Connect with us

ADMINISTRAȚIE

„Nu e apă de două zile în ombilicul luxului imobiliar, Cluj”. „Incompetenţă şi nesimţire”. Fost purtător de cuvânt al Guvernului

Publicat


despina neagoe 2

Despina Neagoe, fost purtător de cuvânt al Guvernului României, dar şi al Prefecturii Cluj, acuză cel puţin o parte a administraţiei clujene de incompetenţă şi nesimţire pentru faptul că nu ar fi apă de două zile în anumite zone metropolitane. De asemenea, aceasta, şi fostă jurnalistă la TVR, acuză şi presa care „rumegă glumiţe de bodegă”.

Acuz de incompetenţă şi nesimţire

„În ombilicul luxului imobiliar, am numit zona metropolitană Cluj, NU ESTE APĂ! De două zile.

VEZI ŞI:

Criza furnizării apei. 115 localităţi afectate, printre care şi din Cluj. Anunţul ministrului Mediului

Într-un dispreț monumental față de clienți, Compania de Apă Someș anunță că va livra apa cu „intermitențe”, fără a informa cu privire la orar, orizontul de timp previzibil al revenirii la normal, ba, mai mult, își permite tupeul de a acuza consumatorii de consum excesiv de apă.

Acuz de incompetență și nesimțire crase:

1. Administrația județeană care are în subordine directă Compania de Apă. Nicio administrație din lume nu-și permite să acuze locuitorii că folosesc prea multă apă. Voi ați făcut-o, europenilor! Asta în timp de tocmai dezbateți triplarea intravilanului unor localități, ale căror rețele de utilități crapă sub gestionarea voastră.

2. Autoritatea națională pentru servicii publice, ai cărei sute de angajați sunt plătiți de pomană.

3. Compania de Apa Sâmbetei, total depășită de obiectul de activitate.

4. Mizeria celor care se agață abuziv de profesia de jurnalist, rumegând glumițe de bodegă pe marginea situației”, arată Despina Neagoe.

Anunţul Companiei de Apă

„Urmare a suprasolicitării sistemului de alimentare cu apă, în principal datorită utilizării apei din rețea, de către unii consumatori, în alte scopuri decât cele strict gospodărești, furnizarea apei potabile, se realizează cu intermitențe în următoarele localități:

Județul Cluj: Feleacu (parțial), Sălicea; Dângăul Mare, Dângăul Mic, Bălcești; Iacobeni; Cuzdrioara (parțial)”, se arată într-un anunţ din 3 iulie de pe site-ul Companiei de Apă.

De asemenea, tot acolo, Compania de Apă anunţa, în 20 iunie, „întreruperi apă în vederea efectuării unor lucrări programate, pt. datele de 5, 8, 12-13 Iulie în municipiul Cluj-Napoca și localitățile Apahida, Sânnicoara și Pădureni”.

Foto: Facebook



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Isaura, o fată de 13 ani din Cluj-Napoca, a dispărut de acasă. Dacă o vedeți, sunați la Poliție sau la 112

Publicat

Isaura

Isaura, o fată de 13 ani din Cluj-Napoca a dispărut, sâmbătă, de acasă, și nu a mai revenit, Poliția făcând apel la clujeni să ajute la găsirea ei. 

”La data de 16 martie a.c., Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul cănumita Isaura Ovidia Panțir, în vârstă de 13 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, a plecat la data de 16 martie a.c., în jurul orei 12.00, de pe strada Bobâlnei din municipiu, iar până în prezent nu a revenit.

Semnalmente pentru Isaura

Semnalmentele fetei sunt: înălțime aproximativă 1.65 m, greutate aproximativă 50 de kg, păr brunet, ochi căprui.

”La momentul plecării aceasta era îmbrăcată cu o rochie de culoare albă, jachetă verde și pantofi sport albi.

Persoanele care pot furniza orice informaţii despre tânără sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit 112!”, arată IPJ Cluj.

Isaura

Citește mai departe

EVENIMENT

Future Economy Summit & Networking la Cluj. Clujenii interesați se mai pot înscrie la eveniment

Publicat

Future Economy Summit

Ritmul și natura schimbărilor economice din era „instantului” pot crea provocări oamenilor de business în trasarea unei viziuni pe termen lung.

Future Economy Summit & Networking, event organizat prin platforma X Party and Networking (XPN) alături de Cluj IT Cluster, reunește în 21 martie la Cluj-Napoca, reprezentanți de top ai sectoarelor de business, academice si de reglementare din sfera tehnologiei și inovației, industriei si energiei pentru discutii tematice si realizarea networkingului.

Future Economy Summit & Networking la Cluj. Clujenii interesați se mai pot înscrie la eveniment

”Baza economiei viitorului sta în sinergia evoluțiilor sectoriale, situație care aduce o varietate de avantaje strategice și noi oportunități de parteneriate în business.

Dezvoltarea fragmentată este integrată într-o structură de business rezilientă, adaptată și foarte agilă prin intermediul discuțiilor tematice nemijlocite, totul într-o ambianță caracteristică evenimentelor de high-end networking”, arată organizatorii.

Invitați de top

La eveniment participă reprezentanți de top ai diverselor sectoare de business, academice si de reglementare din sfera tehnologiei și inovației, industriei si energie.
”Pentru un networking multidisciplinar, vor fi alaturi de noi re­prezen­tanţi ai medi­ului de bu­sin­e­­ss variat (ma­­nageri, an­tr­e­pren­ori ş.­a.), rep­re­zentanti ai admin­ist­­ratiei loca­le, repre­­­­­z­entanti ai med­i­ul­ui juridic (avo­ca­ţi, no­tari,ş.­a), med­ic­i, arhi­te­cti, art­is­ti, reprezentanti ai mediului diplomatic si reprezentanti ai mediului academic din Cluj-­­Napoca, România, dar şi din străină­­tate”, mai precizează organizatorii Future Economy Summit & Networking.

Programul evenimentului de la Restaurantul Chios

Ora 18:00 Primirea pa­­­­­rticipantilor
Ora 18:30 Deschiderea evenimentului si pr­­­­­ezentarea Pa­r­tenerilor si Invitatilor Speciali
Ora 19:00 – 24:00 Sesiunea de Net­­­­­working

Condiții de participare

Dress code obligatoriu Business (obligatoriu: costum sau sacou, camasa, pantofi eleganti, pantaloni costum; interzis: tricou, pantaloni sport sau pantofi sport – „adidasi” si mocasini, pulover).

În cazul nerespectarii codului vestimentar se va restrictiona accesul la eveniment!

Taxa de participare

Taxa Early-Bird ( pana in 29 februarie ) – 130 lei
Taxa Standard ( 1 martie- 17 martie ) – 180 lei
Taxa Last Minute ( 18 martie – 20 martie ) – 230 lei
Taxa in ziua evenimentului ( 21 martie) – 300 lei

La acest eveniment se returneaza valoarea biletelor doar in cazul in care evenimentul se anuleaza.

Pentru a va inscrie in baza de date si a primi notificari in legatura cu editiile viitoare ale evenimentului cei interesați sunt invitati sa completeze formularul din urmatorul link:
https://mailchi.mp/2e7c3469075c/signupxpartynetworking

 

Citește mai departe

CULTURA

FII COOLT. Cu avocatul Mircea Pop despre „Sentimentul straniu al vieţii”, Spinoza şi Matrix

Publicat

De

Unul dintre cei mai cuoscuţi avocaţi clujeni, fost decan al Barolului Cluj, este Mircea Pop, un pasionat al lecturii şi al culturii în general. La el se opreşte de această dată periplul cultural al Cluj24.

Vezi şi:

FII COOLT. Recomandările culturale ale săptămânii cu Aurel Codoban 

Despre „Sentimentul straniu al vieţii”

 

Cartea care de curând a lăsat cea mai adâncă urmă în sufletul meu este “Sentimentul straniu al vieții”, un eseu  al minunatului profesor care e Aurel Codoban. El construiește ideea  că viața care exista numai aici pe Pământ, este unică absolut în Univers, adică o singularitate.
Mai apoi, ne convinge că înțelegerea aparține exclusiv vieții. Acest eseu l-am devorat ca pe un regal spiritual, iar o încercare de descriere a acestuia de către mine mi s-ar părea o impietate spirituală.

“Problema Spinoza” ne dezvăluie un surprinzător Irvin D. Yalom, care reușește o împletire magnifică între viața lui Spinoza și a unui ofițer nazist, rezultând o poveste remarcabilă, atât prin ideea aleasă, cât mai ales prin modul în care cele două vieți capată sens comun.

Tetralogia Cimitirul Cărților Uitate a lui Carlos Ruiz Zafon, formată din “Umbra vântului”, “Prizonierul cerului”, “Jocul îngerului” și “Labirintul spiritelor”, ne duce în Barcelona unor timpuri de grele trăiri, trecând și prin anii războiului civil, în care viața personajelor curge
și se scurge în legătură cu anumite cărți, care sunt ascunse în acel Cimitir, al Cărților Uitate.

O profundă demonstrație a existenței lui Dumnezeu o putem regăsi în “Etica demonstrată după metoda geometrică” scrisă de impresionantul filosof Baruch Spinoza. Cartea pe care nu am citit-o, sper încă, este “Biblioteca Babel” al lui Jorge Luis Borges, netradusă deocamdată în limba română, în care acesta concepe un univers sub forma unei biblioteci care conține toate cărțile posibile de 410 pagini și de o anumită formă.
Orice carte trebuie să fie citită de cineva, pentru că cel ce a scris-o a făcut-o pentru noi, cei care suntem astfel invitați în intimitatea spirituală a autorului, relevată prin scrisul făcut să circule pe sub ochii tututor!

 

Matrix, Avatar, Queen și Ludwig van Beethoven

Vezi şi:

FII COOLT. Cu Ioan Bolovan despre Blaga, Costa Gavras, Tache, Ianke și Cadîr şi muzică diversă

 

Deși este un gen spiritual minunat, în care actorii trăiesc alături de public poveștile spuse în piesele de teatru, din păcate timpul nu mi-a permis decât foarte rar să particip la astfel de evenimente.

Despre filme

Acestea sunt atât o pasiune, cât și o relaxare pentru mine. Îmi plac acele filme care sunt construite în jurul unei idei care poate rămâne în mintea noastră, cum ar fi serialul Westworld, seria Matrix, Avatar.

Dincolo de ideile pe care unii le-ar putea aprecia ca fiind șocante, reprezintă genul de filme care te iau de pe gândurile pe care te-au pus și îți arată ceea ce nu poate fi spus în viața de după cinematograf.

Despre muzică
Apreciez multe genuri de muzică, pentru simplul fapt că ea te face să vibrezi. Unele dintre ele te pot chiar transpune în astfel de stări interioare care te duc la concluzia: Ce frumoasă este viața!

Dacă ar fi să pot alege doar două nume din galaxia de muzică, acestea ar fi Queen și  Ludwig van Beethoven.

 

CV Mircea Pop

Avocatul Mircea Pop s-a născut la Dej în 15 aprilie 1969. A absolvit cursurile Liceului Andrei Mureşanu – Dej și Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Babeş Bolyai Cluj-Napoca
În 1995 constituie, împreună cu avocatul Mihaly Andor, prima formă asociativă de exercitare a profesiei de avocat din cadrul Baroului Cluj, sub forma cabinetelor grupate.
În anul 2002 este ales de Adunarea Generală a Baroului Cluj ca şi delegat la Congresul Uniunii Avocaţilor din România.

În martie 2014 a fost alesd decan al Baroului Cluj, pentru mandatul 2014 – 2018, iar în 2018 a fost  ales consilier al Baroului Cluj, pentru mandatul 2018 – 2022.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Șoferi beți sau drogați, prinși de polițiștii clujenii. Au furat mașini și le-au condus deși nu aveau permis

Publicat

Șoferi beți poliție

Polițiștii clujeni au efectuat la sfârșit de săptămână mai multe controale în trafic și au depistat șoferi beți sau drogați la volan care au furat mașini pe care le-au condus deși nu avea permis.

A furat mașina dintr-o curte

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Apahida au reținut pentru 24 de ore un tânăr de 27 de ani, din comuna Suatu, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință.

În fapt, la data de 16 martie a.c, în jurul orei 03.00, ar fi sustras un autoturism din curtea unui imobil din localitatea Suatu, pe care l-ar fi condus până în localitatea Sânicoara, unde a fost depistat de polițiști.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că tânărul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, la testarea cu aparatul etilotest a reieșit o concentrație de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind condus și predat reprezentaților unui Centru de Reținere și Arestare Preventivă.

Beat și cu permisul suspendat

De asemenea, la data de 16 martie a.c., în jurul orei 21.30, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Gherla, au depistat în trafic un bărbat de 54 de ani, din comuna Buza, care se deplasa pe un drum comunal.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că bărbatul avea dreptul de a conduce suspendat.

Testarea alcoolscopică a acestuia a indicat o concentrație de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fapte prevăzute și pedepsite de Codul Penal.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind condus și predat reprezentaților unui Centru de Reținere și Arestare Preventivă.

Alt furt de mașină

Polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin au reținut pentru 24 de ore un tânăr de 23 de ani, din comuna Aghireșu, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință.

În fapt, la data de 16 martie, a.c, în jurul orei 22.00, aflându-se în localitatea Aghireșu – Fabrici, ar fi sustras un autovehicul care se afla neasigurat, pe care l-ar fi condus până la ieșirea din localitate.

La scurt timp, acesta a fost depistat de către polițiști în afara autovehiculului.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că tânărul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezența a substanțelor psihoactive.

De asemenea, fiind testat cu aparatul etilotest, a reieșit o concentrație de 0,34 alcool pur în aerul expirat.

Rupt de beat, a intrat cu mașina într-un gard

La data de 16 martie a.c., în jurul orei 02.10, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Cluj-Napoca au identificat un tânăr de 23 ani, din județul Maramureș, implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, pe strada Unirii, din municipiu.

În urma verificărilor efectuate, a rezultat că tânărul ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, acroșând un alt autovehicul parcat, oprindu-se într-un gard metalic.

Testarea alcoolscopică a acestuia a indicat o concentrație de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, a reieșit ca acesta se afla sub măsura controlului judiciar pentru infracțiuni la regimul substanțelor psihoactive.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fapte prevăzute și pedepsite de Codul Penal.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind condus și predat reprezentaților unui Centru de Reținere și Arestare Preventivă.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax