Connect with us

ACTUALITATE

VIDEO. Câinele clujean care cântă. Toţi câinii din zonă urlă când îl aud. Căţeluşa Isa preferă muzica pop

Publicat


Da, o căţeluşă din Cluj cântă. Isa este îndrăgostită iremediabil de muzică şi cântă. Cântă în felul ei. De fapt, este îndrăgostită în special de o piesă, Tik Tok, a cântăreţei americane Kesha. Piesa făcea furori în urmă cu 10 ani şi era în toate topurile internaţionale. Cam tot de atunci cântă şi căţeluşa Isa, absolut de fiecare dată când stăpânii săi pun piesa respectivă.

Concertul Isei şi al altor câini

Indiferent cu ce ar fi ocupată, căţeluşa Isa îşi abandonează toate preocupările când aude piesa Tik Tok. Îşi ridică nările spre cer şi scoate un fel de lătrat prelung. Auuuuu, uuuuuuu… Adulmecă locul din care vine sunetul şi se îndreaptă într-acolo. Pendulează rapid din coadă, se aşează într-o poziţie comodă şi începe să cânte. Se abandonează muzicii. Îşi modulează vocea în funcţie de vocea artistei care cântă şi cântă şi ea cum poate. E fericită şi urlă. Toţi câinii din zonă, când o aud, încearcă să o imite. Şi urlă şi ei. E concert….

„De vreo 10 ani cântă de fiecare dată pe piesa asta. Orice face, vine şi cântă. A mai cântat uneori şi pe alte piese, dar aceasta se pare că e preferata ei. Toţi se distrează când o văd. Când Isa începe să cânte, se molipsesc şi câinii din zonă, care o aud. Începe să urle unul, apoi altul, e ca un concert. Se aud toţi câinii până la Napolact, la vreo trei kilometri de aici”, spune George Lipan, stăpânul Isei.

Dragoste la prima vedere; Isa a fost salvată de stăpânii ei

Între Isa şi stăpânii ei s-a creat o legătură afectivă puternică. Poate şi pentru faptul că Isa a fost salvată de stăpânii săi. Şi a fost o întâmplare, dacă e să credem în întâmplări…

„Isa a apărut în viaţa noastră în urma unui pariu făcut de mine pe la  sfârşitul primului  an de facultate. Anume, dacă după primul an  am să  rămân la locurile cu buget din cadrul facultăţii, voi face o faptă bună şi voi adopta un caţel… Ca urmare a acestui lucru, pariul a trebuit să se concretizeze şi au început căutarile pe site-urile de adopţii căţei…. Şi, hop, a apărut Isa, într-unul din anunţuri… Bineînţeles, a fost dragoste la prima vedere şi nu am mai stat pe gânduri.

Am contactat proprietarul, iar în 3 zile Isa a ajuns la noi! De atunci şi până în prezent Isa ne-a fost şi este prezentă în absolut toate evenimentele care se petrec în  viaţa noastră!”, spune Simona Lipan, cealaltă stăpână a Iesei, soţia lui George.

Iubirea unui câine

Cei doi soţi, Simona şi George, au avut o perioadă mai lungă în care au fost plecaţi pe mare. Acolo erau joburile lor. Au lăsat-o pe Isa la părinţii lor, dar au ţinut permanent legătura cu căţeluşa. Iar recunoştinţa căţeluşei a fost pe măsură.

„Vorbeam cu Isa pe skype. Ne răspundea în felul ei când o strigam, ca și acum cum cânta, însă pe alt ton. După ce plecam în voiaj, strângea într-un loc al casei tot ce simţea că este al nostru şi dormea pe hainele, lucrurile acelea, fără să lase pe cineva să se apropie… Asta dura cam două săptămâni după fiecare plecare de-a noastră”, mai spune Simona Lipan.

(M. Avram)

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Maria

    iunie 29, 2020 la 10:03 am

    Si copiii mei au un catelus bichon “de poveste”.Canta pe Rag’n’Bone Man – Human, cu niste “figuri” delicioase, merge singur in vana la facut baie, se sterge dupa baie, se joaca de-a v-ati ascunselea, stie sa ceara mancare, asculta alte multe comenzi, se ridica in doua labute si isi prinde “parintii” exact ca si un copil cu labutele din fata, ce mai este o minune, foarte cunoscut in anturajul nostru, este minunatul AYO.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ACTUALITATE

Cereri ale LGBT+, aprobate de Biden în prima zi de mandat la Casa Alba

Publicat

Pronumele cu gen neutru pot fi de acum înainte selectate de persoanele care contactează guvernul american, după ce Joe Biden a semnat în prima zi a mandatului său de preşedinte al SUA mai multe ordine executive, printre care şi unul împotriva discriminării persoanelor LGBT+, relatează Thomson Reuters Foundation.

Nici bărbat, nici femeie

Cei care se identifică drept persoane ”non-binare”, adică nu se consideră nici bărbat, nici femeie, pot începând de joi să selecteze titlul ‘Mx’ pe pagina de contact a website-ului Casei Albe, unde a fost adăugată şi o listă derulantă cu pronume, inclusiv ”ei” (they/them).

Această decizie marcheză şi o schimbare faţă de administraţia preşedintelui Donald Trump, care le-a interzis persoanelor transgender să se înroleze în armată şi a emis dispoziţii care subliniază importanţa sexului biologic în faţa identităţii de gen.

Susţinătorii LGBT+ au primit favorabil noua abordare promovată de preşedintele Biden. ”În prima zi, administraţia Biden a luat imediat măsuri pentru a include în discuţie persoanele trans, non-binare şi nonconforme genului”, spune Kate Ellis, care conduce grupul GLAAD de susţinere a comunităţii LGBT+. ”Cercetările au arătat că recunoaşterea şi respectarea pronumelor noastre pot face diferenţa pentru sănătatea şi bunăstarea noastră – mai ales în cazul tinerilor LGBTQ”, susţine Ellis.

În sprijinul acestei opinii, un studiu al grupului The Trevor Project, realizat pe un eşantion de 40.000 de persoane LGBT+ cu vârste cuprinse între 13 şi 24 de ani, susţine că 28% dintre cei care au spus că nimeni nu a dorit să le folosească pronumele alese de ei au încercat să se sinucidă anul trecut, faţă de 12% dintre aceia care spun că cei mai mulţi le-au folosit acele pronume.

Nu discriminare sexuală din partea agenţiilor federale

Preşedintele Biden a mai semnat în prima zi de mandat şi un ordin executiv care stabileşte că agenţiile federale ale SUA nu trebuie să discrimineze pe baza orientării sexuale sau a identităţii de gen. ”Copiii trebuie să poată învăţa fără teama de a li se refuza accesul la toaletele publice, vestiare sau sporturi şcolare”, se menţionează în ordinul semnat de noul preşedinte al SUA. La rândul lor, ”adulţii trebuie să poată să-şi câştige traiul şi să-şi urmeze vocaţia ştiind că nu vor fi concediaţi, retrogradaţi sau trataţi necorespunzător pentru că merg acasă împreună cu cineva anume sau pentru că modul în care se îmbracă nu este conform stereotipurilor bazate pe sex”, spune acelaşi ordin.

De altfel, în timpul campaniei electorale Biden a publicat o lungă listă cu revendicări ale LGBT+ pe care a promis că le va pune în aplicare şi a spus de asemenea că în primele 100 de zile de mandat doreşte să adopte legislaţia ”Equality Act”, care va incrimina discriminarea persoanelor LGBT+. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

ESENȚIAL CLUJ24.RO/ Principalele știri din ultimele 24 de ore

Publicat

Cluj24.ro prezintă principalele 5 știri locale din ultimele 24 de ore:

Zona pârtiei Mărișel se va dezvolta prin case cu energie regenerabilă și parcări pe marginea drumului

Prefectul cere doze suplimentare de vaccin la Cluj

Tânără agresată sexual de către un bărbat pe peronul gării din Cluj-Napoca

FOTO/Noaptea, ca hoții… de pubele. Locuitorii din Borhanci se plâng că le sunt furate pubelele de gunoi

VIDEO/ PREMIERĂ națională: Clujenii se pot programa online pentru eliberarea cazierului judiciar

Citește mai departe

ACTUALITATE

METEO. Iarnă de primăvară. Cum va fi vremea azi, 22 ianuarie, la Cluj

Publicat

Vremea la Cluj azi este rece cu temperaturi de iarnă. Maxima este înregistrată în jurul orei 15:00, la 8 grade Celsius, iar cerul va fi pe tot parcursul zilei acoperit de nori.

Șansele de precipitații sunt de 45%  iar cantitatea de precipitații este zero. Vântul va sufla în medie cu 10 km/h. Pe arii restrânse vor fi și rafale de maxim 14 km/h.

Minima este de 2 grade Celsius la ora 06:00, iar în timpul dimineții vântul suflă cu 9 km/h.

Citește mai departe

ACTUALITATE

CARANTINĂ pentru toţi cei care ajung cu AVIONUL în SUA. Decizia lui Joe Biden

Publicat

Preşedintele american, Joe Biden, a anunţat joi că o orice persoană care ajunge cu avionul în Statele Unite va fi obligată de acum înainte să intre în carantină, notează AFP.

Prezentând planul său de luptă împotriva COVID-19, noul lider de la Casa Albă a anunţat, de asemenea, că pasagerii vor trebui să prezinte un test negativ.

Întrebat despre obiectivul său afişat de 100 de milioane de vaccinări în 100 de zile este ambiţios, el a reacţionat ferm: ‘Când l-am anunţat, toţi aţi spus că nu va fi posibil. Haide, nu vorbiţi serios!’. AGERPRES

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate