Connect with us

EVENIMENT

Vești BUNE. Cluj-Napoca și Florești în scenariul GALBEN. Rata de infectare a scăzut sub 3 cazuri de Covid la mie

Publicat


Cluj-Napoca, dar și județul sunt aproape de  scenariul verde. Rata de infectare a scăzut la sub 3 cazuri de Covid-19 la mia de locuitori.

În județul Cluj, rata de infecatare era marți de 2,66 de cazuri de Covid-19 la mia de locuitori. În tot județul, în două săptămâni au fost confirmate 2.011 cazuri noi de Covid-19.

Și la Cluj-Napoca, rata de infectare era marți de 2,87 de cazuri de Covid-19 la mia de locuitori.

În oraș, în două săptămâni, au fost confirmate doar 967 de cazuri noi de Covid-19.

De asemenea, Floreștiul este în scenariul verde. Cu 120 de cazuri confirmate în două săptămâni, rata de infectare era marți de 2,49 la mie.

7 comune din județ nu au mai raportat niciun caz de Covid-19

La Aiton, Așchileu, Beliș, Ciucea, Dăbâca, Jichișu de Jos și Mărgău nu mai sunt cazuri de Covid-19.

Aluniș, comuna cu cea mai mare rată de infectare

La polul opus, la Aluniș, marți se înregistra cea mai mare rată a incidenței. Aceasta era marți de 13,49 de cazuri de Covid-19 la mia de locuitori.

De asemenea, la Cătina rata de infectare este de 11,06, iar la Sic – 11,97, acestea fiind singurele comune unde această rată este mai mare de 10.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *EVENIMENT

CFR Cluj bate la SCOR în ultimul meci din Spania. Dugandzic, DOUĂ goluri

Publicat

cfr cluj marko

Înainte de revenirea în țară din cantonamentul efectuat în Spania, CFR Cluj a mai disputat un ultim meci amical împotriva echipei Safor FC. Clujenii au învins cu 8-0.

Golurile au fost marcate de Graovac, Deac din penalty, Sigurjonsson, Debeljuh, Burcă, iar Dugandzic, la debutul pentru CFR a punctat de două ori în finalul jocului.

CFR Cluj a efectuat în perioada 5-17 ianuarie un stagiu de pregătire în localitatea spaniolă Oliva Nova în cadrul căruia a mai disputat două partide amicale cu formaţii din Liga a IV-a spaniolă. Formaţia condusă de Dan Petrescu s-a impus cu 1-0 în meciul cu CF La Nucia şi cu 4-3 în faţa echipei UD Alzira.

Sursa: Facebook

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Asfaltăm de ne sar PLOMBELE. Lucrări în toiul VISCOLULUI la Cluj

Publicat

asfaltare 2

Ne-am obișnui deja la Cluj cu lucrări de asfaltare executate pe ploaie. Iată c-a venit rândul celor făcute pe ninsoare și viscol. Probabil s-a considerat că ninsoarea îngheață și asfaltul aderă mai bine iar viscolul zvântă bitumul.

Luni noaptea în jurul orei 01.00, în Mănăștur pe str. Bucium, un comando de muncitori de la drumuri plombau cu elan demn de o cauză mai bună câteva din zecile de gropi apărute în asfaltul urbei. Că erau la lucru pe vremea câinească de afară e demn de toată lauda. Faptul că efectuau o lucrare care nu avea să reziste nici până la primăvară, asta e altă poveste.

asfaltare 1

Reprezentanți ai primăriei susțin că sunt lucrări necesare, uneori apărute în urma unor intervenții la apă-canal ori gaz. În cazul gropilor, acestea trebuie plombate pentru a nu se produce accidente, cu riscul de a reface lucrările când se încălzește vremea.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Chirurgul clujean Patriciu Achimaș-Cadariu prezintă la Palatul Cotroceni Planul Național de Combatere a Cancerului

Publicat

De

patriciu

Prof. Univ. Dr. Patriciu Achimaș-Cadariu, deputat și preşedinte al Grupului pentru combaterea cancerului constituit la nivelul Parlamentului României, va prezenta miercuri la Palatul Cotroceni, în prezența președintelui Klaus Iohannis, și a ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, Planul Național de Combatere a Cancerului.  

Evenimentul este organizat de către Departamentul Sănătate Publică din cadrul Administrației Prezidențiale, la data de 19 ianuarie a.c, începând cu ora 17.00, și va fi transmis live pe Facebook.com/klausiohannis.

Agenda evenimentului

  • Ora 17.01 – Cuvânt de bun venit adresat de moderator – conf.univ.dr. Diana Loreta Păun, consilier prezidenţial, Departamentul Sănătate Publică
  • Orele 17.03-18.00 – Alocuţiuni:
  1. E.S. Dl Klaus Werner IOHANNIS, Preşedintele României
  2. Dr. Nelu TĂTARU, deputat, președintele Comisiei pentru sănătate şi familie din Camera Deputaților
  3. Prezentare plan – Prof. univ. dr. Patriciu-Andrei ACHIMAŞ-CADARIU, deputat, președintele Grupului pentru combaterea cancerului constituit la nivel parlamentar
  4. Prof. univ. dr. Alexandru RAFILA, ministrul Sănătății
  5. Conf. univ. dr. Michael SCHENKER, președintele Comisiei de oncologie a Ministerului Sănătății
  6. Dl Cezar IRIMIA, președintele Federației asociațiilor bolnavilor de cancer din România
  7. Dr. Marius GEANTĂ, președintele Centrului pentru inovație în medicină
  8. Dna Nicoleta PAULIUC, senator, supraviețuitoare de cancer și inițiatoarea Legii Supraviețuitorului de Cancer

Planul Național de Combatere a Cancerului include un ansamblu de măsuri comprehensive care vizează prevenția, reducerea incidenței și a mortalității cancerului în România.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Citește mai departe

EVENIMENT

Emil Boc: Anul 2022 va fi anul în care vom trimite COVID19 în ISTORIE

Publicat

De

emil boc doza a treia

Primarul Emil Boc a declarat, marți, că anul 2022 va fi anul în care pandemia COVID19 va fi trimisă în istorie.

Declarația edilului vine în contextul în care acesta își dorește să susțină mai departe formele de învățare online de calitate în municipiu, inclusiv prin alocarea unor vouchere de 500 de lei pentru perfecționarea profesorilor.

Astăzi, gradul de ocupare a paturilor din Cluj în contextul pandemiei este de 28%, mult sub pragul de 75%, când elevii nu mai merg fizic la cursuri.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate