Connect with us

ACTUALITATE

Iordănescu: Sunt prea multe erori deja, iar gândul meu merge într-o altă direcție

Publicat


După meciul pierdut cu 1-2 sâmbătă seara în fața celor de la Universitatea Craiova, antrenorul și oficialii CFR-ului au atacat arbitrajul lui Ovidiu Hațegan.

Ei i-au reproșat acestuia cel puțin două penalty-uri neacordate feroviarilor, unul la Chipciu în prima repriză, celălalt la Debeljuh în a doua. Ion Crăciunescu, fostul arbitru, a fost de acord cu unul, cealaltă fază incriminată, cu Debeljuh implicat, a fost considerată ținere reciprocă. Cristi Balaj, în schimb, acuză un henț la Chipciu în faza premergătoare tragerii în careu.

„Mi-e jenă să comentez arbitrajul! De fiecare dată când a fost Craiova – CFR, cu Hațegan la centru, am fost dezavantajați. Meciul trecut, penalty, roșu, gol anulat. Este rușinos! Îmi pare rău că un arbitru atât de valoros ia astfel de decizii, toate într-o singură direcție. Sunt prea multe erori deja, iar gândul meu merge într-o altă direcție”, a declarat Iordănescu la Telekom Sport.

Directorul sportiv al clubului, Marius Bilașco: „Nu mai putem! Am ajuns la limita răbdării! Nu cerem decât să ne dea ce e al nostru! Ne-a făcut varză! Vom face o adresă către CCA. Nu mai vrem să ne arbitreze Hațegan!”

Băgătorul de seamă de serviciu, Gigi Becali, a concluzionat în stilu-i caracteristic: „Li se întunecă mintea ca la draci!”

 

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Incendiu la un apartament de bloc de pe str. Al. Vaida – Voevod Cluj-Napoca. Mai mulți locatari s-au autoevacuat

Publicat

apartament pompierilor

Un incendiu la un apartament de bloc de pe str. Al. Vaida-Voevod din Cluj-Napoca, a izbucnit, sâmbătă, la fața locului intervenind două autospeciale pentru stingerea incendiilor ale ISU Cluj și un echipaj al serviciului de ambulanță județean.

Incendiul a fost localizat la o mașină de spălat rufe. și a cuprins și un tablou.

”Nu au fost necesare măsuri pentru evacuarea persoanelor, iar mai mulți locatari s-au autoevacuat din proprie inițiativă.

O femeie, în vârstă de aproximativ 40 de ani, a fost consultată de către echipajul SAJ, fără a fi transportată la spital.

Flăcările au fost lichidate de pompieri în scurt timp, fiind împiedicată extinderea acestora mai departe de limitele în care au fost găsite.

Cel mai probabil incendiul a pornit de la o defecțiune a instalației electrice din apartament”, au precizat pompierii ISU Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Beat la volan, circula cu mașina prin Huedin. A fost reținut de polițiști

Publicat

Polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Huedin au oprit vineri seara în jurul orei 23.45, pentru verificări, un autoturism condus de un bărbat de 38 de ani, din comuna Mărgău, pe strada Protopop Aurel Munteanu din Huedin.

”Testat de către polițiști cu aparatul etilotest, acestuia i-a rezultat o concentrație de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În baza acestor aspecte, bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au emis o ordonanță de reținerea a celui în cauză pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive”, arată polițiștii.

În continuare sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Citește mai departe

EVENIMENT

Poliția Cluj despre bărbatul lovit de tren sub podul IRA. Avea 52 de ani și era din Cluj-Napoca

Publicat

Polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj-Napoca au fost sesizați despre faptul că, sâmbătă, în jurul orei 11,15, în zona podului IRA, din municipiul Cluj-Napoca, un tren care circula pe relația Cluj-Napoca – Bistrița-Năsăud a accidentat o persoană.

”La fața locului a fost identificată victima, un bărbat de 52 de ani, din municipiul Cluj-Napoca.

Din nefericire, bărbatul a decedat la fața locului.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă, urmând a fi stabilite împrejurările în care a avut loc evenimentul”, au spus polițiștii.

Circulația feroviară se desfășoară normal la această oră.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat lovit de tren în zona IRA din Cluj-Napoca. A murit pe loc

Publicat

Un bărbat a murit, sâmbătă, după ce ar fi fost lovit de tren în zona IRA din Cluj-Napoca.

”Două autospeciale și un echipaj SAJ au fost alertate de puține momente cu privire la un incident în apropierea podului IRA unde un bărbat ar fi fost lovit de tren.

În momentul sosirii echipajelor operative bărbatul prezenta leziuni incompatibile cu viața”, arată ISU Cluj.

Traficul feroviar este oprit până la finalizarea cercetărilor.

Ce s-a întâmplat

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a precizat penru Cluj24 că trenul privat INTEREGIONAL 10632 a accidentat mortal o persoană între stațiile Cluj Napoca – Cluj-Napoca Est, pe firul II.

”Circulația a fost oprită aproximativ 75 de minute pentru cercetări la fața locului.

Au staționat temporar, din cauza acestui accident, alte 4 trenuri – R 4102, IRN 405, R 4020 si R 3082”, au spus reprezentanții CFR SA.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax