Connect with us

EVENIMENT

Sute de pacienți la coadă la Institutul Oncologic Cluj

Publicat


Sute de pacienți au stat în această dimineață la cozi uriașe în fața Institutului Oncologic ”Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca pentru a trece de triajul epidemiologic și de testarea pentru COVID-19.

Deoarece au fost foarte mulți pacienți, aceștia nu au prea respectat distanțarea socială impusă.

Prefectul Mircea Abrudean a explicat că sunt cozi mari, care ajung și la 500 de persoane pe zi, deoarece vin pacienți din alte județe, care trebuie să fie triați din punct de vedere epidemiologic.

Abrudean a precizat că este vorba de pacienți oncologici care au revenit la tratamente la Oncologie după ce a trecut starea de urgență.

A.P.

 

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

75 de lectori de renume din țară și străinătate prezintă la Cluj cele mai avansate tratamente în chirurgia oro-maxilo-facială

Publicat

De

Congresul Societății Române de Chirurgie Orală și Maxilo-Facială la Cluj

Cluj-Napoca va găzduiește, în perioada 12-15 iunie, al 11-lea Congres al Societății Române de Chirurgie Orală și Maxilo-Facială și primul Congres al Societății Transilvane de Chirurgie Ortognatică.

Acest dublu eveniment aduce împreună 75 de lectori de renume din țară și din străinătate, anunță Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca.

75 de lectori de renume din țară și străinătate prezintă la Cluj cele mai avansate tratamente în chirurgia oro-maxilo-facială

Lectorii vor prezenta cele mai avansate metode de tratament și cercetare în diverse domenii ale chirurgiei oro-maxilo-faciale.

Temele abordate în cadrul congresului includ traumatologia avansată, chirurgia oncologică oro-maxilo-facială, chirurgia ortognatică, tratamentul despicăturilor labio-maxilo-palatine și al anomaliilor dento-maxilo-faciale.

O altă temă abordată va fi și cea a tehnicilor moderne de reconstrucție maxilo-facială bazate pe implante customizate, așa numitele patient-specific implants.

Participanții vor avea oportunitatea de a asista la prezentarea unor cercetări și cazuri originale, contribuind astfel la dezvoltarea cunoștințelor și practicilor din acest domeniu medical.

Peste 300 de participanți

Congresul va oferi un program științific complex, care va include conferințe, dezbateri, prezentări orale și ateliere de lucru.

Peste 300 de participanți și-au confirmat deja prezența la acest eveniment, ceea ce subliniază interesul și importanța acestei reuniuni pentru comunitatea medicală.

„Conferințele vor reuni specialiști și tineri colegi, încurajând participarea activă și entuziastă. Împărtășind cunoștințe valoroase, ne propunem să sprijinim dezvoltarea reciprocă și colaborarea în acest domeniu.

Avem încredere că toți participanții se vor bucura de spiritul vibrant al capitalei Transilvaniei, Cluj-Napoca, oraș renumit pentru ospitalitatea tradițională și vibrația modernă pe care le transmite”, au declarat organizatorii.

Detalii despre congres

Deschiderea Congresului va avea loc joi, 13 iunie 2024, la ora 08:30, la Elitis Events Center.

Pentru mai multe detalii despre eveniment, vizitați site-ul oficial: și pagina de Facebook a evenimentului.

Co-Președinți ai Congresului:

• Prof. dr. dr. Simion Bran
• Prof. dr. dr. Mihaela Băciuț
• Prof. dr. dr. Cristian Dinu

Președinți de Onoare:
• Prof. dr. dr. Grigore Băciuț
• Prof. dr. dr. Alexandru Bucur
• Prof. dr. dr. dr. h.c. Konrad Wangerin

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. INTERVENȚIE a poliției la un hotel din Cluj. Cauza, o geantă SUSPECTĂ

Publicat

politia

Polițiștii au intervenit, miercuri după masă, la Hotelul Hampton by Hilton din Cluj-Napoca, în urma unei solicitări venită din partea personalului.

Aceștia au semnalat o geantă suspectă abandonată în holul hotelului. În urma verificărilor, s-a dovedit că aceasta nu prezenta niciun pericol, fiind, cel mai probabil, uitată acolo de vreun client.

politia

FOTO. INTERVENȚIE a poliției la un hotel din Cluj. Cauza, o geantă SUSPECTĂ

„La data de 12 iunie a.c., în jurul orei 16.50, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Cluj-Napoca, au fost sesizați cu privire la faptul că pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 s-ar afla un bagaj de călătorie abandonat.

La fața locului a fost dirijat un echipaj din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale – Compartimentului Pirotehnic, care au procedat la verificarea bagajului respectiv, constatând că nu prezintă niciun pericol”, a transmis IPJ Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

ÎMPRUMUTURI pe axa Mititelu-Varga. Doi jucători „vânați” și de Becali ajung la CFR Cluj

Publicat

CFR Cluj, meci cu Parod București

Împrumuturi pe axa Mititelu-Varga. Juan Bauza (28 de ani, mijlocaș ofensiv) și William Baeten (27 de ani, mijlocaș central/dreapta) vor ajunge la CFR Cluj pentru sezonul viitor. Mititelu scapă de salarii de 34.000 de euro lunar și le prelungește celor doi acordurile scadente vara viitoare, în timp ce Varga primește gratis vedetele oltenilor, fără sumă de transfer, pentru un sezon.

Adrian Mititelu, finanțatorul echipei oltene, a dezvăluit că ambii merg la CFR Cluj. Bauza și Baeten mai au un an de contract cu FCU Craiova.

ÎMPRUMUTURI pe axa Mititelu-Varga. Doi jucători „vânați” și de Becali ajung la CFR Cluj

GSP.ro a aflat că Mititelu a convenit cu jucătorii ca în schimbul împrumutului la o echipă din Superliga aceștia să semneze prelungirea cu FCU Craiova, pentru a nu-i pierde gratis vara viitoare.

În vara lui 2025, în cazul în care oltenii vor reuși promovarea în Superliga, Baeten și Bauza ar trebui să revină la FCU. Dacă alb-albaștrii nu-și îndeplinesc obiectivul, atunci CFR Cluj își va activa opțiunea de cumpărare.

„Mi-am dat acordul pentru ca Bauza şi Baeten să meargă la CFR Cluj. Vor fi împrumutați pentru un an. M-am înțeles cu Nelu Varga şi cu Dan Petrescu.

Există şi alte clauze în contract, şi de transfer definitiv, dar e prematur să vorbim. Fotbaliştii trebuie să se înțeleagă cu CFR Cluj şi totul se va semna”, a declarat Adrian Mititelu.

Patronul lui CFR Cluj, Neluțu Varga, a confirmat și el, pentru GSP.ro: „Suntem în discuțiile finale, cu FCU Craiova ne-am înțeles”.

„Mititelu a vrut să scape de salariile lor în anul în care echipa va juca în Liga 2”

Din informațiile GSP, Adrian Mititelu a încercat inițial să-i dea pe Bauza și Baeten împrumut la FCSB, dar nu s-a înțeles cu Gigi Becali. Patronul roș-albaștrilor voia o anumită clauză de transfer definitiv, plus că l-ar fi dorit cu adevărat doar pe belgian, nu și pe argentinian. Finanțatorul oltenilor a refuzat.

Apoi, Mititelu i-a propus aceeași afacere și lui Dan Șucu. Doar că acționarul Rapidului nu a vrut să audă, nefiind interesat de jucători.

Principalul motiv pentru care Mititelu a încercat să scape de cei doi îl reprezintă criza de lichidități în care se află finanțatorul FCU Craiova.

Mititelu a vrut să scape de salariile lor în anul în care echipa va juca în Liga 2. Bauza primește 18.000 de euro lunar la clubul alb-albastru, Baeten, 16.000.

CFR Cluj se transformă radical în această vară. Dan Petrescu nu avea în lot niciun fotbalist de tipologia lui Juan Bauza. Singurul care se apropia era Omar El Kaddouri, pus pe liber recent.

Yassine Bahassa s-a consacrat în postul de extremă stânga. „Feroviarii” îl au acolo pe Philip Otele, unul dintre golgheterii ediției trecute de Superliga. Pe numele nigerianului au venit mai multe oferte. Poate fi un semn că Ioan Varga este dispus să îl cedeze.

Citește mai departe

EVENIMENT

Jandarm din București, judecat la Cluj pentru consum de droguri. A fost prins cu cannabis în Negreni

Publicat

De

Jandarm judecat pentru consum de cannabis

Un jandarm din București va fi judecat la Cluj pentru consum de droguri de risc.

Bărbatul, care este din Huedin, lucrează ca sergent major în cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei București și a fost prins în comuna Negreni din Cluj cu cannabis asupra lui.

Jandarm din București, judecat la Cluj pentru consum de droguri. A fost prins cu cannabis în Negreni

Potrivit actului se sesizare, la data de 3 decembrie 2023, în jurul orelor 22.10, jandarmul a fost prins în Negreni având asupra lui 1,83 grame de Cannabis sub formă de fragmente vegetale într-o punguță transparentă din plastic și 0,14 grame de Cannabis, sub formă de fragmente vegetale.

Acestea erau pentru consum propriu.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax