Connect with us

ACTUALITATE

Avocații clujeni Ciprian Păun și Ovidiu Turdean vor să dea lovitura cu un ansamblu de duplexuri în Feleac

Publicat


ciprian paun ovidiu turdean feleacu1

Doi dintre cei mai cunoscuți avocați clujeni care au și apetit pentru imobiliare, Ovidiu Turdean și Ciprian Păun, și-au propus să dea lovitura cu un proiect imobiliar în zona Feleacului.

Turdean este și fost consilier local, din partea PDL.

Ciprian Păun este mai degrabă un om al cifrelor, însă a dezvăluit public că s-a implicat în dezvoltarea a zeci de proiecte imobiliare în România.

Cei doi, prin intermediul firmei Tusco Imobiliare, au venit,  joi, în fața Comsiei de Urbanism a Consiliului Județean Cluj, pentru a discuta despre oportunitatea acestui proiect.

Proiectul lor a fost însă respins pe motiv că drumul propus este drept, pe când specificul local urmărește o șerpuire, iar accesul pe parcelă nu oferă posibilitarea conectării la alte două drumuri.

Avocatul Ciprian Păun a arătat că drumul propus de ei are profil de 12 m, pe când cel comunal are abia 4 sau 5 m.

Totodată există o decizie a Curții de Apel Cluj prin care se menționează că nu se pot solicita obligații de instituire a servituții pe terenurile altora.

ciprian paun ovidiu turdean feleacu

ciprian paun ovidiu turdean feleacu



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Copilul de 11 ani aflat pe TROTINETĂ, lovit de o mașină pe trecere de pietoni în Cluj-Napoca, a fost dus la SPITAL

Publicat

trotineta

Un accident rutier s-a produs, luni dimineață în jurul orei 08.00, la intersecția P-ței Ștefan cel Mare cu str. Posada. Un copil de 11 ani, aflat pe trotinetă, a fost lovit de o mașină pe trecerea de pietoni. Ulterior, acesta a fost dus la spital.

„Din cercetările preliminare s-a constatat că un minor de 11 ani, aflat pe o trotinetă, s-ar fi angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal, moment în care a fost accidentat de un autoturism condus de un bărbat de 37 de ani.

Copilul de 11 ani aflat pe TROTINETĂ, lovit de o mașină pe trecere de pietoni în Cluj-Napoca, a fost dus la SPITAL

În urma evenimentului rutier, minorul a fost preluat de un echipaj medical.

Testarea cu aparatul etilotest a bărbatului a indicat rezultat negativ.

Sunt continuate cercetările urmând a fi stabilite împrejurările în care s-a produs accidentul”, a comunicat IPJ Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Cluj – Șase limbi, o SINGURĂ „Cină”

Publicat

De peste 10 ani, Clujul este considerat „cel mai cosmopolit oraș din România”, cu un profil apropiat de cel al unor mari centre europene, cum ar fi Paris și Bruxelles. Evenimentul din seara de 24 martie 2024 a confirmat această trăsătură a orașului de pe malurile Someșului.

În ultimele 3 săptămâni, sute de clujeni care împărtășesc credința creștină a Martorilor lui Iehova și-au făcut timp să-i invite cu multă căldură pe semenii, vecinii, colegii, rudele și prietenii lor la Comemorarea morții lui Isus Cristos, sau „Cina Domnului”.

VIDEO FOTO. Cluj – Șase limbi, o SINGURĂ „Cină”

Evenimentul, considerat de ei drept cea mai importantă sărbătoare biblică pentru creștini, a avut loc în seara de 24 martie, după apusul soarelui, în diverse locații din municipiu, din Florești și din Apahida. Intrarea a fost liberă și gratuită.

Multilingvism

În spiritul specific acestei comunități religioase, care și-a fixat un deziderat global din a se adresa tuturor oamenilor în „limba inimii” lor și întrucât jertfa supremă a lui Cristos a fost dată în folosul tuturor oamenilor, indiferent de epocă, etnie, naționalitate, cultură, limbă sau culoare a pielii, Comemorarea a fost organizată și la Cluj în mai multe limbi. Pe lângă română și maghiară, vorbite de majoritatea localnicilor, evenimentul a avut loc și în romani, în limbajul semnelor românesc, în engleză și, chiar în rusă.

„Arătați recunoștință”

Evenimentul comemorat în 24 martie a avut loc în urmă cu aproape două milenii, dar semnificația acestuia nu s-a pierdut în negura vremurilor. El continuă și astăzi să reprezinte un prilej de reflecție la motivele pe care le au oamenii de a-i fi recunoscători lui Isus Cristos. Participanții la Comemorare au fost îndemnați și să se transpună în locul Tatălui – al Dumnezeului Atotputernic – și să încerce să simtă ce a simțit El când și-a văzut Fiul batjocorit și ucis cu atâta cruzime. Acest exercițiu de imaginație, nu doar vizual, ci și emoțional, a pus și mai mult în valoare prețul plătit pentru eliberarea omenirii din păcatul moștenit de la Adam, precum și foloasele care decurg din acest gest suprem de iubire.

„Iubirea lui Cristos ne obligă”

Valoarea reală a unui astfel de eveniment reiese cel mai bine din efectul pe care îl are asupra minții și inimii celor prezenți. Unii dintre ei au fost dispuși să își împărtășească impresiile și sentimentele imediat după încheierea Comemorării. Redăm mai jos unele frânturi, extrase din declarațiile care pot fi văzute integral în materialul video.

„Prin acest eveniment solemn, creștinii își amintesc că, în urmă cu aproximativ 2.000 de ani Isus Cristos a murit pentru a oferi o răscumpărare potrivită, iar oamenii ascultători să aibă posibilitatea să redobândească viața veșnică, perfecțiunea și paradisul”. – Adrian Micle, reprezentant de presă local al Martorilor lui Iehova în Cluj-Napoca.

„Când mă gândesc la toate suferințele prin care a trecut [Isus, n. red.], chiar dacă nu era obligat să le suporte pe toate, îmi vine un sentiment de recunoștință enorm și doresc să mi-o manifest atât prin modul meu de viață cât și prin prezența mea la acest eveniment”. – Diana Herța, Martor al lui Iehova din Cluj-Napoca.

„Am fost plăcut impresionat de atmosfera solemnă pe care am văzut-o, de argumentele biblice concrete pe care le-am auzit și cel mai mult de corespondența exactă dintre modul în care Isus a spus să facem acest lucru în amintirea lui și ce am văzut azi aici”. – Răzvan Meze, invitat, Cluj-Napoca.

Evenimentul din 24 martie a fost, așadar, o ocazie de a învăța mai multe lucruri despre Isus Cristos și despre jertfa sa, dar și de a manifesta recunoștință față de acest gest de iubire făcut în favoarea întregii omeniri.

Citește mai departe

EVENIMENT

Cristi Manea, fundașul dreapta de la CFR Cluj și stânga de la Națională, nu e decis să-și PRELUNGEASCĂ contractul

Publicat

Cristi Manea, fundașul dreapta de la CFR Cluj și stânga de la Națională, nu e decis să-și prelungească contractul. El nu mai dă randament la niciuna dintre echipe. Patronul Nelu Varga anunță că i-a făcut acestuia o ofertă, având în vedere că îi expiră contractul în vară.

„El trebuie să se gândească. Vrea bani mulţi, dar în ultimele meciuri nu a arătat ce arăta el în trecut. Are o formă mai slabă. Noi putem găsi şi alte variante, dar pentru faptul că a fost alături de noi atâţia ani i-am făcut o ofertă bună şi are timp să se gândească”, a declarat Neluţu Varga, conform ProSport.

Cristi Manea, fundașul dreapta de la CFR Cluj și stânga de la Națională, nu mai dă RANDAMENT la niciuna dintre echipe

Potrivit sursei amintite, Varga i-ar fi oferit lui Manea un salariu de 15.000 de euro lunar ca să prelungească. Fundașul care poate evolua pe ambele flancuri ale apărării n-a dat satisfacție nici la națională, în amicalul cu Irlanda de Nord (1-1).

Trecut de Edi Iordănescu în stânga, el a fost depășit de adversari în mai multe rânduri, prima oară chiar la golul înscris de Reid, în minutul 7. Pe de altă parte însă, Manea chiar este unul dintre jucătorii merituoși ai CFR-ului.

Opt trofee cu CFR Cluj, între care 5 titluri în Superliga

Adus în 2017, sub formă de împrumutat, apoi transferat definitiv, trei ani mai târziu, internaționalul în vârstă de 26 de ani a câștigat cu feroviarii clujeni nu mai puțin de 8 trofee.

E vorba despre 5 titluri de campion al României (2018, 2019, 2020, 2021, 2022), Cupa României (2020) și două Supercupe ale României (2019, 2021).

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Accident cu 4 mașini pe Calea Turzii. Trafic blocat

Publicat

De

accident 4 mașini Calea Turzii

Un accident rutier cu 4 mașini implicate a avut loc, luni dimineață, pe Calea Turzii din Cluj-Napoca, traficul rutier fiind blocat pe relația Centru-cartierul Zorilor.

Din primele informații ale ISU Cluj, nicio persoană nu a rămas încarcerată.

”Evitați zona Piața Cipariu – Calea Turzii -Zorilor”, au atras atenția șoferii aflați în trafic.

Update:

„Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca intervin în aceste momente la un accident rutier petrecut pe Calea Turzii. Din primele date, este vorba despre o tamponare între 5 autoturisme.

Echipajele operative au găsit la fața locului 8 persoane care au reușit să iasă singure afară din autoturisme. Până acum, o femeie de aproximativ 55 de ani a primit îngrijiri medicale și a fost deja transportată la spital. O altă femeie primește în acest moment îngrijiri medicale. Celelalte persoane nu au solicitat până acum asistență medicală. În urma acestui eveniment rutier a fost transportată o singură persoană la spital.”, a transmis ISU Cluj.

Sursa foto: Info Trafic Cluj-Napoca – Facebook

accident 4 mașini Calea Turzii

accident 4 mașini calea Turzii

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax