Connect with us

ADMINISTRAȚIE

Vasile Dîncu: „În 27 septembrie putem avea un mare dezastru electoral”. PSD-ul cere demisia ministrului educației Monica Anisie

Publicat


Președintele Consiliului Național al PSD-ului, sociologul Vasile Dîncu, a afirmat că este posibil ca alegerile locale de pe data de 27 septembrie să se transforme într-un „mare dezastru electoral”, din moment ce mai puțini cetățeni vor vota în contexul pandemiei de coronavirus. 

„În 27 septembrie putem avea un mare dezastru electoral – România, nu PSD – în 27 septembrie putem avea o prezenţă foarte scăzută care să fie undeva la jumătatea alegerilor normale şi atunci vor rezulta foarte mulţi reprezentanţi ai tuturor partidelor, cu o legitimitate scăzută în administraţia locală, am putea să avem cozi infernale, pentru că noi am calculat că, dacă într-o secţie din Bucureşti, să zicem, unde votează în mod normal 1.500 de oameni,(n.r.: activitatea) s-ar desfăşura conform tuturor indicaţiilor şi sunt respectate toate condiţiile sanitare, atunci din 1.500 ar putea să voteze, în timpul alocat, 500”, a declarat sociologul.

Sociologul a subliniat mai multe nereguli în ceea ce privește deschiderea noului an școlar de la data de 14 septembrie

 • „De ce se prezintă online-streamingul ca fiind școală online? Atâta vreme cât jumătate de clasă sunt doar spectatori la ore, nu putem vorbi de școală online (pentru că ei nu interacționează cu profesorul și colegii deloc).
 • Așa zisa digitalizare a școlii este un foarte mare eșec. Ministrul educației a promis la începutul lunii mai că va asigura echipamente pentru 250.000 de copii, ceea ce înseamnă 9% din totalul de 2,8 mil de copii înscriși la școala. În realitate, avem peste 900.000 de copii care nu au acces la tabletă sau computer și Internet, toate necesare pentru educația on-line. Adică de 3,6 ori mai mult decât a estimat Ministerul Educației.
 • Profesorii ar trebui să-și dubleze norma, dacă ne uităm la unele indicații. Cine plătește asta?
 • Profesorii nu au nici dreptul nici la pauze! Am discutat cu mulți profesori și directori care spuneau că indicațiile metodologice de desfășurare a lecțiilor înseamnă că trebuie să țină lecția și să urmeze elevii în pauză.
 • Ei nu au timp să se dezinfecteze, să se odihnească cinci minute între ore”, a explicat Vasile Dîncu.

Partidul Social Democrat a cerut demiterea ministrului educației și cercetării, Monica Anisie:

„Nu sunt absurd ca să-i cer doamnei ministru Monica Anisie să înțeleagă complexitatea sistemului. Sunt și eu profesor și nu-mi place să comentez asupra unor greșeli pe care le face. Probabil că toată lumea poate să greșească.

Însă, este cazul, după părerea mea, nu să demisioneze prin demisie de onoare, cum am văzut că cerea un partener al partidului care se află la guvernare, ci este vorba de o demisie pur și simplu.

Doamna Monica Anisie a spus cu sinceritate pe Facebook: Nu mai înțeleg nimic din ceea ce se întâmplă în jurul meu. Primul lucru ce ar putea să-l facă este să lase locul liber altuia care probabil înțelege mai bine ce se întâmplă în jurul lui.

Doamna ministru Anisie nu găsește soluții pentru că este parte a problemei – datorită unei lipse de viziune și a unei concepții despre educație care s-a văzut chiar în prima ei săptămână, când a descins împreună cu presa într-o sală de clasă, a ascultat pe la uși și a umilit o profesoară sau o educatoare dintr-o localitate apropiată”, a afirmat omul politic.

Mesajul ministrului Monica Anisie postat pe pagina personală de Facebook

Nu mai înțeleg nimic din tot ce se întâmplă în jurul meu! 😔
Orice intenție bună este interpretată de toți cei fără de…

Publicată de Monica Cristina Anisie pe Joi, 10 septembrie 2020

 


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ADMINISTRAȚIE

Emil Boc a prezentant calendarul realizării Centurii Metropolitane a Clujului

Publicat

Primarul Emil Boc a anunțat, miercuri, în cadrul ședinței Consiliului Local că la finalul lunii octombrie se va obține ”ultima piesă” din documentația de avizare a Centurii Metropolitane, acordul de mediu.

După aceea, proiectul va fi introdus la aprobare în Guvern, cu indicatorii tehnico-economici propuși.

Centura este prognozată să se realizeze din Programul Operațional de Transporturi, din fonduri europene, program care încă nu a fost declanșat.

Titular al proiectului va fi Guvernul României.

Potrivit lui Emil Boc, în noiembrie urmează să intre proiectul pe masa Guvernului, după care Executivul trebuie să organizeze licitația de execuție.

Inițial se anunța că toate studiile necesare vor fi încheiate în această vară.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Emil Boc: Vor fi 570 de locuri în plus la creșele din Cluj-Napoca, din septembrie

Publicat

Primarul Emil Boc a anunțat, miercuri, că din 1 septembrie vor fi disponibile încă 570 de locuri la creșele din Cluj-Napoca, pe lângă cele 642 existente astăzi.

Edilul a primit promisiunea că din luna septembrie se va elimina regula distanțării sociale din creșe, care va aduce în plus încă 224 de locuri. Deja ar fi pregătit ordinul de ministru pentru publicare în Monitorul Oficial.

De asemenea, Primăria Cluj-Napoca mai face 32 de angajări care vor permite activarea a încă 352 de locuri în creșă.

Astfel, din 1 septembrie la Cluj-Napoca vor fi disponibile 1397 de locuri în creșe.

Încă 90 de locuri se vor debloca după finalizarea creșei de pe strada Meziad, până la sfârșitul anului 2021.

Și Hubul educațional din Borhanci, pentru care primarul Emil Boc a semnat, ieri, contractul în vederea realizării Planului Urbanistic Zonal, va cuprinde o creșă nouă.

Încă 3 creșe vor fi construite în zona Iris, de către privați, în urma proceselor de restructurare urbană.

O creșă nouă se va realiza și pe strada Parcul Feroviarilor, cu o capacitate de 52 de locuri.

Și pe strada Câmpului se va construi o creșă, cu încă 90 de locuri.

Primarul nu a scăpat oportunitatea să ceară, din nou, primarilor din localitățile învecinate, ”să se molipsească” și să amenajeze creșe.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Parcul Primăverii ajunge pe masa Consiliului Local în 2 luni. Benzinăria din Mănăștur va fi desființată

Publicat

În luna aprilie a acestui an a avut loc dezbaterea publică privitoare la viitorul Parcului Primăverii. Acesta va fi cel mai modern centru de cartier din Mănăștur, poate chiar din municipiu. Și cel mai important, va fi un centru verde, o adevărată oază de relaxare, care va fi dotată inclusiv cu grădină pluvială și amfiteatre.

Primăria are deja în lucru Studiul de Fezabilitate, iar zona a fost cadastrată. Vor fi modernizate și circulațiile pe toate străzile din jurul Parcului Primăverii. Străzile Ion Meșter și Emil Cioran vor deveni suprafețe de tip shared space, dotate cu mobilier urban nou și aliniament de arbori.

Cheia pentru deblocarea proiectului a fost desființarea benzinăriei, pentru care Primăria a găsit în cele din urmă o soluție.

Viceprimarul Dan Tarcea a precizat pentru Cluj24 că în termen de 2 luni Parcul Primăverii va ajunge pe masa consilierilor locali, pentru aprobarea Studiului de Fezabilitate. Apoi urmează scoaterea la licitație a lucrărilor de proiectare și execuție.

Parcul va crește după reamenajare cu 25%, iar numărul arborilor aproape se va dubla. Suprafața aleilor pietonale va crește de la 6000 la 9000 de mp și vor fi amenajate puncte gospodărești îngropate.

Prin eliminarea benzinăriei existente și a tronsonului străzii Almașului din dreptul grădinii publice, se asigură continuitatea spațiului verde al parcului, astăzi fragmentat de cele două amenajări. Pe locul aferent acestor două funcțiuni se propune amenajarea unei pajiști urbane alături de o grădină pluvială cu vegetație specifică zonelor umede. Spațiul din jurul grădinii pluviale se amenajează cu un amfiteatru cu gradene pentru odihnă și relaxare, iar pajiștea urbană va fi dotată cu șezlonguri urbane

Va crește și numărul locurilor de parcare disponibile și se vor amenaja stații de încărcare pentru mașini și biciclete electrice.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

VIDEO&FOTO/ Imagini SPECTACULOASE. Cum arată unul dintre cele mai impresionante proiecte de INFRASTRUCTURĂ

Publicat

De

Viaductul Tălmăcel, de pe tronsonul dintre Sibiu și Boița este cea mai amplă lucrare de pe Autostrada Pitești-Sibiu. Construcția acestuia reprezintă unul dintre cele mai impresionante proiecte de construcție din țară.

Viaductul are o lungime de 650 de metri și cu o înălțime a picioarelor de până la 30 de metri, iar acest pod casetat și executat în consolă, cu 8 deschideri, este construit după cele mai noi standarde în domeniu, arată ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Acesta a făcut publice și imagini cu viaductul și stadiul lucrărilor, pentru „pasionații de infrastructură” și nu numai.

 

Cătălin Drulă a precizat că acest segment, care leagă Sibiul de Boița, mai cuprinde:

 • încă un viaduct, la Tălmaciu, cu 10 deschideri și lung de 400 de metri;
 • 2 noduri rutiere;
 • 2 spații de servicii;
 • 27 de poduri și pasaje;
 • 27 de podețe

Lucrările pe lotul I al A1, finalizate în avans

„Săptămâna aceasta începe asfaltarea pe tronson. Stadiul lucrărilor pe lotul 1 al A1 Pitești-Sibiu este de 46%, iar acestea vor fi încheiate în avans – în 2022, conform termenelor asumate de constructor – mai ales că acest șantier este deblocat integral”, a spus ministrul Transporturilor.

Filmările, din dronă, sunt de pe calalul de Youtube al lui Ioan Adrian Gica

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

  Publicitate
  Publicitate