Connect with us

EVENIMENT

Accesul în magazinele NEESENȚIALE, cu certificat verde. Florin Cîțu anunță că va susține această măsură în Parlament

Publicat


Premierul interimar Florin Cîțu anunță introducerea certificatului verde în magazinele neesențiale și că își asumă riscul politic pentru această propunere.

Biroul Executiv al PNL a decis, vineri, susținerea în Parlament a demersurilor pentru introducerea certificatului verde în magazinele care nu sunt esențiale.

„Vine sezonul de iarnă, toată lumea vrea să știe cum va funcționa economia. Știu că este un subiect nepopular, îmi asum acest risc politic, dar este soluția de a menține economia deschisă și a nu introduce un nou lockdown”, a spus Florin Cîțu, premierul interimar.

Acesta a precizat că introducerea, în afara magazinelor esențiale, a certificatului verde COVID va fi susținută de PNL în Parlament.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ADMINISTRAȚIE

Un offshore din Cipru și fondatorul Jolidon, în spatele unei noi clădiri de birouri în buricul târgului, pe strada Avram Iancu

Publicat

birouri avram iancu 4

Proiectul a ajuns în sfârșit pe masa consilierilor locali, după ce a fost dezbătut în urmă cu doi ani în Comisia de Urbanism a Primăriei Cluj-Napoca. În spatele viitoarei clădiri de birouri de pe strada Avram Iancu, nr. 4, stau un offshore din Cipru, CONSCIACO LIMITED și firma Tero Edil, controlată, printre alții de fondatorul Jolidon, Gabriel Cîrlig.

În această afacere se află ca administrator și Bâlc Eugen Emil, cu firme care activează în domeniul producției de energie.

Nici acest offshore din Cipru nu este străin de zona Transilvaniei. În activitățile sale este implicat și omul de afaceri Dorel Goia.

La primele dezbateri din comisia de urbanism, clădirea de birouri a fost numită o ”monstruozitate” chiar de către primarul Emil Boc, pentru că la ultimul nivel propunea un etaj retras de 6 metri, care nicicum nu se încadrează în specificul zonei.

Vecinii au fost îngrijorați de modul în care șantierul le va afecta structura caselor, de riscul blocării intersecției cu strada Republicii și de scăderea gradului de însorire.

Clădirea propusă va avea 3 etaje plus o retragere, iar parcarea se va face în cele două niveluri de subsol.

Se estimează că aici vor fi acomodate 200-240 de persoane, pentru care se vor asigura 24 locuri de parcare.

Citește mai departe

EVENIMENT

Noul premier al României are o pensie lunară de 18.000 de lei. Va elimina pensiile speciale?

Publicat

ciuca

Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă (PNL), beneficiază de o pensie lunară de 18.000 de lei, la numai 54 de ani. Nicolae Ciucă este general în rezervă în Armata Română.

Și soția sa primește pensie de la Armată. Aceasta are o pensie de 5.000 de lei net lunar.

La aceste venituri s-a adăugat în 2021 și salariul de senator al premierului Ciucă, de aproximativ 12.000 de lei net, la care se adaugă și sumele forfetare (cheltuieli cu activitatea de parlamentar), de 10.000 de euro lunar.

Citește mai departe

EVENIMENT

Incidența Covid se apropie de 3 la Cluj-Napoca. În Florești a coborât sub acest prag

Publicat

DSP Cluj raportează pentru duminică o incidență de 3,37 la mia de locuitori în Cluj-Napoca. Floreștiul a reușit să coboare sub acest prag, cu o incidență de 2,99.

Și Dejul, Turda și Câmpia Turzii se mențin cu incidențe sub 3, în timp ce Huedinul se situează la 3,49.

La Sic și Valea Ierii se înregistrează cele mai mari valori, 12,85, respectiv 11,89.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO Moș Crăciun răsplătește 850 de elevi clujeni cu CADOURI personalizate. Cum se previne ABANDONUL școlar

Publicat

cadou 5

Asociația CERT-Transilvania oferă câte un cadou personalizat de Crăciun școlarilor și preșcolarilor din Munții Apuseni și din centrele de plasament, pentru a reduce rata abandonului școlar, în cadrul celei de-a treia ediții a proiectului Shoebox CERT.

„Pe data de 18 decembrie, vom porni la bordul mașinilor de teren special echipate, spre zonele izolate ale Apusenilor și către centrele de plasament, pentru a livra micilor beneficiari darurile special pregătite pentru ei”, precizează reprezentanții asociației.

cadou 1

Beneficiarii vor fi cei 850 de copii care învață la școlile din Măguri-Răcătău, Măguri-Bogdănești, Muntele Rece, Răchițele, Mârgău, Baișoara, Mărișel, Bologa precum și în centrele de plasament de la Jibou și Mănăstirea Dumbrava.

„Campania face parte din proiectul „Vreau la școală!”, care vizează reducerea ratei de abandon școlar în zona rurală și care include alte campanii anuale precum „Primul ghiozdan” , „Prima bicicletă”, „Primul calculator”, sau „KIT pentru școala online”, a declarat pentru Cluj24 Andreea Apetrei, membru al asociației.

Moș Crăciun îi motivează pe copii

Implicați în acțiuni umanitare în Munții Apuseni încă din 2009, membrii Asociației CERT au văzut distanțele mari pe care copiii trebuie să le parcurgă pentru a ajunge la școală și au decis, astfel, să îi încurajeze să nu renunțe la educație, oferindu-le cadouri.

cadou 2

Acestea vor fi etichetate și pregătite special de către donatori, în funcție de vârsta și genul copiilor.

„Văzând eticheta cu numele său, acel copil va ști că Moș Crăciun îl cunoaște și îi apreciază eforturile, iar în felul acesta, va fi mai motivat”, afirmă Andreea.

În cutia cadou pot fi incluse articole de îmbrăcăminte pentru cei mici, dulciuri, jucării, cărți, rechizite, articole de igienă și chiar o scrisoare de la Moș Crăciun.

Cei care doresc să se implice, devenind „spiriduși ai Moșului”, au timp până la data de 13 decembrie 2021, dar pot cere mai multe informații printr-un mesaj pe pagina de Facebook, https://www.facebook.com/cert.transilvania, sau prin e-mail, la adresa office@cert-transilvania.ro.

Eforturi mari pentru cei mici

cadou 3

cadou 3Pentru că este vorba de mulți copii, organizarea este esențială: întâi se centralizează datele despre aceștia, apoi informațiile se distribuie donatorilor, urmând să se stabilească locațiile pentru colectarea cadourilor.

„Trebuie să fim foarte atenți în toate etapele acțiunii, asftel încat să nu rămână niciun copil fără cadoul de la Moș Crăciun”, mai spune Andreea Apetrei.

“Pentru a face față provocării, ne pregătim din timp o bază de date solidă, suntem în contact permanent cu donatorii noștri și stabilim clar rolurile membrilor CERT implicați în organizare”, adaugă aceasta.

Deși este o acțiune solicitantă, membrii asociației sunt motivați să revină an de an cu o nouă ediție în sprijinul școlarilor și preșcolarilor. Mulți dintre copiii pe care i-au cunoscut în 2009 sunt acum elevi la licee din Cluj-Napoca, sau chiar studenți.

„Acest lucru se datorează, în mare parte, încrederii în forțele proprii, pe care o obțin atunci când văd că eforturile lor sunt apreciate. Faptul că îi vedem pe acești copilași crescând, practic, sub ochii noștri, cu dorința de a se dezvolta și de a descoperi lumea prin educație, ne determină să continuăm”, mai susține Andreea.

Mai multe detalii despre activitatea de până acum a Asociației CERT-Transilvania pot fi găsite la linkul: https://cert-transilvania.ro/.

Amalia Oprescu

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

cadou 4

 

cadou 6

 

cadou 7

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate