fost crescut, dar m-am obişnuit să vorbesc şi româneşte. Au fost 10 ani foarte buni la Real Madrid, foarte intenşi. Au fost foarte mulţi jucători de mare calitate, care m-au ajutat să-mi cresc și eu calitatea și să mă dezvolt. Sunt foarte mândru și sunt sigur că perioada petrecută acolo mă va ajuta în carieră, am dobândit acolo spiritul de învingător pe care doar un club mare ți-l poate insufla”, a spus Țîrlea,

Alexandru Țîrlea a fost convocat la loturile României U17, U18, U19, U21 și U23. În acest sezon, Alex a adunat doar nouă meciuri la Gimnàstic de Tarragona, 233 de minute în total.

În 2019, Real l-a împrumutat pe Țîrlea la Salamanca, în LaLiga 2, pentru ca ulterior românul să-și încheie definitiv socotelile cu gigantul din Madrid.

A ajuns la echipa secundă a celor de la Deportivo Alaves, iar în decembrie 2021 a debutat în LaLiga în tricoul „Babazorros”, într-o înfrângere cu Rayo Vallecano, 1-2, în care a fost trimis în teren în minutul 76.

Din 2022, Alexandru Țîrlea a jucat la Gimnàstic de Tarragona, cel de-al treilea eșalon din Spania. Campionatul trecut, echipa românului a ratat la limită promovarea în LaLiga 2, după o „dublă” dramatică cu Malaga.

Foto: YouTube

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate