Connect with us

ADMINISTRAȚIE

Taximetriștii clujeni CONTRA aplicației taxi de la Park&Ride: Nu am fost CONSULTAȚI în niciun fel de administrație. Vom BOICOTA

Publicat


taxi

Schimbările majore în sistemul de taximetrie la Aeroportul Cluj-Napoca, odată cu inaugurarea Park&Ride-ului și anunțate de viceprimarul Dan Tarcea, nemulțumește taximetriștii clujeni. Conform viceprimarului, taxiurile vor putea fi comandate prin aplicație sau prin automat direct din terminal.

„Încercăm să scoatem tot e înseamnă componenta de taxi din incinta Aeroportului. Practic, cei care vor veni la Aeroport vor avea posibilitatea să își comande un taxi printr-o aplicație sau printr-un totem în care își vor putea alege firma de taximetrie pe care o doresc, pentru că vor fi înrolate toate firmele de taximetrie, va apăsa pe buton și în câteva minute va ajunge taxiul, îl va lua din incinta aeroportului și îl va duce la destinație”, a declarat Dan Tarcea, la Napoca Live.

Taximetriștii clujeni CONTRA aplicației taxi de la Park&Ride: Nu am fost CONSULTAȚI în niciun fel de administrație. Vom BOICOTA

„În calitate de asociație reprezentativă, atât local, cât și național, prin ANPOTRT Filiala Cluj, nu am fost consultați în niciun fel de administrație. Mai mult, conform Legii 38/2003 stația de așteptare pentru taximetre din terminalul sosiri este OBLIGATORIE de amenajat de către adminstratorul aeroportului, CJ Cluj.

Asociația noastră a venit cu soluții de optimizare pentru terminalul sosiri încă din 2019, când am propus un parteneriat între Administrația locală, care reglementează serviciul de taxi, și CJ Cluj care e proprietarul aeroportului. Ne-am lovit de un zid, nici azi nu am primit răspuns la solicitările noastre de la CJ.

taxi

Parcarea intermodală poate fi utilizată ca loc de așteptare, dar fără un regulament particular, cuprins în Regulamentul Cadru nu are absolut nicio funcționalitate.

Cine a decis că un furnizor de software, Smarty, este apt a gestiona în exclusivitate comenzile pasagerilor de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu?

„Așteptăm în continuare consultări serioase”

De ce operatorii de taxi din Cluj trebuie să se înroleze într-o aplicație care nu se știe cum va fi monetizată?

Dacă administrația dorea soluții le avea la îndemână, nu trebuia să justifice Park&Ride-ul cu o banală stație pentru taxi care să deservească aeroportul.

Așteptăm în continuare consultări serioase pentru a rezolva definitiv problemele de la aeroport, cunoscute și ascunse sub preș de atâta vreme de către administrație. Avem soluții, conform legii, sancțiuni mult mai serioase decât cele existente în regulamentul cadru care oricum și a depășit perioada de aplicabilitate.

„Primăria habar nu are”

Atragem atenția administrației că toate dispeceratele au soluții software de management comenzi, și sunt autorizate de conform legii. Nu înțelegem justificarea unei aplicații externe, necunoscute local sau național. Vom depune și oficial o solicitare de clarificare a acestor aspecte.

Până la clarificarea lor asociația noastră recomandă boicotarea acestei aplicații. Fără conturi ale operatorilor e doar un ecran colorat, inutil, în terminalul sosiri.

Nu știm cui va vinde comenzile pe care noi le vom genera/onora sau cât va fi abonamentul peste 3-4 luni. Primăria habar nu are”, scrie pe pagina de Facebook a Asociației de Monitorizare Taxi Transilvania.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Zarzavat expirat și putrezit, vândut de un magazin Mega Image din Florești. Client: „Să vină Piedone și aici!”

Publicat

Un cititor Cluj24 a avut parte de o surpriză neplăcută astăzi, când a cumpărat o cutie cu zarzavat de la magazinul Mega Image de pe strada Răzoare din Florești. Deși produsul părea în regulă la prima vedere, sub etichetă se ascundeau legume putrezite, iar produsul era expirat încă din 14 aprilie!

Clientul susține că pe raft se mai aflau doar două cutii și nu a observat la fața locului produsele degradare și data de expirare a acestora.

El anunță că va depune plângere la Protecția Consumatorilor: „Să vină Piedone și la Florești!”, a spus acesta.

Situația ridică serioase semne de întrebare asupra modului în care sunt verificate produsele puse la vânzare în marile lanțuri de magazine, mai ales când vine vorba de produse proaspete sau perisabile.

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRAȚIE

VIDEO. Încă 25 de microbuze electrice pentru elevi au fost livrate Consiliului Județean Cluj și vor ajunge curând la primării

Publicat

Încă 25 de microbuze electrice noi au fost livrate duminică, 27 aprilie, Consiliului Județean Cluj și urmează să ajungă în scurt timp la primăriile din județ.

Pas important pentru educația din mediul rural clujean. 25 de microbuze electrice noi au fost livrate duminică, 27 aprilie, Consiliului Județean Cluj. Acestea vor ajunge în scurt timp la primăriile din județ, oferind elevilor condiții moderne, sigure și prietenoase cu mediul pentru deplasarea la școală.

Încă 25 de microbuze electrice pentru elevi au fost livrate Consiliului Județean Cluj

Vehiculele moderne, electrice și prietenoase cu mediul, le vor oferi copiilor condiții de deplasare sigure, rapide și confortabile.

„Continuăm să oferim microbuze electrice pentru transportul elevilor din mediul rural. Acum o lună, Consiliul județean Cluj, din bani europeni, a oferit 34 de microbuze electrice școlilor și primăriilor din județul Cluj. Astăzi au mai sosit încă 25 de microbuze electrice pentru o educație de calitate.

Cea mai bună investiție pe care o putem face este în copiii noștri. Investiția în educație este o investiție care nu falimentează”, a transmis, într-un clip postat pe rețelele de socializare, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Radu Rațiu.

Amintim că 34 de microbuze, cu o capacitate de 16+1 locuri, prietenoase cu mediul și eficiente din punct de vedere energetic, au ajuns deja în unitățile administrativ-teritoriale beneficiare, fiind livrate înaintea termenului prevăzut în contract. Valoarea contractului de furnizare a fost de 34.391.000 lei, TVA inclus.

Citește mai departe

EVENIMENT

Andrei Gheorghieș, cercetat pentru omor după accidentul mortal din Câmpia Turzii. S-a schimbat încadrarea juridică

Publicat

Andrei Gheorghieș, tânărul din Câmpia Turzii care a provocat un accident mortal în care o tânără mamă și-a pierdut viața, pe strada Laminoriștilor, este cercetat pentru omor.

Organele de cercetare penală au decis schimbarea încadrării juridice din ucidere din culpă în omor, apreciind gravitatea faptelor comise. Ca urmare, dosarul a fost transferat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj.

Tânărul rămâne în arest preventiv

Tribunalul Cluj a admis solicitarea procurorilor și a dispus prelungirea arestării preventive a lui Gheorghieș pentru încă 30 de zile, începând cu 27 aprilie și până la 26 mai 2025. Totodată, instanța a respins cererea inculpatului de înlocuire a arestului preventiv cu o măsură mai ușoară.

„În baza art. 236 alin. 1 C.p.p. admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, astfel cum a fost precizată, şi, în consecinţă: În temeiul art. 236 alin. 2 C.p.p. prelungeşte măsura arestării preventive a inculpatului GHEORGHIEȘ DAN ANDREI, cercetat sub aspectul săvârșirii infracâiunii de omor, prev. de art. 188 alin. 1 C.p., măsură luată prin Încheierea penală nr. 43/26.02.2025 a Judecătoriei Turda, pronunțată în dosarul nr. 1579/328/2025, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 27.04.2025 și până la data de 26.05.2025, inclusiv. Corelativ, respinge, ca nefondate, solicitările inculpatului de înlocuire a măsurii arestării preventive cu o măsură preventivă mai ușoară. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 24.04.2025”, se arată în soluția pe scurt.

Pedeapsă mai mare în cazul condamnării

Diferența dintre cele două încadrări juridice este esențială: pentru ucidere din culpă, pedeapsa era între 2 și 7 ani, cu posibilitatea de reducere sau suspendare în anumite condiții. În schimb, pentru omor, Codul Penal prevede o pedeapsă între 10 și 20 de ani, fără posibilitatea suspendării executării.

Andrei Gheorghieș a contestat decizia Tribunalului Cluj.

Tânărul a provocat un accident în noaptea de 21 spre 22 februarie 2025, pe strada Laminoriștilor din Câmpia Turzii, lovind mortal o tânără mamă în timp ce circula cu viteză excesivă. Potrivit surselor, acesta ar fi participat într-o cursă ilegală de mașini în timpul producerii accidentului.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

A doua etapă de dezinsecție la Cluj-Napoca, pentru combaterea insectelor dăunătoare. Dan Tarcea: „Protejăm sănătatea publică”

Publicat

După mai multe plângeri venite din partea locuitorilor privind insectele, Primăria Cluj-Napoca a trecut la acțiune. În noaptea de vineri spre sâmbătă, echipele de intervenție au desfășurat a doua etapă de dezinsecție din luna aprilie.

Municipalitatea a desfășurat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, a doua etapă a campaniei de dezinsecție programate pentru luna aprilie. Acțiunea a avut loc între orele 22:00 și 5:00 dimineața și a vizat combaterea muștelor, țânțarilor și altor insecte dăunătoare, atât pe domeniul public, cât și pe cel privat.

 „Dăm startul celei de-a doua etape de dezinsecție împotriva muștelor, țânțarilor și insectelor dăunătoare. Campania începe în jurul orei 22 și se termină aproximativ la ora 5 dimineața. Soluția folosită nu este dăunătoare pentru animalele de companie și pentru păsări. Facem aceste campanii de cel puțin două ori pe lună, începând cu luna aprilie, până în luna octombrie”, a transmis Dan Tarcea.

Acțiunile, dependente de condițiile meteo

Desfășurarea operațiunilor depinde de condițiile meteo, fiind imposibilă intervenția în caz de ploaie sau vânt puternic.

„Un factor important în desfășurarea acestor activități sunt condițiile meteorologice. Nu putem desfășura această activitate în condiții de vânt sau ploaie, iar această acțiune se desfășoară pe domeniul public și privat al municipiului Cluj-Napoca”, a mai spus viceprimarul.

În ultimele săptămâni, mai mulți clujeni s-au plâns de creșterea numărului de țânțari și căpușe în parcuri și pe spațiile verzi din oraș.

Programul de dezinsecție va continua în perioada aprilie–octombrie, cu intervenții programate de cel puțin două ori pe lună, pentru a reduce disconfortul cauzat de insecte și pentru a proteja sănătatea publică în sezonul cald.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate