Connect with us

EDUCATIE

Sesizare privind fraudarea fondurilor europene la USAMV Cluj. Rectorul Cornel Cătoi dezminte: „Nu este nimic ilegal”

Publicat


Un angajat al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj îl acuză pe rectorul Cornel Cătoi de fraudarea fondurilor europene într-un proiect de investiții din Jucu. Rectorul neagă aspectele sesizate și consideră acuzațiile ca fiind o răzbunare personală.

Un angajat al USAMV Cluj îl acuză pe rectorul Cornel Cătoi de fraudarea fondurilor europene în cadrul unui proiect de modernizare care se desfășoară în localitatea Jucu, scrie Ziar de Cluj.

Sesizare privind suspiciuni de fraudă

Printr-o sesizare adresată autorităților competente, angajatul îl acuză pe rector de folosirea nelegală a fondurilor publice prin proiectul „Modernizarea infrastructurii educaționale universitare de nutriție și patologie animală a USMV Cluj-Napoca la Jucu”.

Contractul de lucrări atribuit către Asocierea TCI și K&K Studio de proiectare pentru suma de 28.919.522,19 lei, având ca obiect realizarea și proiectarea unui număr de 9 construcții, ar fi fost redus ulterior la 4 construcții, pentru „mascarea majorării prețului”, mai arată sursa citată.

Potrivit sesizării, s-a procedat ulterior la majorarea valorii investiției, la suma de 86.295.601 lei și majorarea contribuției din bugetul USAMV la 59.974.141,32 lei.

De asemenea, rectorul Cornel Cătoi este acuzat de cheltuirea unor sume importante de bani pentru studiile unor proiecte ce nu au fost niciodată implementate, printre care un restaurant studențesc în campus și o fermă de suine. Sesizarea a fost înaintată Ministerului Educației, Curții de Conturi, Agenției Naționale pentru Achiziții Publice și Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest.

Cum răspunde rectorul USAMV?

Rectorul Cornel Cătoi a declarat, la Cluj24, că aspectele sesizate privind fraudarea fondurilor publice nu sunt reale, iar proiectul și actualizarea indicatorilor tehnico-economici au fost realizate sub supravegherea îndeaproape a ADR. Rectorul susține că, în urma proiectării, au rezultat nevoia unor noi lucrări, inclusiv pentru refacerea structurii de rezistență a imobilelor existente, iar costurile au fost majorate în concordanță cu acestea.

„Nu este nicio fraudă. (…) Toate documentele sunt și la ADR, în toate etapele ne-am consultat și cu ADR-ul, licitația a fost făcută conform legii. Au fost modificări de bugete, într-adevăr, din cauza unor construcții în plus, a materialelor, a soluțiilor diferite, ca urmare a proiectării.

Nevoia pentru noi investiții a ieșit la iveală pe parcurs

S-au implicat colegii din Veterinară pentru a ieși o clinică funcțională, au fost adoptate niște componente în plus. Ne-au mutat locul construcțiilor cei de la CNAIR, să ne îndepărtăm de șosea. O altă construcție, pe care voiam să o reabilităm, s-a dovedit la un studiu de rezistență mai amănunțit, cu carotare, că nu rezistă și trebuie demolată parțial și refăcută structura de rezistență.

Așadar, sunt perfect justificate modificările, proiectul a fost verificat și de ADR. De asemenea, am trimis la minister documentele pentru modificarea indicatorilor tehnico-economici. Pentru verificarea proiectului am avut firmă de consultanță angajată de la început, plus cei de la noi din universitate, plus un alt expert proiectant, care a verificat soluțiile și prețurile rezultate în urma proiectării.

„Lucrurile sunt bine făcute”

Ca atare, din punctul meu de vedere, nu este nimic ilegal. Prețurile au crescut și din cauza inflației, și din cauza lucrărilor în plus rezultate, nu am niciun fel de dubii că lucrurile sunt bine făcute. (…) Noi nu plătim nimic decât pe etape de construire, care sunt conform proiectului: se termină o etapă, se face recepția, cu diriginte de șantier, cu expert, cu cei de la direcția tehnică, se verifică cantitățile, calitatea lucrărilor, iar toate cheltuielile de până acum au fost aprobate”, a declarat Cornel Cătoi.

„Imaginea universității este terfelită”

Rectorul califică acuzațiile aduse la adresa universității drept o încercare de a păta imaginea acesteia.

„Imaginea universității este terfelită de niște oameni care au fost implicați în toate aceste proiecte, cel care a sesizat a fost implicat în prima parte, cea de elaborare a proiectului, a fost chiar în subordinea lui, dar nici nu vreau să spun mai multe, pentru că știu de unde vin. Sunt presiunile din afară tocmai pentru că nu acceptăm niște compromisuri în privința patrimoniului universității”, a mai arătat Cătoi.

Întrebat dacă consideră această sesizare o răzbunare personală, rectorul USAMV a răspuns: „Cu siguranță”.

Contract pentru centru studențesc, semnat săptămâna aceasta

De asemenea, legat de presupusele studii ale unor proiecte ce nu au mai fost implementate, rectorul Cornel Cătoi a arătat că, chiar săptămâna aceasta, va fi semnat contractul de finanțare prin PNRR pentru unul dintre acestea – centru studențesc, inclusiv cu restaurant studențesc.

„Legat de restaurantul studențesc, am făcut studiul și este depus spre finanțare din PNRR, pentru îmbunătățirea structurilor dedicate studenților, iar poimâine o să semnăm contractul de finanțare, împreună cu Ministerul Educației, la Cluj. Nu se mai numește restaurant, este și restaurant, dar are și alte spații, club studențesc, centru media și așa mai departe, dar e acel studiu făcut în urmă cu ani de zile.

La ferma de porci, nu am făcut niciun studiu de fezabilitate. A fost la un moment dat pe lista de investiții, dar am avut alte priorități și nu s-a făcut studiu pentru ferma de porci.

Sunt studii realizate în cadrul a șase proiecte care nu au mai fost implementate din diferite cauze – inflație, război, pandemie și așa mai departe. Acest proiect, privind modernizarea de la Jucu, se bucură de interesul Medicii Veterinare, care produce în fiecare an suficienți bani încât să poată susțină construirea și funcționarea. Este implicată și Facultatea, și Consiliul de Administrare, plus Senatul, plus ADR-ul, semnatarul contractului. Cu toții ne-am asumat această creștere de cheltuieli din venituri proprii. (…) Facultatea și-a asumat astfel cheltuielile în plus și crede în această investiție”, a mai completat acesta.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EDUCATIE

Sport a la Cluj. CS Universitatea Cluj, TRADIȚIE și performanță. Ovidiu Vasu (director): Avem deja 57 de medalii de AUR în 2024

Publicat

u

Clubul Sportiv Universitatea Cluj. „100 ani de muncă, entuziasm, confruntări sportive pe pistele și terenurile de joc sau în sălile de sport”, scrie în prefața monografiei clubului apărută cu ocazia centenarului. 1919-2024, adică 105 ani de împliniri, bucurii, tristeți, greutăți, obstacole, permanență și existență perpetuă a ideii „U”. „U” reprezintă tradiţia sportivă, continuitatea şi performanţa în sport, de la 1919 şi până în prezent, fiind una din entităţile ce se identifică cu istoria Clujului şi a Transilvaniei ultimilor 105 ani.

Ovidiu Vasu este directorul clubului din 2008. Fost sportiv și antrenor de volei din 1997, el a fost cel care a înregistrat la OSIM sigla clubului și sloganul „Tradiție și performanță”. „Este cel mai mare club studențesc din țară și al treilea ca mărime după Dinamo și Steaua. Clubul are 22 de secții, 8 de jocuri sportive și 14 individuale. Ni s-a spus că sunt prea multe. Păi cele mai multe au o vechime de peste 70-100 de ani, să le lăsăm de izbeliște?”, spune Ovidiu Vasu.

u

Sport a la Cluj. CS Universitatea Cluj, TRADIȚIE și performanță. Ovidiu Vasu (director): Avem deja 57 de medalii de AUR în 2024

În prezent, sub sigla „U” îşi desfăşoară activitatea 22 de secţii sportive, atât pe echipe cât şi în discipline individuale: atletism, baschet masculin şi feminin, handbal masculin şi feminin, judo, rugby masculin şi feminin, volei masculin şi feminin, culturism & fitness, scrabble, tir sportiv, tir cu arcul, tenis, patinaj viteză, box, lupte, echitaţie, scrimă, schi fond și natație.

u

„Ne desfășurăm activitățile la Sala Sporturilor „Horia Demian”, de dimineața până seara, în cazul sporturilor de echipă, apoi în Parcul „Babeș”, la Cluj Arena, atletismul și culturismul, scrima la sala „Sonia Iovan”, tirul cu arcul pe terenurile de la Cora”, mai spune directorul.

u

Anul acesta, CS Universitatea Cluj are 2 sportivi la olimpiadă

Până acum, în acest an, clubul a obținut 57 de medalii de aur, 54 de argint și 57 de bronz, toate în competiții oficiale. În 2023 clubul a câștigat 113 medalii de aur. „Anul acesta cred că o să depășim bilanțul anului trecut. Toate secțiile au atins, la un moment dat, nivelul maxim de performanță. Evoluția acestora variază și depinde de mai mulți factori, despre care o să vă vorbesc altă dată”, spune Vasu.

Anul acesta, CS Universitatea Cluj are 2 sportivi la olimpiadă. Este vorba de Mădălina Amăistroaie, la tir cu arcul și de Alex Bologa, la judo, la Jocurile Paralimpice. „În 2016 am avut 9 sportivi la Olimpiada de la Sidney. Am făcut o solicitare la Comitetul Olimpic să fim reprezentanții cluburilor universitare în adunarea generală. Din păcate, încă n-am primit niciun răspuns”, spune Ovidiu Vasu.

u

Mădălina Amăistroaie, multiplă campioană națională, este originară din Rădăuți, a continuat la CSM Suceava și este studentă la Universitatea Babeș-Bolyai, la Facultatea de Matematică și Informatică. Este pentru prima dată cînd un sportiv din Cluj va concura în proba de tir cu arcul la Jocurile Olimpice.

u

Alex Bologa, sportivul cu deficiențe de vedere participant la Jocurile Paralimpice, se află pe sfârșit de carieră. „L-am întrebat ce vrea să facă pe mai departe și mi-a zis că ar vrea să se ocupe de sportivii cu deficiențe de vedere”, mai spune directorul.

u

Banii, vechea și noua problemă

Călcâiul lui Ahile este finanțarea. „Banii vin de la Ministerul Educației, în proporție de 70-75%, vreo 20% de la autorități și diferența până la 100% din sponsorizări. Din păcate legislația nu ne ajută. Ar trebui o lege care să permită companiilor să sponsorizeze performanța, să se introducă niște criterii de performanță la deductibilitate, adică banii să se îndrepte spre echipe de prim eșalon sau campioni naționali. Baza sportului românesc stă în cluburile sportive școlare, studențești și în cluburile de la Autoritatea Națională pentru Sport iar banii care se împart sunt foarte puțini”, spune Ovidiu Vasu.

Pereții clubului sunt plini de fotografii mai vechi sau mai noi dar și de foarte multe caricaturi ale gloriilor sportului clujean, creații ale maestrului Virgil Tomuleț, pe care acesta le-a donat clubului. Istoria și prezentul, o simbioză a sportului clujean care nu și-a spus încă ultimul cuvânt. Pentru că tradiția obligă la performanță…

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

GALERIE FOTO. Rezultate de excepție pentru sportivii Knights cheerleaders CCS Cluj-Napoca la Campionatele Europene

Publicat

De

Knights cheerleaders CCS Cluj-Napoca

Final de sezon de excepție pentru sportivii și instructorii Knights cheerleaders CCS Cluj-Napoca.

Aceștia s-au întors cu medalii de la Campionatului European de Cheerleading s-a desfășurat în complexul Oslofjord Convention Center din Norvegia.

Rezultate de excepție pentru sportivii Knights cheerleaders CCS Cluj-Napoca la Campionatele Europene

Cea de a 12-a ediție a Campionatului European de Cheerleading a fost pentru sportivii clujeni cea mai complexă și emoționantă deplasare organizată și trăită de membrii cluburilor din România reunite de către Federația de Cheer Sport.

Delegația de la Casa de Cultura a Studentilor Cluj Napoca a avut 40 de sportivi.

Federatia de Cheer Sport Knights of Transylvania CCS , ICU European Cheerleading Championships 2024 am 28.06.2024 in Oslofjord, Convention Center, No

Aceștia s-au pregătit intensiv timp de 10 luni pentru acest campionat, iar rezultatele au fost peste așteptări.

Federatia de Cheer Sport Knights of Transylvania CCS , ICU European Cheerleading Championships 2024 am 28.06.2024 in Oslofjord, Convention Center, No

 

Medalii și un loc cinci

Reușitele sportivilor clujeni:

  • Team Romania Juniors, locul 1 și medalie de aur la categoria Juniori Coed Advanced, nivel de dificultate 4. Din echipă au facut parte 11 sportivi Knights Cheerleaders CCS Cluj
  • Team Romania Youth, locul 3 și medalie de bronz la categoria Youth Coed Median, nivel de dificultate 3. Din echipă au facut parte 12 sportivi Knights Cheerlesders CCS Cluj.
  • Knights of Transylvania CCS Seniori, locul 5 la categoria Seniors Coed Elite, nivel de dificultate 5. 18 sportivi clujeni au făcut parte din echipă.

“Suntem cu atât mai mândri cu cât aceste rezultate excepționale ale loturilor naționale și cele de club au în spate munca și dedicarea continuă a unui staff incredibil”, au arătat reprezentanții clubului clujean.

Instructorii și coordonatorii din structura Knights of Transylvania CCS sunt:

  • Loredana Purcel – head coach al lotului național de juniori și asistent tehnic al echipei de seniori KOT
  • Andrei Baciu – asistent tehnic al lotului național de juniori
  • Grațian Mihălțan – asistent tehnic al lotului național de juniori
  • Florin Roman – asistent tehnic al lotului național de youth
  • Sandra Cașcaval – asistent tehnic al lotului național de youth
  • Daria Rotunjanu – asistent tehnic al lotului național de youth
  • Laura Kato – manager logistic și organizatoric al proiectului Team Romania 2024 și al deplasarii în Norvegia
  • Carmen Biriș – head coach al ehipei de seniori KOT CCS și coordonator general al proiectului Team Romania 2024.

Federatia de Cheer Sport Knights of Transylvania CCS , ICU European Cheerleading Championships 2024 am 28.06.2024 in Oslofjord, Convention Center, No

Federatia de Cheer Sport Knights of Transylvania CCS , ICU European Cheerleading Championships 2024 am 28.06.2024 in Oslofjord, Convention Center, No

Federatia de Cheer Sport Knights of Transylvania CCS , ICU European Cheerleading Championships 2024 am 28.06.2024 in Oslofjord, Convention Center, No

 

Foto: Facebook/ Knights cheerleaders

 

Citește mai departe

EDUCATIE

Cercetător de la UBBMed Cluj-Napoca, contribuții de top în revista Nature în domeniul medicinii SPAȚIALE

Publicat

Cercetătorul Laura Pătraș din cadrul grupului de Nanomedicină de la Facultatea de Biologie și Geologie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a avut recent două contribuții în prestigioasa revistă Nature și patru contribuții în revista Nature Communications, în domeniul medicinei spațiale.

Acestea au fost publicate în cadrul unui grup internațional de cercetare mai mare, condus de geneticianul Christopher Mason, de la Weill Cornell Medicine din New York. Colaborarea a fost posibilă prin intermediul unei stagiu postdoctoral al cercetătorului, la Weill Cornell Medicine, în laboratorul Prof. David Lyden.

Răspunsul fiziologic al corpului uman la zborul spațial

Articolele au fost publicate în pachetul SOMA al jurnalului Nature, constând în 44 de publicații, majoritatea fiind centrate pe misiunea Inspiration4 (SpaceX) din 2021, care a fost primul zbor în spațiu cu un echipaj format doar din civili. Experimentele au arătat că nu există riscuri majore în misiunile pe termen scurt pentru sănătatea astronauților.

„În urma experimentelor efectuate înainte, după, dar și în timpul zborului de trei zile pe orbita Terrei, s-a obținut cea mai cuprinzătoare perspectivă realizată până în prezent asupra răspunsului fiziologic al corpului uman la zborul spațial de scurtă durată.

Deși s-au putut observa numeroase schimbări la nivel molecular, celular și fiziologic (de exemplu stres oxidativ, neuroinflamație, activarea sistemului imunitar, etc.), majoritatea parametrilor măsurați au revenit la nivelul de bază după șase luni, sugerând că nu există riscuri majore”, a explicat cercetătoarea Laura Pătraș, pentru Cluj24.

Un atlas al biologiei umane în spațiu

Unul dintre articole („Overbey et al., 2024: The Space Omics and Medical Atlas (SOMA) and international astronaut biobank”) este dedicat prezentării inițiativei SOMA, un atlas al biologiei umane în spațiu și reprezintă o bază de date care integrează descoperirile mai multor misiuni spațiale (NASA, JAXA, SpaceX Inspiration4, Axiom, Polaris).

„Acest atlas medical marchează începutul medicinei spațiale de precizie care va ajuta la monitorizarea stării de sănătate și descoperirea unor măsuri pentru prevenirea riscurilor la care vor fi supuși astronauții în viitoare misiuni pe Lună sau Marte”, a mai arătat Laura Pătraș.

Rectorul UBB: „O felicit pentru aceste realizări”

„Colega noastră Laura Pătraș este un cercetător de talie internațională. Pe lângă aceste două articole în revista Nature, a mai avut luna aceasta încă trei publicații în „sistemul Nature” (revista Nature Communications), ceea ce poziționează noul program UBBMed din UBB School of Health vizibil în domeniul medicinei spațiale. O felicit pentru aceste realizări de excepție și vom gândi împreună cum dezvoltăm mai complex acest domeniu pe viitor în UBB”, declară rectorul UBB, prof. univ. dr. psih. Daniel David.

Cele cinci articole co-semnate de Laura Pătraș pot fi consultate la:

https://www.nature.com/articles/s41586-024-07639-y

https://www.nature.com/articles/s41586-024-07648-x

https://www.nature.com/articles/s41467-024-49211-2

https://www.nature.com/articles/s41467-024-48806-z

https://www.nature.com/articles/s41467-024-48841-w

Citește mai departe

EVENIMENT

Fundașul brazilian Léo Bolgado, transferat definitiv la CFR Cluj

Publicat

De

Leo Bolgado, CFR Cluj

Léo Bolgado devine jucător cu acte în regulă la CFR Cluj.

Clubul de fotbal din Gruia a anunțat că a ajuns la un acord cu Leixões, privind transferul definitiv al fundașului brazilian Léo Bolgado.

Fundașul brazilian Léo Bolgado, transferat definitiv la CFR Cluj

Cu 118 meciuri în carieră, apărătorul de 25 de ani a evoluat până acum în Portugalia, arată reprezentanții CFR Cluj.

La nivel de tineret, Bolgado a îmbrăcat tricoul celor de la Académica de Coimbra, iar la seniori, stopperul a jucat în prima ligă pentru Casa Pia, dar și pentru Leixões în eșalonul secund.

În tricoul celei din urmă, formație pentru care a evoluat și în sezonul recent încheiat, Léo a jucat 72 de meciuri, reușind să marcheze de 8 ori.

Foto: Facebook/CFR Cluj

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax