ACTUALITATE
FOTO/ Cocoradă cu brânză de oaie sau alivenci. Studenții USAMV se întorc în satele copilăriei și ne aduc rețetele bunicilor
22 de studenți ai Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară vor prezenta preparate tradiționale în cadrul unui eveniment care a devenit și el o tradiție.
”Călătorie în bucătăria tradițională românească”, este o invitație la un recital de degustare care îi va purta pe clujeni prin mai multe județe din țară.
”Va fi o călătorie inițiatică în trecutul gastronomic al satelor de baștină ale studenților noștri pentru descoperirea gustului de altădată al bucătăriei părinților, bunicilor și strămoșilor lor, pentru salvarea de la uitare a unui patrimoniu culinar țărănesc excepțional.
Vă garantăm o călătorie autentică care o să vă desfete papilele senzoriale într-un recital unic de degustare din Cluj în Mureș, din Alba în Maramureș, din Harghita în Sălaj!
O să retrăiți crâmpeie de bucurie din copilăria dumneavoastră care să vă reconecteze pentru o clipă, cu o lume de multă vreme uitată!”, a precizat conf. dr. Avram Fițiu, coordonatorul tradiționalului proiect.
Rețete inedite
Între rețetele cu care studenții vor încânta asistența se numără păsulă cu hospă de Marin, gușă fiartă cu boia și usturoi, cocoradă cu brânză de oaie, cozi de ceapă și mărar, zamă de măcriș sau alivenci de Toplița.
Toate produsele vor fi jurizate de trei experți în gastronomie tradițională, iar pentru câteva ore studenți, profesori și pasionați de istoria bucătăriei ardelenești se vor bucura să împărtășească o experiență unică.
Evenimentul va fi organizat vineri, 28 mai, iar studenții care participă la acest eveniment sunt în anul IV la Ingineria și Protecția Mediului din cadrul Facultății de Agricultură.
Evenimentul va fi găzduit, la fel ca în anii anteriori perioadei de pauză pandemică, de Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate, din campusul USAMV Cluj-Napoca.
Vor fi prezentate preparate tradiționale din numeroase zone ale Transilvaniei, pregătite cu drag de studenții participanți, de la Disciplina Controlul și certificarea produselor tradiționale.
Evenimentul se va derula între orele 10.00 – 17.00, cu respectarea măsurilor sanitare aflate în vigoare.
Urmăriți Cluj24.ro și pe Google News
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger






