Connect with us

ECONOMIE

Record absolut pentru Cluj. 66 note de 10 la Evaluarea Națională. De cinci ori mai multe medii de 10 față de 2018. Vezi evoluția elevilor ,,perfecți” din ultimii ani

Publicat


evaluare nationala

Județul Cluj a înregistrat anul acesta cele mai bune rezultate la Evaluarea Națională. Nu mai puțin de 66 de elevi absolvenți de gimanziu au reușit să obțină o notă absolut perfectă. Mai mult, peste 90% dintre cei care au participat la examene au reușit să obțină cel puțin nota 5.

Pe aceeași temă: Absolvenții clujeni de gimnaziu și-au aflat notele de la Evaluarea Națională

Evoluția mediilor de 10 în ultimii trei ani la Evaluarea Națională pe județul Cluj

Dacă este să ne raportăm la anul 2018, abia 13 elevi clujeni au reușit să obțină media 10 la Evaluarea Națională. Un an mai târziu, numărul notelor de 10 a crescut considerabil, ajungând la 28. Totuși, recordul absolut a venit chiar anul acesta. Numărul elevilor ,,perfecți” a urcat până la 66.

Cu toate problemele cauzate de pandemia de coronavirus care au afectat grav România, elevii de gimnaziu au trecut cu brio peste această greutate. Chiar dacă ultimele luni de școală au fost făcute în mediul online, acest lucru nu i-a împiedicat pe viitorii liceeni să obțină note bune și foarte bune la Evaluarea Națională.

Pe aceeași temă: Elevii clujeni de nota 10 vor fi premiați cu 2000 de lei

Răzvan DAN

ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Cluj24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ACTUALITATE

Un clujean s-a sinucis după ce a fost arestat din cauza conducerii sub influența alcoolului

Publicat

Un bărbat de 48 de ani din județul Cluj și-a pus marți seara capăt zilelor după ce a fost arestat de polițiști. Acesta a provocat un accident în Florești și a încercat să fugă de la locul faptei. El a fost plasat într-o celulă a Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă a Poliţiei Sălaj unde și-a luat viața prin spânzurare, folosind un cearceaf, spun anchetatorii. 

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au deschis doar penal pentru ucidere din culpă. Accidentul pentru care a fost arestat clujeanul s-a produs pe Cetății din Florești, în jurul orei 11:30. Conform informațiilor, bărbatul a fost aprope de a accidenta o femeie pe o trecere de pietoni. Mașina a trecut peste trotuar și s-a oprit într-un gard. Alcoolemia bărbatului la momentul testării a fost de 1,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

 

 

Citește mai departe

ECONOMIE

Clujeanul Răzvan Cuc vorbește despre piața imobiliară din România de după starea de urgență: ,,Suntem cumva într-o linie dreaptă spre normalitate”

Publicat

Președintele RE/MAX România, Răzvan Cuc, a vorbit despre piața imobiliară din România de după starea de urgență. Unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din Cluj, specializat în industria imobiliară, a explicat într-un interviu pentru blog.remax.ro felul în care stau lucrurile în prezent, dar și ce crede că se va întâmpla pe viitor.

Piața imobiliară din România de după starea de urgență

,,Suntem cumva într-o linie dreaptă spre normalitate, deși izolarea ne-a dus într-o zonă în care comportamentul clienților este puțin modificat. Mulți chiriași, în special studenți, au plecat, un număr ridicat de firme încă activează de la domiciliu, deci probabil că vor interveni schimbări în ceea ce privește standardele pe care le caută chiriașii și prețurile de închiriere. Pe de altă parte, pe zona de vânzare e posibil ca o mare parte dintre proprietari să se reorienteze spre locuințe mai confortabile, în zone care să le permită să se reconecteze cu natura, să iasă mai mult din case. Prin urmare, ne așteptăm să crească cererea pe case medii/mici și pe terenuri sau case ce pot fi transformate sau adaptate”, spune Răzvan Cuc.

România stă mai bine pe piața imobiliară decât alte țări

,,Perioada de izolare în Europa a fost mai mult sau mai puțin accentuată. Țările nordice au avut o izolare mai relaxată decât țări precum Italia sau Spania, iar România a fost undeva la mijloc, cu aproximativ 2 luni statice. În comparație cu alte țări din Europa, putem ieși bine din perioada de criză. Am ajuns la un nivel de suportabilitate a prețurilor în zona rezidențială, raportat la veniturile medii, avem un preț mic pentru locuințe și probabil că prețurile vor crește în anii următori”, a completat acesta.

Preferințele din România pentru anul acesta

,,După ce am revenit din perioada de izolare, am fost oarecum plăcut surprinși să constatăm că există interes în continuare în piață, prețurile nu au scăzut și nu par să scadă pe zona de vânzări, șantierele merg, se construiesc locuințe, suntem optimiști în ce privește relansarea pieței imobiliare în România.

Profitabilitatea investițiilor imobiliare depinde de modul de exploatare: închiriere sau vânzare. În perioada următoare, vom înregistra o scădere a randamentelor în zona de închiriere. Unii locatari vor pleca, alții vor negocia chiriile. Pe zona de dezvoltare va rămâne o mare oportunitate, în special pe rezidențial. Birourile vor suferi resetări semnificative, se vor reconfigura spațiile închiriate”, consideră Răzvan Cuc.

Sursă: blog.remax.ro

Foto: remax.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Războiul continuă. Taximetriștii se luptă cu firmele de ridesharing

Publicat

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) dorește ca parlamentarii să revizuiască inițiativa legislativă care oferă oportunitatea operatorilor de ridesharing să circule cu vehicule 8+1, pe care firmele de taximetrie nu le pot folosi. Modificarea a fost introdusă pe listă specială, în regim de urgență, iar COTAR consideră că încalcă legea concurenței. Această măsură ar acorda noi drepturi firmelor de transport alternativ „în defavoarea taximetriștilor”.

„Vedem cum în continuare întârzie să apară o lege a transporturilor, dar se face lobby pentru introducerea unor noi prevederi care să elimine de pe piață firmele de taxi, pentru a le face loc celor de ridesharing.

Parlamentarii ar trebui să se gândească la bugetul statului și la siguranța călătorilor, înainte de a vota această modificare pentru că deja au votat două legi diferite pentru același tip de activitate, pentru a le facilita firmelor de ridesharing accesul pe piața din România”, a declarat Vasile Ștefănescu, președintele COTAR, conform zcj.ro.

Cu toate că Primăria a aprobat creșterea tarifului de la 2,25 lei/km la 2,95 lei/km, iar tariful pe timp de noapte a crescut de la 3 lei/ km, la 3,25 de lei/km în decembrie 2019, taximetriștii consideră că introducerea acestei măsuri le-ar afecta în mod direct veniturile.

„Îi rugăm pe parlamentari să susțină firmele plătitoare de taxe și impozite. Luând în considerare faptul că legislația în vigoare nu permite circulația taxiurilor sau a autocarelor neautorizate și nelicențiate, dar se permite circulația în aceste condiții pentru firmele de ridesharing, cerem respectarea principiilor concurenței și garantarea egalității în fața legii, pentru toți cetățenii și pentru toate companiile care activează în România”, a adăugat COTAR.

Cristian Lungu

Citește mai departe

ECONOMIE

Scade preţul la gaze! Ministrul Economiei spune că se va întâmpla de la 1 iulie

Publicat

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat joi că preţul gazelor plătit de populaţie va fi mai mic după liberalizare.
“Începând cu data de 1 iulie, preţul la gaze va fi format liber şi cred că pentru prima dată nu mai putem vorbi de creşterea preţului la gaze, ci cu cât va scădea preţul la gaze. Eu sunt foarte optimist şi o să vedeţi că avem dreptate.

Preţul la gaze, în urma liberalizării, va fi mai mic decât preţul pe care populaţia îl plăteşte în momentul acesta, un preţ reglementat. Cert este că este nevoie de o informare amplă a populaţiei, a consumatorilor casnici – ce trebuie să facă, cum pot să schimbe un furnizor foarte simplu, indiferent dacă au semnat sau nu un contract cu furnizorul din acest moment.

Sunt oferte mai bune pe piaţă decât ofertele celor doi mari furnizori, care deţin peste 90% din piaţă. Trebuie să mai ştie consumatorii casnici că una este distribuţia gazelor, deci cei care deţin conductele de distribuţie a gazelor, şi alta este furnizarea. Tariful de distribuţie a rămas reglementat peste tot în Europa, deci acolo nu poate fi umblat”, a spus Virgil Popescu la începutul şedinţei de guvern.

El a adăugat că poate spune că şi clienţii industriali vor avea acces la gaz ieftin după liberalizarea preţului.

Citește mai departe