ACTUALITATE
Contracte de milioane de lei în domeniul sănătății, semnate azi la Cluj, cu ocazia vizitei vicepremierului Raluca Turcan și a miniștrilor de Transporturi și Fonduri Europene

Astăzi are loc o vizită la Cluj a vicepremierului Raluca Turcan, împreună cu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș și ministrul Transporturilor, Lucian Bode. În această dimineață a fost susținută o conferință de presă la primăria Cluj-Napoca, în cadrul căreia Raluca Turcan a anunțat semnarea unor contracte în domeniul sănătății, în valoare de căteva zeci de milioane de lei, de care vor beneficia căteva spitale clujene.
Astfel, Raluca Turcan a spus că astăzi, la Cluj-Napoca, se va semna un contract în valoare de 10,5 milioane de euro cu Institutul Oncologic din Cluj-Napoca, în urma căruia vor beneficia 170.000 de femei din 6 județe, de servicii de prevenție a cancerului de sân, prin intermediul unui aparat de screening.
Alte două contracte, semnate cu Spitalul de Boli Infecțioase
Totodată, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a declarat că „Spitalul Monobloc Pediatric de la Cluj nu a fost uitat, iar acesta va beneficia de o sumă de 150 de milioane de euro”.
Tot astăzi, în jurul orei prânzului, vor fi semnate două contracte cu Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, unul dintre ele având ca obiect „Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19, în contextul extinderii pandemiei”.
Un alt contract care va fi semnat astăzi la Cluj-Napoca prevede „Creșterea capacității Institutului Regional de Gastroenterologie-Hepatologie Prof. Dr. Octavian Fodor Cluj-Napoca de gestionare a crizei sanitare COVID-19”.
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

ACTUALITATE
VIDEO/ Ministrul Agriculturii, clujeanul Adrian Oros: Îndemn toţi cetăţenii să se vaccineze

Ministrul Agriculturii, clujeanul Adrian Oros, a declarat, miercuri, după ce s-a vaccinat anti-COVID-19, că imunizarea, împreună cu alte măsuri împotriva răspândirii noului coronavirus, reprezintă singura soluţie “realistă”. El i-a îndemnat pe toţi cetăţenii să se vaccineze.
Declarația lui Adrian Oros
“Consider că este singura soluţie realistă pentru a ne proteja, alături de toate restricţiile privind circulaţia şi diseminarea virusului.
Îndemn toţi cetăţenii ca atunci când sunt programaţi să vină să îşi facă această vaccinare cu speranţa că foarte curând o să scăpăm şi de consecinţele nefaste ale acestei pandemii, atât consecinţe sanitare, cât şi economice”, a spus Oros.
Ministrul Agriculturii s-a vaccinat la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”, alături de ceilalţi membri ai Guvernului.
AGERPRES

„Progresul este imposibil fără schimbare, iar cei care nu își pot schimba mentalitatea, nu pot schimba nimic.”
George Bernard Shaw
ACTUALITATE
Dusko Vujosevic: Dacă aduci un jucător talentat și-l forțezi să plece, asta nu e în interesul baschetului românesc

Antrenorul lui U-BT, Dusko Vujosevic, a tras un semnal de alarmă, afirmând că baschetbaliștii români de viitor trebuie să rămână în țară, nu să plece în alte țări. Acest fenomen dăunează dezvoltării baschetului în România, întrucât tinerii pot cetățenie străină.
Declarația lui Dusko Vujosevic
„Vreau să spun ceva care nu este legat de turneu, este un lucru care nu e bun pentru baschetul românesc.
Unul dintre cei mai talentați baschetbaliști români, Tudor Șomăcescu, a plecat în Statele Unite ale Americii, la liceu. Eu îi țin pumnii să ajungă cât mai sus. Astăzi, banii sunt importanți. Deci, din această cauză se întâmplă ca puterile mari să-i ia pe copiii talentați.
Asta se întâmplă deoarece agenții au interese materiale. Nu e o profesie pe care o respect. Sunt convins că așa sunt vremurile.
Când cineva mixează lucrurile, îndeplinind posturile de agent, secretar general, antrenor și de jucător, nu mai pot să înțeleg situația.
Dacă cineva aduce un jucător talentat și îl forțează să plece de aici, să nu spună că face asta în interesul baschetului românesc.
Jucătorul poate primi cetățenia spaniolă și pașaport străin, de exemplu, deci să nu joace în viitor pentru naționala (României). E clar că oamenii fac asta în interes propriu, deci să nu facă reclamă ca ajută baschetul românesc.
Dacă în continuare, cei mai talentați pleacă din România și dacă vor primesc cetățenii altundeva, și dacă vor rămâne baschetbaliștii medii și mediocrii, România va rămâne în liga a doua a baschetului european”, a afirmat tehnicianul lui U-BT.
Citește și
VIDEO/ Mesajul de adio al baschetbalistului de la U-BT, Tudor Șomăcescu: „Îmi va fi foarte greu să plec și să părăsesc echipa”
Performanțele lui Dusko Vujosevic de-a lungul carierei de antrenor
5x Campion Liga Adriatică (2007-2010, 2013);
3x Câștigător Serbian National Cup (2008-2010);
6x Campion Basketball League of Serbia (2007-2010, 2013, 2014);
5x Campion FR Yugoslavia / Serbia-Montenegro League (2002-2006);
2x Câștigător Yugoslav Cup (1989,2002);
Câștigător FIBA Korać Cup (1989);
Campion Yugoslav League (1987);
TITLURI INDIVIDUALE
Euroleague Coach of the Year (2009)
Foto: https://u-bt.basketball/
ACTUALITATE
Permis pentru viitor! Tinerii din medii defavorizate pot obține permis de conducere GRATUIT

Programul „Permis pentru toți” a ajuns la cea de-a șasea ediție. Este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de compania MOL România. Prin intermediul acestui program sunt acoperite costurile necesare pentru obținerea permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate, pentru care permisul de conducere este o condiție sau poate fi un avantaj în obținerea unui loc de muncă sau în menținerea și extinderea atribuțiilor de serviciu existente.
„Persoanele eligibile pentru finanțare sunt tinerii din medii defavorizate, cu vârsta între 17 și 25 de ani care doresc să obțină permis de conducere de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie.
Solicitările de finanțare pot fi transmise online sau prin poștă până la data de 23 ianuarie 2021.
Pe lângă formularul de înscriere completat sunt necesare cinci documente obligatorii:
– scrisoare de motivare personală
– anchetă socială
– în cazul minorilor o declarație din partea părintelui / reprezentantului legal
– în cazul celor peste 18 ani o declarație de susținere din partea unui mentor
– ofertă de preț de la școala de șoferi
– document despre nivelul studiilor absolvite
și pot fi trimise două documente opționale:
– adeverință din partea unui angajator
– recomandare din partea unui ONG sau a unei instituții de stat
Detalii și formularul de înscriere se găsesc pe https://pentrucomunitate.ro/ro/permis
În decursul celor cinci ani de la începutul acestui program, 83 de tineri au finalizat cu succes cursurile și examenul, iar alți 68 de beneficiari continuă studiile sau sunt programați pentru examen.
La edițiile precedente ale programului, din Cluj au obținut finanțare 18 tineri, dintre care cinci au luat permis de categoria B”, se arată în comunicat.