Connect with us

ACTUALITATE

VIDEO. Gheorgheniul așa cum nu l-ai mai văzut. Coronavirusul a pustiit unul dintre cele mai mari cartiere din Cluj-Napoca

PublicatDin cauza pandemiei de coronavirus ce a lovit planeta, orașele au amorțit. Oamenii s-au refugiat la țară, iar cei care au rămas la oraș preferă să stea în case. Unul dintre cele mai mari cartiere din Cluj-Napoca, Gheorgheni, este aproape pustiu.

Dacă înainte de pandemie parcul Mercur era plin ochi, în aceste zile trec doar oamenii care își plimbă animalele de companie. Socializarea, cititul și relaxarea nu mai există în frumosul parc din Gheorgheni.

 

Răzvan Dan

ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Cluj24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ACTUALITATE

Noi ne țigănim la dublarea alocațiilor în timp ce statul german acordă copiilor prime de 300 de euro

Publicat

Parlamentul României a respins Ordonanța de Urgență care amâna dublarea alocațiilor până la data de 1 august 2020. În același timp Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a prezentat măsurile de stimulare economică, după o ședință de 14 ore a coaliției de guvernare, printre care se află și o subvenție familială, plătită o singură dată, în valoare de 300 de euro pentru fiecare copil al unei familii.

În cazul în care legea va fi promulgată în România, Guvernul ar trebui să crească alocația pentru copii până la suma de 300 de lei, după ce dublarea alocațiilor a fost amânată la începutul acestui an. La sfârșitul anului trecut, Camera Deputaţilor a votat, decizional, propunerea legislativă care prevedea dublarea alocaţiei pentru copiii între 2 şi 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

„În Germania (n.r. – alocația) este acordată până la vârsta de 26 de ani în condițiile în care copilul studiază”

Această măsură a fost amânată în ianuarie, pentru că Guvernul a susținut că în buget nu erau prevăzuți bani, astfel încât este nevoie ca legea să fie amânată până după rectificarea bugetară din vară.

Este de menționat că în Germania un copil are alocația în valoare de 223 de euro, bani la care se adaugă această primă. Mai mult, este acordată până la vârsta de 26 de ani în condițiile în care copilul studiază. De această măsură beneficiază și unii români care lucrează în Germania și au familii.

„Nu este de comparat, zic eu. Nu spun că aici totul este lapte și miere, dar sunt mai operativi cei din conducere, gândesc lucid. Germania este o țară bogată, cu economie puternică. Au economisit foarte bine pe parcursul anilor și își permit să acorde astfel de ajutoare”, spune Nicolae, un român stabilit acolo în urmă cu 10 ani.

„Nu blamez România, nu toate țările își permit să ia astfel de măsuri, la fel cum nici noi oamenii nu suntem egali și nu ne permitem aceleași lucruri. În Germania statul are grijă ca tu să te simți bine în interiorul lui, să lucrezi cu plăcere și te ajută chiar dacă nu ești cetățean. Educația și protecția copiilor e importantă pentru ei, deoarece populația e ușor îmbătrânită”, declară un alt român stabilit în Germania.

Karla Fanea

Citește mai departe

ACTUALITATE

Comuna clujeană Aghireșu-Fabrici are un nou izvor. Din asfalt

Publicat

Un bărbat a surprins într-un video imagini spectaculoase la Aghireșu-Fabrici, în județul Cluj, cu un izvor nou apărut, imagini pe care le-a postat pe Facebook.

Acolo apa iese de sub asfalt, iar cauza încă nu a fost descoperită. Cel mai probabil este vorba despre o defecțiune a sistemului de alimentare cu apă, astfel, presiunea apei crăpând asfaltul și dând naștere unei mici fântâni arteziene.

Sursa: Portalcj.ro

Video: Facebook

Citește mai departe

ACTUALITATE

Radierile de firme în Cluj sunt în scădere

Publicat

Oficiul Naţional al Registrului Comerţului comunică faptul că numărul firmelor radiate a scăzut în primele patru luni cu 72%, comparativ cu perioada similară a anului trecut şi s-a cifrat la 15.179.

Conform sursei, cele mai puține radieri au fost consemnate în judeţele Ialomiţa, respectiv 117 (în scădere cu 70% faţă de anul aceeaşi perioadă din 2019), Covasna – 117 (minus 72,8%) şi Călăraşi – 134 (minus 79%). În primele patru luni, în niciun judeţ nu s-au înregistrat creşteri de radieri, iar scăderile cele mai semnificative au fost consemnate în Maramureş (85,6%), Gorj (84,4%) şi Teleorman (84,3%).

În aprilie au fost înregistrate 1.388 de radieri, cele mai mult în Bucureşti (218) şi judeţele Cluj (109), Constanţa (99) şi Timiş (78). Numărul cel mai mare de radieri a fost înregistrat în comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor, construcţii, agricultură, silvicultură şi pescuit – 1.251 (minus 88,4%), conform comunicatului.

Karla Fanea

Citește mai departe

ACTUALITATE

O jucătoare a Universității Cluj a prins lotul olimpic de baschet 3×3

Publicat

Alexandra Uiuiu, jucătoarea Universității Cluj, a fost convocată la lotul olimpic de baschet 3×3 al României. Am obținut calificarea la Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2021, grație poziției țării noastre în clasamentul mondial al federațiilor naționale de baschet feminin 3×3, locul patru în lume și doi în Europa.

Lotul feminin olimpic de baschet 3×3 al României va intra de joi, 4 iunie, pentru următoarele trei săptămâni, în cantonament de pregătire la Complexul Olimpic „Sidney 2000” de la Izvorani. Pregătirea se va efectua respectând reglementările de combatere a pandemiei de COVID-19.

La finalul acestei acțiuni, jucătoarele vor reveni acasă pentru o săptămână, perioadă în care vor efectua antrenamente individuale on-line, urmând ca din data de 2 iulie să revină la Complexul Olimpic „Sidney 2000” de la Izvorani pentru încă un cantonament de trei săptămâni.

Cristian Lungu

Citește mai departe