Connect with us

POLITICA

Adrian Magdaș: „Este timpul să ne comparăm cu orașe din vest, care oferă locuitorilor condiții de viață mult mai bune” (PE)

Publicat


Profesorul de matematică Adrian Magdaș candidează din partea Pro România Cluj la funcția de consilier în cadrul Consliului Local Cluj-Napoca.

 1. Cum v-ați prezenta alegătorilor care nu vă cunosc?

Mă numesc Adrian Magdaș, sunt clujean, am 51 de ani, sunt căsătorit și am doi copii. Pasiunea mea a fost matematica, astfel că am studiat această specializare la facultate, în cadrul Universității Babeș-Bolyai, finalizată chiar cu un doctorat în domeniu și completată cu un masterat în management curricular.

În prezent sunt profesor de matematică și director adjunct la Colegiul Național Emil Racoviță din Cluj-Napoca. Am acumulat 27 de ani de experiență în predarea acestei materii la nivel liceal, din care 2 ani în Statele Unite ale Americii.

Sunt o persoană preocupată nu doar de științele abstracte, ci și de bunăstarea comunității din care provin.

Doresc să ofer ceva oamenilor care m-au ajutat și orașului în care am crescut și m-am dezvoltat. Doresc să îmi pun în slujba cetățenilor întreaga mea experiență acumulată în decursul celor aproape trei decenii de activitate profesională.

Consider că pot contribui la PROsperitatea Clujului în calitate de consilier local, în special în domeniul educației, unde am cea mai mare expertiză și care este, de altfel, un domeniu fundamental pentru viitorul municipiului nostru.

 1. Ce v-a determinat să alegeți partidul Pro România?

Pro România este un start-up politic, un partid nou și interesant, unde majoritatea membrilor sunt persoane noi, profesioniști care nu au mai fost în politică, sau tineri care au avut puțină experiență în alte partide și nu au „pietre de moară” legate deja de ei. Am convingerea că această formațiune mă reprezintă, simt că pot să activez fără a face compromisuri și fără a coabita cu persoane care nu sunt potrivite pentru funcții publice.

Suntem un grup divers, atât ca profesii și ocupații, cât și ca genuri și domenii de interes. Practic, ne completăm foarte bine și împreună putem contribui decisiv la realizarea unor proiecte importante pentru orașul nostru. Sunt convins că putem avea o contribuție net pozitivă la activitatea Consiliului Local.

 1. Care sunt principalele dvs. priorități pe care le veți urmări în mandatul de consilier local?

După cum spuneam, aria mea de interes cea mai importantă este cea a învățământului, însă aceasta se leagă de multe alte domenii conexe, pentru că nu poți avea școală de calitate, de exemplu, fără să ai finanțare pentru ea sau fără drumuri de acces pentru elevi, părinți și profesori.

Iată câteva dintre ideile pe care mă voi concentra în următorii 4 ani:

 • Asigurarea resurselor (umane, materiale, financiare) necesare unui învățământ modern și adaptat cerințelor și așteptărilor societății actuale
 • Reducerea decalajelor în ceea ce privește accesul la educație prin investiții în infrastructura specifică, prin facilitarea accesului la învățarea online
 • Dezvoltarea unei infrastructuri școlare care să permită accesul mai facil la educația timpurie – fiecare cartier din Cluj-Napoca trebuie să aibă cel puțin câte o creșă, o grădiniță, o școală gimnazială; la nivelul municipiului deficitul de locuri în creșe este uriaș: în anul școlar precedent au fost admiși doar 674 de copii existând 1636 de solicitări

Programe de antreprenoriat la școală

 • Dezvoltarea unui plan de școlarizare în conformitate cu cerințele de pe piața muncii și cu necesitățile educaționale rezultate din recomandările Parlamentului European
 • Susținerea și profesionalizarea serviciilor de orientare și consiliere în carieră a elevilor și studenților
 • Dezvoltarea și diversificarea unor rute profesionale complete în parteneriat cu ISJ, universități clujene, AJOFM și cu angajatori
 • Dezvoltarea unor programe de antreprenoriat de la școala gimnazială până la universități
 • Susținerea învățământului superior clujean, din perspectiva competitivității în educație și cercetare științifică, pentru a răspunde celor 3 provocări majore: Calitate – Angajabilitate – Dezvoltare
 • Dezvoltarea unor măsuri de stimulare (antreprenorială, profesională, financiară) cu scopul de a crește atractivitatea învățământului universitar clujean pentru tinerii capabili de performanță
 • Implementarea unor programe de formare profesională continuă pentru corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu cerințele de pe piața muncii și asigurarea de oportunități sporite pentru viitor
 1. Ce mesaj aveți pentru clujeni?

În primul rând, îi îndemn pe toți cetățenii Clujului cu drept de vot să se ducă la urne pe 27 septembrie. Iar pe cei care consideră că nu e important, îi invit să facă o plimbare prin Piața Unirii și să se oprească în fața statuii „Stâlpi împușcați” și să mediteze puțin la faptul că, în urmă cu 30 de ani, semeni ai noștri și-au dat viața în acel loc pentru ca noi să avem acest drept fundamental, de a vota, de a ne alege singuri soarta.

În al doilea rând, vreau să-i provoc pe concitadinii mei să răspundă la o întrebare: este orașul nostru perfect sau sunt multe lucruri care s-ar putea face mai bine?

Nu pot afirma că situația Clujului este una proastă, pentru că aș minți.

Municipiul stă mai bine în clasamente decât majoritatea orașelor românești. Însă depinde cu cine ne comparăm!

Să ne comparăm cu orașe din vest

Poate ar fi timpul să ne comparăm cu orașe din vest, de mărime similară, care oferă locuitorilor condiții de viață mult mai bune.

În general, dacă vrem să evoluăm, este bine să ne raportăm la cei mai buni decât noi, de la cei care avem de învățat, nu la cei mai slabi iar apoi să ne mulțumim cu ce avem.

Se poate mai mult

Mesajul meu este că da, se poate și mai bine, se poate și mai mult, Clujul poate fi mai frumos, cu trafic mai puțin aglomerat, cu mai multe spații verzi, cu locuințe mai accesibile, cu spitale mai decente și nu în ultimul rând, cu școli de mai bună calitate.

Dezvoltarea infrastructurii școlare în cartiere ar reduce timpul petrecut de copii în trafic, ar duce la o îmbunătățire a calității vieții copiilor noștri.

Consider că nu este bine să existe „unanimitate” în Consiliul Local, pentru că am depășit perioada de tristă amintire când toată lumea urma indicațiile prețioase venite „de sus”.

Avem nevoie de pluralism în opinii, de oameni diferiți cu expertiză în domenii diverse și care împreună pot forma un Consiliu Local care să genereze proiecte pentru comunitate cu rezultate superioare față de cele de acum.

Critici constructive și proiecte noi

Clujenii pot conta pe mine și pe echipa noastră, vom aduce un suflu nou în cadrul forului municipal de decizie, vom reprezenta cetățenii, vom veni cu critici constructive și cu proiecte noi.

Nu suntem adepții conflictelor inutile și a ambițiilor stupide care fac rău binelui comun.

Suntem determinați să facem o politică de tip win-win, adică una în care toată lumea are de câștigat, toate grupurile sociale din oraș, toți cetățenii și tot Clujul în ansamblu.

Depinde numai de noi să trecem de la bine la mai bine!

“Produs de SC ELEMENTE ADVERTISING & CONSULTING SRL, la comanda Partidului PRO România – Cluj, Cod mandatar financiar: 21200010”

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


Editorial Opinii

OPINIE/ Petru Romoșan – Moartea presei libere, decesul democraţiei

Publicat

Informaţiile care au ieşit la iveală în SUA lui Donald Trump în legătură cu fraudarea alegerilor în Europa Occidentală, dar şi în cea de Răsărit n-au fost preluate în presă, în media mainstream. Nu s-au făcut investigaţii jurnalistice, nu au fost puşi în discuţie nici preşedinţi, nici prim-miniştri şi nici parlamentari aleşi dubios cu ajutorul unor maşini de vot inventate în SUA după 11 septembrie 2001 şi intrate în „producţie” din 2004, începând cu Venezuela : Dominion, Hammer, Scorecard etc. În România au fost sau nu folosite aceste maşini de furat alegeri şi softuri şmechere ? Sau, pentru că România e doar o colonie, întrebarea nici nu mai merită să fie pusă ?

„Democraţia şi-a epuizat resursele”

De foarte multă vreme, de cel puţin 15 ani (2004), alegerile pretins democratice din Europa par să fi devenit o comedie tristă, la îndemâna oligarhilor, miliardarilor, posesori de mari averi şi de mari trusturi media, proprietari ai Big Tech şi ai asociaţilor lor. Şi, culmea, majoritatea populaţiilor nu par să fie nemulţumite de situaţie. Desigur, mai există media alternativă, media gratuită sau făcută cu mijloace puţine şi cu mai multă conştiinţă şi responsabilitate. Dar, atâta timp cât trusturile mari de media şi toată presa mainstream sunt în mâinile a nouă miliardari în Franţa şi sunt posedate de doar şase mari averi în SUA, efortul presei, al mediei alternative aminteşte inevitabil de mitul lui Sisif.

E limpede că democraţia şi-a epuizat resursele şi că intrăm într-o nouă epocă, una tehnocratică, în fapt, oligarhică (UE este bazată aproape în întregime pe tehnocraţie şi nu prea are de-a face cu democraţia). Pentru că tehnocraţii sunt doar absolvenţii marilor şcoli din Vestul Europei şi ai universităţilor nord-americane, iar ei sunt angajaţi, plătiţi de oligarhi, de marile averi, de marile concentrări de capital. Dacă până acum 20 de ani tehnocraţii supradotaţi şi foarte şcoliţi erau nişte asociaţi ai miliardarilor, în ultima vreme statutul lor s-a diminuat, nu mai sunt parteneri profesionişti ai angajatorilor lor.

„Poporul a devenit o noţiune lipsită de sens”

Ce e straniu e că filosofii, profesorii marilor şcoli de economie şi de politică nu au reuşit să propună un model de societate aplicabil în post-democraţie. Şi iată că oligarhia (asemănătoare cu cea din Sparta antică), bazată pe bani şi armate (plus servicii secrete), se instalează treptat şi sigur în tot Occidentul. Iar populaţiile – Vestele Galbene în Franţa, „deplorabilii”, numiţi aşa de Hillary Clinton în America – votează degeaba, mecanic, pentru că votul lor nu mai are nici un conţinut şi e uitat a doua zi după alegeri.

Politicienii „democraţi” şi media mainstream sunt preocupaţi doar să-i servească pe adevăraţii lor stăpâni, miliardarii, oligarhii. „Poporul” a devenit o noţiune lipsită de sens. Cunoscutul „government of the people, by the people, for the people”, care a strălucit în discursul lui Abraham Lincoln, aparţine trecutului.

Nu e întâmplător că în 2020, anul covidului, au ieşit la suprafaţă speculaţii sinistre în legătură cu necesitatea de a împuţina populaţia planetei. În numele ecologiei, al salvării aceleiaşi planete. Populaţiile au devenit parcă superflue, inutile. Chiar şi vaccinurile împotriva coronavirusului SARS-CoV-2 sunt primite cu suspiciune, se vorbeşte sotto voce despre efecte dezastruoase pe termen lung, despre pierderea capacităţii de reproducere, despre cipuri morbide.

„Funcţionarii s-au înmulţit în ultimii ani pesedişti”

Neîncrederea „deplorabililor” în cei care deţin marile averi, aceiaşi care produc şi vaccinurile, atinge cote ameţitoare. Normal ar fi – fiind vorba de sănătatea publică şi de răspunderea naţională – ca vaccinurile şi marile companii farmaceutice să aparţină statelor, iar nu speculanţilor privaţi.

În România lui Traian Băsescu şi Klaus Iohannis absenteismul a bătut noi şi noi recorduri. Dar Klaus Iohannis a ştiut de la început, de când a fost ales primar al Sibiului, că nu poporul l-a ales. Popor pe care chiar de aceea îl dispreţuieşte. După un remarcabil articol recent din Evenimentul zilei (Ada Meseşan – „Căruţa cu paiaţe”, evz.ro, 21.01.2021), aparatul de stat, funcţionarii s-au înmulţit în ultimii ani pesedişti cu peste 400 000 de angajaţi, care, datorită legilor în vigoare, nu mai pot fi daţi afară.

„Au fost aleşi să trăiască bine”

Chiar în 2020, PNL a mai făcut încă 1 200 de angajări în administraţia centrală. Pentru că nu s-a mai muncit. Ce fac aceşti funcţionari ? Mută hârtii şi fac trafic de influenţă ?

De ce nu au căldură şi apă caldă cartiere întregi din Bucureşti ? Traian Băsescu, Adriean Videanu, Sorin Oprescu, Gabriela Firea nu au făcut nimic pentru înnoirea reţelelor şi instalaţiilor ? Nu-i nimic, ei trăiesc la cădură, în vile luxoase, şi au averi considerabile. Pentru că ei au fost aleşi „democratic”. Au fost aleşi să trăiască bine. „România, singura ţară din UE în care angajaţii din administraţia publică câştigă cu 70 % peste media pe economie” (Ada Meseşan îl citează aici pe Ionuţ Dumitru, economistul-şef al Raiffeisen Bank România) […] „Ţara este în criză economică generată de pandemie ale cărei efecte au sufocat mediul privat.

„Mediocritatea, nulitatea lor de arendaşi, de argaţi se simte la adăpost”

Peste 500 000 de oameni şi-au pierdut joburile, mii de firme au fost obligate să reducă la minim numărul de angajaţi dacă nu cumva au închis porţile” (idem, evz.ro). De ce s-a împrumutat Florin Câţu în 2020 ? Ca să plătească salarii la sute de mii de funcţionari de stat inutili?

În România nu mai există ziare cu acoperire naţională, iar televiziunile au redevenit de stat prin finanţările de la buget. În 2020, cei mai mari proprietari de televiziuni din România au fost, de fapt, prim-ministrul Ludovic Orban şi, mai ales, marele erou al tuturor televiziunilor, marele prompterist de la Cotroceni, Klaus Iohannis. Dar în deciziile strategice ale ţării ei nu mai au nici un cuvânt de spus. Lucru care nu pare să-i deranjeze defel. Pentru că mediocritatea, nulitatea lor de arendaşi, de argaţi se simte la adăpost, fiind ei la ordin.

„Marile ziare au dispărut ca prin farmec”

După venirea la putere a lui Traian Băsescu (cu Dominion ? Cu Scorecard ?), marile ziare au dispărut ca prin farmec. S-au mutat pe Internet, în site-uri, bloguri sau pseudoziare. Pentru că deveniseră inutile şi, mai ales, periculoase, România era deja încălecată de oligarhii internaţionali. Nouă ne-au fost arătaţi în cătuşe doar cei locali. România e singura ţară din lume în care media (pretins) alternativă e dominată de marile nume ale presei din anii ’90 şi care erau deja binecunoscute din anii ’80, anii târzii ai lui Ceauşescu (Ion Cristoiu, Sorin Roşca Stănescu, Cornel Nistorescu etc., altfel oameni talentaţi).

Autorii celor mai odioase articole comandate de Sistem sunt oameni foarte tineri care nici nu prea stăpânesc limba română. Sau foşti consilieri prezidenţiali (Iulian Chifu, Iulian Fota etc.). Democraţia, ca şi presa din ţara noastră, e de râsu-plânsu (Nichita Stănescu) sau de râsul curcilor. Noroc că foarte mulţi români se mai pot îmbăta cu apă rece (într-o nesfârşită fugă de realitate) pe Facebook şi pe alte reţele sociale oferite de partenerul nostru strategic.

„Oligarhia (…) în 2020 s-a impus prin tehnocraţii sanitari”

Pentru a încheia, să-l amintim pe Paul Craig Roberts, o mare conştiinţă a Americii contemporane, care de foarte mulţi ani scrie despre presă folosind expresia „presstitute” („presa prostituată”). Dar în SUA există o pleiadă de mari editorialişti, dintre care cei mai mulţi scriu şi cărţi : James Howard Kunstler, Brandon Smith, CJ Hopkins, Pat Buchanan, Caitlin Johnstone, Diana Johnstone, Michael Snyder, Chris Hedges etc.

Nici unul nu scrie sau nu mai scrie de o bună bucată de vreme pentru marile ziare de genul Washington Post sau New York Times. În Franţa, în ceea ce a fost cel mai mare ziar de dreapta, Le Figaro, mai sunt toleraţi vreo trei mari ziarişti de altădată – printre care celebrul Ivan Rioufol. Restul redacţiei e în serviciu comandat.

Oligarhia (tirania, dictatura) în 2020 s-a impus prin tehnocraţii sanitari. În primul rând în SUA, contra lui Donald Trump şi a democraţiei, folosindu-se pe scară largă votul prin corespondenţă sub pretextul pandemiei. Mulţi profesori, savanţi, medici s-au opus vehement acestei instrumentalizări, spre onoarea lor, iar opinia publică i-a urmat şi le-a fost recunoscătoare. Dar se deschide aici un alt subiect. (Petru Romoşan)

Cine este Petru Romoșan

Poet, editor, negustor și expert de artă. S-a născut la 30 martie 1957 în comuna Orăştioara de Sus (Hunedoara). A absolvit în 1976 Liceul “George Coșbuc” din Cluj-Napoca, după trei ani la Liceul “Ady Şincai”.

Activează pentru început în cenaclul literar “Lucian Blaga” din Cluj-Napoca. Din 1972 devine membru al grupului de scriitori format în jurul revistei culturale “Tribuna” (seria Dumitru Radu Popescu). În anii ’80 se stabileşte în București și lucrează în comerțul de artă ca galerist al Fondului Plastic. Urmează Şcoala de Comerţ de artă a UAP.

Între 1988 și 1998 trăiește la Paris, unde își deschide o galerie şi activează pe piaţa de artă pariziană. Revine în țară în 1998, tot la București. Debutează publicistic în 1972 cu poezie în revista “Tribuna” (Cluj-Napoca). Debutul editorial are loc în 1977 cu volumul de versuri “Ochii lui Homer”, publicat la Editura Dacia din Cluj-Napoca. Au urmat alte două volume de poezie.

A alcătuit cinci antologii de poezie românească, printre care şi cea intitulată “Cele mai frumoase 100 de poezii ale limbii române” (Ed. Compania, 2001). Este deținătorul premiului pentru poezie acordat de revista “Tribuna” din Cluj-Napoca (1976) și al premiului pentru debut în poezie acordat de Uniunea Scriitorilor din România (1977).

Este administrator și editor al Editurii Compania din București, împreună cu soţia sa, Adina Kenereş, scriitoare şi editoare la rândul său.

Citește mai departe

ECONOMIE

Ministrul Transporturilor: Despre trenuri de mare viteză putem discuta abia după 2030. De obicei, nu investim în infrastructură

Publicat

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat recent că România nu este pregătită încă să investească în trenuri de mare viteză, fiind nevoie ca cei responsabili să rezolve aspecte precum starea în care se află multe linii, faptul că vitezele sunt mici sau reperararea insuficientă a vagoanelor. Ministrul a mai spus că România, în general, nu investește în infrastructură.

Astfel, Drulă a vorbit despre trenurile din România, într-un interviu acordat hotnews.to, în care a spus că CFR Călători a avut pierderi de 400 milioane lei, că se repară prea puține vagoane și, în general, investim extrem de puțin în infrastructură.

Trenurile circulă în continuare cu viteză redusă

În contextul refacerii liniei București – Constanța, care a fost refăcută pentru viteze de maxim 160 km/h, ministrul a declarat că „despre trenuri de mare viteză putem discuta abia după 2030, mai ales că nicio strategie investițională nu poate fi schimbată rapid. Vorbim despre un compromis prost între un cost mare al investiției, apropiat de costurile unei linii de mare viteză, iar ca beneficii depășești cu puțin o reparare a liniei existente”.

Drulă a mai vorbit și despre aspectul vitezei trenurilor, precizând că în perioada 1995 – 1998 cele mai rapide trenuri făceau 127-130 de minute de la București la Constanța, iar după modernizare, cele mai rapide fac 118-120 minute.

România a subfinanțat sectorul feroviar

„Adică ajungi cu 10 minute mai repede de la București la Constanța după ce ai investit un miliard de euro și, dacă te uiți cât era costul de a face o linie de mare viteză, adică de peste 230 km/h, ești la un cost probabil, dacă puneai 1,5 – 2 miliarde euro, nu vreau să dau cifre greșite, dar aceasta a fost strategia investițională pornită în anii 2000 și aceste proiecte mari trebuie duse la bun sfârșit”, a mai spus ministrul.

Drulă nu a omis să vorbească și despre faptul că România a subfinațat sectorul feroviar, cu precădere întreținerea rețelei.

Politicienii și proiectele majore

„Pentru politicieni este foarte ușor să se concentreze pe proiecte majore, cum ar fi Simeria – Sighișoara, o linie construită de la zero cu segmente de 160 km/h, iată o floare să mi-o pun la butonieră.
Este un proiect bun, la fel ca și cel de două miliarde de euro dintre Simeria și Arad sau Brașov – Sighișoara, un miliard de euro”, a declarat Cătălin Drulă, pentru sursa menționată.
Interviul complet poate fi urmărit AICI.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Emil Boc, somat să acorde un sediu pentru AUR Cluj și birou parlamentar pentru deputatul Alin Coleșa. ”Facem greva foamei”

Publicat

De

Reprezentanții AUR Cluj îl somează pe primarul Emil Boc să acorde un sediu pentru filiala mai ales după ce partidul a devenit unul parlamentar.
”De 10 luni așteptăm un sediu pentru AUR. În cât timp răspunde Primăria Cluj-Napoca la o solicitare?
Despre AUR, sedii și respect față de cetățeni la Cluj-Napoca. Vă mai amintiți de întâlnirile noastre din Piața Unirii? Vă mai amintiți de întâlnirile noastre din Piața Mihai Viteazu? Dar de cele de pe Cetățuie? Sau atunci cand a venit George Simion și în 5 minute a sosit și poliția pe deal. Sau când jandarmii erau deja oriunde urma să ne întâlnim?”, au transmis reprezentanții AUR.

Au trecut la alt nivel

Aceștia susțin că administrațiile publice nu au iubit acest partid, iar până acum jandarmii au amendat membrii, mass-media i-a ignorat, dar oamenii i-au văzut.
”Au văzut că ne întâlneam în stradă, pentru că era stare de alertă și nu aveam sedii, au văzut că suntem de partea adevărului. Întâlnirile noastre au fost cvasi-publice și numai cine nu a dorit nu a luat parte. A fost greu și frumos în același timp. Dar acum am trecut la un alt nivel.
Acum suntem în Parlament.
Am avut multă răbdare cu Primăria Cluj-Napoca, am avut îngăduință pentru modul absolut neprofesional  cu care am fost tratați, am avut înțelegere, dar toate au o limită pe lumea asta.
Nu dorim mai mult decât ceea ce ni se cuvine de drept, în calitate de partid parlamentar. Sunt partide cu câte două-trei sedii în Cluj-Napoca și este atât de vizibilă această discrepanță”, au mai spus membrii AUR Cluj.

Când se respectă legea pentru AUR?

Potrivit acestora, au fost mai multe adrese anul trecut prin care ei cerut Primăriei Cluj-Napoca un sediu pentru AUR în 13 martie, 2 iulie și 24 decembrie.
”Domnul Primar Emil Boc se laudă cu un oraș de cinci stele și o primărie eficientă, care în maxim o lună are capacitatea să răspundă oricărei cereri. Dar pentru AUR în cât timp se va respecta legea? În cât timp, conform legislației în vigoare, vom primi un sediu?”, s-au mai întrebat membrii AUR Cluj.
De asemenea, deputatul Alin Coleșa a anunțat că luptă prin toate mijloacele legale pentru un spațiu potrivit biroului parlamentar.
”Dacă dreptul legitim ne va fi încălcat în mod abuziv, nu vom ezita să pichetăm zilnic sediul primăriei și chiar să facem greva foamei pe treptele ei”, a spus acesta.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Joe Biden a depus jurământul ca președinte al SUA

Publicat

De

Democratul Joe Biden a depus miercuri jurământul ca cel de-al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii în cadrul unei ceremonii desfășurate la Washington la Capitol Hill.

”Democrația a învins. Voi fi președintele tuturor americanilor”, a spus acesta.

De asemenea, a depus jurământul în funcție și vicepreședintele Kamala Harris.

În cadrul ceremoniei Lady Gaga a intonat imnul american iar Jennifer Lopez a cântat un cântec despre America.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate