Connect with us

ACTUALITATE

FOTO/ RECORD de sterilizare a câinilor și pisicilor cu și fără stăpân din Cluj realizate de Asociația Nuca în 2020

Publicat


Asociația pentru protejarea animalelor NUCA a stabilit anul trecut un record de sterilizare a câinilor și pisicilor fără stăpân.

Reprezentanții asociației susțin că 2020 a fost un an plin de provocări pentru toata lumea iar scopul principal, acela de a diminua rata abandonului animalelor prin sterilizări înregistrate, a întrecut realizările oricărui an de când activează.

”Au fosta 1966 de sterilizări a câinilor și pisicilor cu și fără stăpân! În Cluj-Napoca au fost realizate 1252  de sterilizări, 500 în Huedin și 214 de astfel de intervenții în Beiuș. Visăm în continuare la o lume în care fiecare cățel și pisică să aibă o familie, care să îi iubească și să-i îngrijească, așa cum merită”, a transmis asociația.

Reprezentanții NUCA au mulțumit voluntarilor, membrilor cotizanți, persoanelor care au redirecționat 2%, asociațiilor cu care colaborează -Grenzenlose Notfelle e.V., Nuca Animal Welfare Deutschland e.V. Zwerfhonden Roemenie, grupului Waterloo for Animals și cabinetelor veterinare partenere.

La ce ajută sterilizarea

Asociaţia Nuca desfăşoară în mod continuu activităţi de sterilizare a câinilor şi pisicilor fără stăpân.

Sterilizarea este o metodă eficientă de reducere a numărului de câini nedoriţi, dar şi o intervenţie cu un efect pozitiv pe termen lung asupra sănătăţii animalului. Problema actuală a suprapopulării cu câini şi pisici este o tragedie provocată de către om şi necesită o soluţie umană şi eficace.

Din experienţa ultimilor ani putem afirma cu certitudine că majoritatea câinilor nesterilizaţi provin din curţile oamenilor. Din acest considerent, NUCA a început un nou proiect având drept scop sterilizarea câinilor cu stăpân.

Asociaţia Nuca se implică în sterilizarea câinilor şi pisicilor cu stăpâni din satele învecinate oraşului Cluj-Napoca, atunci când aceştia din urmă nu îşi permit, nu cunosc această opţiune sau o neglijează.

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ACTUALITATE

Cum va fi vremea azi, 18 ianuarie, la Cluj   

Publicat

De

Vremea la Cluj azi este rece cu temperaturi de iarnă. Maxima este înregistrată în jurul orei 15:00 la -11 grade Celsius, iar cerul va fi pe tot parcursul zilei acoperit de nori.  

Șansele de precipitații sunt de 0%, iar cantitatea de precipitații este tot zero. Vântul va sufla în medie cu 20 km/h. Pe arii restrânse vor fi și rafale de maxim 36  km/h.

Minima este de -15 grade Celsius la ora 06:00, iar în timpul dimineții vântul suflă cu 9 km/h.

 

 

Citește mai departe

ACTUALITATE

Florin Cîțu: Campania de vaccinare anti-COVID merge bine

Publicat

De

Premierul Florin Cîţu afirmă că programările pentru etapa a doua de vaccinare anti-COVID merg bine, iar peste 75% dintre persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele mai afectate de coronavirus, se vor vaccina în perioada următoare.

“Programările merg bine. Campania de vaccinare merge bine. Peste 75% din persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele mai afectate de coronavirus, se vor vaccina în perioada imediat următoare”, a scris Cîţu, duminică, pe Facebook.

Potrivit unei raportări a STS, 56,26% dintre cei programaţi la vaccinare anti-COVID în etapa a doua sunt persoane de peste 65 de ani, iar 22% – persoane cu o afecţiune cronică.

La rândul său, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a remarcat că mai mult de 75% dintre persoanele programate pentru vaccinare în etapa a doua sunt “vârstnici şi cronici”.

“Vârstnici + cronici > 75% din totalul programărilor în etapa II. E aşa cum trebuie: îi protejăm în primul rând pe cei vulnerabili. Altfel, e doar începutul. Mai avem multe de îmbunătăţit. Avem treabă!”, a precizat Vlad Voiculescu.

Sursa: Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Proiectul de metrou de la Cluj merge înainte. Se fac foraje geotehnice în Florești

Publicat

Angajații companiei Geostud au început efectuarea de foraje geotehnice pe raza comunei Florești, în zona străzilor Teilor – Porii în cadrul proiectului de metrou și tren metropolitan. Forajele sunt realizate pe un teren generos, pe care încă nu s-au construit imobile.

Compania trebuie să efectueze, în total, 42 de foraje, prevăzute în cadrul proiectului „tren Metropolitan Gilău – Floreşti – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonţida” – etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de Metrou şi Tren Metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea și a studiilor conexe viitoarelor obiective de investiții”.

Cetățenii care dețin cu orice titlu imobile situate de-a lungul coridorului și în cadrul zonelor studiate sunt rugați să permită accesul echipelor tehnice și utilajelor acestora pentru efectuarea în bune condiții a realizării forajelor geotehnice necesare elaborării proiectului.

Pentru floreșteni a fost stabilită o gură de metrou în zona străzii Eroilor, la o distanță de circa 10 minute de mers pe jos față de locația unde se efectuează acum forajele.

Cu toate acestea, fostul primar Horia Șulea a declarat, la vremea contractării lucrărilor de forare, că strada Eroilor nu trebuie să fie capăt de linie pentru metroul Cluj-Napoca – Florești întrucât zona nu permite realizarea unui parking, a unui depou sau asigurarea unei viitoare zone pentru dezvoltare. Astfel a fost propusă extinderea rețelei către nodul de autostradă din Gilău.

Linia de metrou va presupune stații atât la viitorul Spital Regional de Urgență, cât și la centrul comercial VIVO.

Momentan au fost propuse în total 15 stații, pe o lungime de 16 kilometri.

M. M.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Clujeni de omenie. Vârstnic de 80 de ani a găsit 3000 de lei lângă sediul unei bănci. Ce a făcut cu banii

Publicat

De

Un bărbat de 80 de ani a găsit 3000 de lei lângă sediul unei bănci din Cluj-Napoca și a predat banii la Secția 5 Poliție.
”Cercetările relevă faptul că pe raza Secției 5 Poliție, rata de incidență a persoanelor testate pozitiv cu noul spirit civic este cea mai crescută din întregul municipiu. Spiritul civic poate afecta orice persoană, indiferent de vârstă, așa cum săptămâna trecută un bărbat de 80 de ani, acuzând simptome specifice, s-a îndreptat la cea mai apropiată secție de poliție pentru a preda cei 3.000 de lei găsiți în zona unei unități bancare”, au transmis polițiștii clujeni.
Gestul vârstnicului i-a făcut ziua mai frumoasă proprietarul banilor.
”Mulțumim celor care aleg să facă ceea ce este corect, iar în cazul pe care vi-l aducem în atenție, mulțumim generației care n-a uitat nici acum ce înseamnă bucuria de a face un bine!”, au mai spus polițiștii.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate