Connect with us
Advertisement
Advertisement

EVENIMENT

Zboruri din Cluj-Napoca, de la 29,99 euro. HiSky a lansat campania de REDUCERI pentru 2023

Publicat


hisky

Compania aeriană HiSky a dat startul campaniei de reduceri la prețul biletelor de călătorie, pe toate rutele operate. Pe parcursul celor trei săptămâni de desfășurare a promoției, 19 ianuarie – 9 februarie, pe site-ul operatorului vor fi disponibile bilete la prețuri începând cu 29.99 euro.

„Biletele achiziționate în perioada campaniei vor putea fi utilizate pentru călătorii în intervalul 1 februarie 2023 – 1 septembrie 2023, cuprinzând astfel și perioada concediilor de vară, cea mai aglomerată pentru traficul aerian de pasageri, în Europa.

Pasagerii vor putea călători la preț redus, cu plecare din București, Cluj-Napoca, Iași, Baia Mare și Chișinău pe oricare dintre cele 16 rute HiSky, către destinații din România și din Europa. De exemplu, pentru un bilet pe cursele interne, cu plecare din capitală, București – Timișoara și București – Cluj-Napoca, prețul rezervării este de numai 29.99 euro/călătorie, iar pentru cursele externe, prețurile pornesc de la 39.99 euro.

La acest tarif, HiSky oferă călătorii din București către una dintre cele mai populare destinații de vacanță din Spania, Malaga, dar și din Chișinău către Milano și Veneția. Tot sub 50 euro vor plăti pasagerii și pentru zborurile cu plecare din București și Cluj către Dublin și Tel Aviv și din Baia Mare către Paris. Oferta companiei aeriene mai cuprinde alte două niveluri de tarife, 59.99 euro pentru călătorii efectuate în perioada campaniei pe rutele București – Bruxelles, Iași – Dublin, Chișinău – Paris și Chișinău – Frankfurt, respectiv 75.99 euro pentru Chișinău – Dublin și Chișinău – Tel Aviv.

„Biletele la tarife promoționale acoperă un interval de șapte luni”

„Ultimele evoluții pe piața transportului aerian, precum fluctuațiile în prețului combustibilului, aprecierea valorii taxelor de aeroport și criza de personal, au dus la o creștere generală a tarifelor percepute pentru biletele de călătorie. Tocmai în acest context, am introdus în strategia HiSky aceste perioade de promoții în care să venim în întâmpinarea pasagerilor cu bilete la prețuri accesibile, care deși achiziționate într-o perioadă limitată de timp pot fi utilizate pe aproape întreg parcursul anului.

Anul acesta, biletele la tarife promoționale acoperă un interval de șapte luni, cuprinzând chiar și lunile de vară. Acest aspect este cu atât mai important cu cât rutele pe care noi le operăm oferă opțiuni extrem de populare pentru vacanță, precum Malaga sau Tel Aviv dar și pentru city-break în orașele europene ori pentru festivalurile mari din România.

Practic oferim acum, la cel mai accesibil tarif, posibilitatea planificării tuturor călătoriilor de peste an, fie că vorbim despre business travel, concedii în străinătate pentru locuitorii din România sau în țară pentru străini și românii din diaspora. Mai mult, având în vedere aeroporturile de pe care operăm, zborurile pot fi accesate cu ușurință din toate regiunile țării și din Republica Moldova.”, explică Mareș Cărăvan, Director Comercial HiSky Europe”, a transmis compania.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Operațiune de desant aerian de amploare în România, inclusiv la Baza Aeriană din Câmpia Turzii

Publicat

Una dintre cele mai mari operațiuni de desant aerian din Europa de după cel de-Al Doilea Război Mondial va avea loc în cadrul exercițiului multinațional SWIFT RESPONSE 24, în perioada 5-24 mai.

Mii de militari români și străini vor participa, în luna mai, la exercițiul multinațional SWIFT RESPONSE 24/ DEFENDER 24.

„5.000 de militari și 320 de mijloace tehnice, din șapte state aliate și partenere, vor participa, în perioada 5-24 mai, la exercițiul multinațional SWIFT RESPONSE 24/ DEFENDER 24 al Comandamentului Forțelor Terestre ale SUA în Europa și Africa (USAREUR-AF). România participă cu 2300 de militari și 220 de mijloace tehnice.

SWIFT RESPONSE 24 este un exercițiu specific misiunilor de desant aerian, al cărui scenariu presupune recuperarea unei baze militare ocupate, prin realizarea superiorității aeriene, parașutarea unei forțe aliate și executarea de trageri reale în poligon (LIVEX). Pe teritoriul României, exercițiul este condus de Forțele Armate Germane în parteneriat cu Forțele Terestre Române, cu sprijinul Forțelor Aeriene Române”, a transmis Ministerul Apărării Naționale.

Peste 2.000 de parașutiști, implicați în exercițiu

În cadrul exercițiului, peste 2.000 de parașutiști vor fi implicați într-una dintre cele mai mari operațiuni de desant aerian din Europa de după cel de-Al Doilea Război Mondial.

„În cadrul exercițiului va avea loc una dintre cele mai mari operațiuni de desant aerian din Europa de după cel de-Al Doilea Război Mondial, cu implicarea a aproximativ 2.000 de parașutiști din Franța, Germania, România, Spania, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos. Principalele secvențe ale exercițiului se vor desfășura în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii, poligonul Bogata din Turda, Centrul Național de Instruire pentru Luptă Getica din Cincu și poligonul din comuna Știuca. De asemenea, se vor folosi facilități ale Bazei 90 Transport Aerian Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu din Otopeni, Baza Aeriană de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic Aurel Vlaicu din Boboc și Aeroportul Banat din Caransebeș”.

Începând de marți, 30 aprilie, militari și coloane de tehnică de luptă, însoțite de echipaje de poliție militară, se vor deplasa pe căi rutiere către facilitățile de instrucție amintite anterior.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

ANALIZĂ PSD: ANULAREA ofertei de LICITAȚIE pentru construcția tronsonului 2 de centură din Cluj-Napoca

Publicat

centura metropolitana (1)

PSD Cluj-Napoca a făcut o analiză critică a anulării de către Primăria Cluj-Napoca a ofertei de licitație pentru construcția tronsonului 2 de centură.

„Partidul Social-Democrat (PSD) Cluj-Napoca își exprimă profunda dezamăgire și preocupare în legătură cu recenta decizie a Primăriei Cluj-Napoca de a anula oferta de licitație pentru construcția unui nou tronson de centură, esențial pentru dezvoltarea infrastructurii urbane și îmbunătățirea fluxului de trafic din oraș.

ANALIZĂ PSD: ANULAREA ofertei de LICITAȚIE pentru construcția tronsonului 2 de centură din Cluj-Napoca

Anularea acestei licitații din cauza erorilor în elaborarea documentației necesare și a evaluării inadecvate a necesarului financiar reprezintă un semn de neglijență administrativă ce necesită atenție imediată și măsuri corective. Faptul că se aruncă vina pe firmele care au depus oferte, Dimex, respectiv Cona, este total nepotrivit, în contextul în care acestea sunt cunoscute ca fiind firme performante și profesioniste.

Este regretabil că acest eșec administrativ va întârzia progresul pe care locuitorii din Cluj-Napoca îl merită și de care au nevoie urgent. Această greșeală nu numai că afectează credibilitatea proceselor administrative locale, dar și oprește dezvoltarea unui proiect vital pentru infrastructura orașului nostru.

PSD Cluj-Napoca solicită o investigație completă și transparentă în legătură cu circumstanțele care au dus la această eroare costisitoare. De asemenea, cerem ca responsabilii pentru această greșeală să fie identificați și să răspundă în fața cetățenilor.

„Ne asumăm implementarea proiectului în formă integrală”

Partidul nostru își reafirmă angajamentul de a supraveghea și a îmbunătăți procesele administrative, astfel încât asemenea incidente să nu se repete. Ne angajăm să colaborăm cu toate părțile implicate pentru a asigura că proiectele viitoare vor fi gestionate cu mai multă atenție, competență și dedicare față de interesele clujenilor.

Imediat ce vom câștiga primăria la Cluj-Napoca, ne asumăm implementarea proiectului în formă integrală, prin licitație pe  întreaga lungime și nu fragmentar.

De asemenea, vizăm  cooptarea de experți care sa asiste redactarea caietelor de sarcini într-un mod realist, cât și la implementarea  și desfășurarea ulterioară a acestui proiect”, se arată în comunicatul PSD Cluj-Napoca.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Suporturi de biciclete, INSTALATE pe mai multe autobuze și troleibuze din Cluj. Boc: Opțiuni pentru BICICLIȘTI în zone cu pantă

Publicat

ctp

Suporturile pentru biciclete au fost instalate pe mai multe autobuze și troleibuze din Cluj-Napoca, pe liniile 35, 43, 43B, 43P, 46, 46B, 46L, 40, 21.

„De astăzi, 1 mai, cei care aleg bicicleta în oraș pot utiliza suporții de bicicletă atașati pe mijloacele de transport public ale CTP. Astfel de sisteme au fost instalate pe autobuze și troleibuze care deservesc traseele liniilor: 35, 43, 43B, 43P, 46, 46B, 46L, 40, 21.

ctp

Suporturi de biciclete, INSTALATE pe mai multe autobuze și troleibuze din Cluj. Boc: Opțiuni pentru BICICLIȘTI în zone cu pantă

Vizăm astfel ca bicicliștii să aibă opțiuni în zonele cu pantă din Cluj-Napoca precum Calea Turzii, str. Bună Ziua, str. Frunzișului, drumurile spre zonele de agrement precum pădurea Făget sau Baza Sportivă „La Terenuri” și pentru o conectivitate mai facilă între cartierele municipiului: Mănăștur, Zorilor, Grigorescu, Mărăști și Gheorgheni.

biciclist

Vehiculele dotate cu suporți de biciclete vor fi desemnate cu un simbol în orarele liniilor valabile pe site-ul ctpcj.ro, în aplicația Tranzy și inclusiv pe panourile din stații.

piste biciclete

Șoferii CTP – Compania de Transport Public Cluj-Napoca au fost instruiți și au obligația de a vă oferi asistență la amplasarea și asigurarea bicicletelor pe suporți. Le mulțumim pentru sprijin”, a scris Emil Boc pe Facebook.

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat de 30 de ani, conducea prin Cluj cu permisul SUSPENDAT. N-a oprit la semnalele poliției

Publicat

politist bun

Un bărbat de 30 de ani a refuzat să oprească, marți, la semnalele polițiștilor. După o urmărire, a fost orpit și încătușat. S-a dovedit că avea permisul suspendat.

„La data de 30 aprilie a.c. polițiștii Secției 1 Poliție Cluj-Napoca au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat, de 30 de ani, după ce a fost depistat conducând un autovehicul având dreptul de a conduce suspendat.

Bărbat de 30 de ani, conducea prin Cluj cu permisul SUSPENDAT. N-a oprit la semnalele poliției

În fapt, la data menționată mai sus, în jurul orei 07.40, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliției Cluj-Napoca și cei ai Secției 3 Poliție Rurală Baciu l-au depistat în trafic în timp ce conducea autoturismul pe Calea Baciului din Cluj-Napoca, efectuându-i semnal regulamentar de oprire, însă acesta nu a respectat indicațiile echipajului de poliție, continuându-și deplasarea.

Ulterior autoturismul a fost urmărit și interceptat de polițiști pe o stradă din apropiere, conducătorul auto fiind încătușat și condus la sediul Secției 1 în vederea luării măsurilor legale.

În cadrul verificărilor efectuate s-a constatat că acesta are dreptul de a conduce autovehicule suspendat, iar, în baza probatoriului administrat s-a dispus reținerea acestuia pentru o perioadă de 24 de ore.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, a transmis IPJ Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax