Connect with us

EDUCATIE

FOTO. Cursurile practice pentru studenții de la Facultatea de Construcții continuă pe șantierul proiectului RIVUS

Publicat


Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, continuă vizitele pe șantierul RIVUS, noul proiect al grupului IULIUS, dezvoltat în Piața 1 Mai, pe fosta platformă industrială Carbochim.

În cadrul întâlnirii cu profesioniștii de pe șantier, studenții au avut ocazia să vadă stadiul lucrărilor de modernizare a vechii clădiri administrative și, totodată, au vizitat și hala cu arcade, care trece printr-un proces de igienizare.

Primele vizite pe șantier au avut loc în luna iunie, atunci când studenții au avut ocazia să asiste la lucrările de dezmembrare a vechilor hale industriale, construcții care în urma unor studii complexe au fost încadrate în clasa de risc seimic I.

Studenții de la Construcții continuă vizitele pe șantierul RIVUS

Aceștia vor participa în continuare la vizite de studiu în diferite faze din dezvoltarea RIVUS. Aceste vizite de studiu sunt posibile în urma unui parteneriat realizat între Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și grupul IULIUS.

Parteneriatul între Universitatea Tehnică și grupul IULIUS a demarat la începutul verii și reprezintă o oportunitate pentru ambele părți. În timp ce pentru studenți este o oportunitate de învățare și asimilire în mod practic a cunoștințelor dobândite teoretic la facultate, pentru IULIUS reprezintă materializarea angajamentului de susținere a educației.

O zi pe șantierul de pe platforma Carbochim

La cea mai recentă vizită pe șantierul proiectului RIVUS au participat 30 de studenți de la Facultatea de Inginerie și Management în Construcții, însoțiti de cadre didactice. Tinerii au experimentat, pentru o zi, cum este să lucrezi pe șantier.

„Vizita studenților de la Facultatea de Construcții, anii 3 și 4 ai specializării Inginerie și Management în Construcții pe șantierul și fosta platformă industrială Carbochim a fost o experiență extrem de valoroasă, care le-a oferit o perspectivă reală asupra aplicării practice a cunoștințelor teoretice dobândite în timpul cursurilor. Interacțiunea directă cu specialiștii și observarea lucrărilor de reabilitare sunt de un real ajutor în înțelegerea provocărilor și cerințelor din domeniu.

Un moment deosebit de util a fost discuția cu managerul de proiect, care a explicat în detaliu responsabilitățile și provocările acestei funcții. Astfel, studenții au aflat cum se gestionează resursele, cum se coordonează echipele și care sunt pașii necesari pentru a respecta termenele și bugetele impuse. Managerul de proiect a împărtășit din experiența sa privind soluționarea problemelor neprevăzute și importanța unei bune comunicări între toți cei implicați în proiect”, a explicat prof. dr. ing. Daniela Lucia Manea, decanul Facultății de Construcții din cadrul UTCN.

O lecție despre reutilizarea și reciclarea materialelor

Toate materialele rezultate în urma desființării clădirilor vechi, care se aflau în stare avansată de degradare, de pe fosta platformă industrială Carbochim, vor trece printr-un proces complex de reciclare.

„Studenții au primit informații valoroase despre procesul de reutilizare și reciclare a materialelor rezultate în urma demolărilor. Specialiștii au explicat cum materialele recuperate, precum: betonul, oțelul și lemnul, pot fi reutilizate în noi proiecte sau reciclate pentru a reduce deșeurile și impactul asupra mediului. Astfel, au înțeles importanța implementării unor strategii sustenabile în construcții, care nu doar economisesc resurse, dar contribuie și la protejarea mediului.

Această colaborare cu mediul economic ne-a permis să observăm cum se desfășoară un proiect de reabilitare în etapele sale esențiale și să înțelegem importanța fiecărui detaliu în asigurarea calității și siguranței. În plus, studenții noștri au avut ocazia să discute cu profesioniști care le-au împărtășit din experiența lor și le-au oferit sfaturi valoroase. Astfel de inițiative ne oferă un avantaj major, deoarece ne ajută în pregătirea studenților pentru integrarea în piața muncii și formarea unei viziuni practice, bine fundamentată asupra domeniului în care vor activa”, a mai adăugat prof. dr. ing. Daniela Lucia Manea, decanul Facultății de Construcții din cadrul UTCN.

„Parteneriatul cu UTCN, o acțiune de sprijinire și promovare a inițiativelor educaționale”

Dată fiind dedicarea companiei în a dezvolta proiecte pentru comunitate, această colaborare cu mediul universitar subliniază angajamentul pe care IULIUS și-l asumă în implicarea cetățenilor în dezvoltarea proiectelor sale.

„Aceste parteneriate nu doar că oferă studenților experiențe valoroase în cadrul proiectelor noastre, dar contribuie și la pregătirea lor profesională pentru viitor. Astfel, aceștia pot explora activitățile specifice domeniului lor, câștigând competențe esențiale înainte de finalizarea studiilor. Experiența acumulată din proiectele anterioare ne-a arătat că schimbul direct de cunoștințe între experți și studenți este un factor decisiv în dezvoltarea tinerilor profesioniști, care pot colabora ulterior în realizarea acestor inițiative. Parteneriatul cu UTCN este încă o acțiune de sprijinire și promovare a inițiativelor educaționale din toate orașele în care suntem prezenți, inclusiv Iași, Timișoara, Cluj-Napoca și Suceava, contribuind astfel la crearea unei comunități active și creative”, a explicat Sorin Guttman, Manager RIVUS.

RIVUS, în etapa obținerii autorizației de construire

RIVUS este un proiect gândit și realizat în urma consultării comunității clujene și va deveni un lifestyle center situat la doar 15 minute de centrul orașului Cluj-Napoca. Prin acest proiect, cu o valoare de peste jumătate de miliard de euro, companiile IULIUS și Atterbury Europe își propun să redea comunității 14 hectare de platformă industrială active parțial.

Acest proiect multifuncțional va oferi comunității 5,2 ha de spații verzi amenajate, funcțiuni dedicate culturii, zone de divertisment, birouri premium, fresh market, servicii medicale, peste 400 de magazine și 30 de restaurante. Totodată, vor fi realizate și investiții de utilitate publică, menite să ajute la fludizarea traficului și facilitarea accesului în zonă.

RIVUS se află în etapa obținerii autorizației de construire, după ce, în luna august, Planul Urbanistic Zonal a fost aprobat de Consiliul Local. Etapele de dezvoltare a proiectului RIVUS pot fi urmărite pe site-ul www.rivus.ro sau pe paginile de social media: www.instagram.com/rivuscluj, www.facebook.com/rivuscluj.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Trei persoane, între care un copil, la spital în urma unui accident la Sânpaul. Două mașini și un autotren implicate

Publicat

De

Accident cu răniți la Sânpaul

Un accident de circulație, soldat cu trei răniți, între care un copil, a avut loc vineri în localitatea clujeană Sânpaul.

Pompierii din cadrul Detașamentului Huedin sunt cei care au intervenit la un accident.

Trei persoane, între care un copil, la spital în urma unui accident la Sânpaul. Două mașini și un autotren implicate

La misiune au fost trimise echipajele de la Garda de Intervenție Aghireșu.

Salvatorii au găsit la locul accidentului două autoturisme și un autotren avariate.

Nu au existat victime încarcerate, dar trei persoane au fost transportate la spital pentru investigații medicale.

Ete vorba de un băiat de aproximativ 3 ani, respectiv de o femeie și un bărbat de aproximativ 30 de ani.

La intervenție au luat parte o autospecială cu modul de descarcerare, o ambulanță SMURD și două ambulanțe de la Serviciul de Ambulanță Județean.

Foto: ISU Cluj

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Echipa de măcelari de elită a României se antrenează la Cluj-Napoca pentru Campionatul Mondial de la Paris din 2025

Publicat

Măcelari

Echipa de măcelari de elită a României se antrenează la Cluj-Napoca pentru Campionatul Mondial –World Butchers’ Challenge (WBC), care va avea loc la Paris în primăvara anului viitor și unde speră să facă o figură frumoasă, chiar dacă va fi vorba de prima participare.

Din echipă fac parte 6 măcelari din toată țara, la care se adaugă 4 rezerve, plus 2 juniori, care vor participa la competiție la secțiunea juniorilor.

Echipa a fost prezentată, oficial vineri, la Târgul Indagra, de la București, unde a avut loc și o demonstrație.

Inițiatorul proiectului, Cosmin Moldovan, CEO al Carmangeriei Moldovan din Cluj și președintele Fundației ”Ștefan Moldovan”, a explicat pentru Cluj24 cum s-a ajuns la constituirea unei echipe de măcelari români de elită care se pregătesc la Cluj pentru competiția de la Paris.

De unde a pornit ideea

”Ideea o aveam de mai mulți ani și dorim ca, pe fondul lipsei de personal calificat în această industrie să facem ceva pentru a atrage tinerii spre acestă meserie de măcelar și a revitaliza școlile de meserii.

Am făcut primul show de măcelari la târgul Indagra de la București, în care am invitat mai mulți elevi de la Școala Raluca Rîpan din Cluj-Napoca unde noi suntem parteneri pentru învățământul dual, cât și măcelari care profesează și măcelari seniori, pensionari, care să împărtășească celor tineri din experiența lor.

A urmat apoi primul concurs Top Chef Măcelar, în urmă cu doi ani, iar eu am fost unul dintre jurați.

Iar anul trecut, după a doua ediție, am discutat cu cei din staff-ul meu cum ar fi să înființărm prima echipă de măcelari profesioniști a României cu care să participăm anul viitor în 30-31 martie 2025 la Campionatul Mondial de la Paris”, a spus Moldovan.

Zis și făcut, iar astfel au fost demarate procedurile de înscriere în vederea participării, după care s-a trecut la selectarea echipei naționale de măcelari.

Membrii echipei

macelari

”Am făcut 4 castinguri naționale, în Cluj-Napoca, Iași, Timișoara și București, după care am început antrenamentele care au loc la noi, la Cluj-Napoca.

Echipa națională de măcelari a României este compusă din 6 persoane: Gabriel Arghir – Torino, Sandu Mirea – București, Ionuț Anghel – București, Adrian Petre – București, Georgian Petre – Buzău, Ciprian Irimia – Suceava, la care se adaugă 4 rezerve – Florin Stîngă – Brașov,Biro Janos – Târgu Mureș, Cătălin Angheru – București și Alin Moldovan – Cluj-Napoca, dar avem și doi juniori – Paul Cordea – Cluj-Napoca și Petre Niță – București, care vor concura la proba ucenicilor în preziua competiției.

Căpitanul echipei este Gabriel Arghir, care a lucrat în Italia de 17 ani la o măcelărie de familie și care are 2 magazine de carne în Torino

În vederea pregătirilor pentru competiția de la Paris, echipa îl are ca designer culinar pe Marius Verdeși, fondatorul Zimbria, iar drept consilier și creator de rețete pe Gelu Vișan, managerul Cantinei Primăriei Cluj-Napoca”, a menționat Cosmin Moldovan, cel care va reprezenta în calitate de jurat România în cadrul WBC.

Antrenamente o dată pe lună

Acesta a precizat că antrenamentele au loc o dată pe lună, dar la începutul anului viitor se vor dubla. Măcelarii primesc cantități de carne – pui și carcase de porc, vită și miel, iar din acestea trebuie să scoată cât mai multe produse și să facă cât mai puțină risipă.

”Trebuie să valorifice cât mai eficient tot ce rezultă din carcasă, inclusive oasele pentru ciorbă. Măcelarii nu doar că tranșează carne, ci și pregătesc diverse preparate finite, pe care consumatorul doar le pun la cuptor.

Printre produsele noastre care ies la antrenament sunt pulpă de porc cu pesmet și marinadă, coaste de porc marinate, ruladă din ceafă cu prune, spanac și sparanghel, ruladă din pulpă de porc cu șuncă, cașcaval și baby spanac, ruladă din cotlet umplută cu spanac și cașcaval, sau frigăruie de porc cu roșii.

La Campionatul Mondial de la Paris, România va participa în premieră cu o echipă națională, iar speranța noastră este că vom face o figură frumoasă, deorece măcelarii români lucrează în foarte multe abatoare și fabrici de carne din Europa și nu numai, fiind foarte pricepuți și apreciați”, a mai spus CEO-ul Carmangeriei Moldovan.

Onorat să conducă echipa României

Căpitanul echipei de măcelari, Gabriel Arghir, este din Iași, dar locuiește la Torino de 17 ani, iar în urmă cu 8 ani a deschis prima sa măcelărie, urmată de cea de-a doua în urmă cu doi ani și jumătate.

”Aveam un unchi care era măcelar în Italia și am mers și eu acolo, descoperind această pasiune. Am lucrat 14 ani alături de un măcelar italian, după care am încercat pe cont propriu.

Diferența din noi și Italia este că acolo se consumă mai multă carne de vită, în special felii de pulpă. Și la noi ar trebui ca măcelarul din spatele bancului să te spună clienților cum trebuie pregătită”, a spus Arghir,

Acesta este onorat să fie căpitanul echipei naționale de măcelari a României și subliniază că este și o mare responsabilitate.

”O să încerc să dau tot ce pot la Campionatul Mondial de la Paris și să încerc să-i determin pe băieți să lucrăm împreună în așa fel încât să ducem la bun sfârșit această provocare, să înțeleagă rolul fiecăruia în echipă.

Pentru mine, un măcelar trebuie să aibă mai multe calități, în primul rând să aibă imaginație, să poată crea anumite lucruri.

E nevoie și de îndemânare”, a adăugat Arghir, care are o carne preferată, cea de vițel.

Nu există doi măcelari la fel

Clujeanul Alin Moldovan este una din rezervele echipei naționale, iar în cadrul antrenamentelor urmărește un titular.

”Trebuie să știu cât mai multe faze, iar în cazul în care un titular are vreo problemă să pot să îl înlocuiesc. Sunt măcelar de 27 de ani, meserie pe care am practicat-o în Cluj, dar și în Germania. Experiența din străinătate m-a ajutat foarte mult. Mie îmi place și bucătăria, astfel că practicarea măcelăriei mă ajută și în acest domeniu”, a spus Moldovan.

Potrivit acestuia, unui măcelar trebuie, în primul rând, să îi placă această meserie și să își formeze un stil propriu de tranșare a cărnii.

”Nu există doi tranșatori la fel, fiecare are stilul lui de tăietură. Trebuie să încerce să minimizeze tăieturile, lucru care te face să fii mai rapid, să fii cursiv. Asta înseamnă îndemânare”, a explicat.

Acesta nu are vreo preferință privind tipul de carne pe care să o tranșeze, fiind obișnuit și cu pui, porc, miel sau vită.

Juniorul care s-a perfecționat în meserie

Paul Cordea are 25 de ani și este unul dintre cei doi măcelari juniori, practicând meseria de doi ani.

”M-a atras o pasiune moștenită de la tatăl meu. Copil fiind, se practica acasă, în familie, și m-a atras. Mi-am propus să dezvolt această meserie și să o duc la un alt nivel. M-am perfecționat, aducând preparate noi, să fac tăieturi cât mai bune.

Un măcelar trebuie să aibă, în primul rând, o finețe aparte, să aibă încredere în el, dar cel mai important este să cunoască foarte bine părțile anatomice ale animalelor”, a precizat Cordea, care este absolvent al USAMV Cluj-Napoca.

Juniorul consideră că porcul este baza în această meserie, dar vita vine puternic din urmă, fiind atras și de carnea de miel.

Campionat Mondial din 2011

World Butchers’ Challenge a început în anul 2011 în Australia, cu doar două echipe participante, la ediția din 2025 fiind înscrise 15 echipe.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Doi bărbați reținuți de polițiștii clujeni pentru trafic de DROGURI de mare risc

Publicat

politia

Doi bărbați, unul de 32 celălalt de 36 de ani, au fost reținuți de polițiștii clujeni pentru trafic de droguri de mare risc. Aceștia au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

„Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj Napoca, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj, au documentat activitatea infracțională a doi bărbați, de 32 și 36 de ani, cercetați pentru trafic de droguri de mare risc.

VIDEO. Doi bărbați reținuți de polițiștii clujeni pentru trafic de DROGURI de mare risc

În sarcina bărbatului de 36 de ani s-a reținut și comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Din probele administrate a rezultat că, pe parcursul lunii octombrie 2024, cei doi ar fi procurat, deținut și vândut diverse cantități de drog de mare risc sub formă de substanță cristalină (4-CMC) către consumatori din județul Cluj.

De asemenea, pe parcursul administrării probatoriului, au fost indisponibilizate aproximativ 2 kilograme de canabis (drog de risc), care ar fi aparținut bărbatului de 36 de ani.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate la data de 31 octombrie a.c., au fost descoperite și ridicate aproximativ 900 de grame de 4-CMC (drog de mare risc), o cantitate de canabis (drog de risc), cântare electronice, obiecte purtând urme de substanță, peste 260 de plicuri ziplock noi, precum și alte mijloace de probă.

La data de 31 octombrie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea celor 2 bărbați, pentru 24 de ore.

Astăzi, 1 noiembrie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj, a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciul Criminalistic, luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj și un echipaj chino-tehnic din cadrul Direcției Regionale Vamale Cluj.

Facem precizarea că, pe parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a transmis IPJ Cluj.

Foto: Arhivă

Citește mai departe

EVENIMENT

Șofer din Cluj, sub control judiciar după ce a refuzat testarea pentru alcool și droguri. Polițiștii au găsit și alte nereguli

Publicat

De

Șofer pus sub control judiciar

Un clujean de 55 de ani a stat 24 de ore după gratii, iar apoi a fost pus sub control judiciar, după ce a fost oprit de polițiștii rutieri în trafic.

Bărbatul, care a refuzat categoric prelevarea de mostre biologice, este cercetat acum și pentru alte infracțiuni.

Șofer din Cluj, sub control judiciar după ce a refuzat testarea pentru alcool și droguri. Polițiștii au găsit și alte nereguli

Bărbatul, care este din comuna Aghireșu, a fost oprit în trafic, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 108C, în aceeași localitate.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că acesta avea permisul de conducere suspendat, iar pentru autoturism nu mai deținea certificat de înmatriculare și plăcuțe valabile, acestea fiind reținute anterior.

Mai mult, bărbatul a refuzat prelevarea de mostre biologice necesare pentru determinarea alcoolemiei și prezenței substanțelor psihoactive.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Pe numele său a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, iar în data de 31 octombrie bărbatul a fost plasat sub măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax