Connect with us

EVENIMENT

FOTO. Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca, certificat la nivel de competență foarte înalt pentru calitatea actului medical

Publicat


Spitalul de Recuperare Cluj

Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca, singurul cu profil de recuperare multidisciplinară din Transilvania, a fost încadrat de Ministerul Sănătății în categoria IM – nivel de competență foarte înalt.

Acest lucru se datorează atât calității actului medical, cât și pentru serviciile oferite pacienților.

Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca, certificat la nivel de competență foarte înalt pentru calitatea actului medical

Aceasta este o nouă certificare extrem de importantă pentru Spitalul de Recuperare care se află în subordinea  Consiliului Județean Cluj.

Astfel, unitatea sanitară a fost clasificată, conform Ordinului emis de Ministerul Sănătății, în categoria IM – nivel de competență foarte înalt.

11 milioane au fost investiți în Spitalul de Recuperare

Este o nouă dovadă, de necontestat, a profesionalismului întregului colectiv al Spitalului nostru de Recuperare, a actului medical de cea mai înaltă calitate realizat inclusiv prin intermediul dotărilor de ultimă generație și, nu în ultimul rând, a nivelului de competență foarte ridicat.

Desigur, un rol important în obținerea acestei clasificări l-au avut și investițiile extrem de consistente pe care Consiliul Județean le-a făcut atât din bani europeni cât și din bugetul propriu, strict în ultimii opt ani investind peste 11 milioane de euro în singurul spital cu profil de recuperare multidisciplinară din Transilvania și unul din cele doar două din țară”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

În elita spitalelor din România

Membrii comisiei de certificare au urmărit criterii complexe de evaluare pentru a analiza modul de realizare a actului medical, organizarea și funcționarea spitalului, precum și calitatea serviciilor oferite pacienților.

În urma procesului de analiză, unitatea medicală situată pe strada Viilor nr. 46-50 din Cluj-Napoca a îndeplinit maximal toate criteriile de evaluare aferente profilului recuperare medicală multidisciplinară, fiind recunoscută, și pe această cale, ca spital etalon, parte din elita spitalelor publice din România.

12.000 de spitalizări și 36.000 de pacienți tratați în ambulatoriu într-un an

La finalul anului 2023, unitatea sanitară a fost reacreditată de către Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate, obținând un punctaj foarte ridicat, de 86,38%.

Spitalul Clinic de Recuperare este una dintre cele mai prestigioase și emblematice unități sanitare clujene și o recunoscută bază de învățământ medical, facilitând efectuarea procedurilor de examinare, diagnosticare și tratare a pacienților în cele mai bune condiții.

Anual, personalul unității sanitare desfășoară actul medical în beneficiul unui număr mediu de 12.000 de pacienți spitalizați pe cele 403 paturi şi aproximativ 36.000 de pacienți tratați ambulatoriu.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Sports Festival: Andre Agassi, Steffi Graf, Simona Halep și Andrei Pavel au făcut SHOW la Cluj

Publicat

sports festival

Seară plină de magie la Cluj-Napoca, în cadrul celei de-a cincea ediții Sports Festival, cu Andre Agassi, Steffi Graf, Simona Halep și Andrei Pavel. Cei patru jucători de tenis legendari au făcut un show memorabil în cadrul demonstrativului de tenis organizat în BTarena. Meciul-spectacol s-a jucat cu casa închisă.

sports festival

„Peste 8.500 de spectatori s-au bucurat de un joc de tenis presărat cu multe glume și scheme făcute de jucătorii care au arătat că sportul este spectacol. Evenimentul a început cu un show impresionant de lasere și s-a încheiat cu artificii și surprize pentru cele două jucatoare. Fiecare a primit câte un trofeu din flori cu numărul 1, o referință la cel primit de Simona Halep în 2017, la Beijing, Graff pentru cea mai bună jucătoare all-time, iar Simona, pentru jucătoarea care are primul loc în sufletele românilor.

sports festival

FOTO. Sports Festival: Andre Agassi, Steffi Graf, Simona Halep și Andrei Pavel au făcut SHOW la Cluj

Simona Halep: ”Publicul de aici mi-a spus în trecut că mă va susține mereu. Așa a făcut și astăzi. Vreau să vă mulțumesc din suflet. Mereu am avut parte de o primire aparte la Cluj. Astăzi sunt aici, bucuroasă să fiu din nou prezentă pe un teren de tenis, prezentă aici pentru a simți iubirea care mi-a lipsit în acești doi ani.”

sports festival

Steffi Graf a mulțumit și ea publicului, iar Andre Agassi a vorbit despre cât de încântat a fost de prima zi petrecută în România, pe terenul de joc, alături de fanii tenisului de aici. Cei doi se află pentru prima oară în România.

Andre Agassi: ”Este o bucurie să fiu aici, să joc, să împărtășesc cu voi și cu prieteni dragi această seară. A fost o onoare pentru noi să fim aici. Am vrea să nu mai plecăm niciodată!

sports festival

„Sports Festival continuă duminică cu inițiere și multe competiții”

Meciul a fost arbitrat de Raluca Olaru, iar înainte de dublul mixt anunțat a avut loc un dublu masculin. Marele campion Andre Agassi a făcut echipă cu prietenul său Justin Gimelstob, iar Andrei Pavel, cu Horia Tecău, invitații surpriză ai serii.

sports festival

Sports Festival continuă duminică cu inițiere și multe competiții. Ultima zi a celui mai mare eveniment multi-sport din România va începe cu Crosul Supereroilor. Participanții vor avea din nou șansa de a-și încerca forțele într-un cadru organizat, dar și de a susține o cauză nobilă: renovarea secției de Neonatologie a Maternității Stanca din Cluj-Napoca prin campania „Spitale Publice din Bani Privați” (Fundația Metropolis). Vor fi organizate 4 probe: 10K OPEN feminin/masculin, 5K OPEN feminin/masculin și FAMILY 5 KM și 2 KM. Startul se va da de pe pista de alergare a Cluj Arena.

sports festival

Mai multe vedete vin la Cluj să alerge și să susțină cauza umanitară: Georgiana Vlădescu, Andra Ghiță, Andra Pirvan, Giulia Huidu-Anghelescu, Vlad Huidu, Mikael Huidu, Ioana State, Sebastian Dobrincu, Andrei Niculae, Claudia Cirjan, Bianca Giurcanu, Alex Ticrea, Sandra Bendre, Ioana Grama, Cipri Pop, Elena Adegbuyi, Patrick Adegbuyi, Benny Adegbuyi, Vlad Burghelea.

sports festival

„30 de sporturi disponibile”

Tot duminică va avea loc și canicross, new entry la Sports Festival. Cățeii vor deveni oficial participanți ai competițiilor. Iubitorii sportului care au acasă un prieten patruped și care s-au înscris în concurs vor concura la două probe: OBSTACLE RUN, tandem om și câine pe un circuit cu obstacole de aproximativ 300m, și DOG SPEED RUN, o probă de alergare a cățelului spre stăpân pe un culoar de 50m. Competiția va avea loc în Parcul Central din Cluj-Napoca.

Zona de inițiere va fi deschisă între orele 10:00-19:00. Cei care vin în festival pot să încerce gratuit cele 30 de sporturi disponibile: aikido, atletism, baschet, bocce, caiac, ciclism, cross training, functional training, dance, escaladă, fotbal, gimnastică ritmică, gimnastică aerobică, kyokushin, handbal, majorete, roundnet, rugby, șah, schi fond, tenis de câmp, volei, judo, patinaj pe role, fitness Worldclass, golf, tenis de masă, canicross, evaluare motrice și badminton.

Sports Talks aduce în fața publicului noi personalități importante din lumea sportului care vor vorbi despre tema acestei ediții: motivația. Participanții vor putea descoperi povești fascinante de culise. Moderatori: Cristian Mîndru și Mihnea Măruță.

sports festival

Duminică, 16 iunie

● 11:00 – 11:30 – Andrei Pavel, antrenor de tenis, considerat cel mai valoros tenismen român de la Ilie Năstase (BEST: 18 ATP)

● 11:45 – 12:15 – Robert Glință, fost înotător olimpic, record mondial la juniori și record național pentru seniori 100m spate în bazin scurt

● 12:30 – 13:00 – Omer Tetik, director general Banca Transilvania

13:00 – 15:15 – Coffee Break

● 15:15 – 15:45 – Ciprian Lupu, primul pilot român în scaun cu rotile, a intrat în Cartea Recordurilor ca prima persoană din lume care obține un titlu de Campionat Național al unei categorii, în competițiile automobilistice

● 16:00 – 16:30 – Alisia Perșa, campioană mondială la Street Workout, Cristian Sandru & Adi Lupu, practicanți Street Workout și Calisthenics

● 16:45 – 17:15 – Cătălin Sprînceană, Președintele Federației Române de Ciclism, manager al echipei de ciclism MTB BikeXpert Racing Team, comentator sportiv

La scena mare a festivalului vor fi organizate diverse clase de aerobic, fitness și dans, iar seara, de la ora 20:00, atmosfera va fi întreținută de Otravă și Andreea Esca.

sports festival

Sports Festival, cel mai mare eveniment multi-sport din România, a ajuns anul acesta la cea de-a cincea ediție. În 2023, a atras un număr record de participanți: peste 150.000 de copii și adulți au descoperit și s-au bucurat de un întreg univers al sportului. Festivalul înseamnă 4 zile dedicate sportului care includ activități de inițiere, provocări sportive, super campioni față în față cu fanii, la Sports Talks, masterclassuri dedicate profesioniștilor, Crosul Supereroilor, competiții, parada cluburilor sportive și evenimente demonstrative care transformă sportul într-un adevărat spectacol”, au transmis organizatorii.

sports festival

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum s-a votat la Cluj la alegerile pentru Parlamentul European din 9 iunie. Ce listă de candidați a primit cele mai multe voturi

Publicat

De

Parlamentul European

La alegerile pentru Parlamentul European, desfășurate în 9 iunie împreună cu cele locale, au fost înregistrate aproape 325.000 de voturi valabil exprimate la nivelul județului Cluj, arată rezultatele finale comunicate de Biroul Electoral Județean (BEJ) Cluj.

Astfel, cele mai mult au mers către Alianța PSD – PNL – 107785 voturi (33,23%), AUR – 45438 voturi (14,02%), UDMR – 43334 voturi (13,37%), ADU – 36175 voturi (11,16%), REPER – 26213 voturi (8,08%), Nicu Ștefănuță (independent) – 21839 voturi (6,73%),  Vlad Gheorghe – 11366 voturi (3,50%), SOS – 10274 voturi (3,17%), Partidul Diaspora Unită – 6152 voturi (1,89%), PUSL – 3296 voturi (1,01%), PRM – 2319 voturi (0,71%) , Partidul Alternativa Dreaptă – 2259 voturi (0,69%) , Paula Pîrvănescu (independent) – 2121 voturi (0,65%), Șoșoacă Silvestru – 1891 voturi (0,58%), Partidul Patrioților – 1875 voturi (0,55%) și Partidul România Socialistă – 1037 voturi (0,31%).

De asemenea, au fost înregistrate 38.051 de voturi pe listele suplimentare, ceea ce înseamnă peste 10% din voturi.

Pe lista comună PSD – PNL figurează pe locuri eligibile și trei clujeni: Rareș Bogdan și Daniel Buda (PNL) și Vasile Dîncu (PSD).

Citește mai departe

ECONOMIE

Stagiarii vor primi mai mulți BANI. Ce trebuie să știi despre programele de INTERNSHIP

Publicat

Indicii ROBOR aproape de 6%

Stagiarii, cei ce lucrează ca internship, vor primi mai mulți bani. Majorarea indemnizației pe care aceștia o primesc va fi aplicată odată cu creșterea salariului minim brut pe țară.

Potrivit Legii 176/2018 privind internshipul, ”cuantumul indemnizației pentru internship este egal cu cel puțin 50% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată”. Acesta se acordă proporțional cu numărul de ore de activitate desfășurată.

Stagiarii vor primi mai mulți BANI. Ce trebuie să știi despre programele de INTERNSHIP

De la 1 iulie 2024, valoarea salariului minim brut pe țară crește la 3.700 de lei, de la 3.300 de lei. Prin urmare indemnizația pe care o vor primi tinerii aflați în internship se va majora la cel puțin  1.850 de lei. Anterior, aceasta era de 1.650 de lei, scrie Alba24.ro.

Care sunt condițiile

Potrivit legislației, pot face internship persoanele care au împlinit 16 ani, pentru a acumula experiență profesională și a-și dezvolta abilitățile practice și competențele. Activitatea de internship se desfășoară pe o perioadă limitată, pe baza unui contract. Durata unui program de internship este de maximum 720 de ore pe parcursul a 6 luni consecutive.

Pentru internii cu vârste între 16 și 17 ani, durata timpului de muncă este de cel mult 30 de ore pe săptămână, respectiv 6 ore pe zi. Pentru cei de 18 ani și peste, timpul de muncă este de până la 40 de ore pe săptămână.

Legea mai prevede că organizațiile-gazdă care, în termen de 60 de zile de la finalizarea programului de internship, încheie un contract individual de muncă cu persoana care a desfășurat programul de internship primesc, la cerere, din bugetul asigurărilor pentru șomaj, o primă de promovare a angajării în cuantum de 4.586 de lei pentru fiecare persoană astfel angajată, după îndeplinirea obligației de menținere a raporturilor de muncă pentru o perioadă neîntreruptă de cel puțin 24 de luni.

Acordarea primei de promovare a angajării se realizează în limita fondurilor alocate cu această destinație.

Amenzi

Organizația-gazdă a programului de internship poate fi sancționată dacă nu respectă regulile de achitare a indemnizației pentru stagiari. Amenda este între 2.000 de lei și 4.000 de lei, potrivit zf.ro.

De asemenea, amenda pentru neîncheierea contractului de internship este între 10.000 de lei și 20.000 de lei.

Citește mai departe

EVENIMENT

Pronosticul lui Dan Petrescu (CFR Cluj) pentru meciul România-Ucraina

Publicat

dan petrescu

Dan Petrescu, antrenorul celor de la CFR Cluj, a susținut o conferință de presă înaintea startului pregătiririlor cu echipa. „Bursucul” a mărturisit că abia aștepta să înceapă Euro 2024. 

Dan Petrescu a vorbit și despre șansele României la turnirul continental: „Sunt convins că majoritatea nu au încredere în națională. Deși, la câți fani au venit la antrenamente, nu pare așa. Meciurile amicale nu se pun. Mai ales când joci cu adversari mai slabi valoric, precum Bulgaria și Liechtenstein. Ei se apărau, tu trebuia să-i ataci.

Pronosticul lui Dan Petrescu (CFR Cluj) pentru meciul România-Ucraina

Însă la Euro va fi altfel. Ucraina ne va ataca pe noi, fiindcă individual, are jucători mai buni decât noi. De fapt, toate cele 3 advesare din grupă stau mai bine decât România la individualități. Uitați-vă la jucătorii lor, la ce echipe de club joacă și unde sunt ai noștri.

E diferență mare, ăsta e adevărul. Dar antrenorul naționalei noastre a creat o echipă. Iar echipa asta ne-a dus la Euro. Nu știu dacă ceilalți au reușit asta. Iar în fotbal, dacă ai spirit de echipă, e cel mai important. Mai important decât orice. Și de aceea eu văd cel puțin un rezultat de egalitate în primul meci, cu Ucraina”, scrie GSP.

Fostul internațional este convins că „tricolorii” pot scoate iar lumea în stradă: „Cum am jucat noi în preliminarii, cum ne-am calificat?! Toată lumea critica jocul, dar uite că suntem la Euro. Cel mai important este rezultatul. Indiferent cum jucăm, dacă ne calificăm mai departe, lumea va ieși în stradă. Sper să avem rezultate și o să vedeți că așa va fi”.

„Favoritele mele la titlu sunt Franța și Germania”

Dan Petrescu și-a amintit cum trăia zilele dinaintea debutului unui turneu final: „Eu nu mai dormeam, Eram în cameră cu Gică Popescu, vorbeam. Era stres, presiune, era mai grea așteptarea. dar când intri în teren, atunci se vede dacă ești jucător mare. Nu mă mai gândeam la nimic, nici nu știam cine e adversar.

Așa trebuie să abordăm meciurile și acum. Sigur așa vor face jucătorii români. Sunt convins că se vor mobiliza după acele două amicale greșite. Eu zic că le-a prins bine, că dacă băteau cu 4-0 sau 5-0, ziceam că sunt buni și mergeam la Euro cu alt spirit”.

„Favoritele mele la titlu sunt Franța și Germania, în această ordine. Eu țin cu Anglia, dar la marile competiții ceva nu e bine. De la căldură, că e vară, nu știu de ce. O surpriză ar putea fi Spania, că prea nu vorbește nimeni de ea. Iar jucătorul turneului cred că va fi din echipa Germaniei”, a mai spus „Bursucul”.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax