EVENIMENT
Cât îi costă pe clujeni MIELUL de Paști. ATENȚIE. Cumpărați carne doar din locuri autorizate
Nu e sărbătoare de Paști fără ouă roșii și carne de miel pe masă. Dar în acest an clujenii vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunar pentru carnea de miel.
Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Cluj a autorizat, la cerere, două puncte de sactificare în județ. Astfel, potrivit directorului DSVSA Cluj, Nicolae Pivariu, a fost autorizat un punct de sacrificare a mieilor în Frata și unul la Stațiunea Turda.
Cât îi costă pe clujeni mielul de Paști. Atenție. Cumpărați carne doar din locuri autorizate
Astfel, clujenii vor găsi carne de miel la punctele de sacrificare, dar și în magazine, hipermarketuri, măcelării și în Piața Flora, la un producător autorizat.
În ceea ce privește prețurile, acestea vor fi în jur de 45 – 50 de lei pentru un kilogram de carne de miel, cu posibilitatea ca în apropierea Paștilor să ajungă la un preț în jur de 40 de lei.
Cum se comercializează carnea de miel:
- loturile de carne de miel sunt livrate din abatoare și sunt însoţite de certificat sanitar-veterinar;
- carnea de miel rezultată în urma sacrificărilor în spaţiile amenajate temporar, se obţine numai la cererea directă a consumatorilor şi numai după efectuarea de către medicul veterinar oficial desemnat a examenului ante şi post mortem, neputând fi livrată, în vederea comercializării, către alte unităţi din domeniul alimentar, înregistrate/autorizate sanitar veterinar, carnea de miel/ied fiind destinată strict consumatorului final;
- marcarea carcaselor de miei se realizează cu respectarea prevederilor legale, referitoare la marcarea şi certificarea sanitar-veterinară a cărnii proaspete şi la marcarea produselor de origine animală destinate consumului uman;
- marcarea cărnii de miel, rezultată în urma sacrificărilor în spaţiile amenajate temporar, se realizează cu o marcă de sănătate specială de formă rotundă cu diametrul de 3,5 cm, în interiorul căreia este înscris indicativul judeţului, urmat de codul numeric acordat de D.S.V.S.A. judeţeană sau a Municipiului București;
- depozitarea şi comercializarea cărnii de miel trebuie să se realizeze în spaţii adecvate, cu asigurarea temperaturii şi a stării de igienă corespunzătoare;
respectarea pe timpul transportului a temperaturilor pentru carnea de miel în stare refrigerată sau congelată.
Foto: pixabay.com
Urmăriți Cluj24.ro și pe Google News
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger






