Connect with us

CULTURA

„TENET” aduce universul Science Fiction, la Movie Nights, în Iulius Mall Cluj

Publicat


Încă nu ai plecat în concediu și te gândești că ratezi toată distracția de la malul mării sau de la cabană? La Iulius Mall Cluj îți aducem vibe-ul relaxant al serilor de vară cu un lungmetraj lansat anul trecut, dar și mici colțuri de lume, prin obiecte vintage.

Buget de 200 de milioane de dolari

Cu un buget estimat la aproape 200 de milioane de dolari, pelicula „TENET”, lansată anul trecut, care a fost considerată salvatoarea lumii cinematografice, în contextul provocat de COVID-19, se va vedea în acest weekend la Iulius Mall Cluj. Vineri, 16 iulie 2021, la Movie Nights ne așezăm confortabil pe pufuri, pături sau chiar pe iarba din Iulius Parc, de la ora 21.30, intrăm în universul SF împreună cu un agent secret, interpretat de John David Washington, și plecăm într-o misiune de salvare a lumii. Pentru a urmări impresionanta călătorie, participanții trebuie să facă dovada vaccinării împotriva COVID-19 sau să prezinte un test PCR negativ. Mai multe detalii afli pe pagina de Facebook a Movie Nights. Partenerii evenimentului sunt CEMACON, Wonderland Cluj Resort și Softvision.

Plimbarea ca aventură

Aventură poate fi și o plimbare prin magazinele din Iulius Mall Cluj, unde reducerile estivale ajung și până la 70%. Dezvoltă-ți skill-ul de spion în căutarea pieselor vestimentare care îți definesc stilul. Fantezii florale, pantaloni largi, fuste midi vaporoase, detalii transparente sau poncho-uri sunt doar câteva dintre trendurile acestui an, însă, pentru mai multă inspirație, poți consulta catalogul online.

Aptitudinile de agent le poți deprinde și în timp ce aduni informații despre obiectele cu patina timpului, aduse de expozanți în Atrium. Sâmbătă și duminică, pe 17 și 18 iulie, oamenii pasionați de cultură, istorie și conservarea valorilor vor pune la dispoziția publicului piese cu povești încântătoare. Printre exponate se vor regăsi bijuterii elegante, ceasuri de colecție, porțelanuri, argintărie, viniluri, numismatică, filatelie, piese de mic mobilier, tablouri, decorațiuni și multe alte articole. De altfel, piesele trecutului poartă cu ele semnificații pe care publicul interesat le poate afla de la colecționari.

Weekend-ul acesta, „complete your summer mission” în Iulius Mall Cluj!Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EDUCATIE

UTCN a obținut primul loc la competiția WiDS Datathon ++ University Edition 2024, lansată de Universitatea Stanford

Publicat

De

Echipa UTCN

România a obținut primul și al treilea loc mondial la competiția WiDS Datathon ++ University Edition 2024, lansată de Universitatea Stanford.

Este vorba de echipele de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) și Academia de Studii Economice din București, care sunt câștigătoarele competiției organizată de inițiativa Women in Data Science (WiDS) de la Universitatea Stanford, sponsorizată de Gilead Sciences.

Aceasta este o competiție globală care promovează diversitatea în știința datelor oferă participanților oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile analitice și de a colabora la soluționarea unor probleme reale.

UTCN a obținut primul loc la competiția WiDS Datathon ++ University Edition 2024, lansată de Universitatea Stanford

Primul loc l-a obținut echipa TUCN_AI_ErrorExorcist din Cluj-Napoca, formată din Andreea – Maria Onaci și Petruț-Butuel Paul.

Echipa UTCN, care a câștigat locul 1

„Participarea la provocare ne-a oferit perspective valoroase asupra diferiților algoritmi și tehnici. Am învățat cum să identificăm avantajele și dezavantajele fiecărui algoritm și tehnică, și cât de crucială este alegerea combinațiilor potrivite.

Experiența ne-a îmbunătățit abilitățile tehnice și a subliniat importanța învățării continue. Aceste perspective nu numai că vor îmbunătăți proiectele noastre viitoare, dar ne vor echipa și cu abilități practice aplicabile în scenarii reale, permițându-ne să rezolvăm probleme complexe mai eficient.
Perseverența și învățatul continuu sunt parte din ecuația succesului nostru, și datorită acestora, am reușit să obținem locul 1 între universități”, au spus aceștia

„Mereu am avut discuții reconfortante, dar şi provocatoare cu studenții de la cursul de Sisteme Inteligente; printre ei s-au numărat anul acesta şi cei doi membri ai echipei câștigătoare. Şi mereu am găsit reconfirmate cuvintele lui Noica: <<Într-o școală adevărată, nu se știe cine dă și cine primește>>”, a declarat și profesorul Radu Slăvescu.

„Data Science e mai mult o artă”

Coordonatorul WiDS Datathon Cluj-Napoca Anca Mărginean a vorbit despre pasiunea membrilor echipei UTCN.

”Cu toții știm mulțimea de sensuri asociate teoremei <<No free lunch>>. Data Science nu e doar știința aplicării unor algoritmi, ci e mai mult arta de a înțelege datele folosind algoritmi.

Andreea și Petruț au parcurs cu pasiune și perseverență un drum de descoperire a acestei arte care i-a adus la acest rezultat foarte bun. Pentru ei, noul sens al teoremei este obținerea locului 1 mondial”, a spus Anca Mărginean .

ASE_Data Mining_Fantasticians, locul 3

Locul trei mondial a fost ocupat de ASE_Data Mining_Fantasticians din București.

„Salutăm participarea echipei ASE la WiDS Datathon ++ University Edition, desfășurată sub prestigioasa egidă a Stanford University. Academia de Studii Economice din București a participat cu trei echipe, formate din studenți ai programului de Master Statistică Aplicată și Data Science, din cadrul Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică.

Suntem mândri de ei și îi felicităm, în mod special echipa formată din Ana Maria Oprea, Bianca Contolencu, Gianina Maria Petrașcu și Ioana Bîrlan, care au adus faimă instituției noastre.

Apreciem oportunitatea oferirii unor astfel de experiențe de teamwork și învățare creativă și urăm succes edițiilor viitoare ale competiției”, a declarat prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rectorul Academia de Studii Economice din București.

La competiție au participat echipe din 23 de țări

Peste 70 de universități din 23 de țări din lume au participat anul acesta la WiDS Datathon++ University Edition, inclusiv România prin Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Academia de Studii Economice din București, Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iași, Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” din Sibiu, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” din Iași și Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București.

,,Acest rezultat ne oferă o mândrie imensă și ne motivează, în continuare, la 360.org.ro, să continuăm eforturile pe care le-am depus în ultimii patru ani în construirea, dezvoltarea și sprijinirea comunității Data Scenice din România la toate nivelurile”, a declarat Mariana Ungureanu, președintele think tank 360.

Câte zile este nevoie ca un pacient să primească primul tratament pentru diagnosticul de cancer

Competiția s-a desfășurat în perioada septembrie 2023 – iunie 2024 și s-a concentrat pe echitatea în domeniul sănătății. Participanții au dezvoltat modele pentru a prezice de câte zile este nevoie ca un pacient să primească primul tratament pentru diagnosticul de cancer, pe baza caracteristicilor pacienților.

De asemenea, au fost încurajați să depășească provocarea predictivă și să se angajeze în discuții pentru a genera perspective suplimentare și pentru a înțelege implicațiile din lumea reală a rezultatelor.

Studenții au dobândit experiență practică prin intermediul acestei provocări, unii dorind să își continue cercetările în cadrul proiectelor pe care le-au inițiat.

„Cluj-Napoca este un centru de excelență în educație și cercetare”

Participarea României la această competiție internațională are loc în baza inițiativei think tank 360, care a adus concursul în țară, în anul 2022, din dorința de a promova tinerii români generatori de idei și soluții din cadrul instituțiilor de învățământ superior din țară.

Totodată, WiDS România are scopul de a susține importanța femeilor în tehnologie și oportunitatea de promovare a studenților remarcabili.

,,Această realizare remarcabilă nu doar că subliniază excelența academică a UTCN, dar reflectă și spiritul de determinare și pricepere care caracterizează întreaga comunitate clujeană.

Felicitări sincere echipei de studenți și profesori care au demonstrat, încă o dată, că Cluj-Napoca este un centru de excelență în educație și cercetare. Sunt mândră să fac parte din acest oraș, care continuă să inspire și să contribuie semnificativ la progresul tehnologic global”, a declarat Anca Goron, directorul data science think tank 360.

Cea de-a 7-a competiție anuală lansată de Universitatea Stanford WiDS Datathon 2024 a fost de bun augur și de mare succes pentru România, obținând locul 6 mondial la Challenge #1 și locurile 1 și 3 la Challenge++, organizate în perioada septembrie 2023 – iunie 2024.

Citește mai departe

CULTURA

Încă două trupe și-au anulat concertele de le Electric Castle, cu doar o zi înainte de începerea festivalului

Publicat

De

Organizatorii Electric Castle au anunțat marți, cu doar o zi înaintea începerii festivalului, că încă două trupe anunțate pentru ediția de anul acesta și-au anulat concertele.

Trupa australiană Royel Otis și DJ-ul american Ron Trent și-au anulat concertele de la Electric Castle, au anunțat organizatorii festivalului, cu doar o zi înainte de deschiderea porților. Anunțul a fost făcut pe rețelele de socializare, marți.

Încă două trupe și-au anulat concertele de la Electric Castle

„Royel Otis și Ron Trent și-au anulat concertele de la EC, oferind drept motive extenuarea din cauza turneului sau probleme interne de management.

Împărtășim dezamăgirea fanilor lor din România, dar această situație este în afara controlului nostru”, au transmis organizatorii Electric Castle.

Nici headlinerii Queens of the Stone Age nu mai vin la Electric Castle

Amintim că, în urmă cu o săptămână, trupa Queens of the Stone Age, cap de afiș ai ediției de anul acesta a festivalului Electric Castle, și-a anulat concertul de la Bonțida, programat pentru seara de sâmbătă, 20 iulie.

Trupa rock originară din Seattle și-a anulat toate concertele rămase din turneul european, din cauza unor probleme de sănătate ale cântărețului Josh Homme. Potrivit anunțului trupei de pe rețelele de socializare, acesta trebuie să se întoarcă în Statele Unite pentru a fi supus de urgență unei intervenții chirurgicale.

Citește mai departe

EVENIMENT

Un nou scandal pe strada Piezișă. Doi tineri din Florești, care au bătut un bărbat, au fost reținuți de polițiști

Publicat

Strada Piezișă din Cluj-Napoca

Scandal și bătaie pe strada Piezișă din Cluj-Napoca. Doi tineri de 21 de ani, ambii din Florești, au ajuns pentru 24 de ore după gratii.

Aceștia au bătut un bărbat de 44 de ani, care a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Un nou scandal pe strada Piezișă. Doi tineri din Florești, care au bătut un bărbat, au fost reținuți de polițiști

Doi tineri de 21 de ani, din comuna clujeană Florești au fost reținuți de polișiști în, fiind acuzați de loviri sau alte violențe și lovire, dar și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Potrivit polițiștilor clujeni, oamenii legii au fost sesizați despre faptul că pe strada Piezișă a avut loc o stare conflictuală spontană în care au fost implicați trei bărbați.

Citește și: VIDEO. Prins cu un PISTOL de tip airsoft pe strada Piezișă din Cluj-Napoca. Polițiștii au confiscat arma

Din cercetări a reieșit că cei doi tineri de 21 de ani, ar fi agresat fizic un bărbat de 44 de ani, din Cluj-Napoca, acesta din urmă necesitând ulterior îngrijiri medicale.

În urma investigațiilor desfășurate, în cursul aceeiași zile, polițiștii i-au identificat pe cei doi tineri bănuiți de comiterea infracțiunilor, iar față de aceștia au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore.

Cei doi tineri au fost conduși într-un Centru de Reținere și Arestare Preventivă.

Cercetările sunt continuate de polițiști sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Foto: Arhivă

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Două case din Turda au luat FOC. O persoană a suferit un atac de PANICĂ

Publicat

pompieri 7

Un incendiu a izbucnit, marți la două case din Turda. Pompierii au intervenit cu 4 autospeciale. O persoană a suferit un atac de panică.

„Pompierii din cadrul Detașamentului Turda intervin în aceste momente pentru a stinge un incendiu care a cuprins două case de locuit, învecinate, pe strada Racului din Turda. Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 200 de mp, iar echipajele noastre lucrează pentru localizarea flăcărilor, respectiv pentru protejarea imobilelor din vecinătate.

VIDEO. Două case din Turda au luat FOC. O persoană a suferit un atac de PANICĂ

O persoană care a suferit un atac de panică a fost evaluată de echipajul medical. Au intervenit 3 autospeciale de la Detașamentul Turda, forțele fiind suplimentate cu o autospecială de la Detașamentul 1 Cluj-Napoca.

Incendiul a fost lichidat. Pompierii înlătură efectele negative ale acestuia și caută posibile focare ascunse”, a transmis ISU Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax