Connect with us

Clujul de altădată

ROMEO şi JULIETA de Cluj. O poveste de IUBIRE de 500 de ani. Lucian BLAGA. Şi alte iubiri clujene

Publicat


14 februarie. De Ziua îndrăgostiţilor. O poveste de iubire care a fascinat o lume întreagă. S-a întâmplat la Cluj, în urmă cu peste 500 de ani. Romeo şi Julieta. Dar şi alte poveşti de iubire clujene.

Îngropaţi mână în mână

Două schelete descoperite în Cluj au făcut furori în toată lumea. Un bărbat şi o femeie, scheletele lor, se ţineau de mână. Au fost descoperiţi într-o veche mănăstire clujeană. Era în 2013.

“S-au descoperit când au făcut săpături în Piaţa Muzeului, în incinta fostei mănăstiri dominicane, unde a fost Liceul de muzică. Sunt două schelete datate 1450-1550. Bărbat şi femeie, mână la mână, se vede clar că erau îndrăgostiţi. E o poveste de dragoste cu personaje din Clujul istoric. Nu le ştim numele. Poate fi un simbol al dragostei perene a doi necunoscuţi pe care i-am numit Romeo şi Julieta. Nu se ştie cum au murit. Părerea mea e că au murit împreună, poate răpuşi de o maladie. Poate au murit acolo sau doar au fost îngropaţi acolo. Probabil că erau căsătoriţi, că altfel nu-i îngropau în mănăstire. Probabil au fost doi tineri căsătoriţi, morţi în urma vreunei maladii, ciumă, sau accident”, spune, pentru Cluj24, istoricul clujean Vladimir Alexandru Bogoslavievici.

Povestea a făcut înconjurul lumii

În 2013, când au fost descoperite scheletele, povestea lor a făcut înconjurul lumii.

Povestea a fost redată, printre publicaţii, de Huffington Post. Jurnaliştii au scris că cei doi au fost îngropaţi în curtea unei mănăstiri. „Bărbatul şi femeia au fost îngropaţi ţinându-se de mână, fiind parcă legaţi de o îmbraţişare veşnică a dragostei”, relata Huffington Post.

Şi Daily Mail a scris despre poveste. Scriau că, spre deosebire de Romeo şi Julieta, cei doi nu s-ar fi sinucis, pentru că în acest fel n-ar fi fost îngropaţi în cimitir.

Povestea celor doi clujeni morţi în urmă cu peste 500 de ani a mai fost relatată de numeroase publicaţii din mai multe ţări, printre care Marea Britanie, Irlanda, Grecia.

Raoul Şorban şi o cunoscută balerină

O altă poveste de dragoste a Clujului este relatată de istoricul Vladimir Alexandru Bogoslavievici.

“A fost o căsnicie spectaculoasă. O mare balerină a Clujului, cunoscută sub numele de Larisa Şorban, iar el a fost celebrul istoric de artă şi pictor clujean, Raoul Şorban, pe care îl cunoaştem şi din alte ipostaze. Este unul dintre cei care au ajutat evreii în anii 40-44, când Clujul era sub un regim horthyst, să evadeze în România. El a fost închis 4 ani. Au fost căsătoriţi 6 ani. Numele de domnişoară al celebrei balerine era Larisa Kleitmer. Se spune că era o brunetă foarte frumoasă, care a dansat până aproape de 50 de ani. Şi a debutat pe scena Operei din Cluj.

El, pentru a nu-i ştirbi cariera, a chemat-o pe tânăra lui soţie la închisoare, i-a spus că nu ştie cât timp va rămâne acolo, dar că o roagă să depună actele de divorţ şi să-şi refacă viaţa. Până la urmă, ea i-a îndeplinit dorinţa. Era şi o situaţie politică foarte delicată. Dacă ar fi rămas soţia lui, cine ştie ce problem ar fi avut. Astfel, ea a divorţat, dar i-a cerut un lucru: să o lase să-şi păstreze numele de Şorban. El a fost de acord. Şi au rămas prieteni toată viaţa”, mai spune, pentru Cluj24, istoricul clujean.

*Raoul Șorban (4 septembrie 1912, 18 iulie 2006), critic de artă, pictor, scriitor, eseist, memorialist.

*Larisa Șorban (30 ianuarie 1926, 2002), prim-balerină a Operei din Cluj.

Stră-străbunica reginei Marii Britanii s-a iubit la Cluj

O poveste tragică de iubire a avut la Cluj chiar stră-străbunica Reginei Elisabeta a Marii Britanii. Ea a locuit mulţi ani la Cluj, la începutul anilor 1800.

În Palatul Rhedey din Cluj-Napoca, situat la colţul Pieţei Unirii cu str. Napoca, a copilărit o stră-stră bunică a Reginei Elisabeta a II-a, Claudine Rhedey.

„Este fiica lui Ladislau Rhedey, Claudine Rhedey, născută la Sângeorgiu de Pădure. Acolo a fost şi înmormântată. Ea a copilărit în Palatul Rhedey din Cluj. La un bal, cred că la Viena, l-a întâlnit pe prinţul Alexandru de Wurttemberg, şi a fost o dragoste la prima vedere. Numai că n-a putut fi realizată căsătoria dintre cei doi fiindcă s-a opus tatăl lui Claudine. Ca să-l îmbuneze, prinţul german a învăţat şi ungureşte.

S-au căsătorit într-un târziu, din cauză că tatăl lui Claudine nu era de acord cu căsătoria. Au avut trei copii, două fete şi un băiat, Francis. De la Francis se trage Regina Elisabeta a II-a, pe linie maternă. Ea moare la 29 de ani, unii spun că în accident de călărie, fiind însărcinată, în drum spre soţul său”, mai spune, pentru Cluj24, istoricul clujean Vladimir Alexandru Bogoslavievici.

*Claudine Rhédey de Kis-Rhéde (21 septembrie 1812, 1 octombrie 1841). Pe linie maternă, prin Petru Racz, a fost înrudită cu familia Raţiu de Noşlac. Claudine Rhédey a fost înmormântată în Biserica Reformată din Sângeorgiu de Pădure. Fiul său Francisc a fost tatăl reginei Maria, consoarta regelui George al V-lea al Marii Britanii şi bunica actualei regine a Marii Britanii.

*Ducele Alexandru de Württemberg (9septembrie 1804, 4 iulie 1885), tatăl Prinţului Francisc de Teck şi bunicul viitoarei regine Mary de Teck, soţia regelui George al V-lea al Marii Britanii.

Lucian Blaga şi iubirile sale

Nici marele poet Lucian Blaga n-a scăpat de fiorii dragostei. Dimpotrivă. A fost săgetat de mai multe ori.

“O preoteasă a fost muză a lui Lucian Blaga. Era soţia preotului Florea Mureşan. Era paroh la Biserica Ortodoxă din Deal, str Bisericii Ortodoxe. Ea se numea Eugenia şi patrona unele serate în cadrul cărora Blaga era nelipsit. A fost frapat de frumuseţea ei. I-a scris numeroase creaţii lirice. Blaga a avut mai multe aventuri sentimentale. Inclusiv cu nevasta lui Leon Daniello. Dar nu se ştie dacă aventurile astea sentimentale ale lui erau şi erotice. Dar se ştie că şi cu soţia marelui medic pneumolog a avut o idilă”, povesteşte Vladimir Alexandru Bogoslavievici.

O altă idilă a avut Iuliu Coroianu.

“Dragostea între Iuliu Coroianu, care a stat pe Emil Isac 23, şi Dorina Raţiu, a doua lui nevastă. Ea era fiica lui Ioan Raţiu. Coroianu se pare că este autorul Memorandumului şi la el în casă s-a elaborat primul memorandum”, mai spune istoricul clujean.

*Iuliu Coroianu (1847, 29 martie 1927) a fost jurist, fratele Clarei Maniu, mama lui Iuliu Maniu.

*Dr. Ioan Rațiu (19 august 1828, 4 decembrie 1902), om politic român transilvănean, avocat, unul din întemeietorii Partidului Național Român din Transilvania, al cărui președinte a fost între 1892-1902. A fost unul din principalii autori ai Memorandumului adresat în 28 mai 1892 împăratului Francisc Iosif I în numele națiunii române din Transilvania.

Ziua îndrăgostiţilor

Ziua Îndrăgostiților, numită şi Ziua Sfântului Valentin.

Ziua Îndrăgostiților este recunoscută ca o semnificație culturală, religioasă și comercială de dragoste și dragoste romantică.

Legenda Sfântului Valentin spune că era un împărat roman al cărui nume era Claudiu al II-lea. El era un luptător îndârjit și a avut multe războaie. A vrut o armată puternică, dar majoritatea bărbaților romani nu doreau să meargă în luptă. Împăratul s-a gândit că, în locul luptei, bărbații preferau să stea acasă cu soțiile și copiii lor. În consecință, Claudiu a decis ca niciunul dintre soldații din Roma să nu se mai poată căsători. Împăratul s-a gândit că această lege îi va face pe bărbați să meargă la război și să lupte ca niște adevărați soldați.

Valentin, care era un preot creştin, credea că dreptul oamenilor de a se căsători era dat de Dumnezeu, iar Claudiu nu avea dreptul să-l interzică. El a căsătorit în secret cupluri, cununiile fiind făcute în locuri secrete, pentru a nu putea fi găsit de împărat. Într-un final, Claudiu l-a găsit și l-a arestat. Lui Claudiu i-a plăcut personalitatea lui Valentin, considerând că este un om tânăr și înțelept. L-a încurajat să renunțe la creștinism și să devină un soldat roman. Când Valentin a refuzat, a fost întemnițat și condamnat la moarte. Până în ziua execuției, el a trimis scrisori de adio către prietenii săi și le-a semnat scriind „Adu-ți aminte de Valentin al tău.”

Valentin a fost probabil executat pe 14 februarie în anul 269 sau 270.

În tradiţia românească există Dragobetele, sărbătorit pe 24 februarie.

Este considerat patron al dragostei și bunei dispoziții pe plaiurile românești, fiind identificat cu Cupidon, zeul dragostei în mitologia română.

(MaAv)



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Sănătatea SP Cluj câștig detașat acasă cu Victoria Carei, în Liga a III-a de fotbal

Publicat

sanatatea

Sănătatea SP Cluj a câștigat, vineri, partida cu Victoria Carei din etapa a IX-a a play out-ului seriei a 10-a din Liga a III-a. Meciul s-a încheiat cu 3-0 după ce gazdele au reușit să se impună prin dubla lui Dioszegi și golul lui Dorin Goga.

Prima repriză începe cu o ocazie a gazdelor în minutul 6 al partidei, Goga execută un corner, însă mingea este respinsă de jucătorul oaspeților. La scurt timp Sănătatea SP Cluj primește o lovitură liberă executată de același Dorin Goga, însă balonul trece pe lângă poartă.

Penalty pentru gazde

sanatatea

Gazdele beneficiază de un penalty în minutul 45 al partidei, după un henț al oaspeților în careu. Dorin Goga bate penalty-ul care este apărat de portarul Károly Fila. Mingea revine la Goga care încearcă să șuteze din nou, apoi Dioszegi trimite pe lângă poartă și arbitrul fluieră finalul primei reprize.

A doua repriză începe cu golul lui Dioszegi de la Sănătatea care marchează dintr-o lovitură cu capul și reușește să își ducă echipa în avantaj. Oaspeții își creează ocazii și șutează la poarta lui Chindriș, dar șuturile sunt blocate de apărarea echipei gazdă.

Golul lui Goga

Vescan execută o lovitură liberă și trimite spre Dorin Goga, acesta reușind să preia și să înscrie, astfel mărind diferența la 2-0 pentru Sănătatea SP Cluj.

Dioszegi înscrie în minutul 90 al partidei, reușind astfel dubla și meciul se termină cu victoria gazdelor la scorul de 3-0.

Sanătatea SP Cluj este a patra echipă clasată în seria a 10-a din grupa de retrogradare cu 32 de puncte. Victoria Carei este prima clasată, la 8 puncte distanță de Sănătatea Cluj.

Componența echipelor

Sănătatea SP Cluj: Chindriș- Stefan, Stretea, Cimpoeșu, Paul, Vescan, Diomande Cîmpean, Dioszegi, Oltean, Goga. Au mai evoluat și: Mureșan, Saroși, Yuh, Szoloszi.

Victoria Carei: Károly Fila- Ciul, Dunca, Marina E. , Popovici, Barta, Vajda, Marina D. , Hosu, Haiduc. Au mai evoluat: Horvath, Barth, Kinczel.

În următoarea etapă, Sănătatea SP Cluj va juca în deplasare pe terenul celor de la Minaur Baia Mare, iar Victoria Carei va juca pe terenul celor de la SC Olimpia MCMXXI Satu mare.

Timeea Morocoj

Citește mai departe

CULTURA

VIDEO FOTO. Expoziția de artă vizuală „Metamorfoze Templiere”. Strângere de fonduri în scop caritabil

Publicat

vernisaj

Expoziția de artă vizuală „Metamorfoze Templiere”, organizată de Asociația Culturală AREXERA, și-a deschis porțile, joi, la Grand Hotel Napoca.

Expoziția este organizată cu scopul de a susține activitatea Casei de Tip Familial „Maica Domnului”, care aparține Congregației Surorilor Maicii Domnului, din Cluj-Napoca.

vernisaj

VIDEO FOTO. Expoziția de artă vizuală „Metamorfoze Templiere”, la Grand Hotel Napoca

Expoziția din acest an se desfășoară în preambulul Capitulului de înnobilare organizat anul acesta la Cluj-Napoca și reunește lucrări de arte vizuale donate, pentru strângere de fonduri în scop caritabil de la 16 artiști:

Ada Muntean
Alina Aldea
Alia Bakutayan
Adrian Grecu
Andra Roman
Camelia Moritz
Claudia Chelaru
Elena Ilash
Eugen Moritz
Fidias Vasquez
Florin Marin
Gheorghe Feneșan
Ioana Antoniu
Liliana Marin
Magdalena Pelmuș
Oana Năstăsache

vernisaj

Iubitorii, consumatorii de artă, vizitatorii și toți cei care au susținut cauza noastră, au avut ocazia să achiziționeze una dintre lucrările expuse, oferind astfel un prețios aport de încurajare și ajutor Casei de Tip Familial „Maica Domnului”.

vernisaj

Lucrările vor fi expuse în perioada 16 – 26 mai, la Grand Hotel Napoca din Cluj-Napoca”, au transmis organizatorii.

Citește mai departe

EVENIMENT

Compania aeriană Animawings lansează zboruri Cluj-București de pe Aeroportul ”Avram Iancu”

Publicat

București

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj anunță debutul unor noi zboruri regulate directe spre Bucureşti, în toamna anului 2024. Astfel, începând cu data de 16 septembrie 2024, de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj vor fi operate în premieră noi zboruri interne spre capitala țării, de către compania aeriană Animawings, cu 5 frecvenţe săptămânale, de luni până viner.

Zborurile directe Cluj-București vor fi operate de compania aeriană Animawings cu aeronave de tip Airbus A220, ce dispun de 8 locuri la clasa business și 130 de locuri la clasa economic, iar biletele puse deja în vânzare, vor avea un preț de pornire de 38 euro per segment.

Destinație solicitată

David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj, a precizat: „Cluj-București este o rută extrem de solicitată de pasagerii noștri.

Decizia companiei aeriene Animawings vine în completare la ceea ce avem deja în operare, cu ceilalți  parteneriaerieni de pe aeroport, Bucureşti fiind una dintre cele mai solicitate destinaţii, adeseori cu lipsă de capacitate și prețuri relativ ridicate.

Mai multe opțiuni de călătorie înseamnă o ofertă diversificată de servicii, dar și costuri mai reduse pentru pasagerii clujeni.Dorim mult succes companiei aeriene Animawings în eforturile sale de a-și diversifica portofoliul de rute operate și suntem convinși că vor deschide în curând și alte destinații de pe Aeroportul Internațional Cluj”.

Înființată în 2020

Compania aeriană Animawings a fost înființată în 2020 și este una dintre cele mai noi companii aeriene din România, cu sediul în București, cunoscută pentru zborurile regulate spre destinațiile sale din Insulele Grecești, dar și pentru expertiza sa în operarea de zboruri tip charter pentru turoperatorii români, parteneri și/sau persoane fizice.

În prezent, alături de zborurile spre capitala României, compania Animawingsmai operează de pe Aeroportul International Cluj și zboruri charter spre Hurghada (Egipt) și Zakynthos (Grecia).

Citește mai departe

EVENIMENT

Aproape 70 de străzi din Cluj-Napoca, fără current electric. AVARIE de proporții

Publicat

Electrica

Electrica Distrbuție Transilvania anunță, vineri seara, o avarie de proporții la Cluj-Napoca fiind afectate aproape 70 de străzi care au rămas fără current electric.

Reluarea furnizării curentului electric este preconizată la oar 21,30.

Străzile afectate

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: 21 DECEMBRIE 1989

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: ALEEA ALEXANDRU LAPEDATU

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: ALEEA MUSCEL

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: ALVERNA

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: AMURG

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: ANTONIO GAUDI

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: ARTARULUI

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: BARBU DELAVRANCEA

Loc: CLUJ-NAPOCA, Cartier: BECAS

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: BECAS

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: BOERIU ETA

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: BOHATIEL ALEXANDRU

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: BRANCUSI CONSTANTIN

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: BRASOV

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: BUDAI DELEANU

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: C-TIN BRINCOVEANU

Loc: CLUJ-NAPOCA, Piata: CIPARIU

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: COLONIA BECAS

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: DIMITR. BOLINTINEANU

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: DINU LIPATTI

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: DOSTOIEVSKI

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: DRAPELULUI

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: EFTIMIE MURGU

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: ENDRE ADY

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: EUGEN BROTE

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: FADRUSZ JANOS

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: FAGULUI

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: FLUIERASULUI

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: FRANCE ANATOLE

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: FRANCU AMOS

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: GALAXIEI

Loc: CLUJ-NAPOCA, Piata: ION AGARBICEANU

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: IORGA NICOLAE

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: LACATUSULUI

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: LACRAMIOARELOR

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: LEHRER MILTON

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: LUCHIAN STEFAN

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: LUTOASA

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: MACESULUI

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: MACINULUI

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: MAIORESCU TITU

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: MALINULUI

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: MIKSZATH KALMAN

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: MINERILOR

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: MURESANU ANDREI

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: NICOARA MOISE

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: NICOLAE DRAGANU

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: NOTTARA CONSTANTIN

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: PACIUREA DIMITRIE

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: PALTINIS

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: PARVAN VASILE

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: PLAIURI

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: PONORULUI

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: PREDEAL

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: PRISLOP

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: SEVER AXENTE

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: STEJARULUI

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: TITULESCU NICOLAE

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: TRIFOIULUI

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: VALEA CHINTAULUI

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: VALEA FANATELOR

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: VULCAN IOSIF

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: XENOPOL

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: ZONA DOSUL DE LA COADA TELEACULUI

Loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: ZRINYI

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax