Connect with us

CLUJUL PENTRU TOȚI!

*Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o!

Poți trimite prin:

Facebook,

WhatsApp 0786242744

Formular online

Știrea ta

Clujul pentru toți!

Lansăm un demers civic. Fără nicio influenţă politică. Consiliul Civic Local (CCL) Cluj-Napoca şi redacţia Cluj24.ro. Proiectul se numeşte „Clujul pentru toţi”.

Cel puţin o dată la 4 ani, când sunt organizate alegeri locale, candidaţii –pentru a atrage electoratul- fac diverse promisiuni privind îmbunătăţirea modului de viaţă al clujenilor.

O parte a promisiunilor vizează proiecte nerealiste, nesustenabile. Dar, chiar dacă proiectele respective ar putea să fie implementate, ele sunt tărăgănate ulterior sau chiar abandonate.

Pe de altă parte, din neştiinţă sau din cauza unor interese de partid/grup/proprii etc, candidaţii la funcţiile de primar şi consilieri locali propun şi promovează proiecte care vizează un număr prea mic de contribuabili. Sau proiecte ineficiente sub raportul costuri/beneficii.

Ca demers civic, ne propunem, alături de clujeni, să-i determinăm pe candidaţii la funcţia de primar şi la posturile de consilieri locali să-şi asume proiecte importante pentru oraş.

Proiecte propuse de specialişti în domeniile respective, dar şi de populaţie. Proiecte cu termene de realizare şi estimări de costuri.

Iar ulterior, cu ocazia implementării proiectelor respective, să transparentizeze întregul proces de derulare a acelor proiecte.

Începând de astăzi, vom publica zilnic materiale legate de problemele Clujului. Problemele vor fi identificate de specialişti în domeniile respective şi tot ei vor oferi şi soluţii de rezolvare. Dar aşteptăm şi implicarea clujenilor.

Identificaţi probleme, propuneţi soluţii şi trimiteţi-le înspre noi.

Vor fi incluse în demersul nostru. Aşteptăm sugestiile voastre în legătură cu tot proiectul nostru. Suntem convinşi că împreună îi vom determina pe viitori aleşi să ţină seama mai mult de interesele clujenilor.

Proiectul nostru se va derula în ritm mai alert până la alegerea viitorului primar al oraşului şi a consilierilor locali. Dar va continua şi după alegeri. Vom urmări, împreună cu voi, felul în care aleşii noştri vor pune în practică ceea ce s-au angajat să facă.
Până la alegeri, pe lângă materialele pe care le vom publica în legătură cu problemele oraşului şi rezolvarea lor, vom organiza şi dezbateri cu candidaţii la funcţia de primar. Confruntări de idei pentru Cluj-Napoca.

Vor fi transmisiuni live. Vă vom ţine la curent.

*Consiliul Civic Local Cluj-Napoca este o organizaţie civică şi apolitică, fondat pe 17 iunie 2004 de către Cluburile Lions şi 38 de ONG-uri. În prezent, această iniţiativă civică este susţinută de peste 45 de ONG-uri.

Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax