Connect with us

ADMINISTRAȚIE

LIVE VIDEO. Ședință a Consiliului Local Cluj-Napoca. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi

Publicat


Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca a fost convocat în ședință ordinară, în ziua de miercuri, 7 septembrie 2022, ora 14, în Sala de sticlă de la sediul din Calea Moţilor nr. 3. Pe ordinea de zi sunt 105 proiecte de hotărâre.

Primarul Emil Boc a anunțat includerea pe ordinea de zi a unor proiecte, iar consilierii și-au dat acordul în unanimitate de voturi.

Acesta a trecut în revistă cele mai importante probleme ale orașului, printre care se numără începerea noului an școlar.

”Educația este pentru Cluj-Napoca cel mai important avantaj competitiv”, a spus Boc, care a prezentat cele mai inportante realizări ale municipalității în ultimii 10 ani în acest domeniu, fiind vorba de corpuri noi de clădire ale unor școli care înseamnă în echivalent 5 școli noi, dar și 12 creșe noi.

Primăria are proceduri în lucru pentru o școală gimnazială în cartierul Bună Ziua, pentru care se caută teren, apoi hub-ul educațional din Borhanci, cu școală și liceu, unde licitația de proiectare și execuție va avea loc în 15 octombrie.

Clujulul va avea, de asemenea, o sală de sport și o școală privată pe Bulevardul Muncii.

”Clujul are o populație de 327.000 de persoane, echivalentul populației din 1992, ceea ce înseamnă că orașul nu a pierdut locuitori”, a precizat Boc.

În ceea ce privește vizele de flotant, edilul a spus că nu sunt prevăzute sancțiuni în lege, astfel că 7-8000 de astfel de vize care se fac, în majoritate, de 90%, pentru a înscrie copiii la școli și grădinițe din zona centrală.

Programul ”Autobuze școlare” este unul de succes și benefic pentru elevi, fiind 14 trasee.

Referitor la ordinea de zi a ședinței, Emil Boc a anunțat că se propune alocarea a 10 milioane de lei pentru sistemul medical clujean, pentru spitale, ul alt proiect important fiind construirea unui azil de bătrâni pe Calea Baciului.

”Vom oferi bătrâneți liniștite la prețuri acceptabile. Este un proiect de suflet”, a precizat primarul.

De asemenea, pe ordinea de zi sunt proiecte pentru accesarea banilor din programul ”Anghel Saligny” dar șu unele care vizează acordarea de sume pentru cultele religioase, pentru bisericile din Cluj-Napoca.

 

Proiectul ordinii de zi este următorul:

Proiect de hotărâre privind trecerea din domeniul privat în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca a unui imobil cu destinație de drum și însușirea Documentației tehnice pentru înscrierea imobilului strada Voineasa, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind trecerea din domeniul privat în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca a unui imobil cu destinație de drum (zona str. Frunzișului) și însușirea Documentației tehnice pentru înscrierea imobilului în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind trecerea din domeniul privat în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca a unui imobil cu destinație de drum și însușirea Documentației tehnice pentru înscrierea imobilului strada Silvaniei (tronson 2), din municipiul Cluj-Napoca, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind însușirea Documentației tehnice pentru înscrierea imobilului strada Octavian Fodor, din municipiul Cluj-Napoca, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Proiect din inițiativa primarului și a doamnei consilier local Alexandra Oană.

Proiect de hotărâre privind însușirea Documentației tehnice pentru înscrierea imobilului Aleea Negoiu, din municipiul Cluj-Napoca, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind însușirea Documentației tehnice pentru înscrierea imobilului Aleea Castanilor din municipiul Cluj-Napoca, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind însușirea Documentației tehnice pentru înscrierea imobilului strada Abrudului (tronson 1), din municipiul Cluj-Napoca, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind însușirea Documentației tehnice pentru înscrierea imobilului strada Nirajului din municipiul Cluj-Napoca, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind însușirea Documentației tehnice pentru înscrierea în sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilului situat în strada Avram Iancu nr. 33, aferent Colegiului Național Gheorghe Șincai din municipiul Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului și a consilierului local Alexandra Oană.

Proiect de hotărâre privind însușirea Documentațiilor tehnice pentru înscrierea imobilului strada Sighișoarei (tronsonul 1 și 2), din municipiul Cluj-Napoca, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind însușirea Documentațiilor tehnice pentru înscrierea imobilului strada București (tronsonul 1 și 2), din municipiul Cluj-Napoca, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind punerea la dispoziția Comisiei locale pentru stabilirea drepturilor de proprietate privată asupra terenurilor Cluj-Napoca, a unui teren în suprafață de 500 de mp., situat în municipiul Cluj-Napoca, zona Lomb, în vederea punerii în executare a ueni hotărâri judecătorești. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea închirierii, prin licitație, a unui spațiu excedentar din cadrul unității de învățământ preuniversitar de stat, Colegiul Tehnic de Transporturi „Transilvania”. Proiect din inițiativa primarului și a consilierului local Anca Florinela Ciubăncan.

Proiect de hotărâre privind revocarea dreptului de administrare al Regiei Autonome a Domeniului Public asupra terenului în suprafață de 19,37 mp., identificat ca parte din imobilul cu nr. cadastral 335423, situat în municipiul Cluj-Napoca, Parcul Ștefan cel Mare. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.D. – construire grădiniță, S+P+E, str. Grigore Alexandrescu nr. 26A; beneficiari: Fundația Creștină Pro Deo Cluj și Cultul Creștin Penticostal Biserica lui Dumnezeu Apostolică – Comunitatea Regională Cluj. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.D. – Extindere și etajare corp C2 – Grădinița „Parfum de tei”, Sp+P+E, str. Decebal nr. 41; beneficiar: Municipiul Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.Z. – corectare limită U.T.R. între U.T.R. ZCP_Liu și U.T.R. ZCP_Is_A, str. Onisifor Ghibu nr. 25A; beneficiari: Sur Maria și Sur Genel. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.Z. – de urbanizare, str. Colonia Sopor 37G; beneficiară: Rusu Daniela Maria. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.Z. – Dezvoltare centru de agrement drumul Sf. Ion; beneficiară: S.C. OZANA S.R.L. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.Z. – construire locuințe cu regim redus de înălțime, str. Mihai Românul – sud; beneficiară: S.C. Top Home International S.R.L. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.Z. – Instituire subzonă de activități economice cu caracter terțiar în zonă cu caracter rezidențial, str. Becaș nr. 40; beneficiară: S.C. SIMIVA S.R.L. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 650.000 de lei de la bugetul local pe anul 2022 pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, potrivit Regulamentului privind stabilirea unor forme de sprijin financiar de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, conform Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare, pentru Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie „Prof. Dr. Octavian Fodor” Cluj-Napoca, cu destinația „Achiziție echipamente medicale: Ecograf multidisciplinar, 1 buc = 650.000 lei”. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 450.000 de lei de la bugetul local pe anul 2022 pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, potrivit Regulamentului privind stabilirea unor forme de sprijin financiar de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, conform Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare, pentru Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal, cu destinația „A. Cheltuieli de administrare și funcționare pentru 3 luni = 305.000 lei; B. Achiziție aparatură medicală: 1. Rezectoscop monopolar cu cablu optic, 1 buc = 43.900 lei; 2. Analizator de hematologie, 1 buc = 101.100 lei”. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 580.000 de lei de la bugetul local pe anul 2022 pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, potrivit Regulamentului privind stabilirea unor forme de sprijin financiar de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, conform Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare, pentru Institutul Oncologic „Prof. Dr. I. Chiricuță” Cluj-Napoca, cu destinația „Dispozitiv cu tehnologie UV-C pentru dezinfecția aerului și suprafețelor, cu prezența umană, 15 = 580.000 lei”. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 204.000 de lei de la bugetul local pe anul 2022 pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, potrivit Regulamentului privind stabilirea unor forme de sprijin financiar de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, conform Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare, pentru Spitalul Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca (U.M. 02454), cu destinația „Achiziție aparatură medicală: 1. Motor chirurgical ortopedic pe baterie, 1 buc = 140.000 lei; 2. Încălzitor pacient, 1 buc = 64.000 lei”. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 300.000 de lei de la bugetul local pe anul 2022 pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, potrivit Regulamentului privind stabilirea unor forme de sprijin financiar de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, conform Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, cu destinația: Achiziție aparatură medicală: 1. Trusă instrumentar chirurgie toracică, 1 buc. = 160.000 de lei; 2. Laparoscop cu cablu optic, 1 buc. = 18.000 de lei; 3. Videoendoscop flexibil de intubație 4 mm, 1 buc. = 70.000 de lei; 4. Spirometru computerizat, 1 buc. = 30.000 de lei; 5. Microscop Primostar, 1 buc. = 11.000 de lei; 6. Troliu medical, 1 buc. = 11.000 de lei. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 650.000 de lei de la bugetul local pe anul 2022 pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, potrivit Regulamentului privind stabilirea unor forme de sprijin financiar de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, conform Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj, cu destinația: I. Achiziție aparatură : 1. Stație de oxigen, 1 buc. = 95.000 de lei; 2. Lift alimente cu montaj, 1 buc. = 65.000 de lei; 3. Lift 5 persoane inclusiv targa cu montaj, 1 buc. = 180.000 de lei; II. Reparații curente la 9 clădiri = 310.000 de lei. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 331.000 de lei de la bugetul local pe anul 2022 pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, potrivit Regulamentului privind stabilirea unor forme de sprijin financiar de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, conform Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, cu destinația: Achiziție aparatură medicală: 1. Sistem de testare la efort cu bandă de alergare, 1 buc. = 100.000 de lei; 2. Transductor transesofagian X7-2T pentru ecograf Philips, 1 buc. = 80.000 de lei; 3. Echipament de coagulare POC cu imprimantă, 1 buc. = 55.000 de lei; 4. Electrocardiograf portabil cu display pe 12 canale cu cărucior pentru transport, 1 buc. = 25.000 de lei; 5. Aparat pentru hemostaza tourniquet, 1 buc. = 45.000 de lei; 6. Targă mobilă pentru pacient cu suport pentru butelia de oxigen și suport pentru monitorul de pacient, 1 buc. = 17.000 de lei; 7. Macara pentru mobilizarea pacienților, 1 buc. = 9.000 de lei. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 600.000 de lei de la bugetul local pe anul 2022 pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, potrivit Regulamentului privind stabilirea unor forme de sprijin financiar de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, conform Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, cu destinația: Achiziție aparatură: 1. Sterilizator cu aburi pentru biberoane, 1 buc. = 140.00 de lei; 2. Sterilizator cu abur cu 2 uși, 1 buc. = 270.000 de lei; 3. Mașina de spălat și dezinfectat instrumente chirurgicale, 1 buc. = 190.000 de lei. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 760.000 de lei de la bugetul local pe anul 2022 pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, potrivit Regulamentului privind stabilirea unor forme de sprijin financiar de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, conform Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru Institutul Inimii de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Niculae Stăncioiu”, cu destinația: A. Cheltuieli de administrare și funcționare pentru 3 luni = 380.000 de lei; B. Reparații curente = 191.000 de lei; C: Achiziție aparatură medicală: Sistem electrochirurgie cu bisturiu cu radiofrecvență, 1 buc. = 75.000 de lei; D: Reparație capitală a ascensorului de pasageri Cardiologie = 114.000 de lei. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 275.000 de lei de la bugetul local pe anul 2022 pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, potrivit Regulamentului privind stabilirea unor forme de sprijin financiar de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, conform Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru Spitalul Clinic Căi Ferate Cluj-Napoca, cu destinația: A. Achiziție aparatură medicală: 1. Elastograf Shear-Wave, 1 buc. = 59.000 de lei; 2. Sondă endorectală, 1 buc. = 44.000 de lei; 3. Sursă de alimentare – placă electronică formatoare de undă, 1 buc. = 37.000 de lei; 4. Sondă 3Sc-RS, 1 buc. = 19.000 de lei; 5. Upgrade Modul Cord, 1 buc. = 80.000 de lei; 6. Unit ORL XU1 SMART Cyan, 1 buc. = 36.000 de lei. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 3.000.000 de lei de la bugetul local pe anul 2022 pentru cultele religioase, în temeiul Regulamentului privind stabilirea unor forme de sprijin financiar de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca, pentru unitățile de cult aparținând cultelor religioase recunoscute din România, aprobat prin Hotărârea nr. 924/2017, astfel cum a fost modificată și completată prin Hotărârea nr. 43/2019. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 5.200.000 de lei de la bugetul local pe anul 2022 pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, potrivit Regulamentului privind stabilirea unor forme de sprijin financiar de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, conform Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare, pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea alocării sumei de 700.000 de lei de la bugetul local pe anul 2022, pentru organizarea evenimentelor „1 Decembrie – Ziua Națională a a României” și „Revelion 2023”, cu sprijinul Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea participării Municipiului Cluj-Napoca la realizarea proiectului de interes public Fondul de Inovare și Experiment Cluj, implementat prin Asociația Cluster de Educație C-EDU. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca ETAPA III, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiune A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca ETAPA IV, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiune A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca ETAPA V, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiune A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca ETAPA VI, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiune A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca ETAPA VII, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiune A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca ETAPA VIII, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiune A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca ETAPA IX, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiune A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Implementare, dezvoltare platformă online pentru încărcare titluri de călătorie pe carduri de transport utilizând plata cu card bancar, în vederea finanțării acestuia în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României, Componenta C10 – Fondul local, Obiectul de investiții I.1.2 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Modernizare platformă hardware și software de management al sistemului de ticketing din Cluj-Napoca, în vederea finanțării acestuia în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României, Componenta C10 – Fondul local, Obiectul de investiții I.1.2 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Achiziționarea de automate stradale pentru eliberare carduri nenominale, încărcare titluri de transport bilete și abonamente electronice pe carduri de transport, în vederea finanțării acestuia în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României, Componenta C10 – Fondul local, Obiectul de investiții I.1.2 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții Înființare zonă verde și de agrement Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor, aprobați prin Hotărârea nr. 1122/2018 (aprobarea Documentației și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții Înființare zonă verde și de agrement Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii nr. 216/2021 (privind desemnarea reprezentanților consiliului local în comisia de evaluare, constituită în vederea atribuirii contractelor de închiriere a spațiilor comerciale, cu terasele de alimentație publică aferente, amplasate în incinta Complexului de Agrement – Baza sportivă Gheorgheni din municipiul Cluj-Napoca). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea Documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții Modernizare strada Valea Chintăului din Municipiul Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea Documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții Modernizare strada Giuseppe Verdi din Municipiul Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea Documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții Modernizare strada Valea Seacă din Municipiul Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind mandatarea unui consilier local pentru a reprezenta interesele Municipiului Cluj-Napoca, prin Consiliul local, în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acționarilor la Societatea Sala Polivalentă S.A., care va avea loc în sala de conferințe a Sălii Polivalente, în data de 14.09.2022, ora 12 (prima convocare) și, respectiv, 15.09.2022, ora 12 (a doua convocare). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind mandatarea unui consilier local pentru a reprezenta interesele Municipiului Cluj-Napoca, prin Consiliul local, în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acționarilor la S.C. Cluj Innovation Park S.A., care va avea loc în data de 12.09.2022, ora 10 (prima convocare) și, respectiv, 19.09.2022, ora 10 (a doua convocare). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului „Renovare energetică Grădinița cu Program Prelungit Mica Sirenă, Creșa Clopoțica, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.1/1, P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice din Planul Național de Redresare și Reziliență [P.N.R.R.]). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului „Renovare energetică Grădinița Dumbrăvioara, Creșa Scufița Roșie, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.1/1, P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice din Planul Național de Redresare și Reziliență [P.N.R.R.]). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului „Renovare energetică Creșa Veronica, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.1/1, P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice din Planul Național de Redresare și Reziliență [P.N.R.R.]). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului „Renovare energetică Colegiul Pedagogic Gheorghe Lazăr, Corp C1 cămin, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.1/1, P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice din Planul Național de Redresare și Reziliență [P.N.R.R.]). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului „Renovare energetică Creșa Ursulețul, Corp C1, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.1/1, P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice din Planul Național de Redresare și Reziliență [P.N.R.R.]). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului „Renovare energetică Grădinița Academia Piticilor, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.1/1, P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice din Planul Național de Redresare și Reziliență [P.N.R.R.]). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului „Renovare energetică Colegiul Tehnnic Anghel Saligny, Corp C2 școală, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.1/1, P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice din Planul Național de Redresare și Reziliență [P.N.R.R.]). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului „Renovare energetică Colegiul Tehnnic Anghel Saligny, Corp C3 ateliere, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.1/1, P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice din Planul Național de Redresare și Reziliență [P.N.R.R.]). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului „Renovare energetică Colegiul de Muzică Sigismund Toduță, Corp C4 școală, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.1/1, P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice din Planul Național de Redresare și Reziliență [P.N.R.R.]). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului „Renovare energetică Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, Corp C3 sala de sport, str. Al. Vlahuță nr. 44-48, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.1/1, P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice din Planul Național de Redresare și Reziliență [P.N.R.R.]). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului „Renovare energetică Școala Gimnazială Iuliu Hațieganu – Corp C2 sala de sport, str. Grigore Alexandrescu nr. 16, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.1/1, P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice din Planul Național de Redresare și Reziliență [P.N.R.R.]). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului „Renovare energetică Școala Gimnazială Iuliu Hațieganu, Corp C2 cantină, str. Câmpului nr. II/2, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.1/1, P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice din Planul Național de Redresare și Reziliență [P.N.R.R.]). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului „Construirea de insule ecologice digitalizate subterane – Runda I în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul P.N.R.R./2022/C3/S/I.1.B, Componenta C3 – Managementul deșeurilor, Investiția I1. Dezvoltarea, modernizarea și completarea sistemelor de management integrat al deșeurilor municipale la nivel de județ sau la nivel de orașe/comune, Subinvestiția I1.B.Constuirea de insule ecologice digitalizate din Planul Național de Redresare și Reziliență [P.N.R.R.]). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului „Construirea de insule ecologice digitalizate supraterane – Runda I în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul P.N.R.R./2022/C3/S/I.1.B, Componenta C3 – Managementul deșeurilor, Investiția I1. Dezvoltarea, modernizarea și completarea sistemelor de management integrat al deșeurilor municipale la nivel de județ sau la nivel de orașe/comune, Subinvestiția I1.B.Constuirea de insule ecologice digitalizate din Planul Național de Redresare și Reziliență [P.N.R.R.]). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului „Înființarea unui centru de colectare prin aport voluntar – Runda I în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul P.N.R.R./2022/C3/S/I.1.A,Componenta C3 – Managementul deșeurilor, Investiția I1. Dezvoltarea, modernizarea și completarea sistemelor de management integrat al deșeurilor municipale la nivel de județ sau la nivel de orașe/comune, Subinvestiția I1.A.Înființarea de centre de colectare prin aport voluntar din Planul Național de Redresare și Reziliență [P.N.R.R.]). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii nr. 466/2018 (prelungirea valabilității contractelor de delegare a gestiunii serviciilor publice de salubrizare menajeră din municipiul Cluj-Napoca, respectiv Contract nr. 165428/28.07.2010, încheiat cu societatea Rosal Grup S.A. și Contract nr. 165430/28.07.2010, încheiat cu societatea Compania de Salubritate Brantner Vereș S.A.). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea continuării prestării serviciului public de salubrizare menajeră pe raza municipiului Cluj-Napoca, de către operatorii S.C. Rosal Grup S.A. și Compania de Salubritate Brantner Vereș S.A., în temeiul art. 50 lit. a, art. 51 și al art. 52 din H.G. nr. 745/2007, în aceleași condiții stipulate prin Contractul nr. 165.428/28.07.2020, respectiv Contractul nr. 165.430/28.07.2010. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind încetarea aplicării, începând cu data de 1.01.2023, a Hotărârii nr. 1062/2017 (majorarea cu 500% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2018, pentru apartamentele nr. 1, 1A, 1B, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 și 14 din clădirea situată în municipiul Cluj-Napoca, str. Cuza Vodă nr. 16). Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind aprobarea Documentației tehnice și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții Centrul rezidențial de îngrijire și asistență socială pentru persoane vârstnice (Cămin pentru persoane vârstnice), str. Calea Baciului nr. 18 din municipiul Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind acordarea „diplomei de aur” și a câte unui premiu în valoare netă de 1.000 de lei, cuplurilor clujene care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea Anexei la Hotărârea nr. 818/2018, cu modificările și completările ulterioare (aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare a Parcului Industrial Cluj Innovation Park). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind reducerea capitalului social deținut de către Municipiul Cluj-Napoca la societatea Cluj Innovation Park S.A. și mandatarea unui consilier local pentru a reprezenta interesele Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor societății Cluj Innovation Park S.A. din data de 20.09.2022, ora 10 (prima convocare), respectiv, 27.09.2022, ora 10 (a doua convocare). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea unor măsuri în vederea continuării implementării proiectului Cluster Inovativ pentru Tehnologii Avansate Pilot în Energii Alternative – CITAT-E. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea Hotărârii nr. 718/2021 (aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ pentru obiectivul de investiții Modernizare sistem rutier în ampriza existentă a străzii Sergiu Celibidache – în municipiul Cluj-Napoca). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea asigurării finanțării de la bugetul local a cheltuielilor care nu se finanțează prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru obiectivul de investiții Modernizare sistem rutier în ampriza existentă a străzii Sergiu Celibidache – în municipiul Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea Hotărârii nr. 706/2021 privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general actualizat pentru obiectivul de investiții Modernizare strada Ionel Teodoreanu din Municipiul Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea asigurării finanțării de la bugetul local a cheltuielilor care nu se finanțează prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru obiectivul de investiții Modernizare strada Ionel Teodoreanu din Municipiul Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea Hotărârii nr. 716/2021 (privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general actualizat pentru obiectivul de investiții Modernizare străzile Badea Cârțan – în municipiul Cluj-Napoca). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea asigurării finanțării de la bugetul local a cheltuielilor care nu se finanțează prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru obiectivul de investiții Modernizare sistem rutier în ampriza existentă, strada Badea Cârțan în municipiul Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea Hotărârii nr. 708/2021 privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general actualizat pentru obiectivul de investiții Modernizare strada Cucului din Municipiul Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea asigurării finanțării de la bugetul local a cheltuielilor care nu se finanțează prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru obiectivul de investiții Modernizare strada Cucului din Municipiul Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA X, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA XI, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA XII, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA XIII, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA XIV, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA XV, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA XVI, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA XVII, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

Informare privind Plângerea prealabilă, înregistrată sub nr. 588.023/3/21.06.2022, formulată de către petenta NORD CONFOREST S.A., privind revocarea în parte sau modificarea în parte a Hotărârii nr. 576/2.09.2021 și modificarea inventarului domeniului public al Municipiului Cluj-Napoca.
Informare privind Plângerea prealabilă, înregistrată sub nr. 569.253/3/9.06.2022, formulată de către petenta Societatea FILDER DHR S.R.L., privind revocarea în parte sau modificarea în parte a Hotărârii nr. 808/21.11.2019.
Diverse.

Ordinea de zi suplimentară propusă pentru ședința ordinară convocată din data de 7.09.2022

94 a – Proiect de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Revitalizarea culoarului de mobilitate nemotorizată aferent Someșului, modernizarea și extinderea infrastructurii pietonale și ciclistice pe malurile râului, zona 1 – Lunca Someșului Mic”, aprobați prin Hotărârea nr. 1119/2018, astfel cum a fost modificată prin Hotărârea nr. 62/2020. Proiect din inițiativa primarului.

94 b – Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA XVIII, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C 5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

94 c – Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA XIX, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C 5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

94 d – Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA XX, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C 5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

94 e – Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA XXI, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C 5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

94 f – Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA XXII, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C 5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

94 g – Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA XXIII, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C 5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

94 h – Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA XXIV, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C 5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

94 i – Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA XXV, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C 5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

94 j – Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA XXVI, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C 5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

94 k – Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA XXVII, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C 5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Ilie Bolojan (PNL) va fi desemnat premier de președintele Nicușor Dan. Va fi rotativă cu PSD

Publicat

Ilie Bolojan

Joi vor avea loc, la Palatul Cotroceni, consultări cu liderii partidelor parlamentare pentru desemnarea candidatului la funcția de Prim-ministru, anunță Administrația Prezidențială, citată de Mediafax.

„În temeiul prevederilor art. 85 alin. (1) şi ale art. 103 alin. (1) din Constituția României, Președintele României, Nicușor-Daniel Dan, a invitat la Palatul Cotroceni președinții partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări privind desemnarea candidatului la funcția de Prim-ministru”, anunță Administrația Prezidențială.

Consultările vor avea loc joi, 19 iunie 2025, după următorul program:

Ora 11:00 – Partidul Social Democrat (PSD);
Ora 11:30 – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR);
Ora 12:00 – Partidul Național Liberal (PNL);
Ora 12:30 – Uniunea Salvați România (USR);
Ora 13:00 – Partidul S.O.S. România (SOS);
Ora 13:30 – Partidul Oamenilor Tineri (POT);
Ora 14:00 – Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR);
Ora 14:30 – Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale.

Acord politic cu Bolojan premier

Liderii partidelor pro-europene (PSD, PNL, USR, UDMR) au ajuns la un acord politic pe noua formulă de guvernare, spun surse politice pentru gandul.ro. Președintele României a acceptat varianta rocadei la Palatul Victoria, propuse de PSD.

Astfel, Ilie Bolojan urmează să preia șefia executivului în prima parte a mandatului, iar pe la finalul anului 2026 sau în prima parte a lui 2027, Palatul Victoria ar urma să fie preluat de un premier social-democrat, spun surse politice.

La discuții au fost avansate și nume de posibili viitori miniștri, dar și ponderea ministerelor în noul Guvern. Astfel, s-a ales varianta unei distribuții a ministerelor proporțională cu ponderea din Parlament.

PSD ar urma să primească 7 ministere, PNL 4, USR 3 ministere și UDMR 2, potrivit informațiilor obținute de gandul.ro.

 

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cluj Never Sleeps, orașul care nu doarme niciodată. Programul evenimentelor

Publicat

cluj noaptea

Evenimentul Federației Tinerilor din Cluj-Napoca, “Cluj Never Sleeps”, revine și în acest an cu cea de-a 11-a ediție. Astfel în 28 iunie, pentru 24 de ore neîntrerupte, Cluj Never Sleeps promite să unească întreaga comunitate a orașului pentru o experiență culturală inedită și efervescentă.

Tema acestei ediții, “Shift”, surprinde o tranziție a perspectivei asupra tineretului – o chemare la acțiune, la implicare, la transformare. SHIFT este momentul în care tinerii preiau controlul, iar orașul devine un hub de creativitate, mișcare și expresivitate.

”Anul acesta, evenimentul revine cu o selecție de activități noi, gândite pentru a surprinde magia Clujului în cele mai vibrante forme ale sale – atât ziua, cât și noaptea. Alături de aceste noutăți, revin și reperele consacrate care au definit identitatea proiectului, precum Midnight Snack și Silent Party.

Expoziții și dezbateri

Pe parcursul a 24 de ore neîntrerupte, participanții sunt invitați să descopere expoziții ale artiștilor locali, dezbateri în aer liber, instalații interactive, concerte, reprezentări culturale, ateliere creative și workshop-uri multidisciplinare.

Orașul va fi activat în 3 puncte cheie: Parcul Feroviarilor, strada Iuliu Maniu, ZBOR Hub (strada Ioan Bob 12), dar și în locații satelit ce urmează să fie explorate de cei mai curioșii dintre participanți”, arată organizatorii.

Programul complet al activităților în cele 3 locații este disponibil aici: https://clujneversleeps.com/program.

Proiectul este implementat cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Visit Cluj, BCR și ZBOR Hub Cluj, în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș”.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Schele pe Spitalul Municipal Turda. Primarul Matei: Lucrările de renovare energetică a clădirii intră în linie dreaptă

Publicat

Turda

Primarul Cristian Matei a anunțat, marți, că a început transformarea Spitalului Municipal Turda prin montarea primele schele, semn clar că lucrările de renovare energetică a clădirii intră în linie dreaptă.

”Este una dintre cele mai importante investiții din domeniul sănătății pe care le implementăm la Turda, cu un buget de 21,2 milioane lei (fără TVA), finanțată prin PNRR – Valul Renovării.
Proiectul vizează:
• izolarea termică a fațadei,
• înlocuirea completă a tâmplăriei,
• refacerea hidroizolației,
• modernizarea iluminatului,
• dotarea cu surse regenerabile de energie,
• instalarea unor sisteme eficiente de încălzire,
• și amplasarea a 5 stații pentru încărcarea mașinilor electrice.

Scopul este simplu, dar esențial: reducerea consumului energetic și creșterea confortului pentru pacienți și cadre medicale”, a spus Matei.
Acesta a precizat că Turda merge mai departe cu investiții care contează – ”investiții care înseamnă grijă față de oameni, eficiență administrativă și utilizarea inteligentă a fondurilor europene”.

Citește mai departe

EVENIMENT

ANALIZĂ. Randamentul apartamentelor în Cluj-Napoca, împărțit pe cartiere. În câți ani se amortizează apartamentul tău

Publicat

apartament

Achiziția unui apartament pentru închiriere este una dintre cele mai frecvente forme de investiție în Cluj-Napoca și în România. Dar cât de repede îți recuperezi banii depinde semnificativ de cartierul ales și de tipul apartamentului. În acest studiu realizat de Imoradar24, analizăm randamentul investițional al imobilelor în cele mai relevante 16 cartiere clujene, folosind date agregate din perioada 10 mai – 10 iunie, 2025.

Am calculat numărul de ani necesari pentru amortizarea investiției folosind o formulă realistă: prețul mediu de vânzare împărțit la chiria lunară medie, ajustat pentru o ocupație de 10 luni pe an, luând în considerare perioadele de neocupare (renovări, schimbare de chiriași etc.).

Pentru simplitatea calculelor nu am inclus impozitul, aprecierea/deprecierea imobilului în timp sau variația prețului chiriei.

Cartierele sunt ordonate descrescător în funcție de randamentul general, de la cele mai avantajoase pentru investiții către cele mai puțin eficiente.Mai jos prezentăm o analiză vizuală comparativă generală, urmată de o detaliere individuală a fiecărui cartier, segmentată pe tipuri de apartamente (în funcție de numărul de camere).

Acest studiu demonstrează clar că randamentul imobiliar în Cluj-Napoca variază semnificativ de la un cartier la altul. Cele mai bune oportunități se regăsesc în cartiere aflate în dezvoltare, precum Dâmbul Rotund, Bulgaria sau Bună Ziua, în timp ce zonele centrale sau exclusiviste tind să aibă randamente mai scăzute, din cauza prețurilor ridicate la achiziție. Totodată, apartamentele cu 2 camere și garsoniere oferă constant cele mai bune rezultate din punct de vedere al recuperării investiției.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate