Connect with us
"

EVENIMENT

6 noi cazuri de COVID-19 în Cluj. 35 de morţi în total şi 614 vindecaţi

Publicat


În judeţul Cluj, în ultimele 24 de ore, au fost depistate 6 noi cazuri de persoane cu coronavirus.

Situaţia completă în judeţ, comunicată de Prefectura Cluj:

🔴 Efective angrenate (polițiști, jandarmi, polițiști locali, militari, ISU și SAJ) – 494

🔴 Persoane verificate cu privire la respectarea măsurii și interdicțiilor impuse – 730

🔴 Societăți comerciale/PFA verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse – 148

🔴 Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel:

➡️ Total persoane depistate pozitiv cu Covid-19 – 90, din care 60 din județul Cluj, sunt internate în spitalele dedicate din municipiul Cluj-Napoca

➡️ 6 persoane din județ au fost depistate pozitiv cu Covid-19 în ultimele 24 de ore și internate în spitalele dedicate Covid-19

➡️ 11 persoane internate în ATI, din care 6 din județ

➡️ Total vindecați și externați 614, din care 478 din județul Cluj

➡️ Total decedați 35, din care 22 din județul Cluj.

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

Simion Ioan Alexandru de la Academia Română Filiala Cluj, trimis în judecată de DNA pentru deturnare de fonduri UE

Publicat

„Simion Simon Ioan Alexandru, la data faptelor angajat al Academiei Române – Filiala Cluj în calitate de cercetător ştiinţific şi asistent manager”, este acuzat de către Direcția Națională Anticorupție de deturnare de fonduri europene prin declarații false și prin „fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată”.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În cadrul a două proiecte finanţate din fonduri nerambursabile (“Ştiinţele socio-umaniste în contextul evoluţiei globalizate – dezvoltarea şi implementarea programului de studii şi cercetare postdoctorale” şi “Programe postdoctorale pentru dezvoltarea durabilă într-o societate bazată pe cunoaştere”), derulate în perioada 21 februarie 2012 – 23 februarie 2016, inculpatul Simon Simion Ioan Alexandru ar fi coordonat o activitate infracţională care a avut drept scop obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi din bugetul naţional.

În contextul menţionat mai sus, în vederea obţinerii pe nedrept de fonduri din bugetele alocate proiectelor, inculpatul Simon Simion Ioan Alexandru, în calitate de asistent manager în ambele proiecte, ar fi dezvoltat un mecanism prin care au fost decontate în mod nelegal deplasări fără o justificare reală.

În acest sens, inculpatul ar fi menţionat în rapoartele întocmite activităţi care nu erau prestate, deplasări care nu aveau legătură cu proiectul, respectiv deplasări neefectuate în realitate.

Rambursarea cheltuielilor aferente acestor “deplasări” ar fi fost efectuată în baza unor documente justificative (deconturi de cheltuieli, cereri de aprobare a mobilităţii în state membre ale UE, declaraţii pe proprie răspundere, facturi etc.), ce ar fi fost falsificate de inculpatul Simon Simion Ioan Alexandru în complicitate cu alte trei persoane, reprezentanţi ai unei societăţi comerciale ce avea ca domeniu principal de activitate “activităţi ale agenţiilor turistice”, scrie DNA în comunicatul de presă.

Motivarea completă se poate citi aici.

Citește mai departe

EVENIMENT

Emanuel Ungureanu amenință că își retrage candidatura: ,,Dacă va fi pe listă, mă retrag”

Publicat

Candidatul USR pentru postul de primar al Municipiului Cluj-Napoca, Emanuel Ungureanu, a spus pentru Cluj24 că își va retrage candidatura dacă partidul îl va pune pe listă pe ,,un coleg care are un trecut mai ciudat”. Deputatul nu a vrut să spună însă la cine facee referire și despre ce trecut ciudat este vorba, dar conform informațiilor pe care le-am obținut, persoana la care face referire Ungureanu este un fost condamnat penal.

,,Candidez, dar partidul trebuie să găsească o rezolvare pentru un coleg care are un trecut mai ciudat. Dacă acel individ înțelege că este mai important un grup decât ambițile lui personale. Dacă va fi pe listă, mă retrag. Sper ca grupul să găsească înțe”, a spus pentru Cluj24, Emanuel Ungureanu.

 

 

Citește mai departe

EDUCATIE

UBB se implică în proiecte europene pentru combaterea extremismului și promovarea valorilor democratice

Publicat

Universitatea Babeș-Bolyai a anunțat implicarea în perioada 2020-2023 în două proiecte europene pentru combaterea extremismului și promovarea valorilor democratice. Acestea vor fi coordonate de prof. univ. dr. Sergiu Mișcoiu, prin Centrul de Studii Africane și Facultatea de Studii Europene, cu sprijinul Centrului pentru Cooperări Internaționale.

Proiectele se adresează atât studenților, cadrelor didactice și cercetătorilor din mediul academic, cât și formatorilor de opinie, organizațiilor non-guvernamentale, partidelor politice, autorităților locale și naționale, ca factori de decizie și implementare a politicilor publice.

Dincolo de un nou succes legat direct de câștigarea unor proiecte academice la nivel european, Universitatea Babeș-Bolyai își exprimă prin aceste două inițiative statutul de actor global la nivel internațional – statut confirmat recent prin acceptarea în GUILD, grupul exclusivist al unora din cele mai importante universități europene world-class -, contribuind aici decisiv la elaborarea de bune practici și ghiduri pentru decidenții europeni și internaționali, afirmă rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Citește mai departe

EVENIMENT

Situație COVID-19 Cluj: 30 de noi cazuri în ultimele 24 de ore

Publicat

În ultimel 24 de ore, 30 de persoane din județul Cluj au fost găsite pozitiv în urma testelor COVID. Numărul persoanelor internate pe secțiile ATI este de 23.

 SITUAȚIE MĂSURI COVID-19

  •  Efective angrenate (polițiști, jandarmi, polițiști locali, ISU și SAJ) – 461;
  •  Persoane verificate cu privire la respectarea măsurii și interdicțiilor impuse – 336;
  •  Societăți comerciale/PFA verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse – 121;

Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel:

  • În ultimele 24 de ore, 30 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj;
  •  23 persoane internate în ATI, din care 18 din județ;
  •  Total vindecați și externați 687, din care 543 din județul Cluj;
  •  Total decedați 42, din care 24 din județul Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate