Connect with us

ADMINISTRAȚIE

Emil Boc : „Dacă va fi cazul, vom cumpăra Hotelul Continental!”

Publicat


Primarul Emil Boc a afirmat că Primăria își va exercita dreptul de preempțiune asupra Hotelului Continental, dacă va fi cazul, întrucât reprezintă clădirea fanion a municipiului Cluj-Napoca.

Hotelul Melody a fost vândut fundației Sapiența, în schimbul sumei de 5.697.000 de euro, fiindcă municipalitatea a considerat clădirea Continental un monument istoric mai important. În consecință, nu și-a exercitat dreptul de preempțiune.

Ce este dreptul de preempțiune?

Dreptul de preempţiune conferă preferinţă unei persoane numită preemptor la cumpărarea unui bun, la preţ egal, atunci când proprietarul acestuia îl vinde. De exemplu, dreptul de preempţiune al chiriaşului la cumpărarea apartamentului pe care l-a închiriat”, se arată pe site-ul legeaz.net

Declarația edilului

„Am dat un mesaj foarte direct direcțiilor din Primărie: ne vom exercita dreptul de preempțiune, dacă ne va fi solicitat.

Clădirea Continental nu va mai trece decât prin filtrul Primăriei. Oricine vrea să cumpere clădirea Continental că are un partener sau un adversar: Primăria Cluj-Napoca.

Dacă va fi cazul, această clădire va fi cumpărată de Primăria Cluj-Napoca, potrivit unui grafic de cumpărare prevăzut de lege.

Cu acest proiect mă voi duce în ședința de Consiliu local, dacă va fi cazul. Deocamdată nu a fost sesizat un asemenea drept de preempțiune de către nimeni. Este prea important acest obiectiv  pentru a fi lăsat la liber, cum se spune în popor”, a afirmat Emil Boc.

De ce nu a fost achiziționat hotelul Melody de Primăria Cluj-Napoca?

„Nu ne-am exercitat dreptul de preemțiune în cazul clădirii Melody, pentru că Primăria nu are fonduri pentru toate clădirile din centrul Clujului, din nefericire.

Ne-am rezumat clar strategia: hotelul Continental este clădirea zero a municipiului Cluj-Napoca, pe aceasta ne focalizăm”, a explicat primarul.

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ADMINISTRAȚIE

Podul de piatră, este marcat! Și de vineri și circulat. În Baciu

Publicat

După ce joi seara s-au efectuat marcajele, vineri dimineața s-a deschis și circulația pe podul din Baciu.

Ritmul lent al lucrărilor și blocajele de trafic generate de șantier au adus numeroase reclamații din partea șoferilor.

Ministerului Transporturilor se laudă că lărgirea șoselei Cluj-Napoca – Baciu la patru benzi și realizarea podului de la Valea Seacă vor fi gata într-un timp record.

Obiectivul face din strategia autorităților de a decongestiona traficul în zonă, care include și viitorul pasaj peste calea ferată de la Tăietura Turcului.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere este cea care finanțează lucrările care sunt executate de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj.

 

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Vești bune pentru turdeni! Se deschide patinoarul din Parcul Central

Publicat

Moș Nicolae vine mai devreme anul acesta și vine cu o veste bună pentru turdeni! Sâmbătă, 5 Decembrie, ora 14:00, se deschide patinoarul din Parcul Central din Turda.

„Începând cu mic, cu mare, acest an ne-a pus la grea încercare, iar noi ne-am dorit ca în această iarnă să aducem puțin din normalul anilor trecuți.

Așadar, dragi patinatori, având în vedere contextul epidemiologic în care ne aflăm, vă informăm că deschiderea patinoarului a fost posibilă doar prin stabilirea unui set de măsuri de protecție suplimentare. Astfel că, pe întreaga perioadă desfășurării activității patinoarului, NU se vor închiria patine și NU se va asigura garderoba. De asemenea, în incinta patinoarului este obligatorie purtarea măștii de protecție și a mănușilor.

Programul de funcționare al patinoarului este de Luni până Duminică, 10:00 – 22:00, iar seriile vor funcționa după următorul program:

10:00 – 11:00; 11:00 -12:00; 12:00 – 13:00; 13:30 – 14:30; 14:30 – 15:30; 15:30 – 16:30; 17:00 – 18:00;

18:00 – 19:00; 19:30 – 20:30; 20:30 – 21:30

Tarifele pentru acces:

Copiii cu vârsta ≤ 7 ani: 5 lei

Elevi/Studenți: 8 lei

Adulți: 12 lei

De asemenea, în intervalul orar 16:00 – 18:00, poate fi vizitată și Căsuța lui Moș Crăciun cu respectarea normelor sanitare, stabilite la nivel național”, arată primarul Cristian Matei pe pagina sa de socializare.

Foto: inTurda.ro

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Se pun în funcțiune noi semafoare în Cluj-Napoca

Publicat

Primăria municipiului Cluj-Napoca anunţă punerea în funcțiune a instalațiilor de semaforizare de la 4 treceri de pietoni, situate în următoarele zone:

-trecerea de pietoni de pe strada Traian Vuia, zona intersecției cu strada Brigadierilor;

-trecerea de pietoni de pe strada Plopilor, zona nr. 60-64;

-trecerea de pietoni de pe B-dul Muncii, zona Sinterom;

-trecerea de pietoni de pe B-dul Muncii, zona APIA.

Menționăm că traversarea pietonilor se va face prin acționarea butoanelor.

Rugăm conducătorii auto și pietonii să circule cu prudență în zonele menționate și să respecte noile reglementări de circulație.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

LIVE VIDEO/ Ministrul Transporturilor Lucian Bode inaugurează lotul 1 de pe autostrada Sebeș-Turda

Publicat

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate