Connect with us

ADMINISTRAȚIE

LIVE VIDEO. Ședință a Consiliului Local Cluj-Napoca. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi

Publicat


Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca a fost convocat în ședință ordinară, în ziua de miercuri, 7 septembrie 2022, ora 14, în Sala de sticlă de la sediul din Calea Moţilor nr. 3. Pe ordinea de zi sunt 105 proiecte de hotărâre.

Primarul Emil Boc a anunțat includerea pe ordinea de zi a unor proiecte, iar consilierii și-au dat acordul în unanimitate de voturi.

Acesta a trecut în revistă cele mai importante probleme ale orașului, printre care se numără începerea noului an școlar.

”Educația este pentru Cluj-Napoca cel mai important avantaj competitiv”, a spus Boc, care a prezentat cele mai inportante realizări ale municipalității în ultimii 10 ani în acest domeniu, fiind vorba de corpuri noi de clădire ale unor școli care înseamnă în echivalent 5 școli noi, dar și 12 creșe noi.

Primăria are proceduri în lucru pentru o școală gimnazială în cartierul Bună Ziua, pentru care se caută teren, apoi hub-ul educațional din Borhanci, cu școală și liceu, unde licitația de proiectare și execuție va avea loc în 15 octombrie.

Clujulul va avea, de asemenea, o sală de sport și o școală privată pe Bulevardul Muncii.

”Clujul are o populație de 327.000 de persoane, echivalentul populației din 1992, ceea ce înseamnă că orașul nu a pierdut locuitori”, a precizat Boc.

În ceea ce privește vizele de flotant, edilul a spus că nu sunt prevăzute sancțiuni în lege, astfel că 7-8000 de astfel de vize care se fac, în majoritate, de 90%, pentru a înscrie copiii la școli și grădinițe din zona centrală.

Programul ”Autobuze școlare” este unul de succes și benefic pentru elevi, fiind 14 trasee.

Referitor la ordinea de zi a ședinței, Emil Boc a anunțat că se propune alocarea a 10 milioane de lei pentru sistemul medical clujean, pentru spitale, ul alt proiect important fiind construirea unui azil de bătrâni pe Calea Baciului.

”Vom oferi bătrâneți liniștite la prețuri acceptabile. Este un proiect de suflet”, a precizat primarul.

De asemenea, pe ordinea de zi sunt proiecte pentru accesarea banilor din programul ”Anghel Saligny” dar șu unele care vizează acordarea de sume pentru cultele religioase, pentru bisericile din Cluj-Napoca.

 

Proiectul ordinii de zi este următorul:

Proiect de hotărâre privind trecerea din domeniul privat în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca a unui imobil cu destinație de drum și însușirea Documentației tehnice pentru înscrierea imobilului strada Voineasa, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind trecerea din domeniul privat în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca a unui imobil cu destinație de drum (zona str. Frunzișului) și însușirea Documentației tehnice pentru înscrierea imobilului în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind trecerea din domeniul privat în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca a unui imobil cu destinație de drum și însușirea Documentației tehnice pentru înscrierea imobilului strada Silvaniei (tronson 2), din municipiul Cluj-Napoca, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind însușirea Documentației tehnice pentru înscrierea imobilului strada Octavian Fodor, din municipiul Cluj-Napoca, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Proiect din inițiativa primarului și a doamnei consilier local Alexandra Oană.

Proiect de hotărâre privind însușirea Documentației tehnice pentru înscrierea imobilului Aleea Negoiu, din municipiul Cluj-Napoca, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind însușirea Documentației tehnice pentru înscrierea imobilului Aleea Castanilor din municipiul Cluj-Napoca, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind însușirea Documentației tehnice pentru înscrierea imobilului strada Abrudului (tronson 1), din municipiul Cluj-Napoca, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind însușirea Documentației tehnice pentru înscrierea imobilului strada Nirajului din municipiul Cluj-Napoca, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind însușirea Documentației tehnice pentru înscrierea în sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilului situat în strada Avram Iancu nr. 33, aferent Colegiului Național Gheorghe Șincai din municipiul Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului și a consilierului local Alexandra Oană.

Proiect de hotărâre privind însușirea Documentațiilor tehnice pentru înscrierea imobilului strada Sighișoarei (tronsonul 1 și 2), din municipiul Cluj-Napoca, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind însușirea Documentațiilor tehnice pentru înscrierea imobilului strada București (tronsonul 1 și 2), din municipiul Cluj-Napoca, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind punerea la dispoziția Comisiei locale pentru stabilirea drepturilor de proprietate privată asupra terenurilor Cluj-Napoca, a unui teren în suprafață de 500 de mp., situat în municipiul Cluj-Napoca, zona Lomb, în vederea punerii în executare a ueni hotărâri judecătorești. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea închirierii, prin licitație, a unui spațiu excedentar din cadrul unității de învățământ preuniversitar de stat, Colegiul Tehnic de Transporturi „Transilvania”. Proiect din inițiativa primarului și a consilierului local Anca Florinela Ciubăncan.

Proiect de hotărâre privind revocarea dreptului de administrare al Regiei Autonome a Domeniului Public asupra terenului în suprafață de 19,37 mp., identificat ca parte din imobilul cu nr. cadastral 335423, situat în municipiul Cluj-Napoca, Parcul Ștefan cel Mare. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.D. – construire grădiniță, S+P+E, str. Grigore Alexandrescu nr. 26A; beneficiari: Fundația Creștină Pro Deo Cluj și Cultul Creștin Penticostal Biserica lui Dumnezeu Apostolică – Comunitatea Regională Cluj. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.D. – Extindere și etajare corp C2 – Grădinița „Parfum de tei”, Sp+P+E, str. Decebal nr. 41; beneficiar: Municipiul Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.Z. – corectare limită U.T.R. între U.T.R. ZCP_Liu și U.T.R. ZCP_Is_A, str. Onisifor Ghibu nr. 25A; beneficiari: Sur Maria și Sur Genel. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.Z. – de urbanizare, str. Colonia Sopor 37G; beneficiară: Rusu Daniela Maria. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.Z. – Dezvoltare centru de agrement drumul Sf. Ion; beneficiară: S.C. OZANA S.R.L. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.Z. – construire locuințe cu regim redus de înălțime, str. Mihai Românul – sud; beneficiară: S.C. Top Home International S.R.L. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.Z. – Instituire subzonă de activități economice cu caracter terțiar în zonă cu caracter rezidențial, str. Becaș nr. 40; beneficiară: S.C. SIMIVA S.R.L. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 650.000 de lei de la bugetul local pe anul 2022 pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, potrivit Regulamentului privind stabilirea unor forme de sprijin financiar de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, conform Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare, pentru Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie „Prof. Dr. Octavian Fodor” Cluj-Napoca, cu destinația „Achiziție echipamente medicale: Ecograf multidisciplinar, 1 buc = 650.000 lei”. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 450.000 de lei de la bugetul local pe anul 2022 pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, potrivit Regulamentului privind stabilirea unor forme de sprijin financiar de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, conform Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare, pentru Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal, cu destinația „A. Cheltuieli de administrare și funcționare pentru 3 luni = 305.000 lei; B. Achiziție aparatură medicală: 1. Rezectoscop monopolar cu cablu optic, 1 buc = 43.900 lei; 2. Analizator de hematologie, 1 buc = 101.100 lei”. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 580.000 de lei de la bugetul local pe anul 2022 pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, potrivit Regulamentului privind stabilirea unor forme de sprijin financiar de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, conform Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare, pentru Institutul Oncologic „Prof. Dr. I. Chiricuță” Cluj-Napoca, cu destinația „Dispozitiv cu tehnologie UV-C pentru dezinfecția aerului și suprafețelor, cu prezența umană, 15 = 580.000 lei”. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 204.000 de lei de la bugetul local pe anul 2022 pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, potrivit Regulamentului privind stabilirea unor forme de sprijin financiar de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, conform Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare, pentru Spitalul Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca (U.M. 02454), cu destinația „Achiziție aparatură medicală: 1. Motor chirurgical ortopedic pe baterie, 1 buc = 140.000 lei; 2. Încălzitor pacient, 1 buc = 64.000 lei”. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 300.000 de lei de la bugetul local pe anul 2022 pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, potrivit Regulamentului privind stabilirea unor forme de sprijin financiar de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, conform Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, cu destinația: Achiziție aparatură medicală: 1. Trusă instrumentar chirurgie toracică, 1 buc. = 160.000 de lei; 2. Laparoscop cu cablu optic, 1 buc. = 18.000 de lei; 3. Videoendoscop flexibil de intubație 4 mm, 1 buc. = 70.000 de lei; 4. Spirometru computerizat, 1 buc. = 30.000 de lei; 5. Microscop Primostar, 1 buc. = 11.000 de lei; 6. Troliu medical, 1 buc. = 11.000 de lei. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 650.000 de lei de la bugetul local pe anul 2022 pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, potrivit Regulamentului privind stabilirea unor forme de sprijin financiar de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, conform Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj, cu destinația: I. Achiziție aparatură : 1. Stație de oxigen, 1 buc. = 95.000 de lei; 2. Lift alimente cu montaj, 1 buc. = 65.000 de lei; 3. Lift 5 persoane inclusiv targa cu montaj, 1 buc. = 180.000 de lei; II. Reparații curente la 9 clădiri = 310.000 de lei. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 331.000 de lei de la bugetul local pe anul 2022 pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, potrivit Regulamentului privind stabilirea unor forme de sprijin financiar de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, conform Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, cu destinația: Achiziție aparatură medicală: 1. Sistem de testare la efort cu bandă de alergare, 1 buc. = 100.000 de lei; 2. Transductor transesofagian X7-2T pentru ecograf Philips, 1 buc. = 80.000 de lei; 3. Echipament de coagulare POC cu imprimantă, 1 buc. = 55.000 de lei; 4. Electrocardiograf portabil cu display pe 12 canale cu cărucior pentru transport, 1 buc. = 25.000 de lei; 5. Aparat pentru hemostaza tourniquet, 1 buc. = 45.000 de lei; 6. Targă mobilă pentru pacient cu suport pentru butelia de oxigen și suport pentru monitorul de pacient, 1 buc. = 17.000 de lei; 7. Macara pentru mobilizarea pacienților, 1 buc. = 9.000 de lei. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 600.000 de lei de la bugetul local pe anul 2022 pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, potrivit Regulamentului privind stabilirea unor forme de sprijin financiar de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, conform Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, cu destinația: Achiziție aparatură: 1. Sterilizator cu aburi pentru biberoane, 1 buc. = 140.00 de lei; 2. Sterilizator cu abur cu 2 uși, 1 buc. = 270.000 de lei; 3. Mașina de spălat și dezinfectat instrumente chirurgicale, 1 buc. = 190.000 de lei. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 760.000 de lei de la bugetul local pe anul 2022 pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, potrivit Regulamentului privind stabilirea unor forme de sprijin financiar de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, conform Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru Institutul Inimii de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Niculae Stăncioiu”, cu destinația: A. Cheltuieli de administrare și funcționare pentru 3 luni = 380.000 de lei; B. Reparații curente = 191.000 de lei; C: Achiziție aparatură medicală: Sistem electrochirurgie cu bisturiu cu radiofrecvență, 1 buc. = 75.000 de lei; D: Reparație capitală a ascensorului de pasageri Cardiologie = 114.000 de lei. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 275.000 de lei de la bugetul local pe anul 2022 pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, potrivit Regulamentului privind stabilirea unor forme de sprijin financiar de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, conform Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru Spitalul Clinic Căi Ferate Cluj-Napoca, cu destinația: A. Achiziție aparatură medicală: 1. Elastograf Shear-Wave, 1 buc. = 59.000 de lei; 2. Sondă endorectală, 1 buc. = 44.000 de lei; 3. Sursă de alimentare – placă electronică formatoare de undă, 1 buc. = 37.000 de lei; 4. Sondă 3Sc-RS, 1 buc. = 19.000 de lei; 5. Upgrade Modul Cord, 1 buc. = 80.000 de lei; 6. Unit ORL XU1 SMART Cyan, 1 buc. = 36.000 de lei. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 3.000.000 de lei de la bugetul local pe anul 2022 pentru cultele religioase, în temeiul Regulamentului privind stabilirea unor forme de sprijin financiar de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca, pentru unitățile de cult aparținând cultelor religioase recunoscute din România, aprobat prin Hotărârea nr. 924/2017, astfel cum a fost modificată și completată prin Hotărârea nr. 43/2019. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 5.200.000 de lei de la bugetul local pe anul 2022 pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, potrivit Regulamentului privind stabilirea unor forme de sprijin financiar de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, conform Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare, pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea alocării sumei de 700.000 de lei de la bugetul local pe anul 2022, pentru organizarea evenimentelor „1 Decembrie – Ziua Națională a a României” și „Revelion 2023”, cu sprijinul Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea participării Municipiului Cluj-Napoca la realizarea proiectului de interes public Fondul de Inovare și Experiment Cluj, implementat prin Asociația Cluster de Educație C-EDU. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca ETAPA III, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiune A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca ETAPA IV, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiune A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca ETAPA V, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiune A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca ETAPA VI, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiune A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca ETAPA VII, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiune A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca ETAPA VIII, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiune A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca ETAPA IX, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiune A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Implementare, dezvoltare platformă online pentru încărcare titluri de călătorie pe carduri de transport utilizând plata cu card bancar, în vederea finanțării acestuia în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României, Componenta C10 – Fondul local, Obiectul de investiții I.1.2 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Modernizare platformă hardware și software de management al sistemului de ticketing din Cluj-Napoca, în vederea finanțării acestuia în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României, Componenta C10 – Fondul local, Obiectul de investiții I.1.2 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Achiziționarea de automate stradale pentru eliberare carduri nenominale, încărcare titluri de transport bilete și abonamente electronice pe carduri de transport, în vederea finanțării acestuia în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României, Componenta C10 – Fondul local, Obiectul de investiții I.1.2 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții Înființare zonă verde și de agrement Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor, aprobați prin Hotărârea nr. 1122/2018 (aprobarea Documentației și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții Înființare zonă verde și de agrement Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii nr. 216/2021 (privind desemnarea reprezentanților consiliului local în comisia de evaluare, constituită în vederea atribuirii contractelor de închiriere a spațiilor comerciale, cu terasele de alimentație publică aferente, amplasate în incinta Complexului de Agrement – Baza sportivă Gheorgheni din municipiul Cluj-Napoca). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea Documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții Modernizare strada Valea Chintăului din Municipiul Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea Documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții Modernizare strada Giuseppe Verdi din Municipiul Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea Documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții Modernizare strada Valea Seacă din Municipiul Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind mandatarea unui consilier local pentru a reprezenta interesele Municipiului Cluj-Napoca, prin Consiliul local, în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acționarilor la Societatea Sala Polivalentă S.A., care va avea loc în sala de conferințe a Sălii Polivalente, în data de 14.09.2022, ora 12 (prima convocare) și, respectiv, 15.09.2022, ora 12 (a doua convocare). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind mandatarea unui consilier local pentru a reprezenta interesele Municipiului Cluj-Napoca, prin Consiliul local, în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acționarilor la S.C. Cluj Innovation Park S.A., care va avea loc în data de 12.09.2022, ora 10 (prima convocare) și, respectiv, 19.09.2022, ora 10 (a doua convocare). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului „Renovare energetică Grădinița cu Program Prelungit Mica Sirenă, Creșa Clopoțica, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.1/1, P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice din Planul Național de Redresare și Reziliență [P.N.R.R.]). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului „Renovare energetică Grădinița Dumbrăvioara, Creșa Scufița Roșie, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.1/1, P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice din Planul Național de Redresare și Reziliență [P.N.R.R.]). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului „Renovare energetică Creșa Veronica, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.1/1, P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice din Planul Național de Redresare și Reziliență [P.N.R.R.]). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului „Renovare energetică Colegiul Pedagogic Gheorghe Lazăr, Corp C1 cămin, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.1/1, P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice din Planul Național de Redresare și Reziliență [P.N.R.R.]). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului „Renovare energetică Creșa Ursulețul, Corp C1, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.1/1, P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice din Planul Național de Redresare și Reziliență [P.N.R.R.]). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului „Renovare energetică Grădinița Academia Piticilor, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.1/1, P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice din Planul Național de Redresare și Reziliență [P.N.R.R.]). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului „Renovare energetică Colegiul Tehnnic Anghel Saligny, Corp C2 școală, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.1/1, P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice din Planul Național de Redresare și Reziliență [P.N.R.R.]). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului „Renovare energetică Colegiul Tehnnic Anghel Saligny, Corp C3 ateliere, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.1/1, P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice din Planul Național de Redresare și Reziliență [P.N.R.R.]). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului „Renovare energetică Colegiul de Muzică Sigismund Toduță, Corp C4 școală, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.1/1, P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice din Planul Național de Redresare și Reziliență [P.N.R.R.]). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului „Renovare energetică Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, Corp C3 sala de sport, str. Al. Vlahuță nr. 44-48, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.1/1, P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice din Planul Național de Redresare și Reziliență [P.N.R.R.]). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului „Renovare energetică Școala Gimnazială Iuliu Hațieganu – Corp C2 sala de sport, str. Grigore Alexandrescu nr. 16, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.1/1, P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice din Planul Național de Redresare și Reziliență [P.N.R.R.]). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului „Renovare energetică Școala Gimnazială Iuliu Hațieganu, Corp C2 cantină, str. Câmpului nr. II/2, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.1/1, P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice din Planul Național de Redresare și Reziliență [P.N.R.R.]). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului „Construirea de insule ecologice digitalizate subterane – Runda I în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul P.N.R.R./2022/C3/S/I.1.B, Componenta C3 – Managementul deșeurilor, Investiția I1. Dezvoltarea, modernizarea și completarea sistemelor de management integrat al deșeurilor municipale la nivel de județ sau la nivel de orașe/comune, Subinvestiția I1.B.Constuirea de insule ecologice digitalizate din Planul Național de Redresare și Reziliență [P.N.R.R.]). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului „Construirea de insule ecologice digitalizate supraterane – Runda I în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul P.N.R.R./2022/C3/S/I.1.B, Componenta C3 – Managementul deșeurilor, Investiția I1. Dezvoltarea, modernizarea și completarea sistemelor de management integrat al deșeurilor municipale la nivel de județ sau la nivel de orașe/comune, Subinvestiția I1.B.Constuirea de insule ecologice digitalizate din Planul Național de Redresare și Reziliență [P.N.R.R.]). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului „Înființarea unui centru de colectare prin aport voluntar – Runda I în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul P.N.R.R./2022/C3/S/I.1.A,Componenta C3 – Managementul deșeurilor, Investiția I1. Dezvoltarea, modernizarea și completarea sistemelor de management integrat al deșeurilor municipale la nivel de județ sau la nivel de orașe/comune, Subinvestiția I1.A.Înființarea de centre de colectare prin aport voluntar din Planul Național de Redresare și Reziliență [P.N.R.R.]). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii nr. 466/2018 (prelungirea valabilității contractelor de delegare a gestiunii serviciilor publice de salubrizare menajeră din municipiul Cluj-Napoca, respectiv Contract nr. 165428/28.07.2010, încheiat cu societatea Rosal Grup S.A. și Contract nr. 165430/28.07.2010, încheiat cu societatea Compania de Salubritate Brantner Vereș S.A.). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea continuării prestării serviciului public de salubrizare menajeră pe raza municipiului Cluj-Napoca, de către operatorii S.C. Rosal Grup S.A. și Compania de Salubritate Brantner Vereș S.A., în temeiul art. 50 lit. a, art. 51 și al art. 52 din H.G. nr. 745/2007, în aceleași condiții stipulate prin Contractul nr. 165.428/28.07.2020, respectiv Contractul nr. 165.430/28.07.2010. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind încetarea aplicării, începând cu data de 1.01.2023, a Hotărârii nr. 1062/2017 (majorarea cu 500% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2018, pentru apartamentele nr. 1, 1A, 1B, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 și 14 din clădirea situată în municipiul Cluj-Napoca, str. Cuza Vodă nr. 16). Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind aprobarea Documentației tehnice și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții Centrul rezidențial de îngrijire și asistență socială pentru persoane vârstnice (Cămin pentru persoane vârstnice), str. Calea Baciului nr. 18 din municipiul Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind acordarea „diplomei de aur” și a câte unui premiu în valoare netă de 1.000 de lei, cuplurilor clujene care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea Anexei la Hotărârea nr. 818/2018, cu modificările și completările ulterioare (aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare a Parcului Industrial Cluj Innovation Park). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind reducerea capitalului social deținut de către Municipiul Cluj-Napoca la societatea Cluj Innovation Park S.A. și mandatarea unui consilier local pentru a reprezenta interesele Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor societății Cluj Innovation Park S.A. din data de 20.09.2022, ora 10 (prima convocare), respectiv, 27.09.2022, ora 10 (a doua convocare). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea unor măsuri în vederea continuării implementării proiectului Cluster Inovativ pentru Tehnologii Avansate Pilot în Energii Alternative – CITAT-E. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea Hotărârii nr. 718/2021 (aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ pentru obiectivul de investiții Modernizare sistem rutier în ampriza existentă a străzii Sergiu Celibidache – în municipiul Cluj-Napoca). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea asigurării finanțării de la bugetul local a cheltuielilor care nu se finanțează prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru obiectivul de investiții Modernizare sistem rutier în ampriza existentă a străzii Sergiu Celibidache – în municipiul Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea Hotărârii nr. 706/2021 privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general actualizat pentru obiectivul de investiții Modernizare strada Ionel Teodoreanu din Municipiul Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea asigurării finanțării de la bugetul local a cheltuielilor care nu se finanțează prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru obiectivul de investiții Modernizare strada Ionel Teodoreanu din Municipiul Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea Hotărârii nr. 716/2021 (privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general actualizat pentru obiectivul de investiții Modernizare străzile Badea Cârțan – în municipiul Cluj-Napoca). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea asigurării finanțării de la bugetul local a cheltuielilor care nu se finanțează prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru obiectivul de investiții Modernizare sistem rutier în ampriza existentă, strada Badea Cârțan în municipiul Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea Hotărârii nr. 708/2021 privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general actualizat pentru obiectivul de investiții Modernizare strada Cucului din Municipiul Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea asigurării finanțării de la bugetul local a cheltuielilor care nu se finanțează prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru obiectivul de investiții Modernizare strada Cucului din Municipiul Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA X, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA XI, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA XII, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA XIII, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA XIV, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA XV, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA XVI, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA XVII, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

Informare privind Plângerea prealabilă, înregistrată sub nr. 588.023/3/21.06.2022, formulată de către petenta NORD CONFOREST S.A., privind revocarea în parte sau modificarea în parte a Hotărârii nr. 576/2.09.2021 și modificarea inventarului domeniului public al Municipiului Cluj-Napoca.
Informare privind Plângerea prealabilă, înregistrată sub nr. 569.253/3/9.06.2022, formulată de către petenta Societatea FILDER DHR S.R.L., privind revocarea în parte sau modificarea în parte a Hotărârii nr. 808/21.11.2019.
Diverse.

Ordinea de zi suplimentară propusă pentru ședința ordinară convocată din data de 7.09.2022

94 a – Proiect de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Revitalizarea culoarului de mobilitate nemotorizată aferent Someșului, modernizarea și extinderea infrastructurii pietonale și ciclistice pe malurile râului, zona 1 – Lunca Someșului Mic”, aprobați prin Hotărârea nr. 1119/2018, astfel cum a fost modificată prin Hotărârea nr. 62/2020. Proiect din inițiativa primarului.

94 b – Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA XVIII, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C 5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

94 c – Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA XIX, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C 5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

94 d – Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA XX, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C 5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

94 e – Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA XXI, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C 5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

94 f – Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA XXII, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C 5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

94 g – Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA XXIII, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C 5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

94 h – Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA XXIV, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C 5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

94 i – Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA XXV, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C 5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

94 j – Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA XXVI, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C 5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

94 k – Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA XXVII, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C 5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Cea mai așteptată zi la Electric Castle: Massive Attack, Chase and Status și Khruangbin pe scena principală

Publicat

De

 Cu Massive Attack, Chase and Status (live), Khruangbin, DJ Shadow, Carlita, Hernan Cattaneo și alți zeci de artiști în programul zilei de sâmbătă, Electric Castle așteaptă record de participanți pentru cea de-a patra zi a ediției.

Cel mai mare număr de mosh pit-uri simultane din istoria Electric Castle a fost marcat, vineri seara, la concertul britanicilor de la Bring Me The Horizon. Fani veniți din toată Europa au primit exact ce s-au așteptat: un spectacol vizual și sonor extravagant. Chiar și natura a ținut să fie parte din show: ploaia a început să cadă pe hit-ul Teardrops pentru a completa atmosfera.

DJ Diesel, la pupitru în hangar

La scena Hangar, a fost show la înălțime cu Shaquille O’Neal în rolul său de DJ Diesel.

Superstarul american și-a cucerit din prima secundă publicul apărând în maioul campioanei României la baschet, U BT Cluj, salutându-și fanii în română, invitându-i să danseze lângă pupitru și împărțind doar energie pozitivă.

67.000 de participanți, vineri

Alte sute de momente unice pe toate scenele din festival au făcut ziua a 3-a de Electric Castle memorabilă pentru cei 67.000 de festivalieri prezenți, vineri, pe domeniul Banffy.

2024 marchează revenirea Massive Attack în circuitul de concerte, iar România are privilegiul de a fi printre puținele țări ce găzduiesc legendara trupă, sâmbătă, la Electric Castle.

Două premiere, sâmbătă seară

Două premiere pe scena principală: prima dată în România,  Khruangbin, trupa ale cărei albume au depășit 800 de milioane de difuzări pe streaming și varianta de live show a Chase & Status, duo-ul ce deține titlul de „producătorului anului 2023” în Marea Britanie.

Cei care și-au planificat deja să prindă răsăritul dansând au de ales între legendarul DJ argentinian Hernan Cattaneo, senzația house Carlita sau Ricardo Villalobos, genialul producător ce promite să nu-și încheie set-ul înainte de prima cafea de duminică dimineața.

Programul complet pentru ziua de sâmbătă, 20 iulie

MAIN STAGE

 • IRINA RIMES – 18:00 – 19:00
 • KHRUANGBIN – 19:30 – 20:30
 • MASSIVE ATTACK – 21:10 – 22:55
 • CHASE & STATUS LIVE – 01:20 – 02:50

HANGAR STAGE by Banca Transilvania

 • E-AN-NA – 14:25 – 15:15
 • THE MONO JACKS – 15:55 – 16:55
 • BYRON – 17:25 – 18:25
 • YUNÈ PINKU LIVE – 18:55 – 19:40
 • WARGASM – 20:15 – 21:15
 • DJ SHADOW – 22:40 – 23:40
 • MARC REBILLET – 00:25 – 01:25
 • HERNAN CATTANEO B2B SASHA – 01:35 – 06:00

BOOHA STAGE by Glo

 • ZO – 13:30 – 15:30
 • DETOUR – 15:30 – 16:30
 • AZOTIX – 16:30 – 17:30
 • DWLS – 17:30 – 18:30
 • P MONEY, WHINEY – 18:30 – 19:30
 • VOLTAGE, INJA – 19:30 – 21:00
 • ANDREEA VEDER – 21:00 – 22:30
 • AKOS – 22:30 – 00:00
 • AHMED SPINS – 00:00 – 02:00
 • CARLITA – 02:00 – 03:30
 • FRANCIS MERCIER – 03:30 – 05:30
 • BROSS – 05:30 – 07:30

BACKYARD STAGE by Mobiladalin

 • EC TALKS: ADELA SZENTES & CARMEN NEMEŞ – 12:00 – 12:45
 • EC TALKS: VLAD VISKI – 13:00 – 13:45
 • EC TALKS: OVIDIU ȘANDOR – 14:00 – 14:45
 • EC TALKS: VLAD ZAHA, ALINA DUMITRU – 15:00-15:45
 • SNAILS – 17:00 – 17:50
 • ANA COMAN – 18:30 – 19:30
 • LOV3LESS – 20:00 – 21:00
 • SABABA 5 – 21:45 – 22:45
 • L’ÉCLAIR – 23:35 – 00:35

HIDEOUT STAGE  by #unlockwonder

 • FEATHERED SUN – 17:00 – 20:00
 • MARWAN DUA – 20:30 – 22:30
 • MOBLACK – 22:30 – 00:30
 • CAIIRO – 00:30 – 02:30
 • DJUMA SOUNDSYSTEM – 02:30 – 04:30
 • DJ OPTICK – 04:30 – 06:30

THE BEACH STAGE

 • COOK – 10:00 – 12:00
 • ESAUNUE & XAKIS – 12:00 – 14:00
 • VIO – 14:00 – 16:00
 • ALT OM – 16:00 – 18:00
 • BIANCA OANCE – 18:00 – 20:00
 • K-LU – 20:00 – 22:00
 • BULLY – 22:00 – 00:00
 • PHILIPPE COHEN SOLAL – 00:00 – 02:00
 • FRANC MOODY DJ SET – 02:00 – 04:00
 • FRANC MOODY DJ SET 02:00 – 04:00
 • NIPPLES DELIGHT – 04:00 – 06:00

DANCE GARDEN

 • GESCU – 10:00 – 12:00
 • CALLY – 12:00 – 14:00
 • SUBLEE – 14:00 – 16:00
 • BILA – 16:00 – 18:00
 • MISS I – 18:00 – 20:00
 • EMI – 20:00 – 22:00
 • MIHIGH – 22:00 – 01:00
 • PRÂSLEA – 01:00 – 04:00
 • RICARDO VILLALOBOS – 04:00 – 08:00
 • CEZAR – 08:00 – 11:00

DRIP STAGE by Burn Energy

 • CIUPE – 17:00 – 18:30
 • N3POT – 18:30 – 20:00
 • MARA OGNEA – 20:00 – 21:00
 • XENO – 21:15 – 22:00
 • ARIS & EDI – 22:15 – 23:00
 • AZTECA – 23:15 – 00:00
 • ANDY PURNELL – 00:10 – 02:10
 • TOUCH THE WOOD DJ SET: MARCO G & MR. KITE – 02:10 – 03:10
 • ON THE BLOCK DJ SET: PRADA DORADA – 03:10 – 04:25

RADIO STAGE by OMV

 • ROXANA SEKSI – 12:00 – 14:00
 • DOBRICĂ – 14:00 – 16:00
 • SORIN LUPAȘCU – 16:00 – 20:00
 • GABRIELA ATANASOV & HORIA STAN – 20:00 – 21:00
 • ANDI MOISESCU – 21:00 – 23:00
 • FUNKYDROP – 23:00 – 01:00
 • MELOMENUȚII – 01:00 – 03:00

ROOTS STAGE

 • SELECTA L45 – 13:00 – 16:00
 • LOOSE B2B D-FUSE – 16:00 – 18:00
 • GENMAICA – 18:00 – 20:00
 • BASS HEALING Hi-Fi – 20:00 – 22:00
 • SERIOUS DUB – 22:00 – 00:00
 • MAICĂ-TA – 00:00 – 02:00
 • LOW FREQ – 02:00 – 04:00
 • MI-TZU – 04:00 – 06:00

STABLES COMEDY & FILM CLUB

 • GAMES WITH COMEDY BOX TEAM – 11:00 – 13:00
 • FILM: STUDIO 54 (2018) – 13:15 – 14:55
 • FILM: NO FESTIVAL (2020) – 15:00 – 16:30
 • FILM: AC/DC: FOREVER YOUNG (2023) – 16:45 – 17:45
 • LIVE BY COMEDY BOX: STAND-UP COMEDY – 18:00 – 20:00

CAMPING STAGE

 • REV- 13:00 – 16:00
 • SURPRISE ACT – 16:00 – 17:00
 • SURPRISE ACT – 17:00 – 18:00

Citește mai departe

EVENIMENT

A trecut canicula, au început VIJELIILE. Acoperișuri smulse de vânt, gospodării INUNDATE în Cluj și Florești

Publicat

inundatii 13

După zilele de caniculă în care ne doream puțină ploaie, iată că aceasta a venit, cu vânt cu tot. Care vânt a plecat cu acoperișuri și ploaia a inundat gospodării. Dar măcar nu ne mai topim…

Pompierii de la ISU Cluj au fost solicitați pe str. Titulescu și pe str. Tulcea pentru niște bucăți de tablă smulse de vânt. Aceștia au intervenit pentru fixarea acestora.

A trecut canicula, au început VIJELIILE. Acoperișuri smulse de vânt, gospodării INUNDATE în Cluj și Florești

Deasemenea, a fost inundat un garaj în Borhanci și o gospodărie în Florești, pe str. Tăuțiului.

Un copac a căzut peste un autoturism pe str. Constantin Brâncuși, un altul pe str. Horticultorilor din Cluj-Napoca.

Foto: Arhivă

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Fostul baschetbalist din NBA, Shaquille O’Neal a mixat la Electric Castle în tricoul echipei clujene U-BT

Publicat

De

Shaquille O’Neal, cunoscut în lumea muzicii sub numele de DJ Diesel, a oferit un spectacol de neiutat la Electric Castle 2024, care a transformat scena Hangar într-un loc de petrecere vibrant și plin de energie. DJ-ul, fost baschetbalist în NBA, a purtat tricoul celor de la U-Banca Transilvania.

Cortul de la Hangar a devenit neîncăpător vineri noapte, pe măsură ce mulțimea de fani s-a adunat pentru a vedea spectacolul pregătit de DJDiesel. Cu un show captivant, DJ Diesel a reușit să mențină publicul în priză, făcându-i să danseze și să sară fără oprire pe durata întregului spectacol.

Shaquille O’Neal, în tricoul U-BT

Shaquille O’Neal, cunoscut și ca Shaq, a avut o carieră de baschetbalist legendară în NBA, fiind considerat unul dintre cei mai dominanți jucători din istoria acestui sport.

Debutând în 1992 la Orlando Magic, Shaq a impresionat rapid prin combinația sa rară de mărime, forță și agilitate. În timpul carierei sale de 19 ani, a jucat pentru șase echipe, printre care Los Angeles Lakers și Miami Heat, cu care a câștigat patru campionate NBA.

A fost desemnat de 15 ori în All-Star și a primit numeroase premii individuale, inclusiv MVP în 2000 și trei premii MVP în finalele NBA​. Vineri noapte, starul baschetului american a mixat în tricoul celor de la U-BT Cluj-Napoca.

De pe teren, la pupitrul de DJ

După ce și-a încheiat cariera în baschet, Shaquille O’Neal a explorat diverse domenii, inclusiv muzica. Sub numele de DJ Diesel, el a intrat în lumea muzicii electronice, unde a câștigat rapid popularitate.

Shaq a fost pasionat de muzică încă din tinerețe, iar tranziția la o carieră de DJ a fost alimentată de dorința sa de a menține o legătură strânsă cu fanii și de a-și exprima energia creativă. A început să mixeze la festivaluri de muzică importante și cluburi din întreaga lume, oferind spectacole electrizante care combină abilitățile sale de showman cu o selecție diversificată de muzică electronică​.

Citește mai departe

EVENIMENT

Zeci de amenzi și în a treia zi de Electric Castle. 22 de persoane au încercat să intre cu droguri

Publicat

De

Zeci de sanctiuni au fost aplicate de organele de ordine și în a treia zi a festivalului Electric Castle. 450 de persoane au solicitat prim ajutor. Unui număr de 22 de persoane le-a fost interzis accesul în festival deoarece dețineau droguri.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au acționat vineri pentru identificarea persoanelor care desfășoară activități ilegale, inclusiv persoane care consumă sau încearcă să vândă substanțe interzise.

52 de amenzi, în a treia zi de festival

Astfel, jandarmii, poliţiştii și pompierii clujeni au aplicat 52 de sancțiuni contravenționale (34 de amenzi în valoare totală de 35.855 lei și 18 avertismente):

 • 31 de sancțiuni la regimul rutier (25 de amenzi în valoare de 14.355 lei și 6 avertismente);
 • 2  sancțiuni privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal, constând în 2 amenzi în valoare de 5.000 lei;
 • 6 sancțiuni contravenționale pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, constând în 6 amenzi în valoare de 11.500 lei;
 • 12 sancțiuni pentru nerespectarea normelor de prevenire și stingere a incendiilor (12 avertismente);
 • 1 sancțiune privind transportul în regim taxi (1 amendă în valoare de 5.000 lei);

Totodată, au fost întocmite actele procedurale pentru constatări de natură penală, după cum urmează:

 • 3 constatări cu 3 autori în urma săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe;
 • 4 constatări cu 3 autori în urma săvârșirii infracțiunii de furt;
 • 1  constatare cu 1 autor în urma săvârșirii infracțiunii de distrugere;

Au fost reținute opt permise

De asemenea:

 • 203 persoane au fost verificate în aplicația e-DAC, rezultatul fiind fără mențiuni operative;
 • 112 persoane au fost testate cu aparatul drug-test, din care 1 pozitive;
 • au fost reținute 8 permise de conducere (dintre care 3 pentru consumul de substanțe, 1 pentru dreptul de a conduce suspendat și 4 pentru alte fapte);

22 de persoane, oprite la intrare

În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost oprite din a participa la festival 22 de persoane, identificate având asupra lor substanțe interzise la deținere.

Acțiunile de prevenire și combatere nu au avut loc doar în zona de desfășurare a festivalului, atenția forțelor de ordine fiind concentrată și pe parcările, restaurantele și barurile din apropiere.

450 de persoane au solicitat prim-ajutor

O atenție deosebită a fost acordată asigurării primului-ajutor. Astfel, echipajele implicate în acordarea asistenței medicale de urgență și de prim-ajutor din cadrul ISU Cluj și Serviciului de Ambulanță Cluj au acordat sprijin participanților, în următoarele situații:

 • 105 traumatisme diverse (excoriații, contuzii etc.);
 • alte 344 de cazuri cu afecțiuni medicale diverse (lipotimie, stări febrile, cefalee, hipertensiune arterială etc.).

Pentru 4 persoane, au fost necesare investigații suplimentare, fiind transportate la spital.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax