Connect with us

CULTURA

Începe Jazz in the Park – Tiny Version

Publicat


Versiunea Tiny a festivalului Jazz in the Park va debuta vineri, 18 septembrie 2020, în peisajul arhaic și pitoresc al Parcului Etnografic ’’Romulus Vuia’’ din Cluj-Napoca.

Timp de trei zile, curțile gospodăriilor din muzeu vor găzdui concertele sold-out ale unora din cei mai valoroși artiști români de jazz, capetele de afiș ale acestei ediții inedite fiind Teodora Brody Enache, Damian Drăghici Etnic Jazz Band și JazzyBIT. Lor li se alătură RVQ, Julian M, Muntet, Diana Săveanu, Rubié Trio, As we exhale, Edina & Friends, artiștii VRTW – Karak și Iorga, și Two Sides Records cu Moss Farai & Alin
Bittel.

ACCES

Fiecare zi de eveniment va începe la ora 17:00 și se va încheia la ora 21:00. Intrarea în Parcul Etnografic se va face începând cu ora 16:00, dar pentru fluidizarea accesului publicul este rugat să vină din timp, cu cel puțin 40 de minute înainte de ora 17:00.

Persoanele care vin cu mașina proprie vor putea să-și parcheze autovehiculul în parcarea
Tetarom, marcată special pentru acest eveniment.

La intrarea în Parcul Etnografic, fiecare persoană, indiferent dacă are bilet individual sau
bilet dublu, va primi o rogojină pe care va sta în timpul concertelor. Rogojina va fi responsabilitatea fiecăruia din momentul primirii și până la sfârșitul evenimentului și nu va trebui returnată la finalul zilei.

ACTIVITĂȚI

Pe parcursul celor trei zile, publicul este invitat nu doar să ia parte la concerte, ci și să
descopere diversitatea Parcului Etnografic și să se bucure de celelalte activități pe care organizatorii le-au pregătit cu această ocazie. Totul însă cu respectarea regulilor de siguranță afișate la intrarea în spațiile de desfășurare.

Drum Camp (în gospodăria Bedeciu, județul Cluj)
– Capacitate: 9 persoane/modul
– Programul Drum Camp este destinat oricui vrea să învețe câteva lucruri esențiale
despre tobe, indiferent de vârstă.

Înscrierile se fac la fața locului, în limita locurilor disponibile. Modulul durează 20 de minute. Între module, seturile de tobe vor fi dezinfectate, iar fiecare participant va primi propriul set de bețe.

Livada cu viniluri (în gospodăria Galda de Sus, județul Alba)
– Capacitate: 72 persoane
– Este locul în care se poate asculta muzică pe vinil, la umbra copacilor, sau se pot
cumpăra cele mai faine viniluri de jazz din colecțiile Two Sides Records și Lazy Hour
Store

Târguțu’ Vintage (în gospodăria Geaca, județul Cluj)
– Capacitate: 60 persoane
– Expozanții aflați aici vor avea ’’bunătăți’’ pentru toate gusturile: pălării și mănuși,
rochii și pantofi, eșarfe, bijuterii vintage, designer și handmade, fuste șic, creații
originale făcute de mâini iscusite, poșete și ochelari retro.

Tiny Shop (în dugheana pentru joc din Ilva Mică, județul Bistrița-Năsăud)
– Capacitate: 15 persoane
– Aici publicul Tiny Version va putea achiziționa obiecte personalizate cu Jazz in the
Park, precum tricouri, termosuri, măști de protecție.

Tiny Bar (în gospodăria din Almaș, județul Arad)
– Capacitate: 24 persoane
– Este locul din care se vor putea cumpăra sucuri, bere și vin.

ARTIȘTI

Vocalista de jazz Teodora Brody Enache va aduce în fața publicului prezent în Parcul
Etnografic cel mai nou proiect al ei: ’’Sound of the Root’’, primul album în care ea reunește lumea muzicii clasice cu lumea jazzului, devenind astfel un artist crossover. Albumul este o fuziune a rădăcinilor sale românești cu ritmuri braziliene, indiene, africane și jazz, toate găsindu-și ecou în opusurile clasice pe care le interpretează, fie că sunt rapsodiile românești ale lui Enescu sau Dansurile populare românești ale lui Béla Bartók.

Teodora Brody va fi însoțită pe scenă de Călin Grigoriu, un chitarist strălucit cu pregătire clasică al cărui stil este influențat de pop, jazz și blues și de Berti Barbera, unul dintre cei mai titrați percuționiști români. De asemenea, invitat special va fi violoncelistul Răzvan Suma.

„Damian Drăghici Etnic Jazz Band s-a născut din dorința de a scoate în evidență diversitatea și complexitatea muzicii folclorice românești”

Artistul Damian Drăghici vine la Jazz in the Park cu un proiect îndrăzneț – Damian Drăghici Etnic Jazz Band, care abordează folclorul nostru muzical dintr-o perspectivă nouă, proaspătă, rezultată din îmbinarea improvizației specifice jazzului cu frumusețea autentică a muzicii tradiționale românești. Prin intermediul acestui proiect, Damian Drăghici își dorește să readucă în atenția publicului valorile și emoțiile care izvorăsc din muzica tradițională, din baladele, doinele și horele adânc înrădăcinate în genetica noastră culturală.

Damian Drăghici Etnic Jazz Band s-a născut din dorința de a scoate în evidență diversitatea și complexitatea muzicii folclorice românești, dar și din încercarea de a găsi un limbaj universal, menit să apropie culturile lumii – iar acest limbaj este muzica însăși, cu toate influențele sale.

JazzyBIT, un trio de loud jazz din Timișoara, va propune publicului o combinație energică de jazz și rock, presărată pe alocuri cu blues, latin și funk. ’’Ca și cum Hiromi ar cânta cu Snarky Puppy, doar că în trio’’, după cum își descriu membrii trupei propriul sound. Deși au backgrounduri diferite, Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe) sunt uniți de dragostea pentru muzică și dorința de a descoperi noi ritmuri, dinamici și peisaje muzicale.

„Pasiunea pentru muzică se îmbină cu seriozitatea, farmecul cu virtuozitatea şi ambiţia cu bunul simţ şi onestitatea”

JazzyBIT își face drum încet, dar constant pe scena internațională de jazz contemporan, participând deja la unele dintre cele mai mari festivaluri de jazz din lume, precum Jarasum International Jazz Festival din Coreea de Sud, Vilnius Mama Jazz Festival din Lituania sau Belgrade Jazz Festival din Serbia.

În RVQ, cvintetul creat de Radu Vâlcu, pasiunea pentru muzică se îmbină cu seriozitatea,
farmecul cu virtuozitatea şi ambiţia cu bunul simţ şi onestitatea. Este unul dintre puţinele grupuri din România cu activitate atât de constantă şi o direcţie clară. Perseverenţa în dorinţa de a face muzică urmându-şi propriul gust dă deja rezultate, iar RVQ devine un grup de referinţă pe scena autohtonă.

Abia după ce descoperi muzica lor îţi dai seama că o aşteptai demult. Radu Vâlcu (chitară), Mihai Balabaş (vioară, live electronics), Andrei Petrache (pian) şi Răzvan Florescu (vibrafon, percuţii tradiţionale), cărora li se adaugă în prezent Alexandru Badea (tobe), vor veni în concert cu ’’Daydream’’, albumul lor de debut ce propune, de fapt, o manieră proprie de a înţelege muzica.

Rubié Trio și-a conturat de curând formula entuziastă, împletind un culcuș moale din ritmuri hipnotice, bași distinși, clape visătoare, din sfera Neo-soul, Nu jazz, Jazz contemporan. Premiantă Best Act in Cluj a Concursului Jazz in the Park ediția 2018, trupa vine pe scena Tiny Version cu rearmonizări joviale și muzică proprie.

„O incursiune eclectică și melodică prin downtempo, ambient, electronica, future beats, new-jazz și soulful jazzy house”

Muntet este un cvartet de muzicieni consacrați în sfera muzicii creative: jazz contemporan într-o abordare viscerală, cu șifturi subtile în care se regăsesc elemente din muzica electronică și hip- hop. O muzică proprie cu un groove super dansant, suprapus cu explorări care pornesc de la balade și se întind până la free-jazz imersiv. Toate sub semnul eliberării emoției colective. Cei patru – Alex Munte (sax tenor), Alex Cos (chitară), Sandor László (bas/synth), Sergiu Fanica (tobe/fx) vă așteaptă mereu la o reprezentare artistică a relației vitale dintre om și sunet.

Julian M, DJ și sound designer originar din Constanța, este un promotor al jazzului în diverse forme, care a ales încă de la începutul anilor 2000 să mixeze jazz cu beaturi groovy de house. Preferând analogul și fiind un nostalgic al tehnologiilor vintage, Julian M a combinat muzica nouă înregistrată analog pe casete si viniluri, și a adus acest concept de la radio, în localurile din Transilvania, prezentând o incursiune eclectică și melodică prin downtempo, ambient, electronica, future beats, new-jazz și soulful jazzy house.

La Tiny Version, Julian M va încanta cu un set analog de jazz-funk direct de pe casete audio și echipamente vintage.

„Muzica îți vine la fel de natural ca și respirația”

As we exhale este o trupă tânără, care pornește la drum cu piese construite pe linii de
chitară melodioase, ritmuri pulsante și o voce care ține în plutire totul de la zgomot până la liniște. Membrele trupei – Andreea Secrieriu (voce), Angi Seserman (chitară), Eliza Nicolae (bas), Patrica Stroia (tobe) – au background diferit, dar vin cu o motivație comună: dacă muzica îți vine la fel de natural ca și respirația, vei continua să o faci indiferent de obstacolele pe care le întâlnești.

Ocazia ascultării live a artiștilor interpreți, pasiunea pentru melodiile cunoscute ale
repertoriului standard în combinație cu vocea soft a Edinei și acompaniamentul lui Tibi Menyhárt la contrabas și Dima Belinski la pian fac din Edina & Friends un trio de neratat în cadrul Jazz in The Park – Tiny Version.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Emil Boc a alergat la Maratonul Internațional de la Cluj-Napoca. A scos un timp mai bun ca anul trecut

Publicat

De

Primarul Emil Boc a alergat, sâmbătă, la Maratonul Internațional de la Cluj-Napca. Nu este primar dată cănd primarul orașului ia startul la acest maraton.

Mii de oameni au participat la Maratonul Internațional Wizz Air, care a devenit deja o tradiție la Cluj-Napoca.

Emil Boc a alergat la Maratonul Internațional de la Cluj-Napoca. A scos un timp mai bun ca anul trecut

Emil Boc s-a înscris la cursa de 4 kilometri, la care au participat peste 1.100 de peroane. El a scor un timp de 22,48 minute, mai bun decât cel de anul trecut.

 

Primarul face sport de mulți ani și este un mare susținător al mișcării în aer liber. De câte ori are ocazia, el îi invită și pe clujeni să facă mișcare și să ducă un trai sănătos.

Anul acesta, la Maratonul Wizz Air s-au înscris peste 5.000 de alergători din 28 de țări.

 

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Monede cu tema 200 de ani de la nașterea lui Avram Iancu, lansate la Cluj. Vor fi din aur, argint și tombac cuprat

Publicat

De

Monede aniversare Avram Iancu

Banca Naţională a României lansează în circuitul numismatic, începând cu data de 17 aprilie 2024, monede care care marchează 200 de ani de la naşterea lui Avram Iancu.

Monedele au valoarea de 1 leu, 10 lei și 500 de lei.

FOTO. Monede cu tema 200 de ani de la nașterea lui Avram Iancu, lansate la Cluj. Vor fi din aur, argint și tombac cuprat

Potrivit reprezentanților BNR, Aversul monedei din aur prezintă o imagine de epocă a casei părintești a lui Avram Iancu, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „500 LEI”, stema României și anul de emisiune „2024”

Aversul monedei din argint prezintă o imagine de epocă a casei părintești a lui Avram Iancu, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, stema României și anul de emisiune „2024”.

Aversul monedei din tombac cuprat prezintă o imagine de epocă a casei părintești a lui Avram Iancu, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „1 LEU”, stema României și anul de emisiune „2024”.

Reversul comun al monedelor din aur, argint și tombac cuprat redă portretul, numele și semnătura lui Avram Iancu și anii între care a trăit acesta „1824-1872”.

Ce prețuri au monedele

Monedele din aur, argint și tombac cuprat sunt ambalate în capsule de metacrilat transparent și sunt însoţite de broșuri de prezentare și certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim aprobat pentru moneda din aur este de 1.000 de piese, pentru moneda din argint este de 5.000 de piese, pentru moneda din tombac cuprat este de 5.000 de piese.

Preţurile de vânzare sunt:

  • 15.600,00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broșura de prezentare și certificatul de autenticitate;
  • 490,00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broșura de prezentare și certificatul de autenticitate;
  • 190,00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din tombac cuprat, inclusiv broșura de prezentare și certificatul de autenticitate.

Monedele din aur, argint și tombac cuprat cu tema 200 de ani de la nașterea lui Avram Iancu au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Citește mai departe

EVENIMENT

Codul rutier aduce modificări pentru motocicliști. Aceștia „scapă” de trusa medicală, extinctor și triunghiul reflectorizat

Publicat

De

Modificări pentru motocicliști în Codul Rutier

Modificări pentru motocicliști în Codul rutier. Aceștia nu mai sunt obligați să aibă trusă medicală, triunghiuri reflectorizante și extinctor.

Aceste modificări ssunt valabile din 13 aprilie și se aplăcă și celor care circulă pe scutere sau mopede.

Codul rutier aduce modificări pentru motocicliști. Aceștia „scapă” de trusa medicală, extinctor și triunghiul reflectorizat

Până în prezent, în Codul rutier nu se făcea distincție între vehiculele rutiere. Astfel, toți conducătorii erau obligați să dețină, pentru fiecare vehicul în parte, trusă medicală, triunghiuri și stingător de incendiu.

Legea nr. 82/2024, care modifică art. 8 din OUG 195/2002 – Codul rutier, a fost publicată recent în Monitorul Oficial și a intrat în vigoare din 13 aprilie, potrivit Alba24.ro.

Ce spun inițiatorii legii

Potrivit inițiatorilor legii, este îngrijorător faptul că legea română a lăsat loc de interpretare, obligând astfel şi șoferii de mopede şi motociclete să se echipeze cu extinctor, triunghiuri și trusă.

„Mulţi dintre deţinătorii de permis din categoriile AM, A1, A2 și A nici nu sunt informaţi de această obligaţie. Şcolile de şoferi pentru motociclete nu subliniază această informație, precum o fac şcolile auto în cazul autoturismelor. Această obligație nu este mediatizată şi nici adusă la cunoştinţa generală a poporului.

Aşadar, cetăţenii români cad victime a unei legi pe care nu o cunosc. Într-un caz recent din judeţul Cluj, a fost mediatizat faptul că un anume echipaj de poliție folosea acest tip de amendă ca pedeapsă pentru motocicliştii asupra cărora nu se putea reţine o altă ilegalitate. Acest abuz a fost facilitat de către o astfel de lege fără utilitate, dar încă în vigoare”, au explicat inițiatorii legii, în expunerea de motive a proiectului.

Potrivit parlamentarilor, riscurile şi complicațiile unui accident din care face parte un şofer al unui astfel de vehicul, într-o mare parte din cazuri nu se pot înlătura prin utilizarea extinctorului, a trusei şi a triunghiurilor.

Adesea, şoferul se află întro situație în care este grav rănit, catapultat la o distanţă considerabilă de vehicul şi având nevoie de ajutor extern.

Extinctorul, un risc suplimentar în cazul unui accident de motocicletă

„Multe dintre aceste vehicule sunt de mici dimensiuni şi au spaţii limitate pentru compartimentare. În practică, lipsa de spațiu se traduce în necesitatea şoferului de a îşi ataşa spaţii de compartimentare suplimentare, care pot dezechilibra motocicleta şi pot duce la accidente.

O altă posibilitate este depozitarea acestor obiecte într-un ghiozdan pe care şoferul să îl poarte în spate pe timpul călătoriei.

În cazul unui accident, indiferent de gravitate, şoferul catapultat de pe motocicletă, cărând în spate un extinctor, se supune unui risc suplimentar de impact cu un obiect contondent, care poate conduce la fracturi de coloană, paralizie şi alte tipuri de handicap permanent”, au mai explicat inițiatorii legii.

Aceste obligații erau greu de pus în practică

Pentru a elimina obligația greu de pus în practică, Codul rutier a fost modificat.

Astfel motocicliștii nu vor mai trebui să aibă la ei trusă medicală de prim ajutor, două triunghiuri reflectorizante și un stingător de incendiu.

„Pentru a fi conduse pe drumurile publice, autovehiculele, cu excepția celor din categoriile AM, A1, A2 și A, tractoarele agricole sau forestiere și tramvaiele trebuie să fie dotate cu trusă medicală de prim ajutor, două triunghiuri reflectorizante și un stingător de incendiu, omologate”, prevede noua lege.

Sunt vizate astfel următoarele categorii de autovehicule:

  • categoria AM – mopede a căror viteză maximă prin construcție este mai mare de 25 km/h, dar nu depășește 45 km/h;
  • categoria A1 – motociclete cu cilindree maximă de 125 cmc, cu puterea maximă de 11 kW sau tricicluri cu motor cu puterea maximă de 15 kW;
  • categoria A2 – motociclete cu puterea maximă de 35 kW;
  • categoria A – motociclete cu sau fără ataș și tricicluri cu motor cu puterea de peste 15 kW.

Ce amenzi riscă cei care nu au autovehiculele dotate cu trusă medicală, triunghiuri reflectorizante și stingător

Potrivit Codului rutier, conducerea unui autovehicul care nu este dotat cu trusă medicală, triunghiuri reflectorizante și stingător pentru incendii, omologate, constituie contravenție.

Sancțiunea este amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni (4 sau 5 puncte-amendă), respectiv între 660 și 825 de lei.

Foto: pixabay.com

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. U Cluj – Petrolul, 1-2. Clujenii, învinși pe teren propriu, ratează șansa de a urca pe prima poziție din play-out

Publicat

De

Universitatea Cluj-Patrolul Ploiesti
„U” Cluj și Petrolul Ploiești s-au întâlnit astăzi, 13 aprilie, pe Stadionul Cluj Arena în etapa a patra din play-out-ul Superligii României. Partida s-a încheiat cu înfrângerea „șepcilor roșii” care ratează șansa de a urca pe primul loc în play-out.

U Cluj – Petrolul, 1-2. Clujenii, învinși pe teren propriu, ratează șansa de a urca pe prima poziție din play-out

Echipele de start

„U” Cluj: 
Gertmonas – Oancea, Masoero, Thalisson Kelven, Roger – Rus, Simion, Bic – Roguljic, Nistor – Popa
REZERVE: Gorcea – Anselmo, Chintes, Doukoure, Fossati, Gheorghe, Peteleu, Silaghi, Techeres, Tescan
ANTRENOR: Ioan Ovidiu Sabău
Petrolul Ploiești:
Zima – Dumitriu, Papp, Garutti, Ticu – Seto, Hanca – Musi, Jair, Grozav – Berisha
REZERVE: Balbarau, Esanu – Bratu, Diomande, Huja, Irobiso, Isfan, Jyry, Mijers, Raducan, Radu
ANTRENOR: Florin Stângă
ARBITRU: Ionuț Coza

„U” Cluj este învinsă pe teren propriu împotriva echipei Petrolul Ploiești

Partida începe ușor ezitant din partea ambelor echipe, dar gazdele își fac curaj și atacă pentru prima dată periculos în minutul 10 prin tânărul Marco Rus care sprintează în banda stângă și trimite în centru către mijlocașul Gabriel Simion care trimite dinafara careului un șut pe lângă poarta oaspeților.
Primul șut pe spațiul porții al partidei vine în minutul 36 când în urma unui atac pozițional al gazdelor, balonul ajunge în partea dreaptă la mijlocașul Ante Roguljic care pătrunde în careul advers prin lateral și trage puternic la colțul scurt, dar portarul oaspeților intervine salvator.
Ultima ocazie a primei reprize este bifată în continuare de „șepcile roșii” care au avut un nou atac pornit de la mijlocașul Ovidiu Bic care în minutul 45+2 a pasat pentru același Marco Rus care a trimis pe lângă poartă de la o distanță de aproximativ 7 metri.

Repriza secundă

În repriza secundă primul atac îl au tot gazdele care în minutul 54 cu Daniel Popa în prim plan care driblează doi apărători, dar apoi a executat în portarul advers.
Un minut mai târziu a venit deschiderea scorului după o pătrundere în careu a lui Marco Rus care a pasat apoi pentru Ante Roguljic, acesta trage din scurt și deschide scorul, portarul Lukas Zima neavând drept la replică.
Replica oaspeților nu s-a lăsat așteptată și în minutul 62 Petrolul Ploiești a beneficiat de o lovitură liberă în urma căreia noul intrat Christian Irobiso a trimis în poarta clujenilor și a restabilit egalitatea.
Două minute mai târziu, Petrolul Ploiești profită de imprudențele create în defensiva clujeană și au un nou atac cu Musi protagonist în banda dreaptă care trimite o pasă în careu pentru noul intrat Tommi Jyry care trimite balonul în plasă și oaspeții preiau conducerea cu 2 la 1.
Replica clujenilor a venit în minutul 67 când Ante Roguljic a avut o pătrundere în careul advers și a tras puternic, dar balonul a lovit bara transversală.
Gazdele au continuat atacurile poziționale cu Dan Nistor protagonist care în minutul 84 a avut o trecere foarte bună până la marginea careului advers și a trimis un șut periculos cu piciorul stâng, dar acesta a trecut puțin pe lângă bara laterală și scorul a rămas 2 la 1 în favoarea oaspeților.
Cosmin Olaru

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax