Connect with us

ADMINISTRAȚIE

LIVE VIDEO. Ședință a Consiliului Local Cluj-Napoca. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi

Publicat


Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca a fost convocat în ședință ordinară, în ziua de miercuri, 7 septembrie 2022, ora 14, în Sala de sticlă de la sediul din Calea Moţilor nr. 3. Pe ordinea de zi sunt 105 proiecte de hotărâre.

Primarul Emil Boc a anunțat includerea pe ordinea de zi a unor proiecte, iar consilierii și-au dat acordul în unanimitate de voturi.

Acesta a trecut în revistă cele mai importante probleme ale orașului, printre care se numără începerea noului an școlar.

”Educația este pentru Cluj-Napoca cel mai important avantaj competitiv”, a spus Boc, care a prezentat cele mai inportante realizări ale municipalității în ultimii 10 ani în acest domeniu, fiind vorba de corpuri noi de clădire ale unor școli care înseamnă în echivalent 5 școli noi, dar și 12 creșe noi.

Primăria are proceduri în lucru pentru o școală gimnazială în cartierul Bună Ziua, pentru care se caută teren, apoi hub-ul educațional din Borhanci, cu școală și liceu, unde licitația de proiectare și execuție va avea loc în 15 octombrie.

Clujulul va avea, de asemenea, o sală de sport și o școală privată pe Bulevardul Muncii.

”Clujul are o populație de 327.000 de persoane, echivalentul populației din 1992, ceea ce înseamnă că orașul nu a pierdut locuitori”, a precizat Boc.

În ceea ce privește vizele de flotant, edilul a spus că nu sunt prevăzute sancțiuni în lege, astfel că 7-8000 de astfel de vize care se fac, în majoritate, de 90%, pentru a înscrie copiii la școli și grădinițe din zona centrală.

Programul ”Autobuze școlare” este unul de succes și benefic pentru elevi, fiind 14 trasee.

Referitor la ordinea de zi a ședinței, Emil Boc a anunțat că se propune alocarea a 10 milioane de lei pentru sistemul medical clujean, pentru spitale, ul alt proiect important fiind construirea unui azil de bătrâni pe Calea Baciului.

”Vom oferi bătrâneți liniștite la prețuri acceptabile. Este un proiect de suflet”, a precizat primarul.

De asemenea, pe ordinea de zi sunt proiecte pentru accesarea banilor din programul ”Anghel Saligny” dar șu unele care vizează acordarea de sume pentru cultele religioase, pentru bisericile din Cluj-Napoca.

 

Proiectul ordinii de zi este următorul:

Proiect de hotărâre privind trecerea din domeniul privat în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca a unui imobil cu destinație de drum și însușirea Documentației tehnice pentru înscrierea imobilului strada Voineasa, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind trecerea din domeniul privat în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca a unui imobil cu destinație de drum (zona str. Frunzișului) și însușirea Documentației tehnice pentru înscrierea imobilului în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind trecerea din domeniul privat în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca a unui imobil cu destinație de drum și însușirea Documentației tehnice pentru înscrierea imobilului strada Silvaniei (tronson 2), din municipiul Cluj-Napoca, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind însușirea Documentației tehnice pentru înscrierea imobilului strada Octavian Fodor, din municipiul Cluj-Napoca, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Proiect din inițiativa primarului și a doamnei consilier local Alexandra Oană.

Proiect de hotărâre privind însușirea Documentației tehnice pentru înscrierea imobilului Aleea Negoiu, din municipiul Cluj-Napoca, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind însușirea Documentației tehnice pentru înscrierea imobilului Aleea Castanilor din municipiul Cluj-Napoca, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind însușirea Documentației tehnice pentru înscrierea imobilului strada Abrudului (tronson 1), din municipiul Cluj-Napoca, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind însușirea Documentației tehnice pentru înscrierea imobilului strada Nirajului din municipiul Cluj-Napoca, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind însușirea Documentației tehnice pentru înscrierea în sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilului situat în strada Avram Iancu nr. 33, aferent Colegiului Național Gheorghe Șincai din municipiul Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului și a consilierului local Alexandra Oană.

Proiect de hotărâre privind însușirea Documentațiilor tehnice pentru înscrierea imobilului strada Sighișoarei (tronsonul 1 și 2), din municipiul Cluj-Napoca, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind însușirea Documentațiilor tehnice pentru înscrierea imobilului strada București (tronsonul 1 și 2), din municipiul Cluj-Napoca, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind punerea la dispoziția Comisiei locale pentru stabilirea drepturilor de proprietate privată asupra terenurilor Cluj-Napoca, a unui teren în suprafață de 500 de mp., situat în municipiul Cluj-Napoca, zona Lomb, în vederea punerii în executare a ueni hotărâri judecătorești. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea închirierii, prin licitație, a unui spațiu excedentar din cadrul unității de învățământ preuniversitar de stat, Colegiul Tehnic de Transporturi „Transilvania”. Proiect din inițiativa primarului și a consilierului local Anca Florinela Ciubăncan.

Proiect de hotărâre privind revocarea dreptului de administrare al Regiei Autonome a Domeniului Public asupra terenului în suprafață de 19,37 mp., identificat ca parte din imobilul cu nr. cadastral 335423, situat în municipiul Cluj-Napoca, Parcul Ștefan cel Mare. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.D. – construire grădiniță, S+P+E, str. Grigore Alexandrescu nr. 26A; beneficiari: Fundația Creștină Pro Deo Cluj și Cultul Creștin Penticostal Biserica lui Dumnezeu Apostolică – Comunitatea Regională Cluj. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.D. – Extindere și etajare corp C2 – Grădinița „Parfum de tei”, Sp+P+E, str. Decebal nr. 41; beneficiar: Municipiul Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.Z. – corectare limită U.T.R. între U.T.R. ZCP_Liu și U.T.R. ZCP_Is_A, str. Onisifor Ghibu nr. 25A; beneficiari: Sur Maria și Sur Genel. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.Z. – de urbanizare, str. Colonia Sopor 37G; beneficiară: Rusu Daniela Maria. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.Z. – Dezvoltare centru de agrement drumul Sf. Ion; beneficiară: S.C. OZANA S.R.L. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.Z. – construire locuințe cu regim redus de înălțime, str. Mihai Românul – sud; beneficiară: S.C. Top Home International S.R.L. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.Z. – Instituire subzonă de activități economice cu caracter terțiar în zonă cu caracter rezidențial, str. Becaș nr. 40; beneficiară: S.C. SIMIVA S.R.L. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 650.000 de lei de la bugetul local pe anul 2022 pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, potrivit Regulamentului privind stabilirea unor forme de sprijin financiar de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, conform Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare, pentru Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie „Prof. Dr. Octavian Fodor” Cluj-Napoca, cu destinația „Achiziție echipamente medicale: Ecograf multidisciplinar, 1 buc = 650.000 lei”. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 450.000 de lei de la bugetul local pe anul 2022 pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, potrivit Regulamentului privind stabilirea unor forme de sprijin financiar de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, conform Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare, pentru Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal, cu destinația „A. Cheltuieli de administrare și funcționare pentru 3 luni = 305.000 lei; B. Achiziție aparatură medicală: 1. Rezectoscop monopolar cu cablu optic, 1 buc = 43.900 lei; 2. Analizator de hematologie, 1 buc = 101.100 lei”. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 580.000 de lei de la bugetul local pe anul 2022 pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, potrivit Regulamentului privind stabilirea unor forme de sprijin financiar de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, conform Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare, pentru Institutul Oncologic „Prof. Dr. I. Chiricuță” Cluj-Napoca, cu destinația „Dispozitiv cu tehnologie UV-C pentru dezinfecția aerului și suprafețelor, cu prezența umană, 15 = 580.000 lei”. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 204.000 de lei de la bugetul local pe anul 2022 pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, potrivit Regulamentului privind stabilirea unor forme de sprijin financiar de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, conform Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare, pentru Spitalul Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca (U.M. 02454), cu destinația „Achiziție aparatură medicală: 1. Motor chirurgical ortopedic pe baterie, 1 buc = 140.000 lei; 2. Încălzitor pacient, 1 buc = 64.000 lei”. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 300.000 de lei de la bugetul local pe anul 2022 pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, potrivit Regulamentului privind stabilirea unor forme de sprijin financiar de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, conform Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, cu destinația: Achiziție aparatură medicală: 1. Trusă instrumentar chirurgie toracică, 1 buc. = 160.000 de lei; 2. Laparoscop cu cablu optic, 1 buc. = 18.000 de lei; 3. Videoendoscop flexibil de intubație 4 mm, 1 buc. = 70.000 de lei; 4. Spirometru computerizat, 1 buc. = 30.000 de lei; 5. Microscop Primostar, 1 buc. = 11.000 de lei; 6. Troliu medical, 1 buc. = 11.000 de lei. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 650.000 de lei de la bugetul local pe anul 2022 pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, potrivit Regulamentului privind stabilirea unor forme de sprijin financiar de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, conform Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj, cu destinația: I. Achiziție aparatură : 1. Stație de oxigen, 1 buc. = 95.000 de lei; 2. Lift alimente cu montaj, 1 buc. = 65.000 de lei; 3. Lift 5 persoane inclusiv targa cu montaj, 1 buc. = 180.000 de lei; II. Reparații curente la 9 clădiri = 310.000 de lei. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 331.000 de lei de la bugetul local pe anul 2022 pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, potrivit Regulamentului privind stabilirea unor forme de sprijin financiar de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, conform Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, cu destinația: Achiziție aparatură medicală: 1. Sistem de testare la efort cu bandă de alergare, 1 buc. = 100.000 de lei; 2. Transductor transesofagian X7-2T pentru ecograf Philips, 1 buc. = 80.000 de lei; 3. Echipament de coagulare POC cu imprimantă, 1 buc. = 55.000 de lei; 4. Electrocardiograf portabil cu display pe 12 canale cu cărucior pentru transport, 1 buc. = 25.000 de lei; 5. Aparat pentru hemostaza tourniquet, 1 buc. = 45.000 de lei; 6. Targă mobilă pentru pacient cu suport pentru butelia de oxigen și suport pentru monitorul de pacient, 1 buc. = 17.000 de lei; 7. Macara pentru mobilizarea pacienților, 1 buc. = 9.000 de lei. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 600.000 de lei de la bugetul local pe anul 2022 pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, potrivit Regulamentului privind stabilirea unor forme de sprijin financiar de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, conform Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, cu destinația: Achiziție aparatură: 1. Sterilizator cu aburi pentru biberoane, 1 buc. = 140.00 de lei; 2. Sterilizator cu abur cu 2 uși, 1 buc. = 270.000 de lei; 3. Mașina de spălat și dezinfectat instrumente chirurgicale, 1 buc. = 190.000 de lei. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 760.000 de lei de la bugetul local pe anul 2022 pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, potrivit Regulamentului privind stabilirea unor forme de sprijin financiar de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, conform Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru Institutul Inimii de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Niculae Stăncioiu”, cu destinația: A. Cheltuieli de administrare și funcționare pentru 3 luni = 380.000 de lei; B. Reparații curente = 191.000 de lei; C: Achiziție aparatură medicală: Sistem electrochirurgie cu bisturiu cu radiofrecvență, 1 buc. = 75.000 de lei; D: Reparație capitală a ascensorului de pasageri Cardiologie = 114.000 de lei. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 275.000 de lei de la bugetul local pe anul 2022 pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, potrivit Regulamentului privind stabilirea unor forme de sprijin financiar de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, conform Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru Spitalul Clinic Căi Ferate Cluj-Napoca, cu destinația: A. Achiziție aparatură medicală: 1. Elastograf Shear-Wave, 1 buc. = 59.000 de lei; 2. Sondă endorectală, 1 buc. = 44.000 de lei; 3. Sursă de alimentare – placă electronică formatoare de undă, 1 buc. = 37.000 de lei; 4. Sondă 3Sc-RS, 1 buc. = 19.000 de lei; 5. Upgrade Modul Cord, 1 buc. = 80.000 de lei; 6. Unit ORL XU1 SMART Cyan, 1 buc. = 36.000 de lei. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 3.000.000 de lei de la bugetul local pe anul 2022 pentru cultele religioase, în temeiul Regulamentului privind stabilirea unor forme de sprijin financiar de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca, pentru unitățile de cult aparținând cultelor religioase recunoscute din România, aprobat prin Hotărârea nr. 924/2017, astfel cum a fost modificată și completată prin Hotărârea nr. 43/2019. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 5.200.000 de lei de la bugetul local pe anul 2022 pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, potrivit Regulamentului privind stabilirea unor forme de sprijin financiar de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, conform Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare, pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea alocării sumei de 700.000 de lei de la bugetul local pe anul 2022, pentru organizarea evenimentelor „1 Decembrie – Ziua Națională a a României” și „Revelion 2023”, cu sprijinul Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea participării Municipiului Cluj-Napoca la realizarea proiectului de interes public Fondul de Inovare și Experiment Cluj, implementat prin Asociația Cluster de Educație C-EDU. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca ETAPA III, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiune A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca ETAPA IV, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiune A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca ETAPA V, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiune A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca ETAPA VI, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiune A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca ETAPA VII, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiune A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca ETAPA VIII, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiune A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca ETAPA IX, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiune A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Implementare, dezvoltare platformă online pentru încărcare titluri de călătorie pe carduri de transport utilizând plata cu card bancar, în vederea finanțării acestuia în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României, Componenta C10 – Fondul local, Obiectul de investiții I.1.2 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Modernizare platformă hardware și software de management al sistemului de ticketing din Cluj-Napoca, în vederea finanțării acestuia în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României, Componenta C10 – Fondul local, Obiectul de investiții I.1.2 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Achiziționarea de automate stradale pentru eliberare carduri nenominale, încărcare titluri de transport bilete și abonamente electronice pe carduri de transport, în vederea finanțării acestuia în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României, Componenta C10 – Fondul local, Obiectul de investiții I.1.2 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții Înființare zonă verde și de agrement Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor, aprobați prin Hotărârea nr. 1122/2018 (aprobarea Documentației și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții Înființare zonă verde și de agrement Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii nr. 216/2021 (privind desemnarea reprezentanților consiliului local în comisia de evaluare, constituită în vederea atribuirii contractelor de închiriere a spațiilor comerciale, cu terasele de alimentație publică aferente, amplasate în incinta Complexului de Agrement – Baza sportivă Gheorgheni din municipiul Cluj-Napoca). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea Documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții Modernizare strada Valea Chintăului din Municipiul Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea Documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții Modernizare strada Giuseppe Verdi din Municipiul Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea Documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții Modernizare strada Valea Seacă din Municipiul Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind mandatarea unui consilier local pentru a reprezenta interesele Municipiului Cluj-Napoca, prin Consiliul local, în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acționarilor la Societatea Sala Polivalentă S.A., care va avea loc în sala de conferințe a Sălii Polivalente, în data de 14.09.2022, ora 12 (prima convocare) și, respectiv, 15.09.2022, ora 12 (a doua convocare). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind mandatarea unui consilier local pentru a reprezenta interesele Municipiului Cluj-Napoca, prin Consiliul local, în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acționarilor la S.C. Cluj Innovation Park S.A., care va avea loc în data de 12.09.2022, ora 10 (prima convocare) și, respectiv, 19.09.2022, ora 10 (a doua convocare). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului „Renovare energetică Grădinița cu Program Prelungit Mica Sirenă, Creșa Clopoțica, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.1/1, P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice din Planul Național de Redresare și Reziliență [P.N.R.R.]). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului „Renovare energetică Grădinița Dumbrăvioara, Creșa Scufița Roșie, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.1/1, P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice din Planul Național de Redresare și Reziliență [P.N.R.R.]). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului „Renovare energetică Creșa Veronica, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.1/1, P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice din Planul Național de Redresare și Reziliență [P.N.R.R.]). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului „Renovare energetică Colegiul Pedagogic Gheorghe Lazăr, Corp C1 cămin, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.1/1, P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice din Planul Național de Redresare și Reziliență [P.N.R.R.]). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului „Renovare energetică Creșa Ursulețul, Corp C1, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.1/1, P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice din Planul Național de Redresare și Reziliență [P.N.R.R.]). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului „Renovare energetică Grădinița Academia Piticilor, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.1/1, P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice din Planul Național de Redresare și Reziliență [P.N.R.R.]). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului „Renovare energetică Colegiul Tehnnic Anghel Saligny, Corp C2 școală, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.1/1, P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice din Planul Național de Redresare și Reziliență [P.N.R.R.]). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului „Renovare energetică Colegiul Tehnnic Anghel Saligny, Corp C3 ateliere, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.1/1, P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice din Planul Național de Redresare și Reziliență [P.N.R.R.]). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului „Renovare energetică Colegiul de Muzică Sigismund Toduță, Corp C4 școală, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.1/1, P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice din Planul Național de Redresare și Reziliență [P.N.R.R.]). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului „Renovare energetică Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, Corp C3 sala de sport, str. Al. Vlahuță nr. 44-48, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.1/1, P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice din Planul Național de Redresare și Reziliență [P.N.R.R.]). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului „Renovare energetică Școala Gimnazială Iuliu Hațieganu – Corp C2 sala de sport, str. Grigore Alexandrescu nr. 16, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.1/1, P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice din Planul Național de Redresare și Reziliență [P.N.R.R.]). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului „Renovare energetică Școala Gimnazială Iuliu Hațieganu, Corp C2 cantină, str. Câmpului nr. II/2, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.1/1, P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice din Planul Național de Redresare și Reziliență [P.N.R.R.]). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului „Construirea de insule ecologice digitalizate subterane – Runda I în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul P.N.R.R./2022/C3/S/I.1.B, Componenta C3 – Managementul deșeurilor, Investiția I1. Dezvoltarea, modernizarea și completarea sistemelor de management integrat al deșeurilor municipale la nivel de județ sau la nivel de orașe/comune, Subinvestiția I1.B.Constuirea de insule ecologice digitalizate din Planul Național de Redresare și Reziliență [P.N.R.R.]). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului „Construirea de insule ecologice digitalizate supraterane – Runda I în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul P.N.R.R./2022/C3/S/I.1.B, Componenta C3 – Managementul deșeurilor, Investiția I1. Dezvoltarea, modernizarea și completarea sistemelor de management integrat al deșeurilor municipale la nivel de județ sau la nivel de orașe/comune, Subinvestiția I1.B.Constuirea de insule ecologice digitalizate din Planul Național de Redresare și Reziliență [P.N.R.R.]). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului „Înființarea unui centru de colectare prin aport voluntar – Runda I în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul P.N.R.R./2022/C3/S/I.1.A,Componenta C3 – Managementul deșeurilor, Investiția I1. Dezvoltarea, modernizarea și completarea sistemelor de management integrat al deșeurilor municipale la nivel de județ sau la nivel de orașe/comune, Subinvestiția I1.A.Înființarea de centre de colectare prin aport voluntar din Planul Național de Redresare și Reziliență [P.N.R.R.]). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii nr. 466/2018 (prelungirea valabilității contractelor de delegare a gestiunii serviciilor publice de salubrizare menajeră din municipiul Cluj-Napoca, respectiv Contract nr. 165428/28.07.2010, încheiat cu societatea Rosal Grup S.A. și Contract nr. 165430/28.07.2010, încheiat cu societatea Compania de Salubritate Brantner Vereș S.A.). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea continuării prestării serviciului public de salubrizare menajeră pe raza municipiului Cluj-Napoca, de către operatorii S.C. Rosal Grup S.A. și Compania de Salubritate Brantner Vereș S.A., în temeiul art. 50 lit. a, art. 51 și al art. 52 din H.G. nr. 745/2007, în aceleași condiții stipulate prin Contractul nr. 165.428/28.07.2020, respectiv Contractul nr. 165.430/28.07.2010. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind încetarea aplicării, începând cu data de 1.01.2023, a Hotărârii nr. 1062/2017 (majorarea cu 500% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2018, pentru apartamentele nr. 1, 1A, 1B, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 și 14 din clădirea situată în municipiul Cluj-Napoca, str. Cuza Vodă nr. 16). Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind aprobarea Documentației tehnice și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții Centrul rezidențial de îngrijire și asistență socială pentru persoane vârstnice (Cămin pentru persoane vârstnice), str. Calea Baciului nr. 18 din municipiul Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind acordarea „diplomei de aur” și a câte unui premiu în valoare netă de 1.000 de lei, cuplurilor clujene care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea Anexei la Hotărârea nr. 818/2018, cu modificările și completările ulterioare (aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare a Parcului Industrial Cluj Innovation Park). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind reducerea capitalului social deținut de către Municipiul Cluj-Napoca la societatea Cluj Innovation Park S.A. și mandatarea unui consilier local pentru a reprezenta interesele Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor societății Cluj Innovation Park S.A. din data de 20.09.2022, ora 10 (prima convocare), respectiv, 27.09.2022, ora 10 (a doua convocare). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea unor măsuri în vederea continuării implementării proiectului Cluster Inovativ pentru Tehnologii Avansate Pilot în Energii Alternative – CITAT-E. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea Hotărârii nr. 718/2021 (aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ pentru obiectivul de investiții Modernizare sistem rutier în ampriza existentă a străzii Sergiu Celibidache – în municipiul Cluj-Napoca). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea asigurării finanțării de la bugetul local a cheltuielilor care nu se finanțează prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru obiectivul de investiții Modernizare sistem rutier în ampriza existentă a străzii Sergiu Celibidache – în municipiul Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea Hotărârii nr. 706/2021 privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general actualizat pentru obiectivul de investiții Modernizare strada Ionel Teodoreanu din Municipiul Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea asigurării finanțării de la bugetul local a cheltuielilor care nu se finanțează prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru obiectivul de investiții Modernizare strada Ionel Teodoreanu din Municipiul Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea Hotărârii nr. 716/2021 (privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general actualizat pentru obiectivul de investiții Modernizare străzile Badea Cârțan – în municipiul Cluj-Napoca). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea asigurării finanțării de la bugetul local a cheltuielilor care nu se finanțează prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru obiectivul de investiții Modernizare sistem rutier în ampriza existentă, strada Badea Cârțan în municipiul Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea Hotărârii nr. 708/2021 privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general actualizat pentru obiectivul de investiții Modernizare strada Cucului din Municipiul Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea asigurării finanțării de la bugetul local a cheltuielilor care nu se finanțează prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru obiectivul de investiții Modernizare strada Cucului din Municipiul Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA X, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA XI, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA XII, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA XIII, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA XIV, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA XV, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA XVI, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA XVII, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

Informare privind Plângerea prealabilă, înregistrată sub nr. 588.023/3/21.06.2022, formulată de către petenta NORD CONFOREST S.A., privind revocarea în parte sau modificarea în parte a Hotărârii nr. 576/2.09.2021 și modificarea inventarului domeniului public al Municipiului Cluj-Napoca.
Informare privind Plângerea prealabilă, înregistrată sub nr. 569.253/3/9.06.2022, formulată de către petenta Societatea FILDER DHR S.R.L., privind revocarea în parte sau modificarea în parte a Hotărârii nr. 808/21.11.2019.
Diverse.

Ordinea de zi suplimentară propusă pentru ședința ordinară convocată din data de 7.09.2022

94 a – Proiect de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Revitalizarea culoarului de mobilitate nemotorizată aferent Someșului, modernizarea și extinderea infrastructurii pietonale și ciclistice pe malurile râului, zona 1 – Lunca Someșului Mic”, aprobați prin Hotărârea nr. 1119/2018, astfel cum a fost modificată prin Hotărârea nr. 62/2020. Proiect din inițiativa primarului.

94 b – Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA XVIII, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C 5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

94 c – Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA XIX, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C 5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

94 d – Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA XX, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C 5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

94 e – Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA XXI, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C 5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

94 f – Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA XXII, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C 5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

94 g – Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA XXIII, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C 5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

94 h – Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA XXIV, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C 5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

94 i – Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA XXV, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C 5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

94 j – Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA XXVI, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C 5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.

94 k – Proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Cluj-Napoca, ETAPA XXVII, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C 5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.). Proiect din inițiativa primarului.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EDUCATIE

FOTO. Val de premii ale elevilor clujeni la Olimpiada Națională de Coregrafie de la Cluj-Napoca

Publicat

coregrafie

Cei mai buni elevi care studiază discipline coregrafice în învățământul preuniversitar din România, au participat la Cluj-Napoca, în perioada 22 -25 aprilie, la Olimpiada Națională de Coregrafie.

La această olimpiadă, au participat 108 elevi, din opt orașe din România: București, Constanța, Iași, Timișoara, Bacău, Galați, Brăilași Cluj-Napoca.

Premii și mențiuni

coregrafie

Județul Cluj a fost reprezentat la disciplinele Dans Clasic și Dans Contemporan de 32 de elevi din clasele VII-XII, care au obținut 2 premii I, 5 premii II, 2 premii III și 7 mențiuni.

„Mă bucur că cei mai buni elevi de la clasele de coregrafie din țară au avut posibilitatea de a-și pune în valoare competențele și motivația de a face performanță, la această olimpiadă națională, care s-a desfășurat la Cluj-Napoca.

Consider că desemnarea municipiului nostrum pentru desfășurarea acestei competiții a fost cea mai potrivită alegere, competitorii venind într-un oraș, în care se investește foarte mult în educație, care are universități de prestigiu și alte instituții de cultură unde pasiunea pentru artă ar putea să se concretizeze într-un parcurs academic și o carieră de success pe scenele instituțiilor de cultură clujene, de asemenea recunoscute pe plan intern și european.

Muncă și transpirație

Dansatorii știu de la vârste fragede că pentru atingerea performanței este nevoie de muncă multă și de transpirație, iar etica și disciplina din sala de dans își pun amprenta și asupra altor activități școlare, dansul oferind copiilor de toate vârstele oportunitatea de a-și dezvolta abilități utile, care să conducă la transformarea pasiunii în profesie.

De la stimularea dezvoltării creierului la îmbunătățirea abilităților cognitive, motorii și academice, precum și la promovarea dezvoltării emoționale și sociale, arta coregrafică reprezintă un stimul puternic în ceea ce privește formarea și dezvoltarea copiilor, implicând coordonarea mișcărilor, interpretarea muzicii, empatizarea si conectarea emoțională cu alți copii, dezvoltatarea expresivității și a creativității.

Juriu profesionist

De aceea, îi felicit pe toți elevii care au participat la această etapă națională, care le-a oferit ocazia de a evolua pe scenă, în fața unui juriu format din profesioniști, competiție din care cei care și-au gestionat mai bine emoțiile și interpretarea au câștigat premiile atribuite, conform regulamentului elaborat de Ministerul Educației”,a declarat Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Olimpiada Națională de Coregrafie a fost organizată de Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică ,,Octavian Stroia” Cluj-Napoca, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca, Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” Cluj-Napoca și Divizia 4 Infanterie Gemina.

 

Citește mai departe

CULTURA

Prima expoziție Gustav Klimt prezentată în Cluj, la MINA Pop-Up, a fost văzută deja de peste 3.000 de clujeni, la Iulius Mall

Publicat

De

Expoziție Gustav Klimt în Cluj

„Gustav Klimt. The Immersive Show” este prima expoziție dedicată lucrărilor celebrului pictor austriac, cunoscut pentru operele sale simboliste și stilul Art Nouveau, prezentată la Cluj, în cadrul MINA Pop-Up, ediția itinerantă a muzelui imersiv al noilor arte.

Proiectul este prezentat de George. inovaţie BCR şi este organizat în parteneriat cu Iulius Mall Cluj, aflându-se în proximitatea centrului comercial, în parcarea Hotelului Univers T.

Prima expoziție Gustav Klimt prezentată în Cluj, la MINA Pop-Up, a fost văzută deja de peste 3.000 de clujeni, la Iulius Mall

Expoziția este o producție multimedia, cu proiecții 360, care cuprinde peste 60 de opere ale artistului din întreaga sa activitate, expuse în muzee din toată lumea.

Lucrările artistului prind viață și înconjoară spectatorii prin animații realizate de studioul de video-mapping Aural Eye, acompaniate de o muzică originală semnată de Alexei Țurcan. Spectacolul imersiv audio-video a fost lansat prima dată la București, în toamna anului trecut și a fost vizionat de un public format din peste 180.000 de copii și adulți.

Klimt, unul dintre fondatorii Secesiunii din Viena

Gustav Klimt a fost unul dintre fondatorii Secesiunii din Viena și a fost influențat de stilurile bizantine și est-asiatice. Cele mai cunoscute lucrări ale sale includ „Sărutul”, „Portretul Adelei Bloch-Bauer – Femeia în Aur” sau „Doamna cu evantaiul”, cea mai valoroasă operă de artă vândută vreodată la o licitație în Europa (iunie 2023).

Lucrările sale sunt cunoscute pentru utilizarea intensă a aurului și a modelelor decorative complexe, precum și pentru reprezentarea femeilor într-o lumină simbolică.

Expoziţia face parte din selecția de show-uri imersive, cu proiecții 360, ce pot fi văzute în cadrul MINA Pop-Up până pe 2 iunie 2024, alături de Lumea Subacvatică și Inner Constellations, la Iulius Mall Cluj.

Avatarul AI și oglinda neurală

Asemeni spațiului de la București, și cel dedicat ediției itinerante cuprinde mai multe tehnologii inovatoare. La intrare, vizitatorii sunt întâmpinați de MINA, un avatar cu inteligență artificială special pregătit pentru a oferi toate informațiile necesare celor interesați.

MINA a fost dezvoltată pe baza celor mai eficiente și mai noi modele de rețele neurale. Pe lângă ChatGPT, au fost integrați mai mulți algoritmi de inteligență artificială pentru fiecare componentă din pipeline-ul său, cum este și Audio2Face de la NVIDIA Studio, prin care chipul avatarului 3D se animă în timp real.

📷 Vlad Cupşa ◘ http://komiti.media/

Mișcarea pleoapelor, a buzelor, mimica îi permit să interacționeze cu publicul cât mai natural, prin faptul că este capabilă să audă întrebările, gândește răspunsurile și apoi le comunică. Experiența se desfășoară în timp real, iar utilizatorii pot purta o conversație cu un avatar umanoid futurist. MINA este realizată de Mihai Cojocaru și rec.on.

Neural Mirror este prima instalație interactivă artistică din România construită cu inteligența artificială.

„Oglinda” este concepută de către Alex Cioacă (dompro), cu ajutorul unor rețele neurale și al unui sistem de învățare aprofundat. Prin intermediul Neural Mirror, publicul poate experimenta un transfer în timp real a propriei imagini. Acest lucru înseamnă că, în timp ce vizitatorii îsi fac poză în oglindă, aceștia se vor vedea prin diferite stiluri grafice animate.

Proiectul itinerant marca MINA, Museum of Immersive New Art, prezintă arta digitală și noile tehnologii în trei mari orașe din România: Cluj-Napoca, Iași și Timișoara, până la finalul acestui an.

Biletele pentru spectacolele MINA Pop-Up sunt disponibile pentru achiziționare pe site-ul oficial al muzeului, iar pentru mai multe informații și detalii despre program, accesați acest LINK.

Despre MINA

MINA este primul spațiu imersiv din România și cel mai mare centru de new media art din Europa de Sud Est. Muzeul combină arta și tehnologia într-un spațiu senzorial pentru toate vârstele și are ca scop creșterea consumului cultural și a calității producției culturale în România.

Prin acest spațiu multifuncțional, dotat cu tehnologie de ultimă generație, extindem granițele colaborărilor multidisciplinare și internaționale care sprijină inovația și digitalizarea. MINA este un proiect conceput de One Night Gallery și Le Petit.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Universitatea Craiova – CFR Cluj, 0-1. Clujenii obțin victoria în deplasare și păstrează șanse să obțină locul doi în Superligă

Publicat

Universitatea Craiova - CFR Cluj

Universitatea Craiova și CFR Cluj s-au întâlnit joi, pe Stadionul Ion Oblemenco în etapa a 6-a din play-off-ul Superligii României.

Clujenii s-au impus pe terenenul universității și păstrează șanse pentru obținerea locului secund în Superligă.

Universitatea Craiova – CFR Cluj, 0-1. Clujenii obțin victoria în deplasare și păstrează șanse să obțină locul doi în Superligă

Echipele de start

Universitatea Craiova: Popescu – Vlădoiu, Badelj, Zajkov, Bancu – Mekvabishvili, Crețu – Ivan, Houri, Baiaram – Markovic
REZERVE: Lazăr – Bana, Biesa, Căpățină, Cîmpanu, Danciu, Mateiu, Ndong, Raul Silva, Soiri
ANTRENOR: Costel Gâlcă

CFR Cluj: Sava – Mogoș, Boben, Kresic, Camora – Keita, Muhar, Tachtsidis – Deac, Michael, Otele
REZERVE: Bălgrădean, Hindrich – Ajeti, Aussi, Avounou, Birligea, El Kaddouri, Fica, Filip, Manea, Radu, Serebe
ANTRENOR: Francisc Dican
ARBITRU: Istvan Kovacs

CFR Cluj obține victoria și păstrează șanse la locul secund în Superligă

Prima ocazie a partidei vine în minutul 11 când în urma unei lovituri de la colțul terenului, Ciprian Deac a trimis o centrare perfectă pentru Vasile Mogoș, dar acest reia slab balonul și trimite spre poartă, dar balonul este reținut fără probleme de Popescu.

Următoarea șansă de a marca aparține tot oaspeților care risipesc o nouă șansă din corner, Ciprian Deac trimite o centrare care ajunge cu noroc la același Vasile Mogoș, acesta trimite un voleu mai puternic decât prima dată, dar Popescu reușește o paradă de excepție și scorul rămâne 0-0.

Prima șansă a gazdelor vine în minutul 35 când Markovic în urma unor „fente” la marginea careului alege să tragă de pe loc, balonul fiind deviat de un fundaș al clujenilor ca mai apoi să fie respins de Sava.

Cea mai mare ocazie a gazdelor vine în minutul 40 când Markovic reușește o cursă în urma căreia a pasat în banda dreaptă pentru Houri ca mai apoi acesta să paseze înapoi atacantului Markovic care trimite un șut din prima, dar portarul Sava intervine salvator și păstrează poarta intactă, astfel scorul primei reprize rămâne 0-0.

Repriza secundă

Repriza secundă începe cu super ocazia echipei CFR Cluj care în minutul 50 realizează un atac pozițional în urma căruia Tachtsidis trimite o pasă perfectă printre fundașii adverși până la Ciprian Deac care preia din întoarcere și trimite cu piciorul stâng puțin pe lângă poarta gazdelor.

Replica gazdelor vine în minutul 60 și îl are protagonist pe Baiaram care primește un balon în 6 metri, prins între doi avdersari cu spatele la poartă alege să lovească balonul cu călcâiul, dar execuția nu-l surprinde pe Sava care reține balonul fără probleme.

Deschiderea scorului a venit în minutul 71 când Muhar a trimis o pasă pe sus pentru Birligea, dar acesta nu ajunge în posesia mingii, balonul fiind recuperat mai apoi de Tachtsidis care a trimis o pasă înapoi la același Birligea care trage printre picioarele lui Popescu și marchează, iar scorul devine 1-0 în favoarea clujenilor.

Asediul CFR-ului a continuat și după deschiderea scorului, Ciprian Deac a executat o lovitură liberă cu ajutorul căreia l-a servit perfect pe Otele care trimite cu capul spre poarta lui Popescu, dar acesta intervine crucial și respinge mingea în corner, urmând centrarea aceluiași Deac din lovitură de la colțut terenului, dar Birligea trimite balonul pe lângă poartă și scorul rămâne 1-0.

Ultima șansă a Universității Craiova a avut loc în minutul 87 când Crețu a trimis o centrare perfectă pentru noul intrat Pyry Soiri care a lovit balonul cu capul din 2 metri distanță de poartă, dar Sava intervine eroic și își salvează echipa ca mai apoi partida să se termine cu scorul de 1-0 în favoarea clujenilor care o egalează pe Universitatea
Craiova în clasament cu patru partide rămase de disputat.

Cosmin Olaru

Foto:  Facebook/ CFR Cluj

Citește mai departe

EDUCATIE

Viitorul universităților tehnice se discută la Cluj-Napoca. Evenimentul este moderat de profesorul Mircea Miclea

Publicat

De

Eveniment Viitorul universităților tehnice

Vineri, 26 aprilie, are loc la Cluj-Napoca evenimentul „Viitorul universităților tehnice”, inițiat și moderat de Mircea Miclea.

Scopul evenimentului este de a propune  scenarii de construcție a unui viitor mai bun pentru universitățile tehnice.

Viitorul universităților tehnice se discută la Cluj-Napoca. Evenimentul este moderat de profesorul Mircea Miclea

„Dacă suntem trei, suntem un colegiu, spuneau profesorii din universități medievale, ca să arate că în lumea în care trăim cunoașterea are nevoie doar de oameni și dialog, nu de sigla unor instituții.

Am chemat lângă mine, la o discuție panel, publică, alți 3 profesori universitari, cu care să abordam tema: Viitorul universtăților tehnice.

Pornim de la principiul că viitorul nu se prezice, ci se construiește. Scopul nostru este de a propune și discuta public câteva scenarii de construcție a unui viitor mai bun pentru universități tehnice”, spune Mircea Miclea.

La discuția-panel sunt invitați reprezentanți din mediul academic, mediul economic, studenți, dar și toți cei care sunt interesați de acest subiect.

Ca vorbitori s-au înscris, pe lângă prof. Mircea Miclea – Universitatea Babeș-Bolyai – COGNITROM, prof. Dan Micu de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, prof. Radu Porumb de la Universitatea Națională de Științe și Tehnologie Politehnica București și conf. Attila Simó de la Universitatea Politehnica Timișoara.

Eveniment inițat de un fost ministru al Educației

Mircea Miclea este psiholog, profesor la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației de la Universitatea Babeș-Bolyai, cercetător și fondatorul școlii cognitive în psihologia românească.

El a fost ministru al Educației în perioada decembrie 2004 – noiembrie 2005.

De asemenea, a fost președintele comisiei prezidențiale în mandatul lui Traian Băsescu și a realizat Raportul pentru analiza şi elaborarea politicilor din domeniile educaţiei şi cercetării, diagnoză care a stat la baza Pactului național pe educație semnat în 2008 de toate partidele politice și apoi la baza legii educației nr. 1/2011 în vigoare în prezent, dar modificată masiv de guvernările care s-au succedat în ultimii 10 ani.

Mircea Miclea este fondatorul Institutului de cercetare-dezvoltare COGNITROM

interconectarea în spirit ingineresc în sfera educației

În preambulul evenimentului, prof. Dan Doru Micu, director al Centrului de Cercetare pentru Tranziție Energetica (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea din Florida, U. S. A, Universitatea Beijing Jiaotong, China) îi invită pe curioși să asculte discuția deschisă și plină de căldură „Conexiuni – Clădirea conectării în educație”, pe care a avut-o cu Cristian Popa, ca realizator, despre interconectarea în spirit ingineresc în sfera educației.

Discuția o puteți urmări mai jos.

YouTube video

Evenimentul „Viitorul universităților tehnice” are loc la Chios Social Lounge, vineri, 26 aprilie, de la ora 12.00. Intrarea este liberă publicului larg, dar necesită o înscriere online, AICI.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax