Connect with us

EVENIMENT

UPDATE/ Accident la Sfântul Ion în Cluj. Șoferul a fost transportat la spital

Publicat


Marți 23 februarie a.c., în jurul orei 08.15, pe drumul Sfântul Ioan din Cluj-Napoca a avut loc un accident soldat cu rănirea unei persoane.

Un conducător auto de 26 de ani, din județul Maramureș, care se deplasa pe Drumul Sfântul Ioan ar fi părăsit partea carosabilă.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Acesta a fost transportat la o unitate medicală în vederea acordării îngrijirilor de specialitate.

Update, 11.45:

„O autospecială și un echipaj SMURD au fost alertate în această dimineață ca urmare a ieșirii în afara părții carosabile a unui autoturism pe Drumul Sfântul Ioan din municipiul Cluj-Napoca.

Solicitarea pentru intervenția pompierilor a fost înregistrată în jurul orei 8.20, iar în momentul sosirii la locul evenimentului au găsit autoturismul avariat, cu elementele unei porți de acces răsturnate peste acesta, precum și un alt autoturism avariat, parcat în interiorul curții casei particulare.

Ocupanții autoturismului avariat erau ieșiți din acesta, iar unui tânăr de cca 20 de ani i s-a acordat primul ajutor calificat și a fost transportat la spital pentru investigații și îngrijiri de specialitate. Acesta prezenta, la evaluarea primară, afecțiuni ușoare.

Pompieri au sprijinit acordarea primului ajutor calificat și au luat măsuri pentru prevenirea incendiilor prin deconectarea bateriilor autoturismelor”, comunică ISU Cluj.

 


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

Clujul va avea un nou centru de tranzit al Poștei Române. Investiția, de MILIOANE de euro

Publicat

De

Compania Națională Poșta Română a lansat o procedură de consultare publică pentru un proiect de dezvoltare care vizează Cluj-Napoca.

Oficialii Poștei Române au precizat că proiectul se referă la construcția și dotarea tehnică a centrelor de tranzit  București Nord și Cluj-Napoca în valoare totală de 22 milioane euro.

”Compania Naţională Poşta Română a depus în Sistemul Informatic Colaborativ pentru mediu performant de desfăşurare a achiziţiilor (SICAP) procedura de consultare publică pentru proiectarea, construcţia şi dotarea celor două centre logistice strategice ale companiei, din Cluj-Napoca şi Bucureşti Nord.

Procedura internaţională este adresată tuturor companiilor din industriile de tehnologie, construcţii şi alte domenii relevante cu scopul identificării celor mai bune soluţii de construire centru logistic, dar şi automatizare prin robotizare şi inteligenţă artificială, pentru gestionarea eficientă şi rapidă a proceselor logistice de sortare”, arată Poșta Română.

Calendarul dezbaterii

Dezbaterea publică online de pregătire a cadrului investiţiilor din Planul multianual de investiţii va avea loc în 10 martie, iar în perioada 17.03.2021 – 16.04.2021 vor avea loc dezbateri individuale online cu actorii înscrişi în procedură.

După finalizarea consultării publice, Poşta Română va realiza procedurile de achiziţie publică conforme, în baza caietelor de sarcini revizuite prin consultare, în vederea selecţionării celor mai bune oferte tehnico-economice.

De unde vin banii

Bugetul alocat acestui proiect este de 22 de milioane euro, cumulat pentru cele două obiective, iar sumele sunt asigurate printr-un credit de investiţii accesat de la EximBank, în cursul anului 2020.

Prin aceste investiţii, compania urmăreşte crearea de spaţii de lucru noi şi moderne cu echipamente şi tehnologii performante, precum şi creşterea operabilităţii sistemului de sortare şi a eficienţei în viteza de prelucrare a volumului de trimiteri.

Citește mai departe

EVENIMENT

Mașină RĂSTURNATĂ în Chinteni. Au intervenit SMURD și Poliția

Publicat

De

O mașină s-a răsturnat în satul Chinteni duminică dimineață.

La fața locului au intervenit echipaje SMURD Cluj și ale Poliției Rutiere. Polițiștii cercetează cauzele incidentului.

Vom reveni cu detalii.

Sursa foto: Facebook – Info Trafic jud. Cluj

Citește mai departe

EVENIMENT

Calendarul zilei, altfel: 7 martie (pamflet)

Publicat

În 189 s-a născut Publius Septimius Geta, împărat roman (d. 211) Este cel care a inspirat legenda geto-dacilor, când, ajuns la Dunăre să viziteze castrele rămase după Traian, dacii i-au strigat de pe celălalt mal: ”Geto, d-aci nu pleci nef…tă!”…

În 1395, Mircea cel Bătrân și regele Sigismund de Luxemburg au încheiat la Brașov un tratat de cooperare militară antiotomană. Tratatul preciza ca el să se-apropie de cort îmbrăcat simplu iar Sigismund să-i sponsorizeze îmbrăcămintea…

În 1441, Iancu de Hunedoara a devenit voievod al Transilvaniei. El deținea această funcție pe lângă cea de comite al Timișoarei și de ban al Severinului (1441 – 1456). A fost ceea ce s-ar putea numi un cumul de funcții fără conflict de interese…

În 1471, Radu cel Frumos, fratele lui Vlad Țepeș, a atacat Moldova, dar Ștefan cel Mare l-a învins la Soci, lângă Bacău. Domnul muntean, supus turcilor, a izbutit să scape fugind. A fost un fel de ”The Beauty and the Beast”, atâta doar că bestia n-a iubit frumoasa ci a caftit-o. De iubit au iubit-o turcii, pe rând câte unul, după retragerea rușinoasă…

În 1904 s-a născut Reinhard Heydrich, ofițer german SS (d. 1942), singurul om care-a dat soluția finală doar după ce-a sunat un prieten, fără să întrebe publicul…

În 1912, succesul expediției lui Roald Amundsen la Polul Sud (14 decembrie 1911) este anunțat public, când nava Fram a ajuns la Hobart, în Australia. După ce au dezghețat-o, au completat cu freon și i-au dat drumul în larg…

În 1936, Germania Nazistă a reocupat Renania demilitarizată, încălcând astfel tratatul de la Versailles și înțelegerile de la Locarno. Francezii au protestat vehement, în șoaptă, închiși în budă…

În 1960, primii 20 de cosmonauți sovietici au fost selectați pentru pregătirea zborului spațial. Atâția au mai rămas în picioare după o beție cu vodcă…

În 1972 s-a născut baschetbalistul american Shaquille O’Neal. Timp de 30 min a tot ieșit, medicii confundându-l cu cordonul ombilical…

Marius Aciu

Citește mai departe

EDUCATIE

Reguli noi în școli. Unii elevi vor putea merge la școală, chiar dacă incidența cazurilor Covid depășește pragul

Publicat

Un ordin comun al Ministrului Educației și Ministrului Sănătății emis sâmbătă modifică măsurile de organizare a activităţii în cadrul unităţilor sau instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Astfel, scenariul de funcţionare al unităţii sau instituţiei de învăţământ pe parcursul anului şcolar sau universitar se va actualiza săptămânal, cu referință la fiecare zi de vineri, în funcţie de evoluţia epidemiologică, cu excepția depășirii pragului de 6/1000, unde intrarea în carantină se aplică imediat.

În situația în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 de locuitori dar mai mică de 6/1000 de locuitori participarea la ore este cu prezență fizică în unitatea de învățământ pentru toți preșcolarii și elevii din învățământul primar, precum și pentru elevii din clasele a VIII-a, a XII-a , a XIII-a și elevii din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculați în respectivele clase terminale.

La nivelul localităților unde este instituită măsura carantinei zonale, nu sunt permise activitățile care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și activitatea didactică se desfășoară exclusiv online.

Este permisă organizarea cu prezența fizică, în unitățile de învățământ din localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mică de 6/1000 de locuitori a simulărilor examenelor naționale și a examenelor pentru anii terminali, a evaluărilor naționale, precum și a orelor remediale pentru toate clasele .

Cine va purta mască

Masca de protecţie este obligatorie pentru elevii din învăţământul primar, gimnazial şi liceal şi pentru studenţi şi va fi purtată în sălile de clasă, în timpul deplasării în incinta unităţii de învăţământ şi în timpul pauzelor, atât în interior, cât şi în exterior. La orele de specialitate din învățământul vocațional este obligatorie purtarea măștii de protecție, cu excepția orelor de studiu ale instrumentelor de suflat. În acest caz este necesară asigurarea de spații individuale pentru exersare.

Masca de protecţie nu este obligatorie în cazul preşcolarilor, indiferent de vârstă, precum și în timpul tuturor orelor de educație fizică desfășurate în spații exterioare.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate