ACTUALITATE
Informare importantă de la Spitalul de Copii Cluj-Napoca! Ce trebuie să știe părinții

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca a anunțat că, începând de mâine dimineață de la ora 8, toți copiii cu semne de boală acută vor fi evaluați doar la UPU, cu acces din strada Moților nr 68 și strada Cardinal Iuliu Hossu nr 55-57.
Preluarea se va face inițial în cortul amplasat în fața UPU, în vederea triajului epidemiologic. NU vor fi preluați copii cu semne de boală acută direct în Clinicile Pediatrie I, II sau III.
Chirurgia Pediatrică își restrânge activitatea
Pacienții aflați în evidența spitalului cu boli cronice se pot prezenta direct la Clinicile Pediatrie II și Pediatrie III în cazul în care apar semne noi ale bolii de bază sau starea generală se deteriorează, dacă este necesară monitorizarea tratamenului ori eliberarea rețetelor pentru tratamente speciale.
Clinica Chirurgie Pediatrică își restrânge activitatea fără a afecta asigurarea urgențelor. Clinicile Neurologie Pediatrică și Psihiatrie Pediatrică își desfășoară activitatea în condiții normale.
”Evitați expunerea inutilă a copiilor dumneavoastră! Majoritatea bolilor acute la copil sunt infecții ușoare, cu evoluție auto-limitată și pot fi tratate la domiciliu. Serviciul ALOPEDI 0364917 funcționează 24/7 și oferă sfaturi pentru îngrijirea la domiciliu a copilului bolnav. Țineți legătura cu medicul de familie, acesta vă poate ajuta cu sfaturi privind tratamentul copilului respectiv momentul în care trebuie să vă prezentați la spital”, au spus reprezentanții spitalului.
Când să fie duși copiii la medic?
Este necesară prezentarea de urgență la medic în cazul în care copilul are o stare generală alterată, este somnolent, are mișcări necontrolate ale mâinilor și picioarelor, pielea este palid-cenușie, copilul respiră frecvent și cu dificultate, nu urinează mai mult de 8 ore, bea mai puțin de jumătate din cantitatea obișnuită de lichide, are febră ce durează de mai mult de 5 zile sau febră ≥ 38˚C în cazul copilului mai mic de 3 luni, respectiv ≥ 39˚C în cazul copilului cu vârsta 3-6 luni, doar valoarea febrei nu este un semn de alarmă pentru copilul mai mare de 6 luni!
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger


Casa de Pensii Cluj va fi închisă joi, 17 aprilie, anunță conducerea instituției.
Pensionarii sau clujenii care au probleme de rezolvat sunt rugați să nu meargă joi la Casa de Pensii. Instituția nu va fi activitate cu publicul, din cauza unor lucrări.
Casa de Pensii Cluj va fi închisă joi, 17 aprilie
Conform reprezentanților instituției, în clădirea în care și Casa de Pensii Cluj își desfășoară activitatea se vor efectua lucrări privind suplimentarea puterii electrice.
„Din acest motiv se va întrerupe furnizarea energiei electrice pe tot parcursul zilei.
Prin urmare, în data de 17 aprilie 2025, Casa Județeană de Pensii Cluj este în imposibilitatea de a-și desfășura activitatea și de a asigura programul cu publicul”, au precizat reprezentanții instituției.

CFR Cluj a făcut doar egal cu Rapid, 1-1, luni seara în Gruia, lucru ce l-a nemulțumit pe Dan Petrescu, tehnicianul clujenilor.
„A fost cel mai slab joc al nostru în 2025, în general, nu numai acasă. În prima repriză am controlat meciul până în minutul 42, nu au ajuns la poartă. În repriza a doua am intrat moi, cum facem de obicei, nu știu de ce.
Dan Petrescu (CFR Cluj), după egalul cu Rapid: A fost cel mai SLAB joc al nostru în 2025
Puteam chiar să pierdem, dacă ne uităm la ocazii – Rapidul a avut șansele mai mari. Otto ne-a salvat, am luat acest punct. Antrenorii mari zic că e bine, uneori, să te mulțumești și cu un punct după astfel de meciuri.
Poate mă înșel, dar încă de la conferință am zis că echipa nu a fost bine toată săptămâna. Când te antrenezi 100% toată săptămâna, e bine. Nu pot spune că nu ne-am antrenat, dar ceva n-a fost în regulă.
VAR-ul nu a influențat rezultatul, nu știu dacă a fost sau nu penalty. Au fost prea puțini jucători care au dat 100%, toți puteau mai mult. Otto cred că a fost cel mai bun azi.
Mergem să jucăm cu FCSB un meci important. Cu două puncte în plus ar fi fost altceva, alte posibilități. Dacă pierdem, va fi greu să-i mai prindem.
Vreau și eu să văd o fază de arbitraj pro CFR – toți țipă și urlă, dar noi am fost cei dezavantajați. Nu am fost niciodată avantajați sezonul ăsta.
Sper să avem spirit de echipă, să ne revenim fizic și să arătăm mai bine. Azi nu am fost bine, în afară de 2-3 jucători. Trebuie să analizez și eu, și jucătorii, ce nu a funcționat.
Va fi un play-off în continuare strâns. E clar că, dacă noi pierdem meciul următor cu FCSB, va fi foarte greu să mai avem pretenții la campionat.
Vor fi 5 puncte cu 5 meciuri rămase. Meciul următor, pentru noi, este un meci decisiv dacă vrem să ne mai luptăm la campionat sau nu. Sper să avem o săptămână mai bună de antrenamente și jucătorii să înțeleagă că au greșit ceva, dar și că eu am greșit”, a spus Dan Petrescu, după meci.
EVENIMENT
FOTO. Locuitori de pe strada Sub Cetate din Florești au reușit să ÎNFUNDE o pompă de canalizare. Aruncă la toaletă orice

Angajații Companiei de Apă „Someș” au intervenit pentru curățarea unei pompe de canalizare înfundată.
Aceștia spun că pompa s-a înfundat din cauza faptului că sunt oameni care folosesc toaleta pe post de coș de gunoi.
Locuitori de pe strada Sub Cetate din Florești au reușit să ÎNFUNDE o pompă de canalizare
Intervenția a avut loc în weekend pe strada Sub Cetate, nr. 12, din comuna Florești, unde echipele de intervenție au fost chemate să rezolve o problemă apărută din cauza folosirii inadecvate a sistemului de canalizare. „Toaleta nu este tomberon” – este mesajul transmis de reprezentanții Companiei de Apă „Someș”.
În vasul de toaletă trebuie aruncate doar resturi biologice și hârtie igienică. Orice alt tip de deșeu, cum ar fi șervețele umede, produse de igienă, resturi textile sau plastice, poate duce la blocaje și avarii costisitoare.
EVENIMENT
Praf SAHARIAN deasupra României. Depunerile pot fi observate în intervalele în care va ploua

O masă de aer încărcată cu particule de praf saharian va traversa din nou România, anunță meteorologii.
Praful saharian este un amestec de particule minerale foarte fine, respectiv nisip fin, praf, argilă și silt provenite din Deșertul Sahara din Africa de Nord
Praf SAHARIAN deasupra României. Depunerile pot fi observate în intervalele în care va ploua
“Până în18 aprilie, circulația aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană către sud-estul Europei si implicit deasupra României. Depunerile de praf vor putea fi observate în intervalele în care va ploua”, au anunțat reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.
Expunerea la praful saharian poate irita căile respiratorii și ochii, în special la persoanele care suferă de astm, bronșită sau alergii. De aceea se recomandă purtarea măștilor de protecție și evitarea activităților intense în aer liber, în special în zilele cu concentrații mari de praf în atmosferă.
Foto: Arhivă