Connect with us

EVENIMENT

Ovidiu Blag (manager general „U” Cluj): Vreau să formez o ECHIPĂ în care membrii ei să respire la unison

Publicat


Jurnalist, eseist, blogger, comentator sportiv, acum și manager general, Ovidiu Blag este un reper în peisajul presei și sportului clujean. De curând numit ca manager general la Universitatea Cluj, Ovidiu Blag se anunță mai mult decât hotărât să readucă echipa de fotbal acolo unde îi e locul. Cât de dificil va fi acest obiectiv, rămâne să vedem peste un an. Până atunci, Ovidiu Blag și-a suflecat mânecile în dulcele stil proletar și-a trecut la treabă.

Special am lăsat să treacă ceva timp de la „înscăunare” până să avem discuția asta, ca să se scurgă toate „apele” interviurilor la cald și ca s-apuce omul să vadă în ce s-a băgat.

Ovidiu Blag, ești proaspăt „uns” în funcția de manager general al Universității Cluj. Cum îți vine această „haină”, te-ai obișnuit cu ea sau încă îi mai faci ajustări?

-N-am avut timp să mă obișnuiesc, am avut mult de lucru. Dar cel mai important mi se pare să nu fiu eu nici un fel de personaj, pentru că importantă e munca pe care o fac, nu persoana mea.

În calitate de jurnalist care privea fenomenul din afară, cum este acum ca insider. Se văd altfel lucrurile?

-Mă simt responsabil. În prima fază trebuia să ascult pe toată lumea, ceea ce am făcut. Acum am trecut la a doua fază, în care îmi impun temele proprii. Încerc o construcție alături de o echipă în care să cred și cu care să pot merge mai departe fără teama că unul sau altul dintre ei nu dau totul „pe teren”.

Din câte știu eu, erai mai apropiat de tenis decât de fotbal. Ce te-a convins, totuși, să accepți această provocare?

-Simțeam că pot fi un factor de echilibru. Respectiv cel ce poate coagula energiile înspre spiritul lui U. Simțeam că pot găsi lucrurile care îi unesc pe cei care iubesc U.

Simultan cu ratarea obiectivului din acest an, au survenit și schimbări la nivelul conducerii echipei (tu fiind una dintre ele). Au plecat jucători, a plecat antrenorul. Ai reușit, în timpul scurt petrecut pe această funcție, să identifici cauzele acestui insucces? Dacă da, care ar fi acestea?

-Nu sunt preocupat de asta ci mai degrabă de ceea ce am eu de făcut. E contraproductiv să pornești așa la drum. Vreau să formez o echipă în care membrii ei să respire la unison, să țină unul la altul și să lase orgoliile și luptele intestine la o parte. Dacă asta se va întâmpla, restul va veni ușor. Dacă nu voi reuși, se va vedea la fel de ușor.

A fost pandemia unul dintre motive? Mă refer la absența publicului din tribune, care știm că împingea echipa de la spate…

-Da. Asta s-a repercutat acut. U fără suporteri în tribune e mult mai sărac. Și bineînțeles că asta a afectat și partea de business. Dar nu cred că e singura echipă care a avut de suferit, așa că nici acest subiect nu poate fi tratat ca fiind unul particular…

Au plecat mulți jucători de la echipă. Li s-au terminat contractele sau s-au reziliat unilateral?

-Majoritatea au contract pînă la 30 iunie 2021. Nu s-a reziliat nici un contract încă.

Ce i-a lipsit lui Enache în sezonul abia încheiat? Ce aduce în plus Lincar? Mai erau și alte nume pe lista potențialilor antrenori?

-Enache nu s-a plâns de nimic, nici eu nu am nimic de spus, mai ales că ne-am intersectat doar trei etape, pe final de play-off. La noul drum al lui U l-am ales pe Lincar pentru că acesta mi-a spus că provocarea vieții lui este să promoveze în Liga 1 și că la U se simte de două ori mai motivat pentru a o face.

Ce jucători sunt în vederile clubului pentru sezonul viitor? S-au făcut deja achiziții?

-Suntem în plin proces cu asta. Avem un manager sportiv excelent, pe Gabi Giurgiu, el și antrenorul Eric Lincar hotărăsc în povestea asta, mă bucur că avem un asemenea corp tehnic care își asumă alegerile. Nu de alta, dar ei vor răspunde și la bine și la rău de aceste alegeri.

Are Universitatea Cluj banii necesari atacării unicului obiectiv important și anume promovarea? De unde intenționați să atrageți fonduri?

-Universitatea Cluj este un brand. Cu adevărat un brand. Dacă facem lucrurile așa cum trebuie atunci veți vedea că sprijinul actual va fi multiplicat. Acum sunt sponsori generoși, aportul substanțial al Primăriei și al Consiliului Local, sprijinul Universităților care se va materializa în servicii importante, consistente, care vor micșora din cheltuieli. Va fi un efort de voință, eu așa cred. Dacă se va crea emulație, dacă vom fi acoperiți de rezultatele din teren, dar mai ales dacă se va simți că nimeni nu joacă la jumătate de capacitate, ci la maximum, comunitatea se va raporta la U ca la un adevărat reper.

Cooptarea fostelor glorii ale Universității în conducerea echipei face parte din strategia pe care ai apucat s-o implementezi în scurtul timp de când ești pe funcție? Mai ai și alte nume în vedere?

-Cu siguranță că da, asta am vrut, asta am făcut. Nu se poate U fără U-iști. Și mă voi lupta să aibă condiții la înălțimea lucrurilor pe care le-au făcut pentru U.

Că tot vorbeam de o strategie și cum tu ești adeptul perceptului „fapte, nu vorbe”, așa cum ai declarat, ce mai ai în plan pentru redresarea echipe, concret?

-Rezultatele din teren salvează pe toată lumea, în fotbal, în sport în general. Dar dacă acestea sunt acompaniate de încredere, atunci cu siguranță că lumea va înțelege și partea de suferință. Să suferim împreună ca să putem să ne bucurăm împreună. Nu unii să sufere și alții să se bucure. Că așa nu mai suntem familie…

Care este poziția ta în relația cu suporterii? Vei adopta o anumită transparență în ceea ce privește deciziile pe care le vei lua vis-a-vis de echipă?

-E cea mai importantă parte. Că U există se datorează suporterilor. Celor prezenți, celor… plecați și cu siguranță că U va exista pentru că alții se vor naște cu dragoste pentru U. Bine, conducătorii, antrenorii, au de dat socoteală pentru rezultatele muncii lor. Suporterii sunt însă factorii de continuitate. Nu trebuie să fie o concordie mereu între părțile acestea, dar trebuie să fie respect unii pentru ceilalți, asta dacă ambele sunt conștiente că trag la aceeași căruță.

Ai în plan și o modificare a strategiei de marketing? Cum a funcționat acesta în campionatul tocmai încheiat? A generat venituri la visteria clubului?

-Să promovezi marca U Cluj e o provocare. Și va fi mereu. S-au scris istorii întregi despre acest club, au vibrat o mulțime de oameni în jurul Vocalei, misiunea poate fi ușurată, pentru că nu e ca și cum nu știe o țară întreagă de U. Încrederea. Revin la încredere. Dacă lumea va avea încredere atunci oamenii de afaceri vor avea siguranță că banii lor ajung unde trebuie. Aici nu e vorba de a schimba ceva ci mai degrabă din a nu schimba nimic din ceea ce a impus respect pentru U și de a ne aminti că unitatea a adus acest respect, munca împreună, nu interesele unora sau ale altora.

Cine va răspunde de politica de achiziții a clubului? Te vei implica în relația cu scouterii?

-Niciodată. Primesc telefoane dar nu mă bag în asta. De aceea avem director sportiv și antrenor ca să își aleagă jucătorii.

Ai fost și ești în continuare „a man of his word”. Ești o persoană respectată în lumea presei sportive, nu doar pe plan local. Cât de mult te ajută acest background în funcția pe care o ocupi? Care va fi relația ta cu presa clujeană?

-Nu m-am gândit la asta și nici nu mă gândesc. Criticile sunt mai bune decât laudele, asta așa, ca idee. Uite, tu mă suni, eu îți răspund, deci asta e relația.

Ești conștient că funcția asta îți va aduce și zile mai puțin senine, probabil și mulți nervi și bătaie de cap. Cum stai cu sănătatea?

-Da. Mă simt mai obosit. Dar nici să mori sănătos nu e cea mai bună idee.

Marius Aciu



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Fotolii de masaj pe Aeroportul ”Avram Iancu” Cluj. Licitație pentru închirierea spațiilor

Publicat

fotoliu masaj

Aeroportul ”Avram Iancu” Cluj organizează la jumătatea lunii mai o licitație publică pentru închirierea de spații comerciale destinate amplasării unor fotolii pentru masaj.

Reprezentanții aeroportului au arătat că, în total, este nevoie de 5 astfel de fotolii de masaj pentru relaxarea pasagerilor.

Două fotolii ar trebui amplasate în clădirea Terminal Pasageri Plecări Internaționale, parter, zona restricționată, salon VIP , spațiul având o suprafață de 2 mp, unul în clădirea Terminal Pasageri Plecări Internaționale Schengen parter, zona restricționată, al patrulea în clădirea Terminal Pasageri Plecări Internaționale, Schengen etaj, zona restricționată, lângă Business Lounge, iar ultimul tot în clădirea Terminal Pasageri Plecări Internaționale, Non-Schnegen etaj, zona restricționată, lângă camera tehnică.

Deschiderea ofertelor la licitație va avea loc în 15 mai la ora 9, la sediul Aeroportului Internaţional ”Avram Iancu” Cluj,

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Clujul „în verde”. Noile spații pietonale și parcuri, magnet pentru clujeni

Publicat

De

Weekendul și vremea frumoasă i-au scos din casă pe clujeni, care s-au îndreptat spre noile parcuri și pietonale amenajate de Primărie.

Clujenii se bucură de vremea caldă în aer liber, iar principalele atracții sunt zonele recent reamenajate. Fie că vorbim de malurile Someșului, de spațiile pietonale din centru sau de Parcul Feroviarilor, noile spații verzi sunt „magnet” pentru localnici.

Clujul, îmbrăcat în „verde”

Cu ocazia sărbătorii de Florii, primarul Emil Boc s-a adresat clujenilor, cărora le-a transmis urări de sănătate, pace și bucurie. În postarea pe rețelele de socializare, edilul a publicat și o serie de fotografii care surprind frumusețea orașului, „îmbrăcat” în verde crud.

„Cu ocazia Sărbătorii Floriilor, vă transmit urări de sănătate, pace și bucurie! Această zi specială, care marchează intrarea triumfală a lui Iisus în Ierusalim, să vă aducă speranță și reînnoire.

Să petreceți aceste momente alături de cei dragi, să vă bucurați de renașterea naturii și să primiți cu inimile deschise binecuvântările acestei primăveri La mulți ani și o primăvară plină de flori și lumină!”, a transmis primarul Emil Boc.

Redăm mai jos câteva dintre fotografii:

Noi spații pietonale pe străzile Universității și M. Kogălniceanu

Parcul Feroviarilor

Malurile Someșului, în cartierul Grigorescu

Citește mai departe

EVENIMENT

Prefectura Cluj: Stare de alertă pe str. Uliului. Pot fi afectate rețele de utilități. Ce măsuri se iau

Publicat

De

Alunecările de teren de pe strada Uliului nu pun în pericol construcțiile din zonă „până la acest moment”, a arătat Prefectura Cluj, însă există riscul ca rețelele edilitare să fie afectate. S-a decis declararea stării de alertă în zonă. 

Instituția Prefectului Județul Cluj a informat duminică, referitor la alunecarea de teren de vineri noapte, că locuințele de pe strada Uliului nu sunt puse în pericol în acest moment, însă rețelele edilitare au fost afectate parțial sau total.

„Conform Notei Tehnice de Constatare nr. 290 / 27.04.2024 privind rezistența mecanică și de stabilitate, s-a constatat că alunecările de teren de tip retrogresiv, rapid nu pun în pericol, până la acest moment, construcțiile din aval de drum, dar există riscul ca rețelele edilitare să fie afectate”, transmite Instituția Prefectului Cluj.

A fost declarată stare de urgență în zona afectată

Ținând cont de nota de constatare a expertizei geotehnice realizate de Geodesign SRL, prefectul Clujului, Irina Munteanu, a declarat stare de alertă în zona afectată, se mai arată în comunicat.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență al municipiului Cluj-Napoca a emis Hotărârea nr. 8 din 27.04.2024, care prevede următoarele:

  • Declararea stării de alerta pe strada Uliului în zona afectată de alunecări de teren;
  • Închiderea circulației auto pe str. Uliului pe tronsonul afectat de alunecarea de teren;
  • Semnalizarea corespunzătoare a zonei afectate de alunecarea de teren;
  • Asigurarea permanenței cu echipaje ale poliției locale;
  • Identificarea unor rute alternative de acces. În situația în care soluția identificată presupune  realizarea unor lucrări de amenajare, se mandatează RADP să intervină în regim de urgență pentru amenajarea acesteia pe raza municipiului, cu asigurarea de resurse financiare în vederea implementării acestor lucrări;
  • În situația în care ruta alternativă identificată depășește raza administrativ-teritorială a municipiului Cluj-Napoca, va fi sesizat în regim de urgență Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Rețelele edilitare, afectate parțial sau total

Astăzi, comisia de specialitate a desfășurat verificări, constatând următoarele:

  • pe o lungime de cca. 20-30 metri se constată alunecarea taluzului care a produs cedarea carosabilului și dislocarea fundației drumului (fiind afectată banda stângă în totalitate și o mare parte din banda dreaptă a străzii pe sensul de urcare);
  • se constată afectarea parțială sau totală a rețelelor edilitare (apă, canal, gaz);
  • se constată blocarea căilor de acces pe ambele sensuri (de la nr. 90).

Măsuri pentru refacerea drumului

Tot astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj, reunit online în ședință extraordinară, a emis Hotărârea nr. 3 pentru stabilirea următoarelor măsuri pentru remedierea situației din teren:

„Art. 1 Comitetul Local pentru Situații de Urgență al municipiului Cluj-Napoca va dispune în regim de urgență, potrivit procedurilor legale în vigoare, măsurile și acțiunile necesare pentru înlăturarea efectelor produse de alunecarea de teren de pe strada Uliului nr. 90, pentru refacerea obiectivelor de infrastructură și eliminarea unor potențiale pericole pentru populație și bunurile acesteia.

Art. 2

(1) Comitetului Local pentru Situații de Urgență al municipiului Cluj-Napoca, cu sprijinul nemijlocit al autorităților publice locale din comuna Florești, va stabili varianta ocolitoare de acces auto, necesară pentru riverani și pentru asigurarea serviciilor medicale de urgență și pompieri, eliminând astfel izolarea zonei afectate de alunecarea de teren;

(2) Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Cluj va identifica în regim de urgență, posibilii proprietari/administratori de teren de pe traseul rutei ocolitoare stabilite;

(3) Comitetului Local pentru Situații de Urgență  al municipiului Cluj-Napoca va dispune măsurile și acțiunile necesare pentru delimitarea, semnalizarea și securizarea perimetrului afectat.

Furnizorii de utilități vor monitoriza perimetrul

Art. 3 Furnizorii de utilități respectiv societatea DELGAZ Grid S.A., Sucursala Cluj-Napoca – Distribuție Energie Electrică România și Compania de Apă Someș S.A., vor asigura monitorizarea permanentă a perimetrului afectat pentru preîntâmpinarea oricărui incident care ar putea pune în pericol viața și sănătatea populației și a bunurilor acesteia, măsura urmând a fi ridicată odată cu revenirea la normalitate a situației din teren.

Art. 4 Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj va sprijini, ori de câte ori este necesar, autoritățile administrației publice locale din municipiul Cluj-Napoca, iar Instituția Prefectului Județul Cluj va iniția, dacă va fi nevoie, demersurile legale corespunzătoare către structurile centrale de decizie pentru rezolvarea problemei apărute.

Art. 5 Cu comunicarea dispozițiilor prezentei hotărâri celor interesați se încredințează Secretariatul tehnic permanent al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj”, se mai arată în comunicat.

Citește mai departe

CULTURA

Ce entități primesc finanțare nerambursabilă de la CJ Cluj? Cea mai mare sumă, peste 3 milioane de lei, merge la Culte

Publicat

Finanțare nerambursabilă de la CJ Cluj pentru sute de entități

Sute de asociații primesc și anul acesta finanțare nerambursabilă de la Consiliul Județean Cluj. Cea mai mare sumă, peste 3 milioane de lei, este alocată parohiilor din județ.

Consiliul Județean Cluj sprijină activitatea a sute de ONG-uri, asociații și parohii din județ, prin finanțări nerambursabile în valoare de aproape 6 milioane de lei. Cea mai mare parte din sumă merge spre Culte (3 milioane de lei), Sport (un milion de lei) și de Cultură și Tineret (câte 900.000 de lei fiecare).

Listele urmează să fie aprobate în ședința Consiliului Județean de luni, 29 aprilie.

Peste 3 milioane de lei pentru Culte

Potrivit documentelor publicate pe site-ul forului județean, suma de 3.050.000 lei alocată pentru Culte se împarte astfel:

  • Ortodox – 2.210.000 lei;
  • Reformat – 375.150 lei;
  • Romano-Catolic – 151.935 lei;
  • Greco-Catolic – 129.600 lei;
  • Penticostal – 87.000 lei;
  • Baptist și Adventist – 60.235 lei;
  • Unitarian – 35.380 lei.

Peste un milion de lei pentru cluburile de fotbal din județ

Suma de 1.050.000 lei este alocată anul acesta de Consiliul Județean sectorului Sport. Cele mai mari sume merg spre Clubul Sportiv Universitatea Cluj și Asociația Club Sportiv U-BT Cluj – câte 100.000 lei. Asociația Sportivă Fotbal Club Universitatea Cluj primește 80.000 lei.

Sume considerabile mai primesc și Academia de fotbal Luceafărul Cluj-Napoca (35.000 lei), Clubul Sportiv Luceafărul Cluj-Napoca (35.000 lei) și Asociația Club Sportiv „Academia de Fotbal Viitorul Cluj” (35.000 lei).

Cinematica TIFF, Festivalul Dumitru Fărcaș și Jazz in the Park, în topul alocărilor pentru Cultură

Consiliul Județean Cluj alocă 900.000 de lei pentru evenimente din sectorul cultural. Cele mai mari sume merg spre Cinemateca TIFF – 25.000 lei, Festivalul Dumitru Farcaș – 25.000 lei, Jazz in the Park, editia a XII-a – 20.000 lei și Zilele Culturale Maghiare din Cluj – Ediția a XV-a – 20.000 lei.

Printre evenimentele cu cele mai mari alocări se mai numără Festivalul Național de teatru pentru elevi „Cezara”  Ediția I (16.500 lei), Lecții din trecut pentru prezent și viitor Colegiul Național Emil Racoviță (15.000 lei) și Zilele Maghiare din țara Călatei (15.000 lei).

Aceeași sumă – 900.000 de lei – este alocată și pentru domeniul Tineret. Cele mai mari finanțări merg spre Olimpiada satelor din România (16.500 lei), FC Unirea Dej – Juniorii de azi, Campionii de mâine (20.000 lei) și Concursul Interjudețean de matematică „Marian Țarină” Colegiul Național „Emil Racoviță” (13.000 lei).

Consiliul Județean Cluj a înregistrat până în 15 martie cererile pe proiectele finanțate din fonduri nerambursabile, fiind înregistrat un adevărat record.

Astfel, au fost înregistrate aproximativ 970 de cereri pentru toate cele patru domenii de interes, respectiv culte, cultură, tineret și sport, sumele solicitate fiind de aproape 75 de milioane de lei față de un fond total alocat de doar 6 milioane de lei.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax