Connect with us

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Antalya, Broadway-ul turismului turcesc. IMPRESII de călătorie ale unui clujean

Publicat


antalya 1

Sunt clujean get-beget, expresie ce, apropo, provine din turcă și îmi place să călătoresc la fel de mult pe cât îmi place pălinca. Așa că n-am putut să răspund decât afirmativ invitației lansate de agenția de turism Destine Holidays de a vizita Riviera turcă, adică, pentru necunoscători, Antalya.

antalya 2

antalya 3

Concret, am lăsat în spate, apoi dedesubt, Clujul și mi-am luat zborul spre însorita coastă sudică a Turciei, la invitația oamenilor faini de la Destine Holidays. Au ținut ei neapărat să mă extragă, cu relaxarea mea de ardelean cu tot, din dulcele stres zilnic și să mă arunce în valurile Mediteranei, căci da, am prins și valuri, că doar n-a pus Marea Neagră monopol pe toate.

În cazul în care nu știați, Destine Holidays este o agenție de turism înființată în anul 2018 și care face parte din grupul de firme Destine Holding, împreună cu Destine Broker de Asigurare Reasigurare, Destine Leasing IFN, Destine Imobiliare și Destine Asigurări – Republica Moldova.

antalya 4

antalya 5

antalya 6

În principiu, Destine Holidays este un broker de vacanțe. Ce înseamnă asta, vă-ntrebați? Ei bine, prin acest concept de broker de vacanțe turiștii pot compara într-o clipă ofertele de călătorie oferite de cei mai importanți tour-operatori, atât din România cât și din străinătate și pot stabili cu lejeritate care este cea mai bună opțiune pentru ei.

Din doar câteva click-uri turiștii își pot alege singuri cu ce tour-operator să călătorească în vacanță, asta după ce au avut parte de consultanță specializată axată strict pe nevoile lor.

antalya 7

antalya 8

Însă Destine Holidays este mai mult de atât. Am putea compara oferta variată pe care ei o pun la dispoziția turiștilor cu multitudinile de opțiuni pe care le găsești într-un magazin. Poate ăsta e motivul pentru care putem spune că sunt și un „hypermarket” de vacanțe.

Vrei o excursie la mare în cel mai select resort? Bifat. Vrei să te relaxezi în vârful muntelui într-o pensiune care îți servește doar bunătăți de-ale locului? Se rezolvă. Orice dorești oamenii ăștia se ocupă să primești. Știți costumele alea made-to-measure? Cam așa e și cu vacanțele pe care le iei de la Destine Holidays. Sunt create exact după stilul și dorințele tale.

antalya 9

antalya 10

Dar acum să ne-ntoarcem la oile noastre, că-s mai mândre și mai cornute. După cum vă spuneam, am lăsat acasă brânza, viezurele, varza și mânzul ca să îmbrățișez papucii, dulapul, ciorba și geanta. Aici, în Turcia, realizezi că limba română nu este altceva decât o limbă latino-ungaro-greaco-slavo-turcă cu o ușoară atingere de dacă, atingere aproape epuizată prin cuvintele de mai sus.

Abia după ce-am ajuns aici, pe încinsul țărm al Mediteranei, mi-am dat seama de ce turcii vând șlapi la orice tutungerie. Când nisipul ajunge la temperaturi de 40-50 de grade, realizezi că dacă ești desculț știi dansa Călușarul la perfecție.

antalya 11

antalya 15

N-apoi, dragii subsemnatului, de aici începe „luxul și opulența”. Știți expresia aia că „stă cineva după fundul tău”? Dacă p-asta n-o știți, sigur o știți pe-ailaltă, adică „să-ți caute cineva în coarne”.  Exact asta face turcul pentru că el știe că tu te-ai dus acolo ca să te relaxezi și se ocupă de absolut toate detaliile care depind de el pentru ca tu să te simți cea mai importantă persoană de pe Pământ. De ce spun asta? Pentru că serviciile prezentate ca fiind de 5 stele în Turcia chiar sunt de 5 stele.

Acum poate vă-ntrebați de ce ai alege Antalya de 5 stele? E foarte simplu: ai lucrat un an întreg și vrei să te odihnești. Sau poate n-ai lucrat nimic un an întreg, dar mai vrei să te odihnești. Sau ai lucrat un an întreg, dar nu vrei să te odihnești. Sau n-ai lucrat nimic un an întreg, dar te bate gândul să-ți faci de cap.

antalya 12

antalya 13

Turcii se pricep nu doar la kebab, belly dance, dulciuri și telenovele. Înainte de toate sunt ași în ceea ce privește turismul. Fie că se numesc Calista Luxury, Von, Spice, Terrace Elite, Aquaworld, Top Kapî ori Belek Beach, toate resorturile sunt create cu un singur scop: ca tu să te simți perfect, efendi turist.

Turcii au început să facă turism adevărat după 1990 și nu se mai opresc de-atunci din asta. Riviera turcă este un superlativ la acest capitol, nu degeaba avioane pline cu „mușterii” aterizează din 3 în 3 minute pe aeroportul din Antalya.

antalya 14

De ce m-am oprit doar asupra resorturilor menționate mai sus? Pentru că astea sunt cele prin care m-au plimbat cei de la Destine Holidays. Fiecare loc este original nu doar prin stilul arhitectonic sau prin mâncare, ci și prin entertainment. Fiecare resort are ceva aparte ce cu siguranță se va mula pe dorințele fiecăruia. Aici nu există să nu găsești ceva pe gustul tău. Ce e mai interesant e că toate, dar absolut toate locațiile, au grădini verzi, splendide și luxuriante, deși Antalya e un ținut destul de arid și fierbinte.

Dacă m-am convins de ceva în excursia asta e faptul că turcii au inventat conceptul de Ultra All Inclusive. Nu mai trebuie să-ți iei șnițelul și să-l dosești în buzunar ca să-l ai mai târziu pentru că poți mânca ce-și dorește burtica ta pe tot parcursul zilei. „Totul pentru turist, totul pentru relaxare”, cam așa ar suna adaptarea unui cunoscut slogan. Cât despre dulciuri… ei, aici trebuie să vă spun că așa cum la noi „veșnicia s-a născut la sat”, așa „diabetul s-a născut la turci”. Zi un număr, apoi înmulțește-l cu 100 și abia atunci o să te poți apropia de toate felurile de dulciuri care-ți fac cu ochiul mai ceva ca o cămilă la autostop.

antalya 16

Vrei mare? Te duci pe plajă. Vrei piscină? Ai de ales între trei-patru, cu tobogane, cu valuri, cu spumă, cu bulbuci. Ai copii și vrei să „scapi” de ei pe parcursul zilei? Poți să-i lași la un loc de joacă în grija unor domnișoare simpatice care știu să le ocupe timpul. N-ai copii și vrei să-i faci? Te duci la un resort 18+ unde ai toate condițiile.

Pe tot parcursul excursiei, cei de la Destine Holidays au avut mare grijă de noi și ne-au lăsat să încercăm cât mai multe dintre activitățile de care vă puteți bucura și voi odată ajunși în Antalya. Spre exemplu, într-una dintre zile am avut surpriza să fim îmbarcați pe o corabie de pirați și să plecăm într-o aventură pe râul Manavgat. Plimbarea trebuia să includă și o ieșire pe mare, dar din cauză că aceasta se agita mai tare ca o bulă de gaz în intestine, am preferat să rămânem riverani și să nu ne verificăm conținutul stomacului, pentru că era și păcat la câte bunătățuri ne-a dat echipajul. O „haltă” pentru o bălăceală la una din zecile de plaje sălbatice a încununat o zi minunată.

Într-o altă zi, organizatorii de la Destine Holidays ne-au trecut în agendă și o vizită la Rixos – Land of Legends, unul dintre cele mai mari aquapark-uri din Europa. Spectacole cu delfini, rollercoastere, tobogane, bazine cu valuri, tot ce ți-ai putea imagina în materie de distracție găsești aici. În cazul în care nu ești cu toate țiglele pe casă, poți experimenta „plimbarea” pe cel mai înalt rollercoaster din Europa. Garantez că zbocoteala cervicală îți va mai ordona gândurile și reașeza neuronii după tiparul defragmentării hard discurilor.

antalya 18

Dacă vă gândiți că am uitat de capitala regiunii, vă-nșelați. Orașul Antalya, cu peste un milion de locuitori, este un loc „musai” de vizitat. În centrul vechi, Kaleici, atmosfera de bazar din timpul zilei se transformă într-una boemă pe parcursul serii, unde mâncarea bună, muzica live și băuturile alese sunt la tot pasul.

În fine, nu trebuie să mă credeți pe cuvânt. De fapt, nici nu vă recomand. Mergeți la oamenii ăștia de la Destine Holidays și spuneți-le ce vă „doare”. Mai departe se ocupă ei. „Suntem ca un doctor: vine „pacientul” la noi, ne spune ce îl „doare”, iar noi încercăm să-i „prescriem” tratamentul potrivit. Mai mult decât atât, la Destine Holidays funcționează și monitorizarea „post-operatorie”, adică recepționarea feedback-ului de la „pacient” pentru o continuă upgradare a tratamentului”, spune Florin Crișan, general manager.

Pe scurt, misiunea Destine Holidays este aceea de a asigura servicii impecabile prin care să satisfacă toate nevoile clienților în materie de vacanțe și să ofere experiențe ce depășesc granițele unei rezervări online. Indiferent că vreți să călătoriți în alte țări sau vreți să vizitați minunile autohtone, Destine Holidays vă pune la dispoziție o gamă variată de servicii turistice.

antalya 19

Ținta agenției de turism Destine Holidays este să devină cel mai mare „hypermarket” de turism din România. Să fie locul în care turiștii găsesc o gamă variată, completă și complexă de produse turistice de la cei mai importanți tour-operatori din piață.

Așa că dacă plecați și voi la drum cu Destine Holidays și nu o să vă placă, să mă bateți la fund cu basca udă. Tulai Boezsi, pe mine m-au dat pe spate!

Teșekur Turkiye, Teșekur Destine Holidays, adică „Mulțam fain, țucu-vă prezenția”!

Marius AciuDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

POLITICA

Adrian Axinia: AUR nu o VOTEAZĂ pe Ursula von der Leyen

Publicat

Pentru a-şi asigura poziția în fruntea Comisiei Europene, Ursula von der Leyen promite imposibilul: mai mult Green Deal pentru a obține voturi în Parlament şi mai puțin Green Deal pentru industrie şi noi toți, arată europarlamentarul AUR, Adrian Axinia. Acesta a subliniat că, în această săptămână, AUR va vota împotriva Ursulei von der Leyen la Strasbourg pentru încă un mandat de preşedinte al Comisiei Europene.

„Ursula von der Leyen aleargă la aceste ore după voturi pentru președinția Comisiei Europene promițând, surpriză: mai mult Green Deal. Întrebarea este cui? Răspunsul este simplu: nouă, tuturor, mai puțin grupului din care face parte și AUR, grupul conservatorilor.

Adrian Axinia: AUR nu o VOTEAZĂ pe Ursula von der Leyen

Ursula le-a promis socialiștilor, PPE-ului și verzilor că merge mai departe cu Green Deal și politicile de gen. PSD, PNL, UDMR și USR votează pentru! În paralel, PPE promite o nouă tranziție verde mai prietenoasă cu economia.

Altfel spus mai puțin Green Deal care să accepte chiar și motoarele cu ardere internă, printre altele. Promisiunile Ursulei și ale populiștilor europeni se cam bat cap în cap. Nu poți promite în același timp mai mult Green Deal pentru voturi în Parlament și mai puțin Green Deal pentru industrie.

De aceea, NO DEAL este răspunsul AUR și ECR din Parlament pentru Ursula, iar despre noul Green Deal vom mai vedea”, a declarat Adrian Axinia.

Citește mai departe

EVENIMENT

Iulius Mall Cluj dă START distracției: Electric Offers, Bus station și Pre Swap Point Electric Castle

Publicat

electric castle

A mai rămas doar o zi până la cele mai „electrizante” momente care vor cuprinde Clujul, odată cu începerea Electric Castle. La Iulius Mall găsești, pe lângă vibe-ul de petrecere, oferte personalizate pentru festivalieri, Bus Station spre Bonțida, dar și un stand de schimbare a biletelor în brățara care „te va duce” în fața scenei pe care vor urca artiști internaționali.

Știm cât este de important ca ținuta de festival să fie flawless, așa că la Iulius Mall Cluj am pregătit un catalog cu reduceri speciale pentru tine! Electric Offers propun reduceri speciale, iar tu poți să îți creezi câte un look fresh în fiecare zi de festival. Ca să beneficiezi de promoții, tot ce trebuie să faci este să vii în magazinele înscrise în campanie și să prezinți brățara Electric Castle.

electric castle

Iulius Mall Cluj dă START distracției: Electric Offers, Bus station și Pre Swap Point Electric Castle

U-Man și Il Passo, partenerii principali ai campaniei, au extra reduceri, iar tu poți să îți alegi încălțămintea comodă, perfectă pentru festival. Dacă vrei să îți compui o ținută cu piese sport, 4F, Nike, Sport Vision și BUZZ te așteaptă cu promoții speciale, iar dacă vrei ceva sparkle, Nissa, Liu Jo și Guess au oferte la o gamă variată de produse. Pentru un make-up de festival, MAC, Marionnaud, Douglas, Sabon, Yves Rocher, My Geisha, Elmafarm și ProfiHairShop au pregătit cele mai sclipitoare palete, dar și cele mai atrăgătoare prețuri.

Înainte să pleci spre Electric Castle, treci și prin food court-ul Iulius Mall Cluj, unde ai promoții la Mado, Subway, Chopstix, Salad Box și Sweet Cafe. După ce îți iei brățara, descarcă aplicația Fidelity din App Store sau Google Play, fotografiază-ți brățara pe mână și câștigi automat 20 de puncte în aplicație. Cu punctele îți poți lua vouchere la magazinele din mall, poți plăti parcarea sau îți poți lua o borsetă nice, recycled, marca Iulius. Nu uita că brățara Electric Castle îți aduce oferte și la parcare: 24 de ore – 40 de lei, iar 5 zile – 100 de lei.

electric castle

Dacă îți lași mașina în parcarea Iulius Mall Cluj, trebuie să știi că tot aici găsești și Bus Station-ul spre festival. Iar în perioada 17 – 19 iulie, în intervalul orar 10.00 – 22.00, la etajul Iulius Mall Cluj, în zona Nike, găsești standul unde intri în posesia brățării Electric Castle.

Pregătește-te de festival, la Iulius Mall Cluj!

Citește mai departe

EVENIMENT

Militar arestat de Tribunalul Militar Cluj-Napoca pentru trafic de droguri

Publicat

Un militar a fost arestat de Tribunalul Militar Cluj-Napoca pentru trafic de droguri. A fost prins în flagrant în timp de vindea 2-MMC.

Tribunalul Militar Cluj Napoca a dispus măsura arestării unui militar pentru trafic de droguri, după ce acesta a fost prins în flagrant în timp ce vindea substanțe psihoactive.

Militar arestat pentru trafic de droguri

Bărbatul a fost reținut de DIICOT după ce luni, 15 iulie a fost prins vânzând circa 500 de grame de substanță psihoactivă 2-MMC.

„La data de 15.07.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul  Teritorial Târgu Mureș au dispus reținerea unui inculpat (militar), cercetat pentru comiterea infracțiunii de efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

Măsura a fost luată după ce, în aceeași zi, acesta a fost prins în flagrant în timp ce a vindea cantitatea de aproximativ 500 de grame de substanță psihoactivă (2 MMC)”, au transmis reprezentanții DIICOT.

Arestat preventiv pentru 30 de zile

Marți, un judecător din cadrul Tribunalului Militar Cluj Napoca a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile.

„Astăzi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Militar Cluj Napoca a dispus măsura arestării preventive a inculpatului,  pe o durată de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a mai arătat DIICOT.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Vești bune pentru ȘOFERI! Circulația pe Valea Oltului ar putea fi REDESCHISĂ mai repede

Publicat

valea oltului

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că circulația pe Valea Oltului ar putea fi redeschisă mai repede, având în vedere că în primele opt zile ale lucrărilor desfășurate a fost defrișată 30% din suprafața de 10 hectare de pădure.

„Până astăzi (ziua a 8-a) a fost defrișată 30% din suprafața de 10 ha de pădure din zona critică a viitoarei autostrăzi. Pe acest sector de aproximativ 8 km o parte a secțiunii 2 a autostrăzii Sibiu-Pitești trece foarte aproape de DN7”, a transmis CNAIR, citată de Alba24.ro.

Vești bune pentru ȘOFERI! Circulația pe Valea Oltului ar putea fi REDESCHISĂ mai repede

Ca urmare a operațiunilor de defrișare în care sunt implicate și utilaje grele, se menține ridicat riscul de cădere pe carosabil a arborilor, rocilor și maselor de pămant.

Pe măsură ce acestea ajung pe zona drumului, echipele antreprenorului degajează carosabilul pentru a putea deschide rapid circulația atât în perioada celor două ferestre de timp programate în timpul zilei (07:30 – 08:00 și 16:30-17:00) cât și la ora 20:00 (când se suspendă lucrările pe ziua respectivă).

Operațiunile de defrișare pe Valea Oltului se desfășoară și în weekend, pentru ca intervalul impus pentru închiderea circulației pe sectorul Boița – Lazaret al DN7, în perioada 8 iulie – 9 august, să poată fi respectat.

Circulația pe Valea Oltului ar putea fi redeschisă mai repede

„Am solicitat antreprenorului turc (Asocierea Mapa-Cenghiz) să caute soluții pentru suplimentarea pe cât posibil a numărului de utilaje și muncitori în zonele mai ușoare, pentru a crește randamentul lucrărilor.

Antreprenorul mi-a dat asigurări ca de săptămâna viitoare va lua această măsură pentru două puncte deoarece acum platforma de lucru permite.

Însă în zonele dificile aflate la înălțime, nu pot fi aduse mai multe utilaje deoarece nu este suficient spațiu de manevră.

În ceea ce privește masa lemnoasă rezultată am atras atenția șefului de șantier să se asigure că este respectată Hotărârea de Guvern iar masa lemnoasă este predată Ocoalelor Silvice, primăriilor și cetățenilor cărora li s-au acordat despăgibiri în natură”, a transmis, duminică, directorul CNAIR, Cristian Pistol.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax