Connect with us

Clujeni de 5 stele

Dorel VIŞAN, 84. La mulţi ani! INTERVIU inedit cu marele ACTOR clujean

Publicat


Unul dintre marii actori români, clujeanul Dorel Vişan, împlineşte 84 de ani. La mulţi ani!

Dorel Vişan (n. 25 iunie 1937) este unul dintre cei mai importanţi actori români, cu o mare reputaţie internaţională. A jucat în aproape 100 de roluri în teatru şi film. Interpretarea sa din filmul Iacob (1987) a fost elogiată de The New York Times. Printre altele, a mai jucat în Moromeţii şi în Senatorul melcilor. Pentru rolul din ultimul film amintit, el a primit premiul de interpretare masculină la Festivalul Filmului Mediteranean, Montpellier-Franța.

A obţinut mai multe premii naţionale, a primit Ordinul national Serviciul Credincios. Printre altele, scrie şi poezii. A scos patru volume. Dar preocuparea sa mai importantă, cel puţin în ultimii 15-20 de ani, pare să fie autocunoaşterea, calea spre înţelepciune.

Vezi aici interviul de acum 6 luni cu marele actor:

VIDEO. Dorel VIŞAN s-a făcut VINDECĂTOR. „Trăiesc după sistemele vechii credinţe”. “Vindeci întregul, partea se vindecă singură”

(MaAv)

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

15 AUGUST, zi LIBERĂ. Programul transportului în comun la Cluj-Napoca pentru LUNI

Publicat

De

ctp

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, una dintre cele mai importante pentru creștinii ortodocși, este zi liberă în acest an.

Luni 15 august, este zi liberă legală în România. În această zi se celebrează Adormirea Maici Domnului și zeci de mii de credincioși sunt așteptați la Cluj, la mănăstrirea Nicula, care poartă hramul Sfintei Maria.

Duminică, 14 august, va avea loc tradiționalul pelerinaj către biserica unde se află icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Pelerinii vor pleca pe jos, din parcul central al orașului Gherla, până la biserica de lemn din incinta Mănăstirii de la Nicula

Programul transportului în comun în 15 august

Compania de Transport Public Cluj-Napoca anunță publicul călător că, în data de 15 august 2022, transportul public în municipiul Cluj-Napoca și în Zona Metropolitană Cluj se va desfășura între orele 6:00-23:00, conform programului de transport pentru zilele de duminică.

answear.ro

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Ediție ANIVERSARĂ a Zilelor Clujului. Locuitorii orașului, invitați să vină cu IDEI și propuneri de PROIECTE

Publicat

De

zilele clujului 1

Cea de a X-a ediție a Zilelor Clujului, o ediție aniversară, va avea loc în perioada 6-9 octombrie. Primăria îi invită pe clujeni să transmită idei și propuneri de proiecte pentru această ediție până la data de 1 septembrie 2022.

YouTube video

Creativ, dinamic, colorat, multicultural, conectat și incluziv, evenimentul Zilele Clujului reflectă comunitatea căreia îi este dedicat. Ultima ediție a Zilelor Clujului a reunit peste 250.000 participanți în cele 4 zile de evenimente.

Sub mottoul „Zilele Clujului creează legături”, a zecea ediție va avea loc anul acesta în perioada 6-9 octombrie și va pune în lumină multiplele fațete culturale ale comunității clujene. Zilele Clujului 2022 va marca un deceniu de trăiri și emoții care reflectă evoluția orașului, arată reprezentanții municipalității.

Clujul multicultural

Zilele Clujului este o sărbătoare a întregii comunități. Primăria Cluj-Napoca subliniază faptul că implicarea comunității în conturarea programului este elementul cheie căruia i se datorează creșterea festivalului din ultimii ani. Zilele Clujului 2022 va marca, prin evenimente și acțiuni aparte, dimensiunea multiculturală a municipiului Cluj-Napoca.

Astfel, publicul de toate vârstele, universități, instituții, ONG-uri, companii și nu în ultimul rând asociații culturale, sportive, sociale sau de alt tip pot să contribuie la programul noii ediții a Zilelor Clujului prin idei de evenimente, de proiecte sau acțiuni care să rezoneze cu valorile comunității clujene.

Propunerile pot fi transmise pe adresa zileleclujului@primariaclujnapoca.ro sau prin Registratura Primăriei municipiului Cluj-Napoca, str. Moţilor nr. 7, precum și la primăriile de cartier, până la data de 1 septembrie 2022.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Rămași fără bani după UNTOLD. Cei care NU au încărcat brățările ONLINE se plâng că timpul de recuperare a sumelor e prea SCURT

Publicat

De

untold2

Nemulțumiri după UNTOLD. Recuperarea banilor depuși fizic pe brățările de acces la festivalul UNTOLD s-a dovedit a fi anevoioasă, se plâng o parte dintre festivalieri. Cei care nu au încărcat banii online spun că timpul de recuperare a banilor după festival a fost prea scurt și au fost cozi. Reprezentanții UNTOLD au precizat că banii puteau fi retrași oricând în perioada festivalului, conform regulamentului.

După distracție, vine nota de plată. Festivalierii care au depus bani cash pe brățări și au vrut să recupereze ce nu au cheltuit doar la finalul festivalului au avut la dispoziție 6 ore.

Timp prea puțin

Astfel, cei care au vrut să-și recupereze în numerar banii de pe brățară după finalul festivalului spun că au putut să o facă între orele 8-14.

untold3

Doar că mulți au renunțat pentru că spun că au fost cozi mari sau au trebuit să meargă la serviciu și nu au avut cum să o facă.

„Un festival de așa natură ar trebui să pună minim 3 zile de recuperare a banilor, nu 6 ore de la terminarea festivalului. Multă lume e mahmură și obosită și vede doar patul, nu e vorba de dumă, e vorba de politica de refund”, spune o participantă la festival.

untold1

Nu a fost singura care s-a plâns. Alții spun că au fost cozi enorme și au fost nevoiți să meargă la serviciu.

„Hoție pe fața la bani. Deci dacă nu ai reușit până luni la 14.00 sa-ți recuperezi banii… Adio. Vi se pare corect? Mie nu. Totul e organizat cu luni înainte dar ca să-ți recuperezi banii ai timp o jumătate de zi”, a spus și un cititor Cluj24.ro.

„Pentru cei are au alimentat la ghișeu ne-au dat câteva ore la dispoziție să recuperăm banii. Mie mi-au răspuns la email spunând că acum BANII MEI sunt PROPRIETATEA LOR – Bravo UNTOLD”, a spus o altă participantă la festival.

untold2

Organizatori: „Aveau posibilitatea de a-și retrage banii necheltuiți oricând pe perioada festivalului”

“Cei care și-au încărcat brățările la Credit Points în festival, conform regulametului, aveau posibilitatea de a-și retrage banii necheltuiți oricând pe perioada festivalului, de la oricare Credit Points din festival. În plus, pe data pe 8 august, pâna la ora 14.00, puteau fi retrași banii de la Credit Points de la intrarea în festival”, au transmis reprezentanții UNTOLD.

De asemenea, cei care și-au încărcat brățara de festival prin Top-up Online, au posibilitatea de a-și retrage banii până pe data de 12 august, ora 23.59, conform procedurii.

„Toate detaliile legate de forma și perioada în care se pot retrage banii de pe brățări, atât la Credit Points cât și Top-Up Online, au fost comunicate pe toate canalele oficiale ale festivalului: regulament site, regulament afișat la fiecare Credit Points, comunicat de presa, notificari aplicatie etc.”, au mai precizat reprezentanții UNTOLD.

answear.ro

 

Citește mai departe

EVENIMENT

435 de cazuri de COVID la Cluj în 24 de ore. 191 de bolnavi sunt internați în spital, dintre care 29 sunt copii

Publicat

De

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 435 de noi cazuri de Covid-19 în județul Cluj. La nivel național au fost raportate 7.313 cazuri.

Rata de infectare cu COVID în județul Cluj este miercuri de 8,33 de cazuri la mia de locuitori.

Înultimele 24 de ore au fost depistate 435 de cazuri noi.

În spitalele din Cluj, la această oră sunt internați pe secții 191 de bolnavi, dintre care 29 sunt copii. De asemenea, la ATI sunt internete 15 persoane, toate adulte.

Bilanț pentru 24 de ore la nivel național

7.313 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 au fost raportate miercuri la nivel național.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu ovid-19 este de 3.989 cu 88 mai puține față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 302 persoane, cu 7 mai multe față de ziua anterioară. Din cei 302 pacienți internați la ATI, 261 sunt nevaccinați, potrivit Ministerului Sănătății.

Din totalul pacienților internați, 550 sunt minori, 546 fiind internați în secții, cu 55 mai puțini față de ziua anterioară și 4 la ATI, la fel ca în ziua anterioară.

66.262 de decese asociate Covid de la debutul pandemiei

În România, 66.262 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

În intervalul 09.08.2022 (10:00) – 10.08.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 26 decese (17 bărbați și 9 femei), dintre care 1 deces raportat anterior intervalului de referință.

Dintre cele 26 decese, 3 au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 de ani, 6 au fost înregistrate la categoria de vârstă 60-69 de ani, 5 au fost înregistrate la categoria de vârstă 70-79 de ani și 12 la categoria de vârstă peste 80 de ani.

Toți pacienții decedați prezentau comorbidități și 10 erau vaccinați, au precizat reprezentanții Ministerului Sănătății.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate