EVENIMENT
ATENȚIE, CLUJENI! Se apropie Paștele. Aveți grijă ce produse alimentare cumpărați. AVERTISMENTUL OPC
OPC Cluj sfătuiește cetățenii să fie atenți atunci când cumpără carne de miel, ouă, vin sau dulciuri, produse alimentare comercializate în preajma Sărbătorilor Pascale.
Comercializarea cărnii
– Achiziționarea cărnii (inclusiv a cărnii de miel) se va face numai din locuri special amenajate, dotate și autorizate (măcelarii, magazine alimentare, locuri special amenajate în piețe) și trebuie să aibă ștampila de control sanitar-veterinar. În aceste condiții, aveți garanția unui produs sigur ce nu vă va afecta sănătatea;
– Evitați cumpărarea de carne de la persoane si din locuri neautorizate, din „portbagajele mașinilor” chiar dacă prețul oferit este comparativ mai mic, comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condițiile optime de transport, depozitare și comercializare și nu vă poate elibera bon de casă cu care să justificați tranzacția comercială, în cazul în care doriți să faceți o reclamație ulterioară, și riscati să achizitionați un produs neconform sau chiar nesigur care poate să vă afecteze sănătatea;
Atenție la proprietățile organoleptice ale produselor!
– Verificați proprietățile organoleptice ale produselor, a semnelor de alterare, modificări ale aspectului (aspect de mâzguit, cu prezența mucilagiilor etc), culorii (culoare modificată), consistenței, prezența corpurilor străine etc. Carnea proprie consumului trebuie să prezinte, la suprafață, o peliculă uscată, de culoare roz până la roșie, să fie fermă și elastică, atât la suprafață cât și în secțiune; mirosul trebuie să fie caracteristic de produs proaspăt;
– Ca o măsură de prevedere suplimentară este bine să observați, la mielul cumpărat, copita și dentiția specifice ierbivorelor (la dentiție se va urmări, în special, lipsa caninilor).
– Se va acorda atenție prețului afișat și se va verifica concordanța dintre prețurile afișate la raft și cele marcate pe bonurile de casă;
– Carnea achiziționată sub formă refrigerată se va transporta, în condiții igienice, cât mai repede la domiciliu și se va depozita la frigider.
Comercializarea ouălor
– Achiziționați ouăle numai din locuri special amenajate, autorizate.
– Evitați cumpărarea de ouă de pe marginea drumului, chiar dacă prețul oferit este comparativ mai mic.
– Ouăle de consum trebuie să prezinte coaja, intactă, normală, fără fisuri, fără corpuri străine, fără mirosuri străine;
– La spargerea oului, albușul trebuie să fie de consistență densă, transparent, iar galbenușul semiglobulos, ușor aplatizat și bine delimitat de albuș;
– În cazul ouălor vândute în vrac trebuie comunicate vizibil, cu ușurință și perfect lizibil, informațiile privind:
– categoria de calitate (A);
– categoria de greutate
Clasamentul ouălor din categoria A în funcție de greutate:
XL – foarte mare: greutate mai mare sau egală cu 73 g;
L – mare: greutate mai mare sau egală cu 63 g și mai mică de 73 g;
M – mediu: greutate mai mare sau egală cu 53 g și mai mică de 63 g;
S – mic: greutate mai mică de 53 g;
– o indicație a metodei de creștere a găinilor;
– o explicație a semnificației codului producătorului;
– data de valabilitate minimă.
Se va acorda atenție prețului afișat și se va verifica concordanța dintre prețurile afișate și cele marcate pe bonurile de casă.
Comercializarea vopselei de ouă:
– Achiziționați vopseaua de ouă numai din locuri autorizate.
– Se va citi cu atenție eticheta produsului, care trebuie să conțină: numele și adresa producătorului, lista ingredientelor, instrucțiuni de utilizare și data durabilității minimale.
Atenție! Nu utilizați, la vopsirea ouălor, vopsea realizată pentru alte destinații, precum cea tipografică sau cea pentru textile. Deși rezultatele sunt spectaculoase, utilizarea altor tipuri de vopsele, poate prezenta un posibil pericol pentru sănătatea dumneavoastră.
Comercializarea produselor de patiserie (cozonaci, checuri etc.)
– Achiziționați produsele numai din locuri autorizate.
– Spațiile de comercializare trebuie să fie în permanență curate și bine întreținute;
– Personalul care comercializează produse de patiserie trebuie să poarte echipament de protecție sanitară a produselor;
– Produsele de patiserie neambalate se vor vinde din recipiente curate, la adăpost de praf și de insecte, fiind servite numai cu ustensile speciale; este interzis a se permite consumatorilor să aleagă produsele cu mâna;
– Pentru produsele de patiserie preambalate etichetele trebuie să conțină urmatoarele informații: denumirea produsului, numele și adresa operatorului economic imputernicit cu informarea consumatorilor, lista ingredientelor, proportia din ingredientele care sunt inscrise in denumirea produsului ( ex; cu nuca, cu stafide etc), componentele cu posibile efecte alergene( sunt scoase in evidenta fata de restul informatiilor), data durabilitatii minimale; cantitatea neta, conditiile speciale de pastrare, declaratia nutritionala.
– Pentru produsele de patiserie comercializate in vrac trebuie sa se asigure informarea consumatorilor cu privire la denumirea produsului, componentele cu posibile efecte alergene, preţul pe unitatea de masura.
Comercializarea ciocolatei, produselor din ciocolată, produse pe bază de cacao și grăsimi vegetale (tablete, figurine etc)
– Etichetele acestor produse trebuie să conțină urmatoarele informații: denumirea produsului,numele și adresa operatorului economic imputernicit cu informarea consumatorilor, lista ingredientelor, proportia din ingredientele care sunt inscrise in denumirea produsului ( ex; cu arahide, cu alune de padure, cu stafide etc), componentele cu posibile efecte alergene( sunt scoase in evidenta fata de restul informatiilor), data durabilitatii minimale; cantitatea neta, conditiile speciale de pastrare, declaratia nutritionala.
– în cazul produselor provenite din terţe ţări (din import) se vor înscrie numele și adresa importatorului.
Produsele provenite din afara Romaniei trebuie să fie însoțite de etichete cu elementele de identificare și informare în limba română.
– Pentru ciocolată și produse din ciocolată: se menționează, în mod obligatoriu, conținutul de cacao substanță uscată, exprimat în procente, astfel: “substanta uscata de cacao…% minimum”; în cazul ciocolatei umplute se menționează produsul de umplutură; o mențiune privind adaosul de cafea; o mențiune privind adaosul de băuturi spirtoase, atunci când acesta depășeste 1,2 % din masa produsului.
– Dupa cumparare, verificați, prin apreciere directă, proprietățile organoleptice ale produselor, a semnelor de alterare, modificări ale aspectului, culorii (culoare modificată), consistenței, prezența corpurilor străine etc.
Drajeurile trebuie să aibă suprafața netedă, lucioasă, uscată și nelipicioasă.
– Achiziționarea produselor se va face numai din locuri autorizate; evitați cumpărarea de produse de la vânzători ambulanți, chiar dacă prețul oferit este comparativ mai mic;
– Verificați starea ambalajelor (integritate, etanșeitate) și încadrarea produselor în data durabilității minimale.
Comercializarea vinurilor
– Conținutul etichetei trebuie să cuprindă: denumirea produsului, denumirea și adresa producătorului/importatorului/îmbuteliatorului, volumul net, concentrația alcoolică, o informație privind lotul, data durabilității minimale pentru vinurile care au concentrația alcoolică mai mică de 10% vol., componentele cu posibile efecte alergene;
– Aspectul lichidului: culoare corespunzatoare sortimentului, limpede, fără depuneri sau impurități în suspensie.
– La întoarcerea buteliei cu dopul în jos, conținutul nu trebuie să se tulbure sau să prezinte impurități sau scurgeri.
– Marcarea băuturilor alcoolice distilate se face cu respectarea reglementărilor în vigoare emise de Ministerul Finanțelor.
La cumpărarea produselor alimentare și, implicit a vinului, solicitați și păstrați bonul de casă pentru a putea proba în cazul în care, în mod justificat, doriți să reclamați calitatea/siguranța unui produs.
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
ACTUALITATE
Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni
În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii.
Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.
Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.
Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.
Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.
Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.
”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.
Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.
De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.
Dosar retrimis procurorului
Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.
S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.
Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.
Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.
EVENIMENT
FOTO. Caravana NetZeroCities a încheiat al patrulea popas la Cluj-Napoca: 800 de participanți și 28 de „Nebrazi” premiați
Caravana NetZeroCities, desfășurată între 12 și 15 decembrie la Cinema Dacia, a adus publicului activități deosebite, de la expoziții captivante, la „Târgul de Nebrazi”. Evenimentul a adus împreună sute de clujeni dornici să exploreze soluții sustenabile și idei creative pentru un oraș mai prietenos cu mediul.
Caravana NetZeroCities, organizată de către Asociația Urbannect, a încheiat al patrulea popas desfăşurat între 12 şi 15 decembrie la Centrul de Cultură Urbană Cinema Dacia. Aceasta a reprezentat etapa finală a unui periplu parcurs de caravană prin cartierul Mănăştur, în cadrul activităţii pilot a municipiului Cluj-Napoca’s Pilot parte a proiectului Blueprint for Net-Zero Apartment-block Neighbourhoods – Proiect pentru cartiere de locuinţe colective neutre climatic.
Discuţii pe marginea tematicii neutralităţii climatice
În programul acestui popas clujenii au putut vizita expoziţia outdoor în care au fost prezentate misiunile partenerilor proiectului, au participat la proiecţia „Contraste” a călătorului fotograf Septimiu Bizo, au participat la întâlniri cu partenerii proiectului, la discuţii pe marginea tematicii neutralităţii climatice.
Copiii au fost primiţi de Gea Negustor, care a explicat pe înţelesul tuturor ce înseamnă amprenta de carbon şi au participat la două piese de teatru cu actorii de la Magic Puppet.
Târg de „Nebrazi”
Sâmbătă a fost ziua dedicată expoziţiei „Târgul de Nebrazi”. În foaierul cinematografului au fost expuşi douăzeci și opt de Nebrazi (pomi de sărbători confecţionaţi din materiale reciclate) aduşi de cetăţeni ai municipiului, elevi de la Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea”, studenţi de la Facultatea de Arhitectură şi Urbanism din cadrul UTCN.
Seara de sâmbătă s-a încheiat cu jurizarea Nebrazilor şi acordarea premiilor în valoare totală de 1.000 de lei. Premiul întâi a fost acordat unui colectiv de studenţi din anul I de la Facultatea de Arhitectură şi Urbanism format din Ardeleanu Mara, Bledea Razvan, Bejenaru Mario, Șimon Florina, Timofte Erika, Aștefanoaie Luca, Ududec Alexandra și Bordeianu David. Premiul doi a fost acordat unui grup de elevi al Liceului de Arte Vizuale „Romulus Ladea” format din elevi din clasele IX-XI, îndrumat de arhitect Diana Ianaciuc, iar premiul trei a fost acordat ex-aequo, către Bogdan Chiorean, Ariana Tatar și Bucur Loredana-Alexandra.
Cei 28 de Nebrazi sunt opera unui număr de 93 creatori, cu vârste cuprinse între 14 și 76 de ani. De-a lungul celor patru zile de activitate au participat un număr de 800 de cetățeni.
Creativitate și sustenabilitate
Târgul de Nebrazi este un proiect iniţiat de Asociația Urbannect în 2017 şi are ca scop apropierea de valorile de mediu atât prin salvarea unui pom viu cât şi prin popularizarea conceptului economiei circulare printr-un mecanism atractiv şi creativ.
„Dorim să ajungem la cetăţenii de toate vârstele şi să îi îndemnăm să adopte un comportament responsabil, intrând în acelaşi timp în jocul simpatic şi interactiv al participării la workshopurile de făcut Nebrazi şi la expoziţia unde pot admira creaţiile inedite ale altor participanţi. Vă invităm să vizitaţi albumele online cu Nebrazi de la ediţiile 2017, 2018 şi 2024”, a transmis Asociația Urbannect.
În cadrul proiectului, Asociația Urbannect a anunțat concursul online NetZeroChamp, care va continua sensibilizarea publicului cu privire la neutralitatea climatică printr-o competiție deschisă tuturor.
Pe 21 decembrie, la ora 11.21, are loc solstițiul de iarnă 2024. Din acest punct durata zilei începe să crească timp de șase luni, până la solstițiul de vară. Ziua ține sub nouă ore, iar noaptea are peste 15 ore.
În ultimii patru ani, solstițiul de iarnă a fost pe 21 decembrie, cu excepția anului trecut, când a fost pe data de 22. În ziua solstițiului, Soarele va răsări cu câteva minute înainte de ora 8.00 şi va apune în jurul orei 16.30, scrie Hotnews.
Când va fi SOLSTIȚIUL de iarnă, cea mai SCURTĂ zi din an
În 2025, solstițiul va fi tot pe 21 decembrie, la ora 17.03.
Deși normal este ca vremea să fie rece în această perioadă, în ultimii ani au fost câteva cazuri în care temperaturile au depășit 15 grade C în zonele de deal și de câmpie, culminând și cu temperaturi de 20 grade C. Astfel de zile anormal de calde au fost în 2015 și 2019. Prognoza ANM indică pentru data de 21 decembrie, maxime cuprinse între 0 și 9 grade C.
Ce se întâmpla în istorie în ziua solstițiului de iarnă
Populațiile din vechime țineau multe sărbători în preajma solstițiului, chiar dacă nu aveau așa de multe cunoștințe de astronomie precum are omenirea în prezent.
Erau procesiuni în locurile considerate sfinte, se țineau festinuri cu mâncare, băutură și ritualuri magico-religioase. Oamenii sărbătoreau faptul că ziua începea să crească, mai ales după luni întregi de frig și de întuneric, în condițiile în care era scump să iluminezi casele cu lumânări sau opaițe. Aceste sărbători erau un mod grozav de a rupe monotonia.
Cultul Soarelui era extrem de important pentru oamenii din vechime.
Celții țineau ospețe uriașe cu mâncare, băutură și focuri întreținute prin arderea multor trunchiuri de copac, în cinstea faptului că zilele începeau să devină tot mai lungi, după solstițiu.
Cum arată cerul în aceste zile
Seara se vede planeta Venus, care apune la ora 20:10. Saturn și Jupiter se află deja pe cer când se face noapte. Marte răsare la ora 19:20. Venus se vede seara, începând cu ora 17, înspre sud-vest, direcția în care a apus Soarele. Planeta se vede ca o stea foarte strălucitoare pe fundalul cerului destul de aproape de orizont. Se poate vedea până pe la ora 20, când apune. Se află în constelația Capricornus.
Imediat cum se face seară (în jurul orei 17) se vede și Saturn, care la acea oră se află deja înspre sud. Nu este foarte strălucitor și nu se vede foarte sus pe cer, dar nu pâlpâie și asta o deosebește de o stea. Planeta rămâne pe cer până la ora 22:50.
Ce stele se văd
Cea mai strălucitoare stea din Perseus se numește Mirfak (alpha Persei) și se poate identifica ușor ca steaua strălucitoare de sub W-ul format de stelele din Cassiopeia. A doua stea ca strălucire din Perseus se numește Algol (Ochiul diavolului), o stea a cărei strălucire variază în timp, din cauza acoperirii reciproce a două stele. Locul unde se află Algol reprezintă poziția capului Meduzei, monstrul decapitat de Perseus.
Ce spun astronomii
Momentul solstițiului de iarnă, respectiv al începutului iernii astronomice, are loc în jurul datelor de 21 și 22 decembrie. Începând de la această dată, până la 22 iunie, durata zilelor va crește continuu, iar cea a nopților va scădea în mod corespunzător.
La această dată, durata zilei are valoarea minimă din an, de 8 ore și 50 minute, iar durata nopții are valoarea maximă, de 15 ore și 10 minute (pentru București). În emisfera sudică a Pământului fenomenul are loc invers, momentul respectiv marcând începutul verii astronomice.
Denumirea de solstițiu („Soarele stă”) este dată de faptul că la data respectivă are loc schimbarea gradientului mișcării Soarelui în raport cu declinațiile acestuia.
„Axa polilor Pământului își păstrează direcția fixă în spațiu”
Iarna meteorologică începe teoretic la 1 decembrie, iar începutul iernii astronomice este marcat de un moment precis, cel al solstițiului de iarnă. El este legat de mișcarea anuală aparentă a Soarelui pe sfera cerească, ce reprezinta consecința mișcării reale a Pământului în jurul Soarelui.
Axa polilor Pământului își păstrează (în primă aproximație) direcția fixă în spațiu, ea fiind înclinata cu 66° 33′ față de planul orbitei terestre. Din acest motiv, Soarele parcurge în decurs de un an cercul sferei cerești numit „ecliptică”, a cărui înclinare față de ecuatorul ceresc este de 23° 27′.
La momentul solstițiului de iarnă, Soarele se află în emisfera australă a sferei cerești, la distanța unghiulară maximă de 23° 27′ sud față de ecuator, el efectuând mișcarea diurnă în lungul cercului paralel cu ecuatorul ceresc, numit „tropicul Capricornului”. Aceasta explică, pentru latitudinile medii ale Terrei, inegalitatea zilelor și a nopților, precum și succesiunea anotimpurilor.
La data solstițiului de iarnă, Soarele răsare cu 23° 27′ la sud de punctul cardinal est și apune tot cu același unghi spre sud față de punctul cardinal vest. La momentul amiezii el „urcă” – ținând cont de latitudinea medie a tării noastre, de 45° – la numai 21° față de orizont.
EVENIMENT
Doi sportivi de la CS Universitatea Cluj, pregătiti pentru a obține rezultate excepționale pe GHEAȚĂ
În perioada 20-21 decembrie, la Inzell, în Germania, se vor desfășura Cupa României și Campionatul Național de poliatlon pentru seniori la patinaj viteză. Sportivii clubului Universitatea Cluj sunt pregătiți pentru a obține rezultate excepționale pe gheață.
„Raluca Ștef va lua startul în probele de 500 m, 1.000 m, 1.500 m și 3.000 m. De asemenea, Adrian Firar va concura în probele de 500 m, 1.000 m, 1.500 m și 5.000 m. Sportivii vor fi însoțiți de antrenorii Gheorghe Pârv și Horia Timiș.
Doi sportivi de la CS Universitatea Cluj, pregătiti pentru a obține rezultate excepționale pe GHEAȚĂ
Ambii sportivi sunt hotărâți să își pună în valoare abilitățile, oferindu-si oportunitatea de a-și îmbunătăți recordurile personale.
Vă urăm mult succes”, scrie pe site-ul clubului.
Foto: CSU Cluj
Clujenii au luat cu asalt mall-ul Vivo, vineri seara, pentru cumpărăturile de Crăciun. Coloana de mașini de la ieșirea din Cluj spre Florești creează imagini spectaculoase surprinse din dronă.
În prag de sărbători, traficul de pe DN1 s-a transformat într-o adevărată provocare pentru șoferi. Un cititor Cluj24 a surprins imagini impresionante din dronă care arată coloanele nesfârșite de mașini la ieșirea din Cluj-Napoca spre Florești, în zona mall-ului Vivo. Aglomerația pare să anunțe un weekend la fel de intens.
Imaginile aeriene surprinse cu drona dezvăluie o perspectivă spectaculoasă asupra șirurilor lungi de mașini, care se întind pe mai mulți kilometri, dar și parcările pline ale centrului comercial.
Un weekend la fel de aglomerat, înainte de Crăciun?
Aglomerația de vineri seara va continua, cel mai probabil, și în weekend, pe măsură ce oamenii se grăbesc să finalizeze lista de cumpărături pentru masa de Crăciun și cadouri.
Sursa: Sergiu Răzvan