Connect with us

ACTUALITATE

FOTO/ Campanie umanitară de Crăciun la CERT Transilvania. S-au dus pachete locuitorilor din Munții Apuseni

Publicat


Pe data de 12 Decembrie membrii  Asociatiei CERT-Transilvania au pornit pe drumuri de munte in cea de-a XII-a ediție a Campaniei Umanitare de Crăciun.

”Chiar daca in acest an am fost nevoiți să ne desfasuram actiunea respectand cu strictete regulile impuse de pandemie și cu o mai mare grijă pentru beneficiarii si voluntarii nostri, suntem fericiti ca am reusit sa daruim lumina si speranta semenilor nostri aflati in nevoie din zonele izolate ale Muntilor Apuseni”, au spus reprezentanții CERT.

Conform traditiei, s-au împărțit cadourile de Craciun concretizate in : 150 pachete cu alimente neperisabile a cate 25 kg fiecare , 1.200 kg. legume ( cartofi, morcovi, ceapa), 150 de cozonaci, 150 de paini  si 130 pachete de Mos Craciun pentru copii cu rechizite, jucari si dulciuri.

”Multumim celor 7 echipe de voluntari care au parcurs aproximativ 600 de km. la bordul masinilor de teren spre cele mai izolate catune din inima Apusenilor, precum Maguri-Racatau, Muntele Rece, Maguri, Marisel, Scrind Frasinet, Dodesti, Plopi, Dobrusu, Balta, Rasca, Otelesti, Moara de Padure, Ic Ponor , Margau si Rachitele pentru  onora promisiunea facuta an de an celor aflati in nevoie.

Multumim tuturor donatorilor si sponsorilor care au contribuit la reusita acestui eveniment!”, au mai spus reprezentanții CERT Transilvania

Vezi și MESAJE de CRĂCIUN: Urări de Sărbători pentru cei dragi. SUTE de mesaje frumoase și felicitări haioase



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Bob Rădulescu, într-un ROL inedit! Cum s-a descurcat actorul la evenimentul „Elev al Școlii de Poliție pentru o zi”

Publicat

bob la politie

Școala de Agenți de Poliție ,,Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca a organizat, joi, proiectul ,,Elev al Școlii de Poliție pentru o zi”. Evenimentul se află la a 14-a ediție, iar de-a lungul timpului diferite personalități au îmbrăcat uniforma de elev de poliție, ca de exemplu Dorel Vișan, Maria Pavăl sau Mihai Leu.

bob la politie

bob la politie

bob la politie

În acest an a fost invitat să participe la acest eveniment Bogdan Bob Rădulescu. În rol de elev al Școlii de Poliție, celebrul actor clujean a învățat să preleveze amprente. De asemenea a participat la instrucția tragerii cu arma, unde a fost acompaniat de un elev al instituției într-un exercițiu de simulare.

VIDEO FOTO. Bob Rădulescu, într-un ROL inedit! Cum s-a descurcat actorul la evenimentul „Elev al Școlii de Poliție pentru o zi”

Următorul exercițiu a constat în imobilizarea unui infractor, percheziționarea acestuia și ducerea inculpatului la secția de poliție. La ultima activitate, invitatul evenimentului a participat la un curs de tehnici de autoapărare și imobilizare, alături de doi instructori și de câțiva elevi ai instituției.

La final, Bogdan Bob Rădulescu a ținut un discurs în amfiteatru, în fața elevilor școlii și a celorlalte cadre didactice prezente. Acesta și-a prezentat impresiile sale cu privire la proiect și i-a îndrumat pe elevi să își onoreze uniforma și viitoarea meserie dar și să fie conștienți de responsabilitățile care îi așteaptă.

„Elev al Școlii de Poliție pentru o zi” a debutat în 2005

Întrebat despre înrolarea sa în acest proiect, actorul a declarat că a fost contactat de subcomisarul Cătălin Suciu. Invitatul a acceptat cu ușurință propunerea, deoarece a considerat că proiectul are o structură bună. Acesta este de părere că procesul de pregătire pentru eveniment a fost pe cât de intens pe atât de necesar.

De asemenea, Bogdan Bob Rădulescu simte că avea nevoie să știe etapele procesului prin care vor trece viitorii agenți de poliție, deoarece consideră că este important să descopere că se poate baza pe organele justiției. După acest eveniment, actorul consideră că experiența ar fi benefică pentru toți tinerii, îndrumându-i să participe la ziua porților deschise.

„Elev al Școlii de Poliție pentru o zi” a debutat în anul 2005. Ideea proiectului a constat în aducerea unei personalități marcante într-un domeniu de activitate, un posibil model pentru tineri, care să îmbrace uniforma de polițist pentru o zi. Scopul acestui eveniment constă în motivarea tinerilor de a opta pentru cariera de agent de poliție, a declarat comisar-șef de poliție Alice Popa.

bob la politie

bob la politie

„Azi am fost elev pentru o zi și a fost una dintre cele mai plăcute, intense și solicitante experiențe din ultima perioadă. M-am descurcat exact așa cum m-am simțit, adică minunat și am plecat acasă cu o mare bucurie și un mare regret.

Regretul e că nu am primit uniforma de azi. Îmi venea perfect, am arătat bine în ea și m-am simțit și mai bine! Poate data viitoare…

bob la politie

Mulțumesc frumos Școala de Agenți de Poliție Septimiu Mureșan Cluj-Napoca pentru experiența de azi pe care mi-aș dori-o pentru fiecare tânăr care-și caută drumul în viață”, a scris Bob Rădulescu pe Facebook.

Alexandru Mocanu

Citește mai departe

EVENIMENT

Cod galben de VÂNT puternic în Cluj și în alte județe din țară

Publicat

vant

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis atenționare Cod galben de vânt puternic, valabilă în Cluj și alte județe din țară, până la ora 23.00.

În intervalul menționat, în Banat, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Meridionali vântul va avea intensificări, cu viteze de 55-65 km/h.

vant

Cod galben de VÂNT puternic în Cluj și în alte județe din țară

Local și temporar vor fi intensificări ale vântului și în restul țării, cu viteze în general de 40-50 km/h.

Citește mai departe

EVENIMENT

EXCLUSIV. Alexandra, polițista anului 2023 la Cluj. De la jurnalism la poliție

Publicat

Alexandra

Alexandra Tomoiag, inspector de poliție la Secția 7 Poliție Rurală Gherla, este ”polițistul anului 2023”, titlu primit din partea IPJ Cluj. Tânăra a lucrat la un radio din Dej încă în perioada liceului, a absolvit Jurnalistica la UBB Cluj-Napoca și un master, și se pregătea pentru o carieră în presă, dar viața avea alte planuri, astfel că de la jurnalism a ales o carieră în poliție, fiind pasionată de meserie.

Alexandra a povestit pentru Cluj24 cum a început cariera în uniformă, ce cazuri a instrumentat și cum s-au atașat de ea oamenii cu care a interacționat.

În poliție din 2016

Alexandra Tomoiag are 34 de ani și lucrează în Poliție din anul 2016, fiind încadrată direct.

”În 1 iulie 2016 am activat prima dată la postul de poliție Țaga, ca ajutor șef de post, iar ulterior am rămas în același loc 5 ani ca șef de post. În 2021 am promovat examenul de trecere în corpul ofițerilor la Secția 7 Poliție Rurală-Gherla, unde era, de altfel, și structura din care făceam parte și postul în care lucram.

Iar din martie 2021, sunt ofițer în cadrul Secției 7 Poliție Rurală-Gherla pe specializarea de ordine publică”, a precizat tânăra.

De la radio la FSPAC

Alexandra

Alexandra nu visa să devină polițistă, și mai ales una care să facă teren și să prindă infractori, în condițiile în care a cochetat cu jurnalismul încă de pe băncile liceului, când a lucrat ca și colaborator la un radio din Dej.

A terminat chiar și o facultate de profil, FSPAC din cadrul UBB Cluj-Napoca, în 2012, urmată de un master în PR, și se pregătea să continue o carieră în presă, după ce lucrase la radio vreo 8 ani.

”Perspectiva mea era clar presă, pentru că asta mi-am dorit din clasa 9-a. Și nu mi-am dorit orice fel de presă, mi-am dorit radio.

Nu pot să zic că poliția a fost o chestie pe care mi-am dorit-o sau la care m-am gândit. Eram la aproape o lună – două după ce încheiasem povestea cu radio-ul, după ce terminasem și masterul și am văzut un anunț privind încadrările directe la Poliție.

Am zis timp am, să văd, să mă pregătesc. M-am prezentat, am fost 27 de candidați înscriși la postul de la Țaga și am fost prima care a luat locul, prima și pe județul Cluj”, a povestit tânăra despre începuturile vieții în uniformă.

După încadrare, a urmat cursul de inițiere în carieră la Școala de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca, unde a făcut pregătirile pe linie de ordine publică, cercetare penală, pregătire fizică, armament, iar după absolvire, în 2016, a intrat direct în munca de la postul de poliție din Țaga, ca ajutor de șef de post.

A lucrat pe toate liniile de muncă

”Mediul rural are, oricum, un specific aparte față de mediul urban și, practic, acolo, la un post de poliție ajungi să cunoști liniile de muncă, pentru că ajungi să le faci pe toate – circulație, dosare penale, prevenire. Nu pot să zic că la început a fost ușor, a fost chiar destul de greu pentru că șeful de post s-a pensionat când eu nu aveam un an în Poliție.

Venise, între timp, un coleg nou, iar când s-a pensionat șeful de post el avea două luni, eu nu aveam un an în funcție, și ne-am întrebat ce facem. Și am zis că trebuie să ne punem pe treabă și să tragem.

Țaga este o comună apreciată, a trebuit să stăm, să ne pregătim, să analizăm și să rezolvăm ce avem de rezolvat.

În zona rurală problemele cele mai multe se rezumă la furturi, dacă vorbim pe partea de penal, pe partea de loviri, agresiuni care vin pe fondul consumului de alcool, violențe în familie”, a explicat Alexandra Tomoiag.

Secția Gherla, una dintre cele mai mari din țară

După 5 ani petrecuți la Țaga, a trecut la Secția 7 Poliție Rurală Gherla, unde își dedică timpul în special dosarelor penale, cu complexitate ridicată.

”Secția de la Gherla este una dintre cele mai mari din țară, având 17 posturi comunale arondate. Biroul fizic este în Gherla, dar problematica este cea din mediul rural, și aici vorbim de agresiuni fizice, tâlhării, furturi”, a precizat polițista.

Anul 2023 a fost pentru Alexandra unul de foc, având de instrumentat 85 de dosare penale cu complexitate ridicată pe care le-a soluționat, la care se adaugă 14 persoane reținute și arestate, autori identificați în diferite fapte.

Flerul de polițist a făcut diferența

Aceasta crede că titlul de ”polițistul anului 2023” l-a primit pentru o situație care a făcut diferența și în care flerul de polițist s-a dovedit a fi determinat în rezolvarea unui caz.

”A fost o situație de șantaj și m-am sesizat cu privire la povestea în cauză.

Urmăream altceva, dar am deschis o altă linie de cercetare, iar de la momentul în care am descoperit-o, a fost undeva o perioadă de vreo patru ore până l-am săltat pe un suspect.

A fost o activitate mai complexă, cu un flagrant realizat, cu reținere, ulterior arestare, iar în prezent persoana respectivă este după gratii și nu mai poate face rău nimănui”, a dezvăluit Alexandra.

Validare a muncii

Alexandra

Titlul de ”polițistul anului” înseamnă pentru ea o recompensă, o recunoaștere a implicării, a nesfârșitelor ore suplimentare petrecute în birou și pe teren.

”Este și o validare a muncii care te împlinește și se vede că-ți este apreciată munca”, a mai spus Alexandra, care în 2018 a luat și mențiune pentru ”agentul anului” pe când lucra la postul de poliție din Țaga.

Tânăra recunoaște că meseria de polițist a prins-o, îi place ceea ce face, deși admite acum că nu a crezut vreodată că va putea trece de la presă la poliție.

Dialog cu oamenii

În cariera sa de 8 ani, Alexandra a știut să-și pună în evidență calitățile, altele decât cele fizice și specifice bărbaților, astfel că la intervențiile la evenimente a folosit calea dialogului pentru a dezamorsa conflicte.

”Tot timpul am învățat, desfășurând multă perioadă activitate la postul din Țaga, să stau de vorbă cu oameni, ceea ce este un aspect foarte important. Mi-a plăcut să discut cu cei din comunitate.

Pentru mulți dintre ei, mai ales oameni în vârstă, să meargă cineva, din când în când, să-i mai întrebe de sănătate, contează foarte mult, iar ei încep să aibă încredere în tine, ca polițist”, a menționat Alexandra.

O sună să o întrebe dacă e bine

Aceasta a amintit și de un episod emoționant când, în 2018, a avut o situație la Țaga legată de un furt la niște persoane vârsnice, pe care a soluționat-o.

”De atunci, persoana în vârstă căreia i-am rezolvat cazul mă sună periodic și mă întreabă ce fac, deși am plecat din localitate. Continuă să mă sune și pentru mine a luat rolul unui bunic. Mă sună să mă întrebe pur și simplu ce fac și dacă sunt bine, și la sărbători cu urări.

Ultima dată când am vorbit cu dânsul mi-a spus că se roagă pentru mine dimineața când se trezește.

Am ajuns, așa, câteodată când mă sună și văd că mă sună, să îmi provoace niște stări ca și cum ar suna ceva din familie, să nu fi pățit ceva.

Prin muncă, ajungem să cunoaștem niște oameni și să legăm niște relații care rămân”, a conchis ”polițista anului”.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Bărbat rănit într-un accident pe strada Dâmboviței din Cluj-Napoca

Publicat

De

Un accident de circulație a avut loc în această dimineață pe strada Dâmboviței din Cluj-Napoca.

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca sunt cei care au intervinit de urgență.

Bărbat rănit într-un accident pe strada Dâmboviței din Cluj-Napoca

Echipajele ISU Cluj au găsit la fața locului două autoturisme avariate, fără victime încarcerate.

Un bărbat de aproximativ 30 de ani, conștient și cooperant, a primit îngrijiri medicale din partea echipajului SAJ.

Revenim cu amănunte.

Foto: Facebook/ Info Trafic Cluj-Napoca

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax