Connect with us

EVENIMENT

Start la Maratonul Apuseni 2022. Sunt așteptați circa 1.600 de alergători

Publicat


ma kv general

Circa 1600 de alegători sunt așteptați pe 28 mai, la Buscat Ski & Summer Resort din Munții Apuseni, la cea de-a 11-a ediție msg Maraton Apuseni!

”Continuăm campania ”În ritmul muntelui!”și invităm alergătorii, dar și suporterii să ia parte la eveniment și să descopere frumusețea Carpaților Occidentali.

Pe 28 mai 2022 ne vom bucura cu toții de mișcare, de munte și de traseele pregătite cu drag de către organizatori – Clubul Alpin Român Filiala Cluj alături de sponsorul en-titre msg România!

Lansat în 2011, Maratonul Apusenilor s-a dorit a fi o mișcare de educare a comunității înspre practicarea sportului montan, mai exact a alergării montane, o disciplină accesibilă unui public larg. De-a lungul anilor evenimentul a fost perfectat prin adăugarea de noi probe de alergare, atât cele destinate alergătorilor profesioniști, cât și celor amatori”, au anunțat organizatorii.

Probe de concurs msg Maraton Apuseni 2022

Ediția nr. 11 va lua startul deja tradiționalelor probe de concurs, din care trei probe tehnice de calificare UTMB World Series cu puncte ITRA în funcție de dificultatea probei.

 • Ultramaraton (~87 km) – 4 puncte ITRA
 • Maraton (~44 km) – 2 puncte ITRA
 • Semimaraton BT (~21 km) – 1 punct ITRA
 • Cros DeLonghi (~12 km)
 • Family Decathlon (~2.4 km)

Atracțiile traseelor:

 • Zona Buscat
 • Rezervația geo-botanică Scărița Belioara
 • Satele tradiționale din Apuseni: – Bocșești, Săgagea, Știolne, Zăpodie
 • Punctul de belvedere de pe Pietrele Mărunte

Programul pe scurt al zilei de 28 mai 2022 în Basecamp Buscat Summer & Ski Resort

 • 0:00 START Ultramaraton
 • 8:00 START Maraton
 • 9:30 START Semimaraton
 • 10:00 START Cros
 • 12:00 START Family
 • 14:00 Premiere – proba Family
 • 15:00 Gulyas Party by Buscat Ski Resort
 • 17:00 Marea festivitate de Premiere – Ultramaraton/ Maraton/ Semimaraton/ Cros
 • 18:30 Tombola participanților și voluntarilor
 • 20:00 Foc de tabără & Folk

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

CULTURA

FOTO. UNTOLD, văzut de o adolescentă. „O scăpare din realitate. Wau! Vibe-ul, artiştii, cei care erau în acelaşi film cu mine”

Publicat

De

sara untold 1 prima

Untold 2022. Peste 360.000 de participanţi din peste 100 de ţări. Adică, aproape o dublare a numărului de locuitori ai oraşului Cluj-Napoca. Aşa s-a dus iar imaginea Clujului şi a României în lume. Peste 50 de milioane de euro intraţi în oraş, zice primarul Emil Boc. E bine? E rău?

A fost şi mult zgomot, deranjant pentru unii. Probabil, au fost şi alte neajunsuri. Dar a fost şi multă distracţie, bine-venită pentru alţii. Cum să împaci pe toată lumea? Cum să pui lucrurile în balanţă?

Dar analizele -pro şi contra- le vor face alţii. De data aceasta vom trece Untold-ul doar prin ochii unei adolescente de aproape 16 ani. O percepţie subiectivă.

Vibe-ul, artiştii, cei care erau în acelaşi film cu mine

sara untold 2 prima

VEZI ŞI:

Profesor universitar despre UNTOLD: Asta e ceea ce contează. Am fost ca experiment sociologic, neavând vârsta segmentului vizat

Sara A. a fost acum a doua oară la Untold, prima dată anul trecut. Data trecută a testat mai degrabă festivalul, n-a stat prea mult. La ediţia din acest an a fost mai perseverentă. Şi mai organizată.

Programul zilnic, de pe la 18 la 6 dimineaţa. 12 ore zilnic, cât o zi şi jumătate de lucru. A fost obositor, dar zice că a meritat din plin. Ba a şi răcit sâmbătă, dar deşi nu se simţea prea bine, n-a vrut nici în ruptul capului să rateze ultima zi, duminică. Dacă era vorba de şcoală, cursuri, poate că ar fi fost mult mai indulgentă cu sine.

sara untold 2

„Am răcit, dar n-am vrut să ratez ultima zi a festivalului şi am mers aşa. Am diversificat anul acesta, am mers la foarte multe chestii, am încercat să văd tot, să încerc tot, să văd ce are Untold-ul de oferit.

Cel mai mult mi-au plăcut nişte artişti din România, Ian, Azteca şi Nane, care sunt pe vibe-ul generaţiei noastre şi toată lumea îi ascultă. Am mers chiar dacă mă durea gâtul şi am cântat cât am putut pe piesele lor”, povesteşte Sara.

VEZI ŞI:

Video. UNTOLD prin ochi de adolescentă. „Mi-am dat delirul. Faci ce vrei, fără să fii judecat. Eşti prieten cu toată lumea”

Poate că un adult ar fi stat în patul lui, ca să-şi revină din răceala pe care o fi pescuit-o de undeva. Dar la vârsta de 16 ani ai altă energie şi altă viziune. Poate că unii vă mai amintiţi cum eraţi şi ce simţeaţi la 16 ani.

Ce i-a plăcut Sarei la Untold?

sara untold 3

„Vibe-ul, artiştii, tot, oamenii care erau pe acelaşi fim cu mine. Alţii erau în alt film, dar agresivi nu am prea văzut. Cei care erau mai beţi erau doar mai agitaţi. Oamenii au fost de treabă, dar şi ciudaţi.

Cei ciudaţi veneau, se băgau în seamă, vorbeau prostii, întrebau dacă vrem să ne drogăm cu ei. Am zis „nu” şi am plecat de lângă ei, fără mare tam-tam. Cei de treabă veneau, dansau cu tine, cântau, ca şi cum ne ştiam de o viaţă. Erau români, dar şi străini.

Şi prietenilor mei le-a plăcut, a fost o experienţă faină pentru ei”, mai spune Sara.

O scăpare din realitate

Şi ce crezi că-i adună pe oameni acolo?

„Cei care organizează Untold ştiu ce le place tinerilor, genul de muzică pe care o ascultă. Dar era foarte diversificată muzica. Cam pentru orice gen îţi place era un loc unde să te duci, era un loc şi pentru tine unde să te simţi bine. Erau activităţi interesante.

sara untold 4

Sute de oameni care ascultă acelaşi gen cu tine şi se simt bine împreună cu tine, cu lumini în jurul tău, te simţi ca şi cum nu eşti pe această planetă. În viaţa de zi cu zi nu ai aceste posibilităţi.

Am fost cu 7-8 prieteni, dar m-am întâlnit acolo cu mai mulţi. Mi-am făcut şi prieteni noi, şi din Cluj, şi din alte oraşe, şi din străinătate. Erau şi oameni în vârstă. Se comportau şi ei la fel, veneau cu cei mai tineri şi se comportau la fel ca ei”, a observat Sara.

Wau!

sara untold 1

Ai încerca o definiţie comună pentru Untold şi participanţi?

„Wau! O scăpare din realitate pentru patru zile”, a spus Sara, fără să stea pe gânduri.

Dar o privire critică, mai obiectivă, cu lucrurile pozitive şi negative pe care le-ai observat?

„Mi-a plăcut mult că am avut ce muzică îmi doream. Cel mai mult am stat în vreo două locuri, pentru că acolo îmi plăcea mai mult muzica.

Nu cred că era vreo piesă pe care să nu o ştiu. Mi-a mai plăcut că au organizat tot felul de activităţi. Dădeau lucruri gratis, de exemplu câte un tricou sau o borsetă pentru diferite chestii. Dacă, de exemplu, reciclai trei doze primeai o borsetă sau ceva de genul. Mi se pare foarte smart chestia asta şi e de like.

Nu au prea fost chestii care să nu-mi placă. Atât doar, aglomeraţia, poate. În Polivalentă, de exemplu, care e spaţiu închis, dacă se aduna foarte multă lume se făcea extrem de cald şi nu puteai să mai stai acolo. Dar a fost ok.

M-am distrat patru zile cât pentru mult timp, până la anul”, a conchis Sara, cu gândul mărturist că poate ar face o pauză de două-trei luni, dar că, după asta, ar merge la un nou Untold, dacă ar mai fi unul între timp…

Citește mai departe

EVENIMENT

15 AUGUST, zi LIBERĂ. Programul transportului în comun la Cluj-Napoca pentru LUNI

Publicat

De

ctp

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, una dintre cele mai importante pentru creștinii ortodocși, este zi liberă în acest an.

Luni 15 august, este zi liberă legală în România. În această zi se celebrează Adormirea Maici Domnului și zeci de mii de credincioși sunt așteptați la Cluj, la mănăstrirea Nicula, care poartă hramul Sfintei Maria.

Duminică, 14 august, va avea loc tradiționalul pelerinaj către biserica unde se află icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Pelerinii vor pleca pe jos, din parcul central al orașului Gherla, până la biserica de lemn din incinta Mănăstirii de la Nicula

Programul transportului în comun în 15 august

Compania de Transport Public Cluj-Napoca anunță publicul călător că, în data de 15 august 2022, transportul public în municipiul Cluj-Napoca și în Zona Metropolitană Cluj se va desfășura între orele 6:00-23:00, conform programului de transport pentru zilele de duminică.

answear.ro

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Ediție ANIVERSARĂ a Zilelor Clujului. Locuitorii orașului, invitați să vină cu IDEI și propuneri de PROIECTE

Publicat

De

zilele clujului 1

Cea de a X-a ediție a Zilelor Clujului, o ediție aniversară, va avea loc în perioada 6-9 octombrie. Primăria îi invită pe clujeni să transmită idei și propuneri de proiecte pentru această ediție până la data de 1 septembrie 2022.

YouTube video

Creativ, dinamic, colorat, multicultural, conectat și incluziv, evenimentul Zilele Clujului reflectă comunitatea căreia îi este dedicat. Ultima ediție a Zilelor Clujului a reunit peste 250.000 participanți în cele 4 zile de evenimente.

Sub mottoul „Zilele Clujului creează legături”, a zecea ediție va avea loc anul acesta în perioada 6-9 octombrie și va pune în lumină multiplele fațete culturale ale comunității clujene. Zilele Clujului 2022 va marca un deceniu de trăiri și emoții care reflectă evoluția orașului, arată reprezentanții municipalității.

Clujul multicultural

Zilele Clujului este o sărbătoare a întregii comunități. Primăria Cluj-Napoca subliniază faptul că implicarea comunității în conturarea programului este elementul cheie căruia i se datorează creșterea festivalului din ultimii ani. Zilele Clujului 2022 va marca, prin evenimente și acțiuni aparte, dimensiunea multiculturală a municipiului Cluj-Napoca.

Astfel, publicul de toate vârstele, universități, instituții, ONG-uri, companii și nu în ultimul rând asociații culturale, sportive, sociale sau de alt tip pot să contribuie la programul noii ediții a Zilelor Clujului prin idei de evenimente, de proiecte sau acțiuni care să rezoneze cu valorile comunității clujene.

Propunerile pot fi transmise pe adresa zileleclujului@primariaclujnapoca.ro sau prin Registratura Primăriei municipiului Cluj-Napoca, str. Moţilor nr. 7, precum și la primăriile de cartier, până la data de 1 septembrie 2022.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Rămași fără bani după UNTOLD. Cei care NU au încărcat brățările ONLINE se plâng că timpul de recuperare a sumelor e prea SCURT

Publicat

De

untold2

Nemulțumiri după UNTOLD. Recuperarea banilor depuși fizic pe brățările de acces la festivalul UNTOLD s-a dovedit a fi anevoioasă, se plâng o parte dintre festivalieri. Cei care nu au încărcat banii online spun că timpul de recuperare a banilor după festival a fost prea scurt și au fost cozi. Reprezentanții UNTOLD au precizat că banii puteau fi retrași oricând în perioada festivalului, conform regulamentului.

VEZI ŞI:

FOTO. UNTOLD, văzut de o adolescentă. „O scăpare din realitate. Wau! Vibe-ul, artiştii, cei care erau în acelaşi film cu mine”

După distracție, vine nota de plată. Festivalierii care au depus bani cash pe brățări și au vrut să recupereze ce nu au cheltuit doar la finalul festivalului au avut la dispoziție 6 ore.

Timp prea puțin

Astfel, cei care au vrut să-și recupereze în numerar banii de pe brățară după finalul festivalului spun că au putut să o facă între orele 8-14.

untold3

Doar că mulți au renunțat pentru că spun că au fost cozi mari sau au trebuit să meargă la serviciu și nu au avut cum să o facă.

„Un festival de așa natură ar trebui să pună minim 3 zile de recuperare a banilor, nu 6 ore de la terminarea festivalului. Multă lume e mahmură și obosită și vede doar patul, nu e vorba de dumă, e vorba de politica de refund”, spune o participantă la festival.

untold1

Nu a fost singura care s-a plâns. Alții spun că au fost cozi enorme și au fost nevoiți să meargă la serviciu.

„Hoție pe fața la bani. Deci dacă nu ai reușit până luni la 14.00 sa-ți recuperezi banii… Adio. Vi se pare corect? Mie nu. Totul e organizat cu luni înainte dar ca să-ți recuperezi banii ai timp o jumătate de zi”, a spus și un cititor Cluj24.ro.

„Pentru cei are au alimentat la ghișeu ne-au dat câteva ore la dispoziție să recuperăm banii. Mie mi-au răspuns la email spunând că acum BANII MEI sunt PROPRIETATEA LOR – Bravo UNTOLD”, a spus o altă participantă la festival.

untold2

Organizatori: „Aveau posibilitatea de a-și retrage banii necheltuiți oricând pe perioada festivalului”

“Cei care și-au încărcat brățările la Credit Points în festival, conform regulametului, aveau posibilitatea de a-și retrage banii necheltuiți oricând pe perioada festivalului, de la oricare Credit Points din festival. În plus, pe data pe 8 august, pâna la ora 14.00, puteau fi retrași banii de la Credit Points de la intrarea în festival”, au transmis reprezentanții UNTOLD.

De asemenea, cei care și-au încărcat brățara de festival prin Top-up Online, au posibilitatea de a-și retrage banii până pe data de 12 august, ora 23.59, conform procedurii.

„Toate detaliile legate de forma și perioada în care se pot retrage banii de pe brățări, atât la Credit Points cât și Top-Up Online, au fost comunicate pe toate canalele oficiale ale festivalului: regulament site, regulament afișat la fiecare Credit Points, comunicat de presa, notificari aplicatie etc.”, au mai precizat reprezentanții UNTOLD.

answear.ro

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate