ADMINISTRAȚIE
PREMIERĂ. Dejul va avea un punct de lucru pentru permise și înmatriculări auto. Unul pentru pașapoarte, pregătit la Gherla
![permis sofer facebook](https://cluj24.ro/wp-content/uploads/2022/10/permis-sofer-facebook.jpg)
Dejul va avea, în premieră, un punct de lucru pentru permise și înmatriculări auto, care va deservi atât locuitorii municipiului, cât și pe cei din localitățile limitrofe, fiind începute demersuri și pentru deschiderea unui punct de lucru pentru pașapoarte la Gherla.
Prefectul Irina Munteanu a declarat, miercuri, pentru Cluj24 că noul punct de lucru de la Dej va fi deschis în prima decadă a lunii februarie, proiectul făcând parte din strategia Prefecturii Cluj de descentralizare a unor servicii publice.
”Activitatea celor două servicii din subordinea Prefecturii Cluj, Pașapoarte și Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor se desfășoară foarte bine și dacă, până acum aveam plângeri și sesizări, în ultima perioadă primim felicitări și mulțumiri pentru modul în care se desfășoară lucrurile.
La Permise și Înmatriculări aveam termene de 4 – 5 luni de așteptare, dar lucrurile s-au schimbat în bine, astfel că durata s-a redus la 2-3 zile.
Nevoie de descentralizare
Eu întotdeauna am crezut în descentralizarea serviciilor publice, aceasta fiind o nevoie reală, doar dacă ne gândim că sunt zone întregi din care cetățenii nu mai vin la Cluj-Napoca pentru rezolvarea unor probleme.
Astfel, în ceea ce privește pașapoartele, avem punctul central la Cluj-Napoca și două puncte de lucru la Turda și Câmpia Turzii, la acestea din urmă activitatatea fiind desfășurată alternativ, iar pentru permise și înmatriculări auto am deschis un punct de lucru la Câmpia Turzii.
Vom continua acest proces de descentralizare la permise cu înființarea, în prima decadă a lunii februarie, a unui punct de lucru la Dej, care va funcționa în clădirea Jandarmeriei și va deservi atât locuitorii municipiului, cât și pe cei din localitățile limitrofe.
De asemenea, am început demersuri pentru înființarea, în acest an, a unui punct de lucru al Pașapoartelor la Gherla”, a spus Irina Munteanu.
Clujul, număr mare de operațiuni
Potrivit acesteia, activitatea din cele două structuri se desfășoară în bune condiții în ciuda deficitului de personal, dar Prefectura Cluj a solicitat Ministerului de Interne suplimentarea posturilor pentru a nu se reveni la vechea situație de funcționare cu probleme.
”Vorbim, totuși, de județul Cluj, unde numărul de operațiuni este extrem de mare.
În 2024, la Pașapoarte am avut peste 50.000 de diverse operațiuni, dar și emiterea de pașapoarte simple și electronice, iar la Permise am avut peste 59.000 de certificate de înmatriculare, permise de conducere și examinări noi și preschimbări peste 28.000, 16.500 de examinări probă practică”, a precizat prefectul Clujului.
La cele două servicii din subordinea Prefecturii Cluj, programările se pot face online.
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
![](http://cluj24.ro/wp-content/uploads/2020/01/logo-cj24-taiat-300.jpg)
ACTUALITATE
Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni
![](https://cluj24.ro/wp-content/uploads/2021/04/UMF-Cluj.jpg)
În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii.
Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.
Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.
Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.
Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.
Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.
”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.
Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.
De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.
Dosar retrimis procurorului
Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.
S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.
Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.
Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.
![Americii](https://cluj24.ro/wp-content/uploads/2023/08/cristina-glebova-fYqQBr0EzkA-unsplash-e1726296674120.jpg)
Am crescut la țară alături de patru frați care de care mai harnici și vrednici. Au plecat de acasă să își facă drum și loc în viață. Cel considerat cel mai serios și frumos (să mă ierte ceilalți trei, deosebiți și ei) și singurul care a făcut facultate, a emigrat primul. A ajuns și s-a stabilit cel mai departe, în SUA. Este realizat, dar cât i-o fi fost de greu nu spune niciodată și numai lacrimile mamei lui or fi bănuit aici de ce au curs. Ne putem imagina ascultând un cântec de-al lui Grigore Leșe: ”Bată-te Americă, bată!”.
Este America un vis îndepărtat, dar totuși locul cel mai dorit, unde au ajuns și Dana, una dintre cele mai bune doctorițe din zona noastră și Emilia, una din cele mai bune dăscălițe și Mircea Platon de la Iași și au fost recunoscuți drept somități Mircea Eliade și Ioan Petre Culianu și atâția alții. Încă nu au apucat să fie demitizați, dar nici despre ucigașii lui Culianu nu s-a aflat nimic.
Mii de țărani români transilvăneni au plecat în epocile dintre secolele 19 și 20 în SUA pentru a face bani și a cumpăra pământ acasă. Nu era nimic romantic în umilința și exploatarea pe care o sufereau acasă. Nu era nici o formă premergătoare a democrației europene jugul austro-ungar pentru popoarele înrobite Cine poate explica de ce atunci, acum o sută și ceva de ani, au revenit acasă, circulând infinit mai greu decât acum și au cumpărat pământ și și-au ”făcut stare”.
Așteptând americanii
Este alt subiect că au regretat repatrierea, transilvănenii americani deoarece au fost deposedați de averi de către comuniști și aruncați, bătrâni fiind, în temnițe.
Totuși, îi așteptau pe americani cu rugăciuni să ne salveze de bolșevicii. Bolșevicii aceștia erau mai ales ruși, dar și ucraineni, unguri și evrei unguri.
Despre ucraineni în Maramureșul istoric se moștenește și acum o aghiazmă de antipatie pentru ceea ce au făcut în ocupația anilor 50, iar ardelenii vârstnici își amintesc de maghiarii inspirați, fiind că s-au înrolat masiv în Partidul Comunist și prin excelență, evreii acuzați abuziv că au fondat ideologic comunismul.
Toți, dar toți, am avut asemenea ideologi. Unii foști deținuți politici spun că cei mai răi cu ei au fost evreii unguri și nu ar trebui să se facă mare caz din aceasta, fiindcă și cruzimea soldaților japonezi sau naziști era determinată de brutalitatea cu care ei înșiși erau tratați.
Acei evrei maghiari (și evreii de toate felurile) au suferit tratamente îngrozitoare și s-au defulat peste ani. Chiar dacă nu pe torționarii lor. Nu este un subiect de exploatat pentru că tortura din ”Fenomenul Pitești” a fost făcută de români nu de către alții.
Românii s-au înrolat mai greu la comuniști pentru că visurile și speranțele lor erau legate de americani. Dar mai sunt americanii de acum ca și aceia după care tânjeau părinții și bunicii noștri?
Până în anii 70 bunicii noștri, când vedeau un avion pe cer, se mai întrebau: ”Oare nu vin americanii?”. La Vocea Americii sau Europa Liberă se întrețineau cu doze de cinism aceste speranțe ceea ce a făcut să se imprime un non combat al populației și la o reținere ca mulți români valoroși să se implice în politică. ”Dacă te bagi în politică te mănâncă porcii!”, a rămas ca proverb până în ziua de azi. Din păcate.
Cântare Americii. Dar aceeași Americă?
Când turnurile gemene au fost doborâte la 11 septembrie 2001 la New York, Cornel Nistorescu a compus un editorial excelent, republicat în întreg mapamondul, ”Cântare Americii”. Turnurile au putut fi zdrobite, mii de oameni uciși, dar dorința de libertate a americanilor, solidaritatea și umanitatea lor nu, explica el. Mare jurnalist. Ce fel de Cântec pentru America ar merita compus azi?
Istoricii comuniști încercau să explice că masele fac istoria, dar știm că istoria este făcută de personalități. Ne-am întreba, însă, dacă America și americanii sunt tot aceeași, ori în ultima vreme multe s-au schimbat.
Oare ar fi bine să îl comparăm pe Trump cu părinții fondatori ai Americii? Cu George Washington care, rugat să preia al treilea mandate, a impus să fie stipulat în Constituție ca un om să poată fi doar de două ori președinte al SUA. Uluitor prin genialitate și modestie. Să îl mai comparăm pe Trump cu Woodrow Wilson, Roosvelt, Kennedy, Reagan ar fi indecent.
Butada din sociologie că ”fiecare majoritate tinde să își maximizeze puterea” se extinde la multe puteri. Setea de putere și de bogăție a acestei Americi a lui Trump pare neostoită.
Aliații lui Trump
Cineva spunea că toți urmașii lui Tolstoi, Dostoievski, Pușkin, Pasternak, Lomonosov, au dispărut fără urme în populația de acum datorită bolșevismului și Gulagurilor sale. Este posibil că americanii de cândva să fi dispărut în Gulagul ”reformelor ” educaționale, al deșcolarizării, al globalismului, al influențelor asupra comportamentului uman lipsite de control și nici măcar cuantificabile ale rețelelor sociale și exploziei IT?
Miliardarul Trump se aliază cu alți miliardari în special din zonele cu mare influență asupra publicului, cu o putere imensă de manipulare prin internet a populației pentru a câștiga o putere și mai mare.
Oricât ne-ar fi de nesimpatici ucrainenii, Trump se face că uită că Rusia si-a încălcat Tratatul de Pace din 1994 semnat la inițiativa sa în care promitea Ucrainei (contra celui de-al treilea arsenal nuclear al lumii) că îi recunoaște granitele, că niciodată nu vor amenința sau ataca Ucraina, iar SUA si Anglia promit să fie garantele acelui tratat.
Uitarea lui Trump
Trump se face că uită multe milioane de ucraineni disperați care si-au părăsit casele și masacrul sutelor de mii de morți. Trump vrea pace chiar dacă este pacea agresorului Putin, dar, în continuare, vrea să vândă arme Ucrainei contra teritoriilor bogate miniere.
Într-o zonă îndepărtată unde se scoteau dinții buni ai fetelor tinere și se înlocuiau cu dinți de aur pentru a arăta curtezanilor că ”este de neam”, o astfel de femeie, ajunsă bătrână, pe patul de moarte avea nevoie de un ajutor costisitor. Familia nu mai avea bani, dar cel care putea să îi ajute a exclamat ”dar uite ce de dinți de aur frumoși are!”.
America a fost un vis sublim și îndepărtat și a fost făcută în mare parte de niște căutători de aur curajoși, viteji, întreprinzători, puternici. Dar acei frumoși exploratori și pionieri n-au lăcomit după dinții de aur ai oamenilor în nevoi sau muribunzi. Sunt soiuri diferite, iar setea unora de putere este de neostoit și cuvântul lor de onoare că vor fi garanți este nul.
Trebuie pusă problema, precum și-o pun polonezii, să ne apărăm și singur. Lucrul acesta nu se poate face cu politicieni interni corupți.
EVENIMENT
BIG Mănăștur și-a schimbat PROPRIETARUL. Cât l-a COSTAT achiziția pe investitorul din Cluj care l-a preluat
![big](https://cluj24.ro/wp-content/uploads/2025/02/big.jpg)
Cunoscutul magazin BIG din cartierul clujean Mănăștur și-a schimbat proprietarul. Acesta a fost preluat de un investitor din Cluj care a plătit suma de 8,3 milioane de euro.
Centrul comercial Winmarkt, numele actual al minimall-ului era deținut până acum de italienii de la Immobiliare Grande Distribuzione (IGD). Se pare că aceștia vor să-și lichideze businessul din România și au început vânzarea proprietăților pe care le deține.
BIG Mănăștur și-a schimbat PROPRIETARUL. Cât l-a COSTAT achiziția pe investitorul din Cluj care l-a preluat
Nu se știe încă ce destinație va avea investiția noului proprietar, incertitudine ce planează și asupra chiriașilor din incinta BIG-ului, Pepco, Carrefour sau Dr.Max, fiind doar câțiva dintre ei.
CLUJ24 TV
VIDEO Dragoș Damian: Nu înțeleg ostilizarea asta continuă cu Rusia. Ce se întâmplă dacă mâine vine o pace și toți sunt fericiți?
În timp ce înregistram podcastul cu Dragoș Damian, CEO Terapia, prim ministrul Marcel Ciolacu tocmai îi semna acestuia ordinul de numire în funcția de consilier onorific pe probleme economice. A doua zi decizia a și apărut în Monitorul Oficial. E de văzut de acum încolo dacă ceea ce a spus în acest podcast, precum și în numeroasele sale luări de poziție și articole de opinie, se vor transforma, fie și parțial, în politici publice sau toate astea le va uita odată intrat pe culoarele puterii. Mai jos câteva dintre afirmațiile consilierului onorific al primului ministru. (Florin Danciu)
„În foarte multe discuții cu politicienii aceștia par să nu înțeleagă că investiții industriale se vor atrage din zona extracomunitară. De ce? Pentru că în momentul în care tu intri în România cu investiții industriale, ai automat, fără niciun fel de opreliște, deschisă întreaga piață comunitară.”
„Dacă compania Embraer, care fabrică avioane în Brazilia, ar decide să-și facă o fabrică în Europa într-o bună zi, am putea noi să mergem acolo, și să le zicem, hai, fă-o în România.
Discuția e lungă, dar și foarte multe contraargumente îmi puteți, dar hai, fă-o în România. Pentru că de aici, practic, ți-e deschisă, cel puțin pe hârtie, ți-e deschisă întreaga Uniunea Europeană și poți să-ți trimiți piesele de schimb sau ansamblele, sau subansamblele acolo. Ei, dacă domnul Iohannis a fost în Brazilia, putea să bată la poarta lor, chiar dacă nu-i intră în atribuții. Eu așa aș face!”
Iohannis nu a mers în India
„Grecia a semnat un acord privind folosirea portului Pireu ca și poartă de intare a mărfurilor din India în Europa. Și, se poate verifica, și premierul spaniol Sanchez a fost acolo și a semnat un contract gigant, nu știu, zeci de miliarde de euro. În India n-a mers nicăieri, niciodată, domnul Iohannis.”
„Putea să meargă la gigantul american Eli Lilly, care fabrică cele bune medicamente anti-obezitate și care acum pregătește investiția în Germania, cred că tot așa, 2-3 miliarde de euro. Și putea zică, hai în România, că vei avea costul de producție cu siguranță mai mic decât în Germania, hai în România și fă-ți fabrica în România!”
„Dacă nimeni nu se duce să le bată la ușa ăstora, președinte sau nu, atunci nici nu vor ști că există România pe hartă. Și de ce nu vor ști? Se va duce premierul Ungarei. Se va duce premierul polonez, care este o figură proeminentă. Se vor duce alți premieri și președinți ai țărilor europene și vor atrage investiții industriale. India, de pildă, n-a fost niciodată pe harta investițională, nici măcar de relații culturale și politice cu România.”
Fabricile lumii, în Asia
„Adică tot ce-i în jurul nostru este chinezesc. Noi înjurăm ce-i chinezesc, înjurăm ce-i indian, înjurăm tot ce vine în Asia, dar, încă o dată, economic aia este zona emergentă a lumii. Ne place, nu ne place, mă înjurați, nu mă înjurați, acolo sunt, din 8 miliarde, 4,5 miliarde de locuitori, în 5 sau 6 țări. Acolo sunt toate fabricile lumii.”
„Că au copiat, că spatele nu știu cărei mașini seamănă cu Mercedes-ul, că fața nu știu cărei mașini seamănă cu Jeep-ul, nu știu care. Nu asta e important. Important este că au copiat și ce au copiat, asta e ce nu se înțelege, au dezvoltat, au îmbunătățit, au adăugat creativitatea chinezească.”
„Dacă mai țineți minte, punctul de plecare al acestui boicot al hypermarketurilor a fost Croația. Da, dar care s-a întâmplat acolo? Principalul supermarket în Croația se cheamă Conzum și este un supermarket croat. Și contra aceluia a fost boicotul pentru că aveau prețuri foarte mari.”
Zero diplomație economică
„Te uiți la calitatea puterii de cumpărare. Dacă neamțul câștigă pe oră 12 euro și românul de 10-12 lei, înseamnă că prețurile în România trebuie să fie de 5 ori mai mici decât în Germania.”
„Noi avem zero diplomație economică. Zero. Deci fiecare ambasador român trebuie să aibă o listă cu 50 de fabrici din România, poate aude domnul Hurezeanu, și cu aia să se ducă la retailerii de acolo. La retailerii locali sau multinaționali, să zică, uite, cumpărați și de la mine, cumpărați mâncare de la mine, cumpărați Dacia de la mine, cumpărați medicamente de la Antibiotice Iași și așa mai departe.”
„Una este să vorbești din când în când politic și să ieși tu cu o idee politică și alta este să creezi o cultură, o politică publică pentru stimularea a ceea ce e fabricat în România.”
Oameni de afaceri în jurul lui Trump
„Donald Trump și Elon Musk, mâna lui dreaptă, și încă vreo 10 oameni cu care se sfătuiește, sunt oameni de afaceri. În România, eu nu știu dacă președintele, primul ministru și alții se sfătuiesc cu oameni de afaceri români sau străini.”
„Consultanții, analiștii, lobbyștii, avocații se întăresc și cresc din această confuzie legislativă. Păi dacă toată legile ar fi foarte simple și clare și ușor de aplicat și de înțeles, nu ar mai fi aceste categorii. Deci cu cât legislația e mai complicată și mai alambicată, cu atât ei câștigă mai mult.”
„Columbienii nu și-au luat imigranții pe care voia să-i arunce administrația americană din țară. Americanii le-au pus taxe și columbienii n-au mai trimis cafea. Asta e acțiunea și reacțiunea.Nu știu ce reacțiune ar putea apărea dacă apar taxe vamale către Europa. Nu știu ce am putea noi să nu mai livrăm către americani. Poate niște aer, soare și apă!”
„Noi cu toțij iubim soarele, vântul și apa, dar dacă ar fi să ascultăm fermierii, ne vor zice că sunt complet impredictibile, nu te poți baza pe ele.”
Nu înțeleg ostilizarea asta continuă cu Rusia
„Pe mine mă irită la maxim chestia asta cu pro-europeni sau anti-europeni, nu poți să mai ieși din angrenajul ăsta european, nu te lasă Europa, mai ales că suntem îndatorați, avem foarte mulți creditori europeni.”
„Nu înțeleg ostilizarea asta continuă cu Rusia. Ce se va întâmpla dacă mâine, poimâine, răspoimâine, vine o pace frumoasă și toată lumea e fericită, și Rusia își revine la relațiile comerciale cu Europa? Care Europa continuă să primească energie de acolo…”
„Din când în când apare cineva care zice că Erdogan e un dictator. Nu avem noi treabă cu chestia asta. Noi trebuie să avem relații comerciale cu Turcia.”
Prieteni cu toată lumea
„Am senzația că noi ne așteptăm că, dacă ne ostilizăm cu niște suspecți de serviciu, cineva ne ajută, cineva ne dă, nu știu, o sută de lei.„
„Politica externă e să fi prieten cu toate țările din lumea asta. Dacă există cum să zic, cum se cheamă, blocuri economice, mai uită-te și peste blocuri.”
„V-am adus cadou niște manuale pentru liceu de fizică, de biologie, de chimie ca să fondăm aici, la Cluj24.ro , gruparea de rezistență contra conspiraționismului, misticismului și care era al treilea, obscurantismul.
Deci dacă vrem să luptăm cu pseudoștiința, cu toate curentele astea care apar, punem mâna pe manuale, ieșim în piață, punem mâna pe carte și ne ajutăm copiii să depășească anumite momente. Asta e esența acestei mișcări de rezistență.„
CULTURA
Pianistul Bogdan Ota, concert extraordinar la Cluj-Napoca. Lansarea albumului “Chronos – The Master of Time”
![Ota](https://cluj24.ro/wp-content/uploads/2025/02/RRS1425.jpeg)
Pe 11 aprilie 2025, Cluj-Napoca devine scena unui spectacol de neratat! În rafinata sală Grande Vista a resortului Wonderland, de la ora 18, un show electrizant va prinde viață, promițând o experiență captivantă, unde muzica, arta și tehnologia se contopesc într-un spectacol de excepție.
Bogdan Ota revine pe scenă cu o superproducție explozivă – un spectacol în care muzica devine forța primordială a timpului.
„…De data asta nu e doar un concert. Doresc sa creez o ruptură în timp, un portal către o dimensiune unde muzica și spectacolul fuzionează într-o forță de neoprit! Vreau să fac timpul să dispară in sala de spectacol. Să prind spectatorii într-un vortex de energie si emoție, astfel încât, la final, să iasă amețiți de extaz, cu o singură întrebare în minte: ‘Unde am fost în ultimele două ore? Cum a fost posibil așa ceva?”, spune Bogdan Ota.
Fanii artistului nu vor fi dezamăgiți deoarece ”Chronos – The Master of Time” este o călătorie în dimensiunea timpului în care fiecare notă scrie o nouă filă dintr-o poveste fantastică, iar pianul si sintetizatoarele devin instrumentele universului însuși, reinterpretând muzica creației.
Invitați de seamă
Pe aceeași scenă, alături de Bogdan Ota, artiști de elită ai operelor naționale din Cluj, Iași si Brașov vor sculpta un univers sonor și vizual absolut hipnotizant.
Publicul va fi surprins cu dansatori de excepție, acrobați aerieni ce sfidează gravitația si inteligență artificială integrată in show. De la sunet la lumină, de la mișcare la proiecție – totul este parte dintr-un singur flux epic de energie și emoție!
Inspirat de cel mai recent album al său, ”Chronos – The Master of Time”, spectacolul promite o fuziune irezistibilă între simfonia orchestrală și pulsul modern al tehnologiei.
O producție de anvergură, în stilul marilor scene din Las Vegas!
Biletele pot fi achiziționate prin Entertix și MyTicket.
Despre Bogdan Ota
Virtuoz al pianului, vizionar al sunetului, creator de lumi muzicale care transcend spațiul și timpul, cu apariții în VIP magazine, FOX News sau Luxury Las Vegas Magazine în decursul unei cariere concertistice internaționale și peste 35.000 de albume vândute, Bogdan Ota și-a consolidat reputația ca unul dintre cei mai inovatori artiști ai generației sale.
Cu un stil inconfundabil ce îmbină forța orchestrației simfonice cu intensitatea muzicii moderne, Bogdan transformă fiecare spectacol într-o experiență cinematica de neuitat.
De la scenele Norvegiei până la luminile strălucitoare ale Americii, fiecare concert, precum si albumele sale, apreciate de critici și adorate de fani, au redefinit ce înseamnă muzica epică contemporană.
Cu un palmares impresionant, mii de spectatori cuceriți și o viziune artistică ce sfidează limitele timpului, Bogdan Ota nu doar cântă muzică—o creează, o trăiește și o transformă într-un fenomen de neratat.