Connect with us

EVENIMENT

PORTRET. Călin Georgescu, candidatul conspirațiilor la prezidențiale. Așteaptă venirea lui Iisus Hristos în România

Publicat


CCR Georgescu

Călin Georgescu, candidat independent la alegerile prezidențiale din România, clasat pe primul loc în primul tur, este un personaj care aduce în fața electoratului un amestec de poziții controversate, teze conspiraționiste și un discurs profund anti-occidental.

De la negarea aselenizării și criticile împotriva medicinii moderne, la promovarea unor teorii ale conspirației,  Georgescu reușește să capteze atenția printr-o retorică ce se desprinde de registrul comun al politicienilor români.

Georgescu nu crede că oamenii au ajuns pe Lună

Într-un interviu postat pe un canal de Youtube, Georgescu a afirmat cu convingere că aterizarea pe Lună a fost o manipulare.

„Zic unii că a ajuns omul pe Lună. Eu nu cred, sunt sigur că nu a fost așa. Este o altă manipulare, dar asta e altă temă. Aia a fost o manipulare, cu mersul omului pe lună. E o dovadă că după ce au fost prin ‘70, n-a mai fost nimeni pe lună. Adică brusc, n-am mai avut tehnică s-o facem”, spune el, ignorând dovezile istorice și științifice care atestă misiunile Apollo din anii ’60-’70.

Piramidele: centre de energie, nu morminte

Georgescu nu se oprește doar la negarea științei. În același interviu, Călin Georgescu a mai susținut că „piramidele egiptene”, construite ca morminte pentru faraoni, „nu au fost încă folosite pentru ceea ce au fost create”.

„Eu spun doar atât. Ferice de cei ce nu au văzut și au crezut. Asta este cel mai important lucru, pentru că lumea vrea să vadă și apoi să creadă. Văd și piramidele egiptene care nu au fost încă folosite pentru ceea ce au fost create”, susține Călin Georgescu în interviul din luna mai 2024.

Când cel care-l intervievează sugerează că piramidele ar fi „niște centre de energie, extraordinar de puternice..”, Georgescu îl aprobă: „Exact. Deci văd piramidele egiptene și nu au fost încă folosite, așa cum astăzi dacă îl așezi pe unul în fața piramidelor, el spune că nu sunt”, spune acesta.

YouTube video

Georgescu: Plasticul alterează informația din apă

În viziunea lui Călin Georgescu, nici apa nu este ceea ce pare: „Oare apa este chiar H2O, așa cum am fost instruiți, ca să nu zic dresați să credem? Eu vă spun că nu-i așa”.

El merge mai departe și sugerează că recipientele de plastic ar altera „informația” din apă, punând astfel în discuție bazele chimiei moderne: „Acolo este informație, de-aia îți vine în PET de plastic, ca să nu mai fie informație. Dacă ar fi ea așa cum a fost lăsată, ea îți dă informație. Nici conștiința n-are cum să vină dacă tu ești dresat să te duci la o cutie de unde cineva îți vinde niște chestiuni de plastic. Tot ce este în supermarket este plastic”, a spus el, în cadrul unui alt interviu.

Georgescu crede că sucurile acidulate conțin nanocipuri

Mai mult, acesta a declarat în urmă cu o lună, la un podcast, că sucurile carbogazoase, precum Fanta și Pepsi, conțin nanocipuri, iar odată consumate „intră în tine ca într-un laptop”.

YouTube video

„Așa, la o mână vă spun, conțin peste 38 de ingrediente. Deci cum poți să bei ceva cu 38 de ingrediente. Este imposibil, deci aici sigur… Este exact ce vor ei să facă, s-au predat marfa de plastic, tot ce înseamnă nanocipuri și intră în tine ca într-un laptop”, a declarat Călin Georgescu.

A refuzat să folosească un cod de mandatar financiar

Refuzul său de a utiliza un cod de mandatar financiar a atras decizia Biroului Electoral Central de a-i cere să elimine toate materialele de promovare din online, cu câteva zile înainte de primul tur al alegerilor.

„Trebuie ţinut cont şi de faptul că legea este incompletă sau eronată, neaplicându-se astfel elementele ghidului de finanţare în online, pentru că nu există o astfel de finanţare. Soldul contului fiind zero, nimic nu este finanţat, nimic astfel nu poate fi decontat, deci ghidul de finanţare şi regulamentul de finanţare electorală devine nul în acest context, contrar a ce se încearcă a fi indus de către media”, spune un comunicat al BEC.

Candidatul a respins măsura ca fiind o „încercare de intimidare”, dar întrebările despre legitimitatea și transparența campaniei sale rămân deschise.

O campanie fără finanțare… sau fără transparență?

Georgescu se mândrește cu o campanie electorală pe care o numește „singura fără finanțare”. El nu a declarat cheltuieli de campanie, spunând: „Suntem în mâinile lui Dumnezeu”.

„Domnul Călin Georgescu a declarat încă de la începutul campaniei, printr-un mesaj public, că nu va accepta să fie identificat cu un cod, atât timp cât numele său este Călin Georgescu. Deci BEC se putea sesiza cu privire la acest aspect încă de la începutul campaniei electorale. Faptul că nu există promovare sau, după caz, sponsorizare, respectiv decontarea vreunei sume, face decizia BEC nulă prin faptul că ea nu reprezintă altceva decât o încercare de intimidare la adresa domnului Georgescu şi a Poporului Român”, precizează comunicatul citat de Agerpres.

Poziții pro-ruse și critici la adresa NATO

Pe plan geopolitic, Georgescu s-a remarcat prin declarații care par aliniate narativelor promovate de Kremlin. El a susținut că „Ucraina este un stat inventat” și că România „ar avea mai mult de câștigat dacă întreține niște relații mai bune cu China și Rusia”, la Realitatea TV, în 2022, potrivit Newsweek.

Totodată, Georgescu a calificat scutul antirachetă NATO din România de la Deveselu drept „o rușine a diplomației”, într-un interviu acordat în 2021, și a afirmat că Alianța nu va proteja niciunul dintre membrii săi în cazul în care aceștia ar fi atacați de Rusia. Georgescu a mers mai departe, afirmând că „pandemia și criza din Ucraina sunt niște tehnici de manipulare”.

În același timp, el îl laudă pe Vladimir Putin ca fiind „un om care-și iubește țara” și „un diplomat abil”: „Vladimir Putin este un om care-și iubește țara. E o persoană care, din punctul meu de vedere, cunoaște foarte bine unghiurile diplomatice, le stăpânește și este înconjurat de foarte buni profesioniști”, a afirmat Georgescu.

El a negat însă orice legături cu Rusia sau de sprijin din partea Moscovei. „Nu am legături cu Rusia și nu am primit sprijin. Cu Vladimir Putin nu m-am întâlnit niciodată”, a continuat Călin Georgescu.

Georgescu: Cezariana rupe firul divin

Călin Georgescu a adus critici vehemente și la adresa practicilor medicale moderne, cum ar fi nașterea prin cezariană. El consideră că această intervenție „rupe firul divin” și că mamele sunt manipulate să creadă că nu pot naște natural.

„Noi nu mai suntem capabili să punem întrebări pentru că în momentul în care s-a născut copilul, a intrat direct în structura manipulării. Imediat, pe loc, de când este născut. De fapt, dinainte de naștere, pentru că este manipulată mama. Când se naște un copil, se nasc 2 ființe, de fapt – mama și copilul. Dacă viitoarea mamă este manipulată, că nu poți să naști decât prin cezariană, cum nasc astăzi în România peste 90%, este o tragedie. Știți de ce? Pentru că se rupe firul divin. Mai mult, tu consideri și accepți că peste 90% sunt bolnave”, a mai spus Georgescu, într-un interviu pe Youtube.

Candidatul pregătește România pentru a doua venire a lui Iisus

Invitat să țină o cuvântare la Biserica Penticostală Jebel, Georgescu a chemat poporul să pregătească România pentru „venirea lui Iisus Hristos”.

YouTube video

„În aceste vremuri este atacată însăși condiția creației de către forțe globaliste occidentale degenerate și noi le spunem, exact cum ne-a învățat Domnul nostru Iisus Hristos: Iartă-i, Doamne, că nu știu ce fac. (…) Născut din istorie, ivit din lumină, neamul românesc are nevoie astăzi ca fiii și fiicele lui să aibă forța, precum strămoșii, să stăpânească destinul în ceas de cumpănă grea. A venit vremea, a venit vremea să ne slujim neamul din care am răsărit și ne-am ridicat. A venit vremea să pregătiți țara pentru venirea lui Iisus Hristos. Amin”, a spus acesta.

„Legionarii sunt eroi ai României”

Poate cele mai controversate declarații ale sale sunt cele care elogiază figuri istorice asociate mișcărilor extremiste. Georgescu i-a descris pe Corneliu Zelea Codreanu, fostul Căpitan al Gărzii de Fier, și pe mareșalul Ion Antonescu drept „eroi ai neamului”.

„Neamul românesc niciodată nu a trăit prin sclavi, ci a trăit prin Mihai Viteazul, prin Horea, prin Avram Iancu, Cuza, Kogălniceanu, prin Corneliu Zelea Codreanu, prin mareșalul Ion Antonescu și mulți, mulți alți eroi. Prin ei a trăit istoria națională. Prin ei a trăit istoria națională și nu prin lacheii de serviciu ai puterilor globaliste care astăzi conduc România vremelnic”, spunea acum ceva timp Călin Georgescu.

Călin Georgescu se definește prin opoziție: împotriva Occidentului, împotriva globalizării, împotriva științei. Cu o retorică în care mistica, naționalismul și teoriile conspirației se împletesc, candidatul de pe Tik-Tok atrage susținători din rândurile celor dezamăgiți de clasa politică tradițională.

Călin Georgescu a fost primul clasat în primul tur al alegerilor prezidențiale, cu 2.120.404 de voturi, respectiv 22,94% din voturile valabil exprimate.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ECONOMIE

Cursul dolarului a scăzut la valorile de la începutul lui octombrie, după ultimul anunț al lui Donald Trump

Publicat

De

Cursul dolarului

Anunțul făcut preşedintelui Donald Trump privind o suspendare de 90 de zile a suprataxelor vamale „reciproce”, cu excepţia Chinei, în cazul căreia le-a majorat la 125%, a relaxat piețele financiare și a determinat creșterea apetitului pentru risc.

Leul, însă, nu a putut profita de sentimentul din piață, de care au beneficiat celelalte monede de la marginea zonei euro, în condițiile în care presiunile de depreciere sunt ridicate, arată analistul economic Radu Georgescu.

Cursul leu – euro după acest anunț

Radu Georgescu precizează că leul nu a “profitat” și din cauza încetinirii ritmului de creștere a economiei românești.

Conform estimărilor INS, PIB-ul anului trecut a fost de 1.760,11 miliarde de lei, mai mult cu doar 0,8% faţă 2023, în timp majorarea din ultimul trimestru din 2024 a fost de doar 0,5% comparativ cu perioada similară din 2023.

Pe acest fond, cursul euro a scăzut marginal de la 4,9775 la 4,9772 lei, în timp ce culoarul de tranzacționare s-a restrâns la 4,977 – 4,978 lei.

Indicele ROBOR la trei luni a revenit de la 5,89

Piața monetară a rămas calmă, arată analistul economic Radu Georgescu, dar se observă o ușoară tendință de creștere a indicilor ROBOR, după decizia BNR de a menține dobânda de referință la 6,5%. Banca centrală a semnalizat, de asemenea, o tendință de creștere a inflației până la jumătatea anului.

Joia aceasta, indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei contractate înainte de mai 2019, a revenit de la 5,89 la 5,90%. Indicele la șase luni, folosit la calcularea ratelor la creditele ipotecare, a urcat de la 5,98 la 5,99%, iar cel la 12 luni a stagnat la valoarea stabilită miercuri de 6,07%.

Care este cursul leu-dolar

Creșterea apetitului pentru risc a apreciat euro de la un minim de 1,0943 la 1,1088 dolari, aproape de maximul atins vinerea trecută de 1,1109 dolari. În piața locală, cursul monedei americane a coborât de la 4,5115 la 4,5061 lei, o valoare similară fiind înregistrată la începutul lui octombrie trecut, arată Radu Georgescu.

Cererea de monedă elvețiană se menține ridicată, dar aceasta nu a mai coborât sub pragul de 0,93 franci/euro, astfel că media ei a scăzut de la 5,3594 la 5,3426 lei. Lira sterlină a recuperat o parte din pierderile suferite zilele trecute iar cursul ei a crescut de la 5,7821 la 5,7999 lei.

Prețul aurului a crescut

Prețul gramului de aur a crescut de la 441,8413 lei la 450,7054 lei, evoluție determinată de aprecierea metalului galben la 3.068,30 – 3.135,60 dolari/uncie.
Media monedelor din regiune s-a apreciat la 4,2644 zloți/euro, respectiv 405,97 forinți/euro.
Criptomonedele au profitat de aprecierea companiilor din domeniul tehnologiei listate la New York. Bitcoin a crescut la 81.324 – 82.704 dolari, față de minimul de 74.617 atins miercuri. Ethereum, care a coborât în ziua precedentă până la 1.390 dolari a urcat la 1.582 – 1.671 dolari.

 

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Pentru iubitorii de dulciuri. Festivalul ciocolatei, în weekend la Cluj. E prima ediție în afara Capitalei

Publicat

Festivalul ciocolatei la Cluj

Clujul va găzdui, în acest weekend, un festival al ciocolatei.

Chocolate Saga are prima ediție locală între 11 și 13 aprilie, la Chios, în Parcul Central.

Festivalul ciocolatei la Cluj

Ciocolatierii români cresc ca număr de firme, dar și ca profesionalism. Aproape jumătate din branduri sunt poziționate in vestul țării. De aceea, prima ediție a festivalului ciocolatei din afara capitalei începe vineri 11 aprilie, la Cluj, arată organizatorii festivalului.

Astfel, în ultimii ani, antreprenorii locali din domeniul dulciurilor au demonstrat o creștere remarcabilă, atât în ceea ce privește numărul de afaceri nou-înființate, cât și în calitatea produselor artizanale.

Dulciurile românești capătă identitate

“Vestul țării s-a remarcat ca o zona creativa, cu aproape jumătate din brandurile autohtone dezvoltate aici. Este un semn clar că dulciurile românești capătă identitate și valoare adăugată”, spune Adina Istrate, organizator Chocolate Saga.

Evoluția vine pe fondul unui interes tot mai mare al consumatorilor pentru produse autentice, cu povești locale și gusturi originale, ceea ce oferă antreprenorilor din domeniu oportunitatea de a-și construi branduri solide, competitive nu doar pe piața internă, ci și la export.

Ciocolată pentru toate gusturile

Va fi ciocolată pentru toate gusturile și activități pentru familie:

  • Ciocolată albă: pentru cei care cred în unicorni și în magie.
  • Ciocolată roz: pentru visători și romantici incurabili.
  • Ciocolată cu lapte: clasică, ca o îmbrățișare caldă.
  • Ciocolată cu caramel: pentru cei care iubesc gusturile surprinzătoare.
  • Ciocolată neagră: pentru cei care apreciază intensitatea și profunzimea.
  • Ciocolată de casă: ca la mama acasă, cu multă dragoste.
  • Ciocolată explozivă: pentru cei care vor să simtă fiorul pe limbă.

Biletele sunt disponibile AICI.

Citește mai departe

EVENIMENT

Serviciul ALOPEDI, tot mai solicitat. Peste 3.400 de părinți au cerut sfatul medicilor clujeni în primele 3 luni ale anului

Publicat

De

Apeluri ALOPEDI, serviciul de sfat medical telefonic

Peste 3.400 de părinți au beneficiat, în primele trei luni ale anului 2025, de sfaturile medicale oferite prin intermediul serviciului gratuit de telemedicină ALOPEDI – 0364 917, gestionat de Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj.

Pentru peste 250 de copii a fost recomandată evaluarea de urgență.

Serviciul ALOPEDI de la Cluj, tot mai solicitat

În perioada ianuarie – martie au fost înregistrate 3.417 apeluri la acest call center destinat urgențelor pediatrice. Majoritatea solicitărilor, mai exact 71,76%, s-au finalizat cu recomandări care au permis îngrijirea copiilor la domiciliu, părinții fiind informați despre semnele care impun prezentarea la un consult medical direct.

Pentru 253 de copii, însă, a fost recomandată evaluarea de urgență, în primele două ore de la apel, iar în patru cazuri a fost necesară intervenția Serviciului de Ambulanță.

Febra, cel mai mare “inamic” al părinților

Cele mai frecvente motive pentru care părinții au cerut sprijin medical au fost febra și problemele respiratorii, o situație frecventă în sezonul rece.
Din totalul apelurilor, 1.191 au provenit din alte județe decât Cluj, în timp ce 15 apeluri au fost efectuate de părinți români aflați în afara granițelor țării. Capitala se află în topul orașelor care au apelat la acest serviciu

„Profesionalism, dăruire, eficiență și promptitudine sunt doar câteva dintre cuvintele ce definesc acest serviciu de telemedicină și specialiștii care deservesc ALOPEDI. Ne bucurăm că părinții au în continuare încredere în sfaturile și recomandările medicilor și le reamintim faptul că serviciul nostru de sfat pediatric telefonic este disponibil 24 de ore din 24, șapte zile din șapte”, a spus Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, instituție care are în subordine spitalul.

Citește mai departe

EVENIMENT

Un antrenor clujean în fruntea Federației Române de Judo. Îl va înlocui pe Cozmin Gușă

Publicat

De

Florin Bercean

Florin Bercean a fost ales, joi, în funcția de președinte al Federației Române de Judo.

Clujeanul a fost votat de 106 membri, în timp ce contracandidatul său, George Teșeleanu, a primit 71 de voturi. Un vot a fost anulat.

Florin Bercean va conduce Federațiia Română de Judo

La Adunarea Generală de alegeri, care a avut loc la Râmnicu Vâlcea, au participat 180 de reprezentanți ai cluburilor afiliate la FRG, 178 având drept de vot. Florin Bercean, care ocupa până în acest moment funcția de vicepreședinte al FRJ, îl înlocuiește astfel în funcția de președinte pe Cozmin Gușă, care a condus federația timp de două mandate, din 20 februarie 2017. Acesta nu a mai dorit să candideze, potrivit Agerpres.

În vârstă de 62 de ani, Florin Bercean a coordonat activitatea lotului olimpic de judo al României în perioada 1997-2021, cea mai importantă realizare a sa fiind medalia de aur câștigată de Alina Dumitru, la Jocurile Olimpice din 2008.

Florin Bercean s-a născut la 13 februarie 1963, în Cluj-Napoca. Este Cetățean de onoare al Municipiului Cluj-Napoca, titlu primit în anul 2012. Este antrenor emerit, iar în 2008 și 2012 a primit titlul de Antrenorul anului în Europa. În 2024 a fost distins cu Ordinul „Excelența Olimpică”, acordat de Comitetul Olimpic și Sportiv în cadrul Galei „110 ani de olimpism în România”.

Foto: Florin Bercean/ Facebook

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate