Connect with us

ADMINISTRAȚIE

LIVE VIDEO. Ședința ordinară a Consiliului Local Cluj-Napoca. Peste 40 de proiecte pe ordinea de zi

Publicat


Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca se întrunește, marți, de la ora 10, în ședință ordinară în sala de sticlă a Primăriei, urmând să fie analizate și votate 41 de proiecte de hotărâre. 

Ședința este prima convocată după alegerile locale din 9 iunie.

La început, primarul Emil Boc prezintă un scurt bilanț de la precedenta ședință a deliberativului local.

”Rezultatele alegerilor locale confirmă că ne-am făcut datoria și ducem orașul acolo unde clujenii așteaptă”, a spus Boc.

Acesta a precizat că lucrările la metrou au început, prin devierea utilităților, iar în toamnă vor fi aduse la Cluj cele două ”cârtițe” și vor intra în subteran.

În ceea ce privește lucrările la căminul pentru vârstnici de pe Calea Baciului, acestea sunt în grafic.

”Programul ANL trebuie să revină și să capete proporții de amploare.

Noi venim cu un program complementar la plata chiriei, de 300 de euro. Am mărit perioada de la 3 la 5 ani și am majorat plafonul de la care se poate obține sprijinul. 540 de familii beneficiază de acest program”, a spus Boc, care a precizat că se va continua programul de construire de locuințe sociale.

În ceea ce privește prelungirea PUG-ului, Emil Boc a precizat că este un act legal.

”Începem procedura unui nou PUG după adoptarea noului Cod Administrativ până la sfârșitul anului de către Parlament, care să fie realizat în 5 ani. PUG-ul nou va fi pentru 2030-2050”, a explicat primarul.

Proiectele de pe ordinea de zi

Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii nr. 734/2020 (organizarea comisiilor de specialitate ale Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca), astfel cum a fost modificată prin Hotărârile nr. 808/2020, nr. 847/2020, nr. 31/2021, nr. 175/2021 şi nr. 735/2022. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind prelungirea duratei Contractului de închiriere nr. 143948/9.03.2020, având ca obiect unitatea de locuit situată în municipiul Cluj-Napoca, str. Platanilor, Modul A3, ap. 2, încheiat cu Ceteraș Ileana. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind transmiterea dreptului de concesiune asupra terenului aferent spațiului comercial nr. 29, situat în municipiul Cluj-Napoca, str. Primăverii nr. 1, înscris în C.F. 257633 Cluj-Napoca, cu nr. cad. 257633 (nr. C.F. vechi 119604, nr. topo. 23541/2). Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind însușirea Documentației cadastrale de înregistrare în planul cadastral, actualizare informații tehnice pentru imobilul situat în strada Iuliu Maniu nr. 25, Cămin-Internat aferent Liceului de Coregrafie și Artă Dramatică „Octavian Stroia” din municipiul Cluj-Napoca Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind declararea ca bun de interes public local al imobilului situat în municpiul Cluj-Napoca, înscris în C.F. nr. 354750 Cluj-Napoca și trecerea acestuia în domeniul public al muncipiului Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind însușirea Documentației tehnice de dezlipire a imobilului identificat prin nr. cadastral 355495, situat în municipiul Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind transmiterea dreptului de concesiune asupra terenului în suprafață de 33,77 mp., reprezentând cota de 33,77/441 parte din terenul în suprafață de 441 mp., situat în municipiul Cluj-Napoca, str. Paris nr. 68, înscris în C.F. nr. 326210 Cluj-Napoca, cu nr. cad. 326210. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind însușirea Documentației tehnice pentru înscrierea imobilului aleea Valeriu Bologa, din municipiul Cluj-Napoca, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind însușirea Documentației tehnice pentru înscrierea imobilului strada Albiei, din municipiul Cluj-Napoca, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind trecerea din domeniul privat în domeniul public al municipiului a unui imobil cu destinație de drum (ce se desprinde din str. Parâng) și însușirea Documentației tehnice pentru înscrierea imobilului în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind darea în folosință gratuită a imobilului-teren situat în municipiul Cluj-Napoca, Calea Dorobanților, identificat în CF nr. 355185 Cluj-Napoca, către Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind solicitarea de trecere a imobilului situat în municipiul Cluj-Napoca, str. Decebal nr. 126, înscris în CF nr. 351425 Cluj-Napoca, din domeniul public al Județului Cluj, în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind completarea Anexei la Hotărârea nr. 62/2024, astfel cum a fost completată prin Hotărârile nr. 107/2024 și nr. 462/2024 (Lista de repartizare, în vederea atribuirii, prin închiriere, a locuințelor sociale, persoanelor aflate pe Lista de priorități pe anul 2024, aprobată prin Hotărârea nr. 16/2024). Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.D. – Construire locuință semicolectivă cu două unități locative, S+P+E, str. Pablo Picasso nr. 9A; beneficiari: Duca Traian și Duca Viorica. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.D. – Construire locuință unifamilială, P+M, str. Trandafirilor nr. 3; beneficiari: Cupșa Vasile și Cupșa Sanda Daniela. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.D. – Construire locuință unifamilială, P, str. Colonia Borhanci nr. 94; beneficiari: Suciu Florin-Cornel și Suciu Maria. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.D. – Construire locuință unifamilială, P+E, str. Galaction Liviu Munteanu nr. 8; beneficiar: Bojan Ioan. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.Z. – Instituire subzonă de activități economice cu caracter terțiar în zonă cu caracter rezidențial, str. Sarmisegetuza nr. 11-13 și nr. 12, de modificare a P.U.Z. aprobat prin Hotărârea nr. 406/2020; beneficiară: Neag Nicoleta. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.Z. de restructurare urbană (platformă industrială TDR), dezvoltare ansamblu mixt str. Oașului-str. Gării (str. Oașului nr. 27); beneficiară: S.C. HEXAGON DISTRICT S.R.L. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind inițierea demersurilor de prelungire a valabilității documentației „Actualizare Plan Urbanistic General al municipiului Cluj-Napoca” aprobate prin Hotărârea nr. 493/2014, cu modificările și completările ulterioare. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind aprobaerea alocării sumei de 50.000 de lei de la bugetul local pe anul 2024, pentru organizarea evenimentului „Concert de Fanfară în Parcul Central”, cu sprijinul Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind aprobarea participării municipiului Cluj-Napoca, în calitate de beneficiar, în proiectul „DataSpace, DataShare 2.0”, acronim DS2, finanțat prin Programul Horizon Europe, precum și a acordului de consorțiu pentru implementarea proiectului. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind încetarea aplicării, începând cu data de 1.01.2025, a Hotărârii nr. 944/2022 (majorarea cu 200% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2023, pentru apartamentele nr. 1, 3, 4, 5, 6, 7, 9, 10, 11, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 și 23, din clădirea situată în municipiul Cluj-Napoca, str. Horea nr. 18-20, înscrise în C.F. nr. 264386-C1, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită). Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea Anexelor 1 și 2 din Hotărârea nr. 750/2023 (repartizarea și numirea reprezentanților consiliului local în consiliile de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar de stat și particular de pe raza municipiului Cluj-Napoca). Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind aprobarea metodologiei de acordare a tichetelor sociale în cadrul Programului social „Alimente”. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii nr. 596/2021 (aprobarea Programului multianual „Promovarea sănătății orale prin creșterea accesibilității populației defavorizate la servicii de stomatologie”), astfel cum a fost modificată prin Hotărârea nr. 765/2023. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind modificarea Anexei la Hotărârea nr. 413/2020 (aprobarea Regulamentului de acordare a ajutorului pentru plata chiriei persoanelor singure/familiilor cu domiciliul sau reședința pe raza municipiului Cluj-Napoca). Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind aprobarea Documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Extinderea rețelei de stații publice de încărcare electrică din municipiul Cluj-Napoca” . Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind acordarea „diplomei de aur” și a câte unui premiu în valoare netă de 1.000 de lei, cuplurilor clujene care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind unele măsuri referitoare la organizarea și funcționarea Primăriei municipiului Cluj-Napoca, Serviciului public de interes local pentru administrarea parcărilor din municipiul Cluj-Napoca și Serviciului public pentru administrare obiective culturale. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind modificarea Anexelor 1 și 2 la Hotărârea nr. 426/2023 privind stabilirea unor măsuri cu privire la salariile de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din Primăria municipiului Cluj-Napoca și din serviciile publice din subordinea Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca, astfel cum a fost modificată prin Hotărârea nr. 767/2023, Hotărârea nr. 794/2023. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind aprobarea Statului de funcții, Organigramei și Regulamentului de organizare și funcționare ale Direcției de Asistență Socială și Medicală, precum și aprobaerea Statului de funcții, Organigramei și Regulamentului de organizare și funcționare ale Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca din structura Direcției de Asistență Socială și Medicală.Proiect din inițiativa primarului.
Informare către Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca, privind Plângerea prealabilă formulată de Instituția Prefectului Județul Cluj cu privire la Hotărârea nr. 735/17.10.2023 privind aprobarea unui schimb de imobile și însușirea rapoartelor de evaluare a proprietății imobiliare.
Informare privind Plângerea prealabilă formulată de Avertis SRL înregistrat sub nr. 451267 din 7.05.2024.
Informare privind Plângerea prealabilă formulată de Schebor Ioan Cristian înregistrată sub nr. 476118 din 20.05.2024.
Informare privind Plângerea prealabilă formulată de Chichișan Ciprian și Chichișan Daniela înregistrată sub nr. 477579 din 20.05.2024.
Informare privind Plângerea prealabilă formulată de Condor Lucia, Băgărean Dorel, Ivan Rodica, Miron Vasile-Dorin și Miron Elena-Olimpia înregistrată sub nr. 495076 din 29.05.2024 conex cu nr. 447563 din 30.04.2024.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO. 16.000 de persoane în plimbare pe Strada Potaissa la Piața de flori altfel

Publicat

De

Peste 16.000 de oameni din întregul oraș au ajuns la ediția de anul acesta a evenimentului „Strada Potaissa – Piața de flori altfel”, în creștere față de anul trecut.

Al 8-lea capitol al Străzii Potaissa – Piața de flori altfel a ajuns la final. 100 metri liniari și 7 lățime s-au umplut de magie, zâmbete sincere și povești autentice. Peste 16.000 de persoane au vizitat strada transformată timp de patru zile în piață de flori.

„Cea mai mică stradă, cea mai mare comunitate”

Ediția din 2024 s-a desfășurat sub egida „Cea mai mică stradă, cea mai mare comunitate”. Asociația Daisler, cea care pune în scenă transformarea temporară a frumosului loc, a demonstrat pe parcursul întregului eveniment că e nevoie doar de puțin efort ca lucrurile să fie diferite.

„Timp de 4 zile am oprit timpul în loc și am redat comunității un spațiu aparte, în încercarea de a demonstra puterea evenimentelor ce au ca scop reactivarea peisajului urban prin inițiative creative. Peste 16.000 de oameni au ajuns zilele trecute pe cea mai frumoasă stradă din întregul oraș, în creștere față de anul trecut, când evenimentul a avut totuși o zi în plus și 17.000 de vizitatori”, transmite Asociația Daisler.

15 producători locali, prezenți în cadrul pieței

În cele patru zile de eveniment ne-am bucurat de prezența a 15 producători locali ce își petrec zilele și nopțile îngrijind și cultivând cele mai frumoase plante. Unii au călătorit sute de kilometri pentru a ajunge pe Strada Potaissa, în timp ce alții vin din serele aflate la o aruncătură de băț de oraș.

Toți și-au prezentat propria poveste – cu autenticitate, șarm și emoție. Iar vizitatorii s-au putut bucura de o gamă variată de produse: de la plante aromatice cu gust de măsline sau ciuperci, la îndrăgita floare de colț, înmiresmata lavandă, cel mai parfumat busuioc, plante exotice aparte, dar și de flori colorate de sezon.

„Un spațiu care îți oferă ceva cu totul diferit”

„Oricine își poate găsi locul pe Strada Potaissa pentru că despre asta e Piața de flori altfel. Un loc inclusiv pentru fiecare. Nu e doar despre flori, ci mai ales de dorința de a revitaliza un spațiu urban uitat în haosul de zi cu zi și de a-l transforma, într-un mod extrem de simplu, într-un loc de poveste.

Există târguri și piețe de en-gros ghivece și plante și există Piața de flori altfel. Există târguri de artizanat și de produse tradiționale și există Piața de flori altfel. Există festivaluri și există Piața de flori altfel. Unde spațiul în care legăturile create este mai important. Un spațiu care îți aduce energie bună și conexiuni. Un spațiu care îți oferă ceva cu totul diferit”, spune Andi Daiszler, inițiatorul evenimentului.

„Ne bucurăm că și anul acesta am fost alături de Asociația Daisler și de cei aproape 20.000 de vizitatori care au transformat cea mai mică stradă în cea mai mare comunitate. Spațiile urbane prin viață atunci când sunt folosite de oameni, iar Raiffeisen Bank România este alături de ei la fiecare pas”, a transmis și Laura Mihăilă, Director Marketing, Comunicare și CX Raiffeisen Bank România, sponsorul principal al evenimentului.

Colț de relaxare, oază verde în mijlocul orașului

Dincolo de standuri și poveștile cu tâlc ale vendorilor, oamenii s-au bucurat și de un colț de relaxare, o oază verde în mijlocul orașului, unde s-au putut bucura de o băutură aromată ori pur și simplu de o poveste cu prieteni dragi, într-un decor de poveste.

Pe Strada Potaissa au cântat și artiști locali. Digitalove, Ada Morar, Timothy Kross, Patricia Labou, Nidal, Henczman și Midnight Snack s-au alăturat pentru sesiuni acustice pline de magie.

Masa Bunei Vecinătăți

Duminică, 23 iunie, de la 9 la 10, circa 50 de persoane au luat parte la Masa Bunei Vecinătăți. Presa locală a numit evenimentul „cel mai fain picnic urban din Cluj”, întrucât adună la un loc într-o manieră simplă și fără costuri oameni de toate păturile și categoriile sociale.

Ei s-au răsfățat cu dulceață de trandafiri, au degustat siropul dulce de lavandă și s-au bucurat de zacuscă aromată, pandișpan cu vișine ori ciocolată de casă, clătite, ajvar, pâine de casă, cireșe și banane sau platouri de brânzeturi.

„Am pășit pe stradă necunoscuți, Masa Bunei Vecinătăți ne-a transformat în prieteni”, mai arată organizatorii.

Dezbateri și discuții interesante

Ca de fiecare dată, în programul evenimentului au fost incluse și discuții valoroase. Participanții s-au bucurat și de o dezbatere publică pe tema utilizării spațiului public, alături de experți ai unor evenimente de succes precum Scena Urbană, Urban Playfield, Vamos a la Playa, precum și cu participarea reprezentanților Raiffeisen Bank România, sponsorul evenimentului.

Strada Potaissa este unul dintre cele mai cunoscute proiecte de tipul street-delivery din țară, cu ecou și reputație la nivel global grație creativității creatorilor săi. Deține titlul de cea mai bună inițiativă civică acordat de organizatorii Bienalei de Arhitectură Transilvania în 2021.

Ediția cu numărul 8 al Străzii Potaissa – Piața de flori altfel se desfășoară între 21 și 24 iunie 2024 în intervalul orar 10-23. Accesul a fost, este și va fi mereu liber pe Strada Potaissa pentru toată lumea.

Strada Potaissa este un eveniment prezentat pentru al doilea an la rând de Raiffeisen Bank România, realizat cu sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, al Consiliului Local Cluj-Napoca și al Consiliului Județean Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

„Zi Sabin și vin!”… Dar nepotul lui Vasile Dîncu n-a mai venit: AVENTURILE exotice ale deputatului Sărmaș pe bani publici

Publicat

sarmas

În campania electorală recent încheiată, domnul deputat Sărmaş a captat atenția electoratului cu sloganul „Zi Sabin și vin!”. Acest mesaj optimist și plin de promisiuni părea să aducă speranță și schimbare. După campanie, am avut ocazia să schimbăm câteva mesaje cu domnul Sărmaș, invitându-l să participe la o emisiune post-electorală alături de colegul nostru, Dinu Criste. Scopul emisiunii era să analizăm împreună rezultatele obținute și să-i adresăm câteva întrebări pertinente legate de anumite aspecte observate în timpul campaniei electorale.

Am crezut că va accepta invitația. DAR NU A MAI VENIT. Ne-a pasat. În schimb, domnul Sărmaş şi-a făcut live-ul pe Instagram și a preferat să participe la emisiunile unor publicații unde a investit financiar pe durata campaniei. Este important de menționat că noi nu i-am cerut bani și nici nu îi cerem. Am dorit doar să îi oferim ocazia să le explice celor care l-au ales de ce voturile lor au fost “zero la pătrat” și de ce credem noi că i-a fraierit pe cei care i-au acordat încrederea.

„Zi Sabin și vin!”… Dar nepotul lui Vasile Dîncu n-a mai venit: AVENTURILE exotice ale deputatului Sărmaș pe bani publici

Am vrut să-l întrebăm de ce nu a candidat și pentru Consiliul Local Cluj, dacă tot a dorit ca voturile primite să conteze undeva. Încă îl mai așteptăm pe domnul Sărmaş, dar până atunci, să vedem puțin cine este acest român verde pe care îl respectăm fără doar și poate.

Cine este Sabin Sărmaș?

Un deputat de Cluj care pare să fi descoperit rețeta perfectă pentru huzurul pe banii publici! Domnul Sărmaș, un veritabil globe-trotter parlamentar, s-a transformat într-un turist de lux, tocând banii românilor pe deplasări externe ce nu au avut absolut niciun efect pentru contribuabili.

Un mandarin al turismului parlamentar, Sărmaș a efectuat excursii pe toate continentele, în mandatul său ca președinte al Comisiei pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor. Camera Deputaților a acoperit pentru acest hobby costuri fabuloase de peste 300.000 de lei.

Să facem o scurtă trecere în revistă a destinațiilor exotice alese cu atâta grijă de domnul deputat:

– Rwanda (1-18 iunie 2022) – 33.946 de lei. Aici, Sărmaș probabil a căutat inspirație printre gorile și savane.
– Japonia (mai 2022) – 42.644 de lei. Cinci zile în Țara Soarelui Răsare, poate pentru a studia cum se desenează caracterele japoneze.
– Algeria (9-22 iulie 2022) – 25.375 de lei. Să fie vorba de o pasiune ascunsă pentru desertul saharian?
– Thailanda (30 iulie – 7 august 2022) – 33.134,65 lei. Probabil pentru a descoperi secretul elefanților roz.

Totalul? 303.077,76 lei cheltuiți pe nimic altceva decât distracție parlamentară fără realizări palpabile.

Unchiul strateg

Sărmaș nu e doar un simplu deputat; el este nepotul lui Vasile Dîncu, președintele PSD Cluj și strategul social-democraților. Poate e o coincidență că PSD-ul a scos un lamentabil 11% la Cluj-Napoca la alegerile locale din 9 iunie, în timp ce nepotul a absorbit o mare parte din voturile social-democrate. Blat electoral? Posibil, dar asta rămâne o întrebare deschisă.

Misterul campaniei electorale

Conform Autorității Electorale Permanente (AEP), Sărmaș a virat 165.000 de lei în contul de campanie, etichetați ca “împrumut”. De unde și de la cine? Nimeni nu știe. Pe lângă asta, a cheltuit 125.000 de lei pe reclamă electorală pe Facebook. Dar suma totală rămâne un mister, mult mai mare, cheltuită în precampanie.

Sărmaș trebuie să vină cu răspunsuri clare și transparente. De unde a avut fondurile generoase? Cine sunt sponsorii misterioși și ce interese au în sprijinirea unui “candidat independent”? Clujenii merită să știe cum au fost cheltuiți banii și ce legături se ascund în spatele acestei opulențe electorale.

Noi credem că Sabin Sărmaș, care în opinia noastră este un adevărat artist al cheltuielilor publice și maestrul evaziunilor financiare, trebuie să explice public toate aceste sume aruncate pe excursii și campanii dubioase.

Să nu credeți că acum ne-am legat de domnul Sărmaș așa din senin și nici nu ne facem speranțe că nu mai sunt și alții ca el. O să revenim.

Mircea Sime

Citește mai departe

EVENIMENT

Avertizare meteo imediată de VREME REA pentru Cluj-Napoca și mai multe localități din județ

Publicat

De

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo imediată (nowcasting) de vreme rea pentru municipiul Cluj-Napoca și pentru mai multe localități din județ, vineri după-amiază.

Astfel, până la ora 19.30, în mai multe localități din județ sunt așteptate verse torențiale care vor acumula 15…25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, izolat grindină.

Localitățile vizate sunt Cluj-Napoca, Baciu, Apahida, Florești, Cojocna, Feleacu, Iclod, Chinteni, Sânpaul, Borșa, Panticeu, Cornești, Așchileu, Dăbâca și Vultureni.

Citește mai departe

EVENIMENT

Se închide tronsonul de cale ferată Cluj-Aghireșu, la 1 iulie. Trenurile, înlocuite cu AUTOCARE, până în 2026

Publicat

De

Tronsonul feroviar Cluj-Aghireșu se închide timp de doi ani pentru realizarea lucrărilor de electrificare și reabilitare, anunță vineri CFR SA. Trenurile vor fi înlocuite cu autocare.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA informează că, de luni, 1 iulie, circulația pe tronsonul feroviar Cluj-Napoca – Aghireșu se va închide total. Transferul între cele două stații se va realiza cu autocare.

Tronsonul, reprezentând Lotul 1 al obiectivului  Electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor, va fi închis până în 30 aprilie 2026 pentru desfășurarea lucrărilor de modernizare a infrastructurii și suprastructurii. Traseul are lungimea de 30,41 de kilometri.

Transfer cu autocare

Serviciul public de transport de călători, în perioada lucrărilor de modernizare a căii ferate pe acest lot, va fi asigurat de către operatorii de transport feroviar (OTF) cu autocare.

Acestea vor înlocui trenurile, de luni, 1 iulie, până la data de 30 aprilie 2026, conform programului de circulație stabilit de cei trei operatori – SNTFC CFR Călători SA, SC Interregional SRL și SC Transferoviar Călători SRL.

Care sunt traseele autocarelor?

Cele 53 de autocare puse la dispoziția călătorilor de către operatori vor circula în locul trenurilor conform orarului stabilit de fiecare operator în parte. Ele vor asigura legătura rutieră inclusiv cu stațiile de cale ferată de pe loturile 2, 3 și 4, de la Aghireș la Oradea, astfel:

SNTFC CFR Călători – operator național – 19  autocare pe traseul Cluj Napoca – Aghireș – Huedin – Aleșd – Oradea, pe următoarele rute:

  • Auto 3620 Aghireş – Cluj Napoca
  • Auto 3621 Cluj Napoca – Huedin
  • Auto 3622 Huedin – Aghireş
  • Auto 3623 Cluj Napoca – Aghireş
  • Auto 3624 Aghireş – Cluj Napoca
  • Auto 3625 Cluj Napoca – Aghireş
  • Auto 3626 Aleşd – Aghireş
  • Auto 3627 Aghireş – Aleşd
  • Auto 3628 Aghireş – Cluj Napoca
  • Auto 3629 Cluj Napoca – Aghireş
  • Auto 3630 Aghireş – Cluj Napoca
  • Auto 3631 Cluj Napoca – Aghireş
  • Auto 3633 Aghireş – Huedin
  • Auto 3634 Aghireş – Cluj Napoca
  • Auto 3635 Cluj Napoca – Aghireş
  • Auto 3636 Huedin – Aghireş
  • Auto 3637 Aghireş – Huedin
  • Auto 3638 Aghireş – Cluj Napoca
  • Auto 3639 Huedin – Oradea.

SC Interregional SRL – operator privat – 26 de AUTOCARE pe traseul Cluj Napoca – Aghireș – Stana – Huedin – Bratca – Aleșd, pe următoarele rute:

  • Auto 10550 Huedin – Cluj Napoca
  • Auto 10551 Cluj Napoca – Huedin
  • Auto 10552 Huedin – Cluj Napoca
  • Auto 10553 Cluj Napoca – Huedin
  • Auto 10554 Huedin – Cluj Napoca
  • Auto 10555 Cluj Napoca – Huedin
  • Auto 10556 Huedin – Cluj Napoca
  • Auto 10557 Cluj Napoca – Huedin
  • Auto 10558 Huedin – Cluj Napoca
  • Auto 10559 Cluj Napoca – HuedinAuto 10560 Huedin – Cluj Napoca
  • Auto 10561 Cluj Napoca – Huedin
  • Auto 10562 Huedin – Cluj Napoca
  • Auto 10563 Cluj Napoca – Huedin
  • Auto 10564 Stana (Izvoru Crişului) – Cluj Napoca
  • Auto 10565 Cluj Napoca – Huedin
  • Auto 10566 Huedin – Cluj Napoca
  • Auto 10567 Cluj Napoca – Stana (Izvoru Crişului)
  • Auto 10569 Cluj Napoca – Huedin
  • Auto 10677 Bratca – Aleşd
  • Auto 10678 Aleşd – Bratca
  • Auto 10679 Bratca – Aleşd
  • Auto 10680 Aleşd – Bratca
  • Auto 10681 Bratca – Aleşd
  • Auto 10682 Aleşd – Bratca
  • Auto 10683 Bratca – Aleşd

SC Transferoviar Călători SRL – operator privat – 8 AUTOCARE doar pe traseul Cluj Napoca – Aghireș și retur:

  • Auto 10400 Aghireş – Cluj Napoca
  • Auto 10401 Cluj Napoca – Aghireş
  • Auto 10402 Aghireş – Cluj Napoca
  • Auto 10403 Cluj Napoca – Aghireş
  • Auto 10404 Aghireş – Cluj Napoca
  • Auto 10405 Cluj Napoca – Aghireş
  • Auto 10406 Aghireş – Cluj Napoca
  • Auto 10407 Cluj Napoca – Aghireş

CFR SA mulțumește publicului călător pentru înțelegere și îi recomandă să solicite permanent informaţii despre orele de sosire și de plecare ale autocarelor fie din stațiile CFR, fie la casele de bilete ale operatorului de transport de la care a achiziționat sau dorește să achiziționeze bilet și, de asemenea, să consulte periodic SITE-urile OPERATORILOR DE TRANSPORT FEROVIAR, pentru informaţii actualizate despre condițiile de circulație:

  • CFR Călători: https://www.cfrcalatori.ro;
  • Interregional Călători: https://interregional.ro/ro/#/contact/telefon 0264.596.775;
  • Transferoviar Călători: https://transferoviarcalatori.ro/ro/suport/relatii-cu-publicul/telefon 0238.434.380.

Reamintim faptul că, lucrările de electrificare și reabilitare a căii ferate pe tronsonul feroviar Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor – Frontieră Ungaria (166,2 km) sunt finanțate din fonduri nerambursabile PNRR, cu o valoare totală pe cele 4 loturi de 7,68 miliarde de lei, fără TVA, și au termen estimat de finalizare anul 2026.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax