Connect with us
Advertisement
Advertisement

EVENIMENT

Un bărbat a murit după ce a căzut de la etajul 3. Voia să aranjeze marchiza pentru umbrirea unui balcon de bloc din Arad

Publicat


Un bărbat de 63 de ani a decedat, sâmbătă, după ce a căzut de la etajul trei al unui bloc din municipiul Arad, martorii afirmând că el voia să îşi aranjeze marchiza ca să umbrească balconul locuinţei, dar a alunecat de pe scară.

Accidentul a avut loc în cartierul Micălaca, iar echipajul SMURD sosit a putut doar să constate decesul.

‘Poliţiştii au fost sesizaţi despre un eveniment din municipiu. La faţa locului, s-a constatat că un arădean de 63 de ani ar fi căzut de la etajul 3 al blocului unde locuia. Echipajul SMURD a constatat decesul, trupul neînsufleţit fiind transportat la SJML, în vederea efectuării autopsiei. Din primele verificări, nu sunt suspiciuni cu privire la cauza decesului’, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad.

Locatarii din bloc au declarat că bărbatul locuia singur, cu chirie şi că a urcat pe o scară în balcon pentru a-şi aranja marchiza, moment în care a alunecat şi a căzut peste balustradă. AGERPRESDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EDUCATIE

FOTO. Mircea Abrudean: Consumul de droguri, o problemă majoră a societății. Convingem tinerii că nu este bine să consume droguri

Publicat

De

Consumul de droguri a devenit o problemă majoră în societatea românească, iar autoritățile iau măsuri de combatere a acestui flagel prin care să convingă tinerii că nu este bine să consume droguri, a declarat la Cluj-Napoca secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean.

Acesta a afirmat la conferința ”Prevenirea consumului de droguri în rândul adolescenților clujeni – ALEG”, la care au participat peste 250 de liceeni, că Guvernul are o strategie națională de combatere drogurilor, implementată de mai multe instituții, principala fiind MAI.

”E bine să știți ce face statul pentru a combate acest flagel care ne macină societatea din ce în ce mai mult. (…) Suntem în situația în care putem să alegem, și noi și voi, ce să facem mai departe în viață. Alegerea vă aparține, sunteți suficient de maturi ca să știți ce să faceți cu viața voastră mai departe.

Guvernul are o strategie națională de combatere drogurilor, implementată de mai multe instituții, principala fiind MAI.

E complicat să combați un astfel de fenomen care s-a accentuat la noi.

Avem o problemă majoră în societatea românească, pe care încercăm să o combatem. În lupta împotriva acestui fenomen e nevoie să implicăm părinții, biserica și societea civilă, să convingem tinerii că nu este bine să consume droguri”, a spus Abrudean.

Drogați la 12 ani

Acesta a precizat că în România s-a ajuns să fie înregistrat consum de droguri cea mai în rândul tinerilor încă de la 12 ani, iar la nivel național în ceea ce privește tinerii de 16 ani statisticile arată că unul din 10 tineri a consumat un tip de drog.

”Cannabis-ul este cel mai utilizat drog în România, fiind pe locul 1 în rândul elevilor.

(…) Concluzia studiilor este că educația e singura șansă prin care putem lupta împotriva acestui fenomen și are rol de prevenție. Dacă este un consumator de droguri în familie este afectată întreaga familie. Prevenția se face în școli și în familie, iar alegerea vă aparține”, a mai spus secretarul general al Guvernului.

Mircea Abrudean a precizat și că în primele 10 luni au avut loc 782 de acțiuni pe tema combaterii traficului de droguri ale DIICOT și BCCO, au fost 1.105 persoane arestate, iar în urma acțiunilor, au fost scoase de pe piață 680 de kg de droguri.

Șefa ISJ Cluj, Marinela Marc, a declarat la rândul său că traficul și consumul de droguri sunt cele mai îngrijorătoare probleme la nivel mondial, și a avertizat că un consumator poate provoca infracțiuni și accidente.

Lupta cu cel mai mare inamic al societății

Președintele ATOP Cluj, consilierul județean Maria Forna, a afirmat că evenimentul a fost primul dintr-o serie de dezbateri care vor avea loc cu tinerii clujeni, cu părinții, cu profesorii în lupta cu ”cel mai mare inamic al societății contemporane, traficul și consumul de droguri”.

”Dorim să ajungem cu mesajele noastre și la tinerii din alte orașe și comune din județul Cluj”, a arătat Forna.

Conferința a fost organizată de Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Cluj în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Cluj.

Cu această ocazie a fost lansată și campania publică inițiată de IPJ Cluj și ATOP „Aleg. Eu dețin controlul” care vizează creșterea gradului de informare și prevenire a consumului de droguri în judeţul Cluj.

La eveniment au fost prezenți peste 250 de elevi din clasele a 9-a și a 10-a de la licee din Cluj-Napoca precum și profesori.

Citește mai departe

EVENIMENT

Emil Boc așteaptă să-i vină bagajul din Germania de o săptămână, dar nu și-a pierdut speranța: Nu sunt singurul

Publicat

Primarul Clujului, Emil Boc, încă își așteaptă bagajul după ce a ajuns la Cluj, din Munchen, cu întârziere, în data de 1 Decembrie.

Emil Boc, care trebuia să i aavionul în data de 31 noiembrie, a ajuns la Cluj-Napoca cu întârziere, după ce a petrecut o noapte în aeroportul din Munchen, însă nu același lucru s-a întâmplat cu bagajul de cală.

Emil Boc așteaptă să-i vină bagajul din Germania de o săptămână, dar nu și-a pierdut speranța: Nu sunt singurul

Primarul Clujului trebuia să ajungă la Cluj-Napoca de la Munchen în 31 noiembrie, dar, din cauza condițiilor meteo, programul de decolare a avioanelor de pe aeroportul din orașul german a fost dat peste cap.

Citește și: EXCLUSIV VIDEO FOTO. Emil Boc, blocat pe Aeroportul Munchen din cauza zăpezii. Ratează ceremoniile de Ziua Națională de la Cluj

„Ne-am îmbarcat la ora 10.00, am stat două ore în avion, dar la ora 12.00 aeroportul s-a închis și ne-au dat jos. Am rămas acolo, ne-am uitat, dar nu era niciun hotel care să aibă camere libere pe o rază de 40 de kilometri”, a povestit Emil Boc la Ziua Live.

Astfel, primarul a dormit pe o bancă în aeroport, alături de alți clujeni. Cei de la aeroport, a mai spus primarul, au lăsat în niște cutii niște pături „subțirele”, apă și niște Snickers. La 11.00 nu mai era niciun angajat în aeroport.

Primarul Clujului și ceilalți pasageri au plecat a doua zi, la ora 13.00 din Munchen, iar în jurul orei 15.00 au ajuns la Cluj-Napoca.

„Bine că am ajuns, dar bagajul nu mi-a ajuns nici acum, după o săptămână. Dra nu numai mie, ci și la alți clujeni… Asta este, a fost o experiență sa dormi pe o bancuță de lemn, dar cine a făcut armata…

Întreb în fecare zi, dar îmi spun că nu a ajuns. Mai vin pe zi câte 2-3 bagaje, nu al meu. Oricum, speranța nu moare niciodată”, a mai spus primarul.

Din cauza aceasta, Emil Boc nu a putut participa la evenimentele organizate la Cluj-Napoca de 1 Decembrie, în prima parte a zilei.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Protest al GREFIERILOR la Cluj. Brad de Crăciun cu REVENDICĂRI

Publicat

Mai multe zeci de grefieri au protestat, vineri, în fața Curții de Apel din Cluj, nemulțumiți din cauza neplăţii integrale a salariilor şi a lipsei resurselor materiale necesare funcţionării, în condiţii normale, a activităţii instanţelor judecătoreşti.

În holul Curții de Apel Cluj a fost împodobit un brad cu revendicările protestatarilor. „Muncim pe datorie, rușine să vă fie”, „Niciun leu în plus timp de 6 ani” sau „Nu vrem majorări salariale” sunt doar câteva dintre „cadourile” de pe brad.

VIDEO FOTO. Protest al GREFIERILOR la Cluj. Brad de Crăciun cu REVENDICĂRI

„Nu este vorba despre o majorare salarială, este vorba despre o corecție salarială pentru că la momentul la care a fost elaborată legea salarizării în anul 2017, în Justiție, salariile nu țineau cont de o anumită valoare de referință sectorială”, a declarat președintele SNGJ Dicasterial, Cătălin Trăistaru.

Protestatarii au acuzat lipsa unei comunicări eficiente între structurile statului și lipsa unui dialog cu Înalta Curte de Casație și Justiție.

Citește mai departe

EVENIMENT

Sam Smith, câștigător al unui Oscar și a 5 premii Grammy, și Swedish House Mafia, printre primii artiști confirmați la UNTOLD

Publicat

De

Cu un palmares impresionant, un premiu Oscar, un Golden Globe și cinci premii Grammy, Sam Smith vine pentru prima dată în România, la Cluj, la UNTOLD 2024. Mai mult, o altă „exclusivitate” pregătită de organizatorii festivalului de la Cluj este legendarul trio Swedish House Mafia.

Organizatorii UNTOLD pregătesc deschiderea unui nou capitol din universul magic al festivalului, și anunță primele nume confirmate pentru cea de-a 9-a ediție a festivalului.

Sam Smith, câștigător al unui Oscar și a 5 premii Grammy, și Swedish House Mafia, printre primii artiști confirmați la UNTOLD

Experiența din 2024 va fi una memorabilă pentru sutele de mii de fani și pentru cele mai mari nume din industria muzicală la nivel mondial. Anul viitor, scena principală UNTOLD, va fi locul premierelor și aparițiilor speciale pentru un festival din România.

Sam Smith este singurul artist care a reușit să facă legătura dintre muzica soul și pop, iar acest detaliu i-a oferit vizibilitate și i-a adus un Oscar, un Golden Globe și cinci premii Grammy, la cele mai importante categorii: Best Pop Vocal Album, Best New Artist, Record of the Year, Song of the Year.

9 februarie 2014 a fost o zi memorabilă în viața britanicului Sam Smith, a fost ziua în care industria muzicală l-a recompensat cu patru statuete Grammy.

Albumul de debut „In The Lonely Hour” a fost lansat și în Statele Unite unde a avut un succes uriaș și a fost recompensat cu opt Discuri de Platină. Un an mai târziu, Sam Smith a câștigat două trofee în cadrul Brit Awards: Best British Breakthrough și Global Success Award.

Single-ul „Stay with Me”, al treilea din albumul “In The Lonely Hour”, a debutat direct pe locul 1 in UK Singles Chart și pe locul 2 în clasamentul american, Billboard Hot 100, după care a intrat în top 10 în toate clasamentele lumii. Pe platforma Spotify are peste 2 miliarde de ascultări. „I’m Not the Only One” a fost piesa cu vânzări record, două milioane de copii în Statele Unite și peste 600.000 în Marea Britanie.

Oscar și Golden Globe

Anul 2016 a fost anul în care Sam Smith a obținut un premiu Oscar și un Golden Globe pentru piesa “Writing’s On The Wall”, inclusă în coloana sonoră a seriei “James Bond – Spectre”.

Combinația unică de soul și pop, o voce antrenată timp de 10 ani, sensibilitatea versurilor, sinceritatea interpretării, subiectele tabu precum sexualitatea și lupta cu depresia, toate acestea l-au transformat pe Sam Smith într-un super star.

Odată cu lansarea albumului „Gloria”, Sam Smith a revenit în toate topurile la nivel mondial.

Cu single-ul “Unholy”, colaborarea cu Kim Petras, a debutat pe locul 1 în Statele Unite, și a fost recompensat cu un Grammy la categoria Best Pop Duo/Group Performance și a ajuns la peste 1,3 miliarde de stream-uri pe Spotify. “Unholy” a prezentat lumii un artist cu o identitate asumată.

Swedish House Mafia, pentru prima dată pe scena principală a unui festival din România

Swedish House Mafia este unul dintre cele mai puternice act-uri din muzica electronică. Axwell, Sebastian Ingrosso și Steve Angello sunt definiția a ceea ce înseamnă un supergrup de DJ, pionieri EDM și figuri relevante în genul progressive house.

Cu un background incredibil, cei trei au reușit să schimbe jocul în cultura dance și au inspirat generații de producători.

Cu piese considerate iconice în cultura dance, cu o identitate de brand elegantă și bine definită, cei trei suedezi au setat noi standarde în aparițiile live și o semnătură unică a unui sound care generează euforie la fiecare lansare și discuții interminabile în momentul în care au decis să se separe, după care au generat o emoție colectivă când au decis să revină în formula inițială de 3.

Steve Angello, Sebastian Ingrosso si Axwell sunt parte a celui mai mare proiect EDM al ultimei decade.

Cu două smash hit-uri: „One (Your Name)” un featuring cu Pharrell (No. 1 în Billboard Dance Chart Breakout, locul 7 în UK Singles Chart) și „Miami 2 Ibiza” la care au colaborat cu britanicul Tinie Tempah, albumul a fost un succes. Albumul a fost certificat cu Discul de Aur în Marea Britanie. În mai 2011, Swedish House Mafia lansau “Save the World” care a fost un succes și a ajuns pe locul 10 în Marea Britanie.

Accesări pe Spotify

Ultimul single, lansat în formula Swedish House Mafia, “Don’t You Worry Child” a fost un succes comercial total, cu peste 974 milioane de accesări pe Spotify.

Timp de trei ani au fost headlineri la cele mai mari festivaluri ale lumii, dar în 2013, unul dintre cei mai mari act-uri din muzica electronică din toate timpurile a anunțat că își încheie activitatea.

În 2019, Swedish House Mafia s-a reunit și au avut trei show-uri live sold-out la Tele2 Arena din Stockholm, Suedia. Anul 2021 a marcat revenirea producătorilor Swedish House Mafia cu “It Gets Better”, ‘Lifetime” și colaborarea cu The Weeknd, “Moth To A Flame”, piesă cu care au ocupat locul 2 în Billboard Hot 100, un album “Paradise Again” lansat în luna aprilie 2022 și un turneu mondial de promovare. După lansarea acestui album, presa internațională a descris experiența audio oferită de Swedish House Mafia ca o călătorie muzicală emoționantă, cu 17 producții geniale cu un sound uimitor.

A fost lansat aftermovie-ul UNTOLD 2023

Pe 7 decembrie a fost lansat aftermovie-ul ediției 2023. Peste 600 de fani, vedete, influenceri și parteneri ai festivalului au avut șansa să vadă avanpremiera aftermovie-ului UNTOLD.

Evenimentul de lansare din București a avut loc la Mina Museum – Museum of Immersive New Art și a fost o experiență în sine pentru cei prezenți. Fiecare invitat la eveniment nu a fost doar un privitor pasiv, a devenit parte a universului magic UNTOLD.

YouTube video

 

Fani din 100 de țări

Emoțiile și bucuria trăite de cei peste 420.000 de fani veniți din peste 100 de țări ale lumii, care au ajuns la festivalul UNTOLD în 2023 în cele patru zile și patru nopți magice, au fost comprimate în 10 minute de amintiri frumoase.

Universul magic UNTOLD, personajele sale misterioase, fanii care au trăit cu entuziasm fiecare moment al festivalului, show-urile extraordinare ale artiștilor români și internaționali au fost surprinse de 4 drone, 150 de camere, care au adunat toate energia festivalului în 40 TB (terabytes) de conținut. Sunt amintiri unice pentru cei peste 420.000 de participanți la cel de-al optulea capitol al festivalului UNTOLD, redate în format 4K.

Abonamente pentru ediția 2024

Fanii festivalului pot achiziționa abonamente pentru cele 4 zile și 4 nopți de magie de pe untold.com. Cea de-a noua ediție a festivalului UNTOLD va avea loc între 8 și 11 august 2024.

 

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax