Connect with us

ADMINISTRAȚIE

FOTO Pistol radar și ETILOTEST la Chinteni. Cadoul Primăriei pentru postul de POLIȚIE. Atenție, ȘOFERI!

Publicat


radar 1

Primăria comunei Chinteni a cumpărat un pistol tip radart și un etilotest pentru Postul de Poliție, noile dotări urmând să intre în funcțiune de săptămâna viitoare.

”Având în vedere numeroasele plângeri ale locuitorilor legate de viteza excesivă cu care se circulă pe raza comunei Chinteni, precum și aprecierile total greșite ale participanților la trafic cum că trecerea de pietoni din fața Școlii Chinteni ar fi pur decorativă, vă informăm că un pistol tip radar și un etilotest, ambele de ultimă generație, au fost achiziționate și se vor afla în custodia Postului de Poliție Chinteni.
Încă de săptămâna viitoare acestea vor fi puse în funcțiune, aștepându-i pe aceia pentru care respectarea regulilor de circulație este total străină”, a spus primărița Lucia Suciu.

radar 2


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ACTUALITATE

Ce proiecte NU s-au făcut din strategia de dezvoltare a Clujului 2014-2020

Publicat

De

Timpul tace, dar trece. În urmă cu șase ani era adoptată oficial strategia de dezvoltare a municipiului Cluj-Napoca pentru perioada 2014-2020, cu o listă lungă de proiecte care în mod evident trebuie să fie implementate. Acum se pregătește o nouă strategie pentru perioada 2021-2030.

În acest document, specialiștii Băncii Mondiale atrag atenția asupra faptului că vechea strategie nu poate fi evaluată corepunzător pentru că nu cuprinde indicatori de parcurs. Totodată, aceștia amintesc de proiectele care au fost cuprinse în document, dar nu s-au mai realizat.

Proiecte neimplementate:

 • Park&Ride (Muncii, Aurel Vlaicu, Gheorgheni, Frunzișului, Bucium, Billa), P&R Aeroport, P&R zona Mănăștur
 • Sistem alimentare troleibuze – Etapa 1
 • Înlocuirea rețelei de contact pentru tramvaie – Etapa 1
 • Modernizarea depoului de tramvai Grigore Ignat
 • Spălătorie ecologică în terminalul Bucium
 • Extindere troleibuz Zorilor
 • Extindere troleibuz Mehedinți
 • Extindere troleibuz Calea Florești – Str. Bucium
 • Extindere troleibuz Liviu Rebreanu
 • Extindere troleibuz Între Lacuri
 • Extindere sistem de închiriat biciclete ”Cluj Bike” – etapa II
 • Reabilitare și extindere zonă pietonală Piața Avram Iancu
 • Amenajarea de coridoare pietonale
 • Reabilitare și amenajare spații verzi în zona metropolitană – Parcul Detunata, Parcul Someș – Florești
 • Creșă Cartier Mărăști
 • Creșă Cartier Zorilor
 • Creșă zona Centru
 • Creșă Cartier Andrei Mureșanu
 • Creșa Cartier Între Lacuri
 • Reabilitare Colegiul Tehnic de Comunicații ”Augustin Maior”
 • Reabilitare Liceul Tehnologic ”Alexandru Borza”
 • Reabilitare + extensie ateliere Liceul ”Aurel Vlaicu”
 • Construcția de pasaje și pasarele pietonale
 • Construcția Centrului Cultural ”Transilvania”
 • Reabilitarea Operei Maghiare

La acestea se adaugă și multe aletele, pe care specialiștii Băncii Mondiale le-au figurat la capitolul ”În pregătire” sau ”În implementare”, cum ar fi Aqua Park Grigorescu, spitalul metropolitan sau drumurile de legătură între Cluj-Napoca și Florești.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Spitalul Militar Cluj, DOTAT de către Consiliul Județean cu șase noi echipamente medicale în valoare de 130.000 lei

Publicat

6 echipamente pt. spitalul militar

Consiliul Județean Cluj a achiziționat șase noi echipamente medicale pentru Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca. Dotările vor fi utilizate în Secția Anestezie și Terapie Intensivă, Compartimentul Primiri Urgențe și Secția Cardiologie.

„Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Pentru ca pacienții din spitalele clujene să beneficieze de servicii la cele mai înalte standarde, dotarea cu aparatură medicală de înaltă tehnologie este extrem de importantă. Aceasta va contribui, alături de profesionalismul medicilor, la salvarea a numeroase vieți.”

Valoarea echipamentelor este de peste 130.000 de lei. Banii special alocați în acest scop de forul administrativ județean, din bugetul propriu al instituției, au fost folosiți pentru a cumpăra două aparate ECG portabile, o stație centrală de monitorizare, o lampă chirurgicală pentru mici intervenții, un dispozitiv pentru monitorizarea relaxării musculare și un sistem de încălzire externă a pacienților”, informează CJ Cluj.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Părinții clujeni pun NUME trăznite copiilor. La fete, VERDE, la băieți, JADOR

Publicat

bebe

Unii părinți clujeni au ales să pună în acest an copiilor lor prenume, să spunem, mai deosebite, cu care cei mici ies, cu siguranță, în evidență.

Astfel, printre prenumele înregistrate la Serviciul de Stare Civilă al Primăriei Cluj-Napoca se numără, la fete, Nola-Una, Verde, Leda Edua, Aisha Nama, Zara Leea, iar la băieți Corvus, Maverick sau Jador.

Cele mai multe fete au primit prenumele Maria, Sofia, Ana sau Elena, iar la băieți, în topul prenumelor, conduc Andrei, Matei și Alexandru.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Strategia de Mobilitate Urbană a Clujului 2030. Emil Boc, tras de mânecă. Insistă cu metroul spre Florești. A uitat de tramvai

Publicat

De

Clujenii sunt invitați să consulte Strategia de Mobilitate Urbană a Clujului, care ar urma să dicteze politica de mișcare în zona metropolitană până în anul 2030. Deși poartă acest interval de timp în denumire, în document se arată că unele proiecte pot să fie implementate până în anul 2035.

Specialiștii de la Civitta și TTL Planning au menționat în repetate rânduri importanța realizării liniei de metrou la Cluj, însă aceștia au atras atenția asupra faptului că prin PNRR se asigură doar o parte din finanțarea necesară, pentru 9 stații din totalul de 19, doar 300 de milioane de euro din necesarul de 800 de milioane pentru faza I. Astfel, până la finalizarea proiectului, care cuprinde în esență două faze mari, va fi necesară SUPLIMENTAREA mijloacelor de transport în comun pe axa Vest – Est.

Și cu toate că se vorbește în spațiul public doar despre metrou, analiza efectuată amintește și de datoria primarului Emil Boc, reglementată prin Planul Urbanistic General al municipiului, care asigura loc pentru dezvoltarea unei linii de tramvai între Cluj-Napoca și Florești.

Dacă și actualele strategii sunt doar enumerate în documente și ignorate, de ce ar mai fi necesară această nouă strategie, care ar fi implementată în următoarele decenii?

Cu o flotă de 259 autobuze, 90 de troleibuze și 24 de tramvaie, Compania de Transport Public deservește 64 de linii de transport public local și încă 28 de linii metropolitane. Troleibuzul (liniile 25 și 6) și tramvaiele (linia 102) preiau cea mai mare parte a pasagerilor.

Cu privire la calitatea serviciilor de pe mijloacele de transport în comun a rezultat, conform unui sondaj din 2019, că doar 12% dintre respondenți s-au declarat nemulțumiți de condițiile din mijloacele de transport în comun .

În ceea ce privește amenajarea stațiilor, din cele 127 de stații, 76 dispun de copertine (mai multe modele) și 59 sunt echipate cu de sisteme de e-ticketing.

Lipsa de atractivitate pentru tramvaie ar fi dată de faptul că nu ajung la o viteză medie de 20 km/h, care să le facă atractive la Cluj, însă prin-un concept care să le separe de restul traficului se poate ajunge la această țintă, consideră specialiștii.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

  Publicitate
  Publicitate