Connect with us

EVENIMENT

FOTO. Frumoasa fiică a unui lider PSD Cluj, Miss Tourism World 2024 România

Publicat


Ioana Oleleu, fiica politicianului PSD Cluj Ioan Oleleu, a fost desemnată Miss Tourism World 2024 România. Va reprezenta țara noastră la competiția găzduită în China.

Ioana Oleleu va reprezenta țara noastră în competiția internațională de frumusețe Miss Tourism World 2024. Tânăra este studentă în anul I la Facultatea de Psihologie și Stiințe ale Educației din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Într-un interviu din 2022, Ioana arăta că face parte din lumea modell-ingului de la vârsta de 14 ani, dar a practicat și fotbalul pentru mai mulți ani. De asemenea, mai arăta ea, are zeci de mii de urmăritori pe contul său de TikTok.

Ioana este fiica lui Ioan Oleleu. politician PSD Cluj și vicepreședintele Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Originar din comuna Beliș, județul Cluj, Ioan Oleleu a fost consilier județean și vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj în perioada 2012-2016 (USL) și secretar executiv al PSD Cluj. Ioan Oleleu a ocupat de asemenea funcția de director al DSVSA Cluj.

Concursul internațional Miss Tourism World 2024 se va desfășura în lunile august și septembrie 2024 în China. Anul trecut, câștigătoare a fost desemnată reprezentanta Cehiei. Competiția aduce împreună reprezentante de pe tot globul. Câștigătoarea competiției va deveni ambasadoare a Turismului din țara reprezentată și va putea contribui la promovarea turismului în țara de origine.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Cod galben de inundații pe mai multe râuri din Cluj

Publicat

Mai multe râuri care traversează județul Cluj se află sub atenționare de inundații și creșteri de debite, marți și miercuri. În aceeași perioadă, județul Cluj se află sub cod portocaliu de ploi torențiale.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare hidrometeorologică cod galben de inundații pentru mai multe râuri care traversează județul Cluj. Avertizarea este valabilă până miercuri, 3 iulie, la ora 16.

Depășiri ale cotelor de apărare

Sunt prognozate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

„Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare”, se arată în comunicat.

Ce râuri sunt vizate?

Codul galben de inundații vizează râurile care traversează județul Cluj din bazinele hidrografice:

  • Someşul Mic – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Bihor şi Cluj)
  • Someş – afluenţii mici aferenţi sectorului aval S.H. Dej (judeţele: Cluj, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare)
  • Crişul Repede – bazin amonte S.H. Ciucea şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Ciucea (judeţele: Cluj şi Bihor)
  • Mureş – bazin amonte S.H. Glodeni şi aflluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Glodeni (judeţele: Harghita, Mureş, Bistriţa Năsăud, Alba, Cluj, Braşov, Sibiu, Hunedoara şi Arad)

Mai multe râuri din țară se află sub avertizare hidrologică cod galben și cod portocaliu. Lista completă poate fi văzută AICI.

Citește mai departe

EDUCATIE

Acreditare internațională de prestigiu pentru Facultatea de Medicină a UMFIH Cluj-Napoca. Diplomele, recunoscute și în SUA

Publicat

De

Acreditare internațională de prestigiu pentru Facultatea de Medicină a UMFIH Cluj-Napoca

Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” (UMFIH) din Cluj-Napoca a obținut acreditarea internațională, pentru următorii cinci ani, din partea Agenției Independente pentru Acreditare și Rating (IAAR, Astana, Kazakhstan), recunoscută de către Federația Mondială de Educație Medicală (WFME).

IAAR este înregistrată în Registrul European de Asigurare a Calității pentru Învățământul Superior (EQAR) și este membră cu drepturi depline a Asociației Europene pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior (ENQA).

Acreditare internațională de prestigiu pentru Facultatea de Medicină a UMFIH Cluj-Napoca

Potrivit reprezentanților UMFIH Cluj-Napoca, procesul de acreditare a implicat evaluarea riguroasă a gradului de îndeplinire a nouă standarde principale.

Acestea sunt „Misiune și rezultate”, „Program educațional”, „Evaluarea studenților”, „Studenți”, „Cadre didactice/ Personal academic”, „Resurse educaționale”, „Evaluarea programului”, „Guvernanță și administrație”, „Înnoire continuă”, dar și evaluarea a 123 de criterii sau indicatori.
În total, dintre aceste 123 de criterii, UMF „Iuliu Hațieganu” a îndeplinit 119, adică 96,74%.

Rectorul UMFIH: „Suntem foarte mândri de această recunoaștere internațională”

Comisia de evaluatori a fost impresionată de nivelul de excelență și de standardele înalte atinse de facultate. Această realizare, arată reprezentanții universității clujene subliniază importanța Facultății de Medicină în peisajul educațional internațional și consolidează poziția UMF „Iuliu Hațieganu” ca un centru de excelență în educația medicală, atrăgând studenți talentați din toate colțurile lumii și contribuind la progresul medicinei la nivel global.

Citește și: FOTO. Oferta educațională a UMFIH Cluj-Napoca, prezentată în SUA de rectorul Anca Buzoianu

„Suntem foarte mândri de această recunoaștere internațională. Acreditarea IAAR confirmă angajamentul nostru de a oferi educație medicală de cea mai înaltă calitate și de a sprijini dezvoltarea profesională a studenților noștri.

Vom continua să investim în infrastructura universității și să îmbunătățim serviciile oferite pentru a răspunde cât mai bine nevoilor comunității noastre academice. Această acreditare consolidează poziția UMF <<Iuliu Hațieganu>> de lider în educația medicală din România și Europa de Est, asigurându-se că absolvenții săi sunt pregătiți să răspundă provocărilor din domeniul medical la nivel global”, a transmis prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul UMF „Iuliu Hațieganu”.

Acreditare obligatorie pentru recunoașterea diplomelor absolvenților, incusiv în SUA

Obținerea acestei acreditări, până la finalul anului 2024, este obligatorie pentru Facultățile de Medicină pentru recunoașterea diplomelor de studiu ale absolvenților de medicină care doresc să urmeze o carieră în domeniul medical în Statele Unite ale Americii și în țările central și est-europene.

Vizita de evaluare a comisiei de experți de la Agenția Independentă pentru Acreditare și Rating a avut loc în perioada 20-22 mai 2024.

Recomandările experților constituie un important suport pentru consolidarea calității educației medicale oferite în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, au mai transmis reprezentanții universității.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. O autoutilitară a luat FOC pe Observator, în Cluj-Napoca. Șoferii CTP au ajutat la STINGEREA incendiului

Publicat

Explozie la o casă din Fizeșu Gherlii

O autoutilitară a luat foc, în jurul orei 11,20, pe str. Observator din Cluj-Napoca. Mai mulți șoferi CTP au ajutat la stingerea flăcărilor.

E vorba de șoferii autobuzelor 833 /43 P , 941 / linia 35 si 971 / linia 46.

VIDEO. O autoutilitară a luat FOC pe Observator, în Cluj-Napoca. Șoferii CTP au ajutat la STINGEREA incendiului

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Licitația pentru centura metropolitană, gata de relansare. Emil Boc: Și eu sufăr din cauza traficului din oraș

Publicat

De

centura metropolitana milioane

Procedura de achiziție pentru contractul tronsonului 2 de pe centura metropolitană a Clujului este în curs de analiză. Primarul Emil Boc arată că este „o chestiune de zile, dacă nu de ore” până la relansarea licitației.

Licitația pentru tronsonul 2 al centurii metropolitane va fi relansată în curând, a transmis primarul Emil Boc. Procedura anterioară a fost anulată, întrucât singura ofertă, depusă de Asocierea CON-A Operations (lider de asociere), Dimex 2000, Drosroy AD, Concelex si Automagistral-Pivden, a fost declarată neconformă.

„O chestiune de zile, dacă nu de ore”

Edilul clujean arată că, în următoarele zile, anunțul de licitație va fi publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

„Urmăresc cu strictețe în fiecare secundă, procedura este în validare în SEAP. Astăzi se împlinesc 20 de zile de când ei ar trebui să ne dea răspunsul și să se accepte depunerea de oferte, cel mai probabil 90 de zile va fi stabilit un termen pentru depunerea ofertelor. Este o chestiune de zile, dacă nu de ore, până când această procedură reluată va merge mai departe cu depunerea ofertelor”, a declarat Emil Boc, la Ziua Live.

Anularea licitației l-a costat electoral pe Emil Boc

Primarul este de părere că „a decontat” electoral eșecul licitației anterioare, anunțul privind anularea procedurii venind în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale.

„Am preferat să fiu corect cu clujenii, să fiu transparent, puteam să țin până în 25 iunie procedura și abia apoi să anulez licitația, să nu anunț în plină campanie electorală și știu că acest lucru m-a costat din punct de vedere electoral, dar pot să mă uit în ochii fiecărui clujean și să spun că am făcut ce trebuie”, a mai arătat Boc.

„Și eu sufăr din cauza traficului din Cluj”

Emil Boc a dat asigurări că proiectul centurii metropolitane rămâne un proiect prioritar pentru descongestionarea traficului din municipiu și nu va fi abandonat de administrația locală.

„Știu, că și eu sufăr din cauza traficului din Cluj, știu că doar împreună putem reuși, știu că doar atrăgând acești bani europeni putem să facem ceea ce trebuie și nu am ezitat nicio secundă să las lucrurile să meargă în maniera lor firească”, a conchis primarul.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax