EVENIMENT
Partidele primesc spații generoase în Centru din partea Primăriei Cluj-Napoca

Partidele primesc spații generoase în Centru din partea Primăriei Cluj-Napoca, prin prelungirea unor contracte de chirie existente. PNL beneficiază de cea mai mare suprafață, 460 de metri pătrați.
Chiriile lunare au fost stabilite printr-o hotărâre din anul 2009, iar reprezentanții partidelor politice achită 0,5 lei pe metru pătrat.
UDMR își continuă activitatea în 2021 în spațiul de pe Bulevardul 21 decembrie, până la relocarea pe Memorandumului 13. Aici, formațiunea are alocate două apartamente: ap. 7, în suprafață de 219 mp – compus din 11 birouri, 1 hol, 1 culoar, respectiv ap. 8, în suprafață de 31 mp.
PSD are locate birouri pe strada Eroilor nr. 2 – parte din ap. 1, parte din ap. 5, parte din ap. 9 și ap. 11, în total 178 de metri pătrați.
Liberalii își au sediu lângă PSD – parte din ap. 1, ap. 6, parte din ap. 9, parte din ap. 10, în total 460 mp, cu tot cu teren.
Și PMP-ul i s-a prelungit contractul, cu toate că a înregistrat rezultate slabe la alegeri în Cluj-Napoca. Partidul va funcționa pe strada Eroilor, nr. 2, la ap. 3, unde a rezervat un spațiu de 55 mp.
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger


CFR Cluj a întâlnit în ultimul meci al sezonului regulat pe U Craiova, într-un meci desfășurat pe „Ion Oblemenco”, în Bănie. Clujenii aveau nevoie de toate punctele pentru a lua fața principalei rivale, FCSB, care a obținut doar un egal în partida de sâmbătă seara cu Sepsi OSK.
Cu câteva absențe importante în lot (Deac, Costache, Vinicius și în ultimul moment, Itu), Edi Iordănescu a fost nevoit să improvizeze, folosindu-l pe Ciubotariu pe post de fundaș dreapta. Pentru prima dată, Sigurjonsson a fost titular.
După un meci bun, în care ambele echipe au avut ocazii de a marca (Craiova două bare, CFR una), cu un gol anulat și posibile două faze de penalty pentru CFR Cluj, FCSB intră de pe primul loc în play off.
Următorul meci al echipei clujene va fi joi, 15 aprilie, cu FCSB, având ca miză Supercupa României, meci amânat din cauza pandemiei.
CS Universitatea Craiova: Pigliacelli – Șt. Vlădoiu, Papp, M. Constantin, N. Bancu – Mateiu, Nistor – Camara, Cicâldău, Baiaram – Tudorie
Rezerve: L. Popescu – Vătăjelu, Ov. Bic, Fedele, Căpățînă, Cîmpanu, I. Mamut, Koljic
Antrenor: Marinos Ouzounidis
CFR Cluj: Bălgrădean – D. Ciobotariu, A. Burcă, Ben Youseff, Camora – L. Aurelio, M. Bordeianu, Sigurjonsson – Gîdea, Omrani, Păun
Rezerve: Arlauskis, Cr. Manea, Susic, Latovlevici, Hoban, Chipciu, Carnat, Rondon, Debeljuh Antrenor: Edward Iordănescu
CFR a început curajos, în min.5 a și înscris prin Păun un gol anulat pe motiv de offside la Omrani, care deși n-a jucat mingea, ar fi influențat faza.
În min.9, Baiaram trimite mingea cu capul în bară.
În min.18, Craiova mai are o bară, la șutul lui Nistor de la 25 m.
Un minut mai târziu, Pigliacelli scoate cu dificultate un șut deviat de la 22 m al lui Omrani.
În min.23, Omrani trimite și el mingea în bară din interiorul careului.
În min.32, după un corner, Burcă încearcă să plaseze o lovitură de cap dar primește o mână în gât de la Marius Constantin. Hațegan nu acordă nimic.
În min.34, Tudorie nu poate profita de o pasă greșită a lui Ciubotariu către Bălgrădean, șutând în plasa laterală.
La pauză, Craiova conduce la posesie cu 66%, față de CFR care a avut 34%. La cartonașe galbene, scor egal, 2 la 2.
În min.50, lovitură liberă periculoasă de la 17 m, în urma unui fault a lui Ciubotariu la Tudorie. Cicâldău trage tare în zid și faza se fâsâie.
În min.56, ocazie mare pentru CFR. Burcă trimite cu capul pe lângă poartă în urma unui corner.
În min.60, CFR solicită penalty la o tragere în careu a lui Vătăjelu asupra lui Camora. Hațeganu nu dă din nou nimic.
În min.68, după o acțiune frumoasă a lui Chipciu, Sigurjonsson șutează de la 18 m puțin pe lângă poartă.
În min.82, Vătăjelu prinde un șut excelent de la 25 m, Bălgrădean respinge peste poartă.
În min.92, Ben Youseff trimite periculos cu capul peste poarta lui Pigliacelli.
La finalul meciului, Craiova a avut 64% posesie, CFR Cluj 36%. La cartonașe galbene, Craiova – CFR Cluj, 5-2.
Foto: Facebook CFR 1907 Cluj
EVENIMENT
Gheorghiță: 80.000 de persoane vor fi vaccinate zilnic cu ser anti-COVID începând de marți

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), dr. Valeriu Gheorghiţă, a declarat duminică seara că, începând de săptămâna viitoare, aproximativ 80.000 de persoane vor fi vaccinate zilnic cu ser anti-COVID.
„M-am uitat pe programările de săptămâna următoare. Începând (…) de marţi, vom avea circa 80.000 de persoane vaccinate. Avem în momentul de faţă aproximativ 80.000 de persoane în fiecare zi care sunt deja programate şi au ocupat un loc în centrele de vaccinare, circa 60.000 sunt cu Pfizer, circa 10.000 cu Moderna, restul cu AstraZeneca”, a spus medicul la Digi 24.
El a amintit că din data de 14 aprilie vor începe rapelurile pentru AstraZeneca. „Cred că, dacă am fi avut o adresabilitate crescută şi pentru vaccinul AstraZeneca, în momentul de faţă eram la cel puţin 80.000 de persoane vaccinate pe zi”, a afirmat Gheorghiţă.
Notificări și programări
Potrivit acestuia, în ultimele zile s-a lucrat pentru operaţionalizarea a peste 170 de cabinete noi de vaccinare, dintre care 144 vor folosi serul de la Pfizer, iar alte aproximativ 30 vaccinul AstraZeneca.
„Au început notificări. (…) pot să vă spun că au fost peste 97.000 de notificări şi peste 70.000 de persoane programate doar în 24 de ore”, a mai spus preşedintele CNCAV.
Peste 1100 de centre de vaccinare
El a susţinut că, în următoarele două-trei zile, persoanele care se programează la vaccinare vor putea vedea câte persoane au înaintea lor şi care este ritmul de vaccinare la centrul respectiv.
„Prioritatea a fost operaţionalizarea acestor centre noi, însă în următoarele două-trei zile va fi disponibilă şi această cerinţă operaţională de a afişa numărul de persoane care se află în faţă şi care este ritmul de vaccinare în centrul respectiv (…)
Pot să vă spun că în momentul de faţă avem 1.151 de centre din care 792 de centre sunt cu vaccin de la Pfizer, circa 84 sunt centre cu vaccin de la Moderna, circa 275 sunt centre care primesc vaccin de la AstraZeneca.
În perioada următoare, vor fi deschise toate centrele de la nivel naţional care au fost pregătite prin alocare suplimentară de vaccinuri de la Pfizer şi respectiv de la Moderna, iar pe centrele cu AstraZeneca în care ritmul de vaccinare a scăzut substanţial vom aloca foarte probabil vaccin de la Johnson and Johnson”, a mai spus coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID.
ECONOMIE
FOTO/ Brânza de ȚAGA, o delicatesă ținută într-o grotă de 125 de m. Ce părere are ministrul Agriculturii



Bacteria prezentă în grotă

EVENIMENT
LICITAȚIE la Aeroportul ”Avram Iancu” Cluj pentru un centru de testare rapidă COVID. Care sunt condițiile

În contextul pandemiei generate de Covid-19, Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj îi invită pe agenții economici interesați, să își prezinte ofertele în cadrul licitației publice, în vederea deschiderii unui Centru de testare rapidă în incinta aeroportului.
Aeroportul Internațional Cluj este gata să faciliteze reluarea traficului de pasageri, asigurând locațiile necesare în conformitate cu practica globală și în condiții de maximă siguranță, pentru funționarea, în viitorul apropiat, a unui Centru de Testare Covid-19 la aeroport, necesar și util, cu o capacitate de testare suficientă pe zi pentru a deservi pasagerii care aleg să călătorească spre cât mai multe destinații disponibile de pe aeroport.
Astfel, licitația publică va avea loc în 16 aprilie de la ora 11 și prevede închiriere de spații amplasare de unităţi mobile, pentru testare/recoltare analize medicale, în contextul pandemiei generate de Covid-19, o unitate mobilă în suprafață de 50 mp, în interiorul Clădirii în corpul de legătură dintre cele două terminale și o unitate mobilă în suprafață de 300 mp, teren situat în exteriorul terminalelor, în partea de sud-est față de Clădirea Terminal Pasageri Plecări, suprafață domeniu public.
Data-limită de depunere a ofertelor este 16.04.2021, ora 09:00.