Connect with us

EVENIMENT

Ludovic Orban: Trădarea PNL și a lui Iohannis a lăsat alegătorii de centru-dreapta fără reprezentare politică

Publicat


Fostul preşedinte al Partidului Naţional Liberal (PNL), Ludovic Orban, care a pus bazele unei noi formaţiuni politice, Forţa Dreptei, a acuzat conducerea PNL, dar şi pe preşedintele Klaus Iohannis că i-a lăsat pe alegătorii liberali şi pe cei de centru-dreapta fără reprezentare politică.

Orban a fost prezent la ceremonia de comemorare a 88 de ani de la moartea marelui om politic liberal Ion Gheorghe Duca, desfăşurată în localitatea Horezu din judeţul Vâlcea. El a depus o coroană de flori la monumentul înălţat în localitatea vâlceană în memoria lui Duca.

Ludovic Orban a declarat că PNL a devenit vioara a doua în actuala coaliţie de guvernare, ceea ce a făcut ca „mulţi români să fie dezamăgiţi, revoltaţi şi scârbiţi”.

Va atrage membri PNL

„Din păcate, în România, marea trădare a conducerii PNL şi a lui Iohannis a lăsat atât alegătorii de centru-dreapta, alegătorii liberali fără reprezentare politică, onestă, corectă, cinstită.

Readucerea la putere a PSD şi mai ales transformarea PNL în vioara a doua într-o guvernare în care este evident că PSD are vioara întâia a lăsat foarte mulţi români dezamăgiţi, revoltaţi, scârbiţi şi ei au nevoie de o reprezentare politică.

Decizia mea de a construi o nouă forţă politică este o decizie pe care am luat-o ca o obligaţie morală faţă de toţi oamenii care au nevoie de liberalism, care au nevoie să fie reprezentaţi şi pentru care mă voi lupta să îi reprezint”, a afirmat Orban.
Fostul lider liberal şi-a manifestat convingerea că noul său partid va atrage foarte mulţi membri PNL, dar şi persoane care nu au mai făcut politică. El a adăugat însă că nu va „trage de nimeni să vină în Forţa Dreptei din PNL”.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

 

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Atenţie, şoferi! Aglomeraţie pe A3 clujeană. Buluc de maşini pe Câmpia Turzii-Nădăşelu şi Turda-Târgu Mureş

Publicat

De

autostrada4

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că există restricţii de trafic în mai multe zone clujene şi mureşene, din cauza unor lucrări.

„Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că astăzi 18 august 2022, până la ora 18:00, traficul rutier pe DN 15 Târgu Mureș-Turda, între localitățile Hădăreni și Chețani, județul Mureș, se desfășoară îngreunat, fiind formate coloane de autoturisme în mișcare, pe ambele sensuri, întrucât au loc lucrări de asfaltare a carosabilului pe tronsonul kilometric 23+150 de metri – 23+700 de metri.

Din cauza acestor lucrări de reabilitare a suprafeței de rulare, s-a format aglomerație și pe autostrada A3 Târgu Mureș – Chețani, calea 1, în zona nodului rutier Chețani, dar și pe tronsonul A3 cuprins între Câmpia Turzii-Nădășelu.

Recomandăm șoferilor următoarea rută alternativă: Turda – Autostrada A10 – Teiuș – DN 14B – Copșa Mică – DN 14 – Mediaș – DN 14A – Iernut – Târgu Mureș.

Polițiștii rutieri sunt în zonă pentru monitorizarea și fluidizarea circulației autovehiculelor și recomandă conducătorilor auto să ruleze cu mare atenție în zona lucrărilor și să păstreze distanța de siguranță între autovehicule”, se arată în informare.

Citește mai departe

Aberații de România

FOTO. Partidul DAC iese la atac. Sub semnul pileusului cu (mintea în) „4 colţuri încolăcit în formă de melc”

Publicat

De

partidul dac

În România secolului XXI există un partid venit parcă de dinaintea erei noastre. Partidul DAC, prescurtat. Mai explicit, Partidul Dacismului Autonom Conservator.

Partidul DAC iese la atac

Partidul DAC funcţionează şi chiar are sediu, cel puţin în Bucureşti. Poate că şi la Sarmisegetuza, pentru dacii sub acoperire.

partidul dac

DAC a fost înfiinţat încă din 2016, printr-o decizie a Tribunalului Bucureşti.

„Admite cererea formulată de petenţii Murat Florin Gabriel, CNP […], domiciliat în Bucureşti, str. Teiuş nr. 1, bl. 10, sc. B, et. 2, ap. 24, sector 5, Eunuc Florin […], domiciliat în Constanţa, str. Tudor Vladimirescu nr. 18, judeţul Constanţa, Mustea Iulian, CNP […], domiciliat în Bacău, str. Cornişa Bistriţei nr. 8, sc. B, ap. 21, judeţul Bacău, şi Teodorescu Cocuţa, CNP […], domiciliată în Bucureşti, Bd. Alexandru Obregia nr. 19, bl. M6, sc. 1, et. 2, ap. 15, sector 4. Dispune înregistrarea partidului politic Dacismul Autonom Conservator”, se arată în decizie.

Sub semnul pileusului cu (mintea în) „4 colţuri încolăcit în formă de melc”

În decizia respectivă sunt descrise şi însemnele DAC-ului.

„Art. 1 Denumirea integrală a Partidului este Partidul Dacismului Autonom Conservator şi denumirea prescurtată Partidul DAC.

Art. 2 Semnul permanent al Partidului DAC este Pileusul aşa cum este descris în anexa. 1. A. Art.3 Sediul central se află în municipiul Bucureşti, Str. Teiuş nr. 1, Bl. 10, Sc. B, Et. II, Ap. 24, sector 5.

B. Descrierea semnului permanent, stindardului, simbolul sigiliului şi sediile partidului.

a. Semnul permanent al Partidului DAC este:. Pileusul dac reprezentat cum este prevăzut din anexa 1.A. şi culorile folosite sunt alb, negru, roşu, galben, albastru şi gri cu textul PARTIDUL DAC. (…)

Semnul permanent al partidului Pileusul DAC reprezentat de sus desfăcut în patru colţuri încolăcit în formă de melc în sens sinistrocentric cu 4 elipse stilizate în model ceramic cu patru forme puse în dreptul fiecărui colţ al unui pătrat peste un cerc închis aşa cum rezultă din figura de mai jos în simbolul descoperit la Cultura Sighişoara Wietenberg”, se menţionează în decizie.

Pileus

*PILÉUS s. n. 1. bonetă conică din stofă moale, purtată de greci și mai ales de nobilii daci, ca semn distinctiv al rangului lor (DEX)

sursa foto: Ale Xandra

Citește mai departe

EVENIMENT

U Olimpia Cluj debutează joi în turul preliminar al UEFA Women’s Champions League. INTERVIU Adina Borodi și Maria Stamate

Publicat

285402968 514155010142556 5653142427362615534 n

Campioana României, Universitatea Olimpia Cluj, debutează joi seara în turul preliminar al UEFA Women’s Champions League. Clujencele au avantajul de a disputa acest tur preliminar pe teren propriu, pe Cluj Arena.

Meciul cu Glentoran W.F.C. (campioana Irlandei) se va disputa de la ora 18:00, și va putea fi urmărit în direct pe www.frf.tv.

Alături de „U” Olimpia Cluj și Glentoran W.F.C. din Grupa a 7-a mai fac parte formațiile SFK 2000 Sarajevo (campioana Bosniei și Herțegovinei) și Birkirkara F.C. (campioana Maltei), care au deschis joi seria de meciuri, învingătoare fiind bosniacele, cu 4-0. Acestea vor juca finala grupei duminică, 21 august, cu învingătoarea dintre Olimpia și Glentoran.

La doar 17 ani, Adina Borodi, jucătoarea echipei Universitatea Olimpia Cluj, este deja o certitudine pentru fotbalul feminin din România. Considerată un mare talent, maramureșeanca și-a propus să confirme așteptările tuturor. Campioană și câștigătoare a Cupei României cu „U” Olimpia Cluj, Adina Borodi e pregătită pentru debutul în noul sezon al UEFA Women’s Champions League. Aceasta a acordat un interviu, înaintea debutului în Liga Campionilor, pentru frf.ro.

Adina Borodi: „Nu mă gândeam că voi ajunge să joc la nivelul acesta”

– Ce înseamnă Liga Campionilor pentru tine?
Liga Campionilor înseamnă pentru mine o mare oportunitate pentru a crește atât fizic, cât și psihic. De asemenea. a juca în Liga Campionilor reprezintă o mare onoare, deoarece pot juca împotriva unor jucătoare foarte bune și cu multă experiență în fotbal.

– Visai să ajungi sa joci intr-o asemenea competiție când te-ai apucat de fotbal?
Sincer, atunci am început să joc fotbal nu mă gândeam că voi ajunge să joc la nivelul acesta, mai ales în Champions League!

258423514 453868812767942 2499648942838900991 n

– Pregătite de confruntări?
Da, suntem pregătite. În primul rând pentru că astfel de confruntări sunt factori principali în creșterea noastră pe plan sportiv.

– E un avantaj faptul că evoluați în această primă fază la Cluj?
Din punctul meu de vedere este un avantaj, deoarece jucăm acasă. Sperăm, tocmai pentru că jucăm acasă, să avem cât mai mulți suporteri alături de noi, care să ne dea încredere pe tot parcursul competiției.

– Ce știi despre adversare?
Cu primul adversar, Glentoran W.F.C., am mai jucat anul trecut. Este un adversar bun, mai ales din punct de vedere fizic, sunt puternice. Am însă încredere că anul acesta vom da totul și că vom obține un rezultat pozitiv.

126780928 219476966207129 835353834408883357 n

– Câte trofee interne ai strâns în cariera ta?
La junioare am trei titluri de campioană a României, la care se adaugă două titluri la U15 și unul la U17. La senioare am deja trei titluri și doua Cupe ale României! Toate cu „U” Olimpia Cluj.

– Care este principala ta calitate?
Îmi place să cred că tehnica, deoarece am un control al mingii destul de bun cu ambele picioare.

– Care sunt obiectivele pentru viitorul sezon? Pe termen scurt, pe termen lung.
Pe plan personal îmi doresc să mă dezvolt cât mai mult și să am în continuare reușite, iar pe plan colectiv să ne păstrăm statutul de lider atât în Liga I, cât și în Cupei României.

– Ai vreo jucătoare/jucător preferată/preferat?
Jucătorul meu preferat este Cristiano Ronaldo. Îl urmăresc de când eram mică și întotdeauna mi-au plăcut la el determinarea și dorința de a fi cel mai bun. Din fotbalul feminin nu am o jucătoare preferată, însă îmi place să mă uit la meciuri.

126353420 219477199540439 7022832100179941546 n

Gândurile Mariei Stamate: „Puține persoane au crezut în mine la început”

Și Maria Stamate, jucătoare de bază în formația ardeleană, e gata pentru bătăliile care vor urma
Maria a vorbit pentru frf.ro despre drumul parcurs până la acest nivel și și-a permis să dea câteva sfaturi fetelor care vor să joace fotbal.

– Maria, cui datorezi faptul că ai ajuns la un asemenea nivel?
Șă știți că puține persoane au crezut în mine la început. Auzeam în jurul meu doar replici de genul: „Nu vei ajunge nicăieri practicând sport” sau „Sportul nu este de viitor”, iar lista poate continua. În schimb, fotbalul m-a învățat să nu mai țin cont de părerile răutăcioase ale celor din jurul meu, amănunt care m-a ajutat foarte mult în acest parcurs.

191239910 4321741857870258 2340555340832722062 n

Seriozitatea, munca, ambiția și dorința de a reuși au contribuit de asemenea la atingerea unui asemenea nivel. Consider că, în viață, nimic nu este imposibil dacă îți dorești cu adevărat! Dar să răspund totuși la întrebare! Cui datorez faptul că am ajuns aici? Bunicii mele, cea mai importantă persoană din viața mea, omul care m-a susținut și mă susține necondiționat!

– Te gândeai atunci când te-ai apucat de fotbal că vei juca în Liga Campionilor?
Am început să practic acest sport într-un cadru organizat destul de târziu. Mai exact în jurul vârstei de 17 ani, motiv din cauza căruia nu am îndrăznit să țintesc atât de sus. Dar, sinceră să fiu, nu am visat că voi juca în Liga Campionilor și că voi trăi astfel de momente.

„Vom avea alături de noi familiile, prietenii și suporterii”

– Care este cea mai frumoasa amintire din cariera ta ?
Nu voi uita niciodată, asta e sigur, momentul în care am pășit pentru prima dată pe terenul de fotbal. Am simțit un amalgam de sentimente, iar în acel moment am făcut o promisiune: totul sau nimic. Dintre nenumăratele amintiri îmi e greu să mă rezum la una singură, așa că voi evidenția promovarea în Liga 1 cu echipa AFC Universitatea Galați, prima convocare la lotulul național și, nu în ultimul rând, realizarea event-ului alături de fetele de la „U” Olimpia Cluj.

– Dar cea mai puțin plăcută?
Offf… În 2020, înfrângerea din turul II preliminar, de pe teren propriu, împotriva campioanei Georgiei, KSK Lanchckhuti, 0-1…

275852658 5263909403653494 5919889443440726743 n

– Este un avantaj pentru voi faptul că jucați la Cluj ?
Cu siguranță este un avantaj pentru noi faptul că jucăm acasă. Vom avea alături de noi familiile, prietenii și suporterii, care, sunt convinsă, ne vor încuraja și determina să luptăm până la fluierul de final! Este momentul oportun atât pentru noi cât și pentru locuitorii orașului să afle, să vadă și să se convingă de faptul că și fetele pot juca fotbal.

Cu această ocazie, țin să precizez că vor fi bilete disponibile începând cu data de 16 August și că îi așteptăm pe iubitorii sportului rege pe „Cluj Arena” să ne susțină!

– Ce înseamnă Liga Campionilor pentru tine?
După cum se subînțelege și din denumire, Liga Campionilor reprezintă elita fotbalului european. Pentru mine, Liga Campionilor înseamnă roadele culese după un întreg sezon competițional, convingerea că munca mea, a echipei nu a fost în zadar, dar și o motivație în plus în ceea ce privește obiectivele proprii.

– Gata de Liga Campionilor?
Ne-am pregătit foarte bine în această perioadă, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. Antrenamentele s-au desfășurat pe plan local, iar săptămânal am avut câte un joc amical. Toată lumea a pus osul la treabă cum se spune.

286721031 5496868187024280 7584873791507625766 n

– Ce ne-ar trebui să atingem nivelul marilor echipe din Occident?
Implicare, condiții, promovare. În Occident toate echipele de renume (Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Manchester City, PSG, Lyon) au investit considerabil în secțiile feminine aferente fiecărui club. În Occident mass-media pune accentul pe promovarea fotbalului feminin, sponsorii de asemena joaca un rol important precum și infrastructura. Oamenii sunt mult mai informați și mai prezenți în dezvoltarea și ascensiunea fotbalului feminin.

– Ați studiat adversarele? Ce părere ai despre ele?
Firește! Însă le cunoaștem foarte bine și de anul trecut. Glentoran W.F.C. e o echipă puternică și determinată, dar de data aceasta trebuie să ne luăm revanșa după eșecul de anul trecut.

– Cine crezi că are prima șansă la câștigarea grupei?
Este dificil să răspund la această întrebare în mod direct! Ne cunoaștem adversarele, știm rezultatul din sezonul precedent, dar noi avem avantajul terenului, publicul de partea noastră și pregătirea intensă. Eu cred în noi și în șansa noastră până la capăt!

Sursa: Mediafax

Sursa foto:

  • U Olimpia Cluj – Facebook
  • Adina Borodi – Facebook
  • Maria Stamate – Facebook

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

RESTRICȚII de circulație în Florești, pe strada Cetății

Publicat

Primăria Florești anunță restricții de circulație pe strada Cetății, pe tronsonul afectat de lucrările de introducere în subteran a țevii de gaz, pentru efectuarea unor săpături de urgență.

lucrari 1

„Începând din această după amiază traficul greu este restricționat în totalitate până vineri 19 august a.c. pentru remedierea unor lucrări pe tronsonul Str Cetății de la nr. 62, până spre Atelierul de Pizza.

Restricția se aplică și cursei CTP M21 (care va fi deviată pe str Eroilor-Avram Iancu, iar călătorii vor putea folosi statiile cursei M26.

Traficul autoturismelor se va desfășura dirijat, iar variante de ocolire, pe străzile Florilor sau zona din spatele halelor.

Primăria a autorizat derularea lucrărilor de urgență cu caracter excepțional pe parcursul acestei nopți, pentru ca circulația să poată reveni la normal în cursul dimineții de mâine.

lucrari 2

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat. Deciziile de intensificare a ritmului lucrărilor au fost luate pentru a asigura condițiile optime de finalizare a proiectelor de anvergură demarate, înainte de începerea noului an școlar și creșterea valorilor de trafic”, a postat primăria pe pagina de Facebook.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate