Connect with us
"

EVENIMENT

Accident grav în Jucu de Sus! Doi tineri de 20 de ani cu traumatisme severe. A intervenit descarcerarea

Publicat


UPDATE:

“O autospecială pentru intervenție rapidă și comandă, o autospecială cu modul de descarcerare, două echipaje SMURD și unul SAJ au fost alertate în jurul orei 21.50 pentru a gestiona o situație de urgență ca urmare a unui accident rutier produs pe raza localității Jucu de Sus.


Pompierii au găsit un autoturism și o utilitară avariate, ieșite în afara părții carosabile, iar ocupanții ieșiți din acestea.
Doi bărbați de cca 20 de ani, din autoturismul avariat au suferit traumatisme grave și au primit asistență medicală de urgență de la echipajele SMURD și SAJ, fiind transportate apoi la spital pentru îngrijiri de specialitate. Aceștia erau conștienți, dar prezentau traumatisme severe.


Un alt bărbat de cca 40 de ani a necesitat asistență medicală de urgență ca urmare a traumatismelor severe suferite. Acesta era în stare de conștiință și a fost transportat la spital pentru îngrijiri de specialitate”, informează ISU Cluj.

Ştirea iniţială:

Un accident grav a avut loc în această seară în localitatea Jucu de Sus!

“Accidentul a fost anunțat de scurt timp. Posibil două persoane încarcerate. Intervin la locul evenimentului două autospeciale, două echipaje SMURD și unul SAJ. Revenim cu detalii după finalizarea intervenției”, informează ISU Cluj

Vom reveni…

ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Cluj24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

Vreți comeată? Stați la coadă! Neowise se poate vedea și din România

Publicat

Românii au șansa de a admira cometa Neowise care poate fi văzută cu ochiul liber pe cerul României. Neowise este descoperită recent de telescopul spaţial Wise de la Nasa. Nucleul său este acoperit cu materiale ce datează de la originea sistemului nostru solar.

Cometa C/2020 F3 a fost observată pentru prima dată în martie, când era prea slabă pentru ca cineva să o poată vedea cu uşurinţă. Corpul ceresc a primit numele Neowise, după observatorul care a identificat-o prima dată, scrie Mediafax.

Exista riscul ca aceasta să fie distrusă de soare dar Neowise a supravieţuit şi la sfârşitul săptămânii trecute a ajuns pe orbita lui Mercur.

Neowise este una dintre puţinele comete care pot fi văzute cu ochiul liber în acest secol şi va sta pe cer aproape toată luna iulie.

Obiectul este suficient de luminos pentru a fi observat cu ochiul liber, dar pentru o mai bună observare este mai simplu să foloseşti un binoclul pentru a o repera, iar odată ce este localizată, o poţi vedea cu ochiul liber.

De-a lungul lunii iulie cometa nu numai că se va mişca, dar va deveni mai uşor de observat pe cerul nopţii.

Luna va fi uneori pe cer în acelaşi timp cu cometa. Cea mai optimă perioadă de observare a cometei fără ca Luna să deranjeze prea tare este 15-25 iulie. După ce se va îndepărta de Pământ, Neowise va fi putea văzută data viitoare peste 7.000 de ani.

Foto: NASA

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Prefectul va fi audiat în Parlament în ancheta cu privire la românii ce au plecat în Germania în timpul stării de urgență

Publicat

Comisia Parlamentară care anchetează cazul în care 2000 de români s-au îmbrâncit unii în alții în parcarea aeroportului din Cluj, îi va audia pe Mircea Abrudean, prefectul de Cluj, și pe Moldovan Alexandru, prefectul de Suceava. Reprezentanții comisiei s-au întâlnit pentru prima oară în 6 iulie când au trimis scrisori instituțiilor responsabile de acel fiasco de la Aeroportul „Avram Iancu” din Cluj-Napoca.

Radu Oprea a spus că instituțiile respective nu au confirmat venirea la audieri. Până acum doar prefecturile din Cluj și Suceava au răspuns, însă motivația nu a fost completă. Ca urmare cei doi reprezentanți vor fi convocați la București.

„Nici răspunsurile pe care ar fi trebuit să le primim nu au sosit. Doar două instituţii dintre cele 11 cărora le-am trimis solicitări au răspuns. Este un fel în care instituţiile din România, Guvernul României înţelege să trateze Parlamentul. Eu solicit Guvernul României, solicit conducătorilor instituţiilor să transmită de urgenţă, cu celeritate, să răspundă la toate întrebările pe care le-am pus în corespondenţa transmisă către domniile lor”, a declarat senatorul.

„Dorim ca această comisie de anchetă să le dea acea încredere că într-adevăr suntem alături de ei şi că demersurile noastre sunt pentru aflarea adevărului şi a felului în care a fost posibil ca 2.000 de români să fie pe Aeroportul din Cluj în aceeaşi zi, în ciuda ordonanţelor militare care ne interziceau să ieşim din casă fără a completa o declaraţie”, a detaliat Radu Oprea.

Citește mai departe

ECONOMIE

Virgil Popescu: „Evoluția cazurilor nu mă face să fiu optimist în privința deschiderii în interior a restaurantelor”

Publicat

Virgil Popescu, ministrul Economiei, nu crede că se vor deschide restaurantele în viitorul apropiat din cauza evoluției cazurilor de infectare.

„Nu are logică să deschidem restaurantele în interior, în condițiile în care nu se respectă regulile în exterior, unde riscul de transmitere e mai greu de făcut”, a spus ministrul.

El a declarat la Digi24 că va susține prelungirea stării de alertă.

„Sper ca proprietarii de terase să înțeleagă necesitatea de a respecta pe teritoriul afacerii lor măsurile impuse de noi. Sunt convins că orice patron de terasă care vrea să își mențină businessul și vrea să aibă afacerea în continuare mergând, dacă impune aceste măsuri clienților care îi calcă pragul, atunci oamenii vor respecta aceste reguli. Eu nu am o problemă din punct de vedere economic cu programul teraselor. Dacă regulile se respectă, nu cred că orarul este o problemă.

Am avut întâlniri cu industria HoReCa, am pus la punct la punct inclusiv regulile care ar trebui să fie luate în considerare pentru deschiderea restaurantelor. Le avem pregătite. Din păcate, evoluția cazurilor nu mă face să fiu optimist în privința deschiderii în interior a restaurantelor.

Dacă evoluția va fi semnificativ descrescătoare, vom lua și măsurile necesare pentru o nouă relaxare. Întâi august este următorul termen”, a spus Virgil Popescu.

Citește mai departe

EVENIMENT

Calendarul zilei, altfel: 15 iulie (pamflet)

Publicat

În 1099, Ierusalimul este cucerit după lupte sângeroase în care cruciații sunt conduși de Godefroy de Bouillon. Și asta numai pentru că Luigi di Pommodori era în concediu…

În 1410: Bătălia de la Grunwald: Înfrângerea cavalerilor teutoni de către forțele unite ale polonilor și lituanieni sprijiniți de ruși, cehi, moldoveni, tătari. Moldovenii au fost cei care-au colectat ferul din armuri după bătălie…

În 1799 este descoperită  Piatra din Rosetta în orașul egiptean Rosetta, de căpitanul francez Pierre-François Bouchard, a cărui Rosetta era deja spartă…

În 1858 au fost tipărite în Moldova, primele mărci poștale. Acestea erau vestitele “Cap de bour” a căror primă emisiune cuprindea patru timbre: cap de bour odihnindu-se, cap de bour gândind, cap de bour la frizer și cap de bour de oaie…

În 1975 a avut loc primul zbor cosmic, cu primul echipaj Soiuz-Apollo din istoria cosmonauticii. A durat 5 ani ca să se decidă ce se trece primul, Soiuz sau Apollo…

În 1997, la Miami, Florida, Gianni Versace este împușcat în fața casei sale de criminalul în serie Andrew Cunanan. Să nu exagerăm! Dacă era chiar un criminal în serie îi rezolva și pe Armani, Gaultier sau Lagerfeld…

Marius Aciu

Citește mai departe