ECONOMIE
Serviciul de programare online a fost extins în toate magazinele E.ON

Serviciul E.ON eBooking a fost extins în toate magazinele și punctele de lucru E.ON, accesul clienților fiind realizat exclusiv în baza unei programări prealabile pentru toate operațiunile care necesită interacțiunea cu agenții E.ON.
Măsura are în vedere îmbunătățirea confortului clienților noștri, care vor evita timpii de așteptare la vizita în magazinele E.ON, fiind asigurat un flux adecvat de clienți pentru o deservire corespunzătoare și pentru soluționarea solicitărilor într-un timp optim.
Din iulie, serviciul E.ON eBooking este funcțional în magazinele din Alba Iulia, Arad, Baia Mare, Bârlad, Bistrița, Botoșani, Comănești, Deva, Dorohoi, Onești, Pașcani, Petroșani, Rădăuți, Roman, Suceava, Turda și Zalău.
La magazinele din Bacău, Cluj-Napoca, Iași, Piatra-Neamț, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara serviciul este activ încă din luna martie a acestui an.
Programările se fac parcurgând următorii pași:
- se accesează pagina https://www.eon.ro/programare-online;
- se selectează magazinul, se introduc datele personale și datele programării;
- clienții primesc prin e-mail codul programării;
- clienții se prezintă în magazin, în ziua și la ora aleasă;
- clienții introduc codul programării în aparatul de emitere tichete și sunt preluați imediat de către un consultant E.ON.
Aplicația oferă posibilitatea alegerii unei zile și a unui interval de timp optim pentru solicitant. Totodată, serviciul permite anularea/modificarea unei programări deja efectuate.
Fără programare
Nu este nevoie de programare pentru clienții care vizitează magazinele E.ON în scopul plății facturilor prin intermediul robotului BRD sau pentru cei care doresc să efectueze operațiuni folosind serviciul MyOffice.
Ca alternativă la vizita în magazin, clienții ne pot contacta pentru rezolvarea solicitărilor și de la distanță prin:
- accesarea contului E.ON Myline pe eon.ro/myline sau în varianta de aplicație mobilă, non-stop, respectiv a serviciului suport clienți pe eon.ro/servicii-suport-clienti, non-stop, care nu necesită interacțiunea cu agenți E.ON;
- serviciul E.ON Chat, disponibil pe eon.ro, pentru răspunsuri generice;
- apelarea Call Centerului la 0265 200 900, de luni până vineri, între orele 8:00-20:00, tarif normal din orice rețea.
Mai multe informații privind produsele și serviciile E.ON Energie România pot fi obținute accesând: www.eon.ro.
Despre E.ON Energie România
E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,4 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 17 ani.
De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit peste 1,9 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,7 miliarde de euro.
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

ACTUALITATE
Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii.
Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.
Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.
Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.
Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.
Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.
”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.
Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.
De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.
Dosar retrimis procurorului
Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.
S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.
Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.
Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.
EVENIMENT
Conducerea CFR Cluj: Suntem mândri de tot ceea ce am realizat până acum. Intrare liberă la barajul pentru Conference League

Conducerea clubului CFR Cluj a transmis un mesaj la finalul campionatului și a spus că echipa ocupă locul 3 pe podiumul Superligii, poziție care îi asigură prezența la barajul pentru participarea în Conference League. Pentru meciul de baraj cu FC U Craiova 1948, intrarea este liberă.
”În urma meciurilor, s-a stabilit podiumul acestui sezon! După 62 de meciuri în toate competițiile, dintre care 30 de victorii, echipa noastră încheie acest sezon al Superligii pe locul 3, poziție care ne asigură prezența la barajul pentru participarea în Conference League!
Suntem mândri de tot ceea ce am realizat până în acest moment, în ciuda tuturor greutăților și a încercărilor din acest sezon! Am fost protagoniștii unor momente unice, cu rezultate remarcabile, obținând inclusiv o calificare istorică în primăvara europeană, în care ne-am duelat, de la egal la egal, cu Lazio
Chiar dacă dezamăgirea, în contextul în care nu am câștigat campionatul și în acest an, este o parte naturală a jocului, asta nu ne reprezintă! Ceea ce ne definește însă este modul în care răspundem la obstacole, cum învățăm din greșeli și cum evoluăm ca echipă!
Munca familiei CFR
Suntem mândri și, în același timp, recunoscători pentru toată munca pe care întreaga familie CFR a depus-o până acum! Când spunem „familie” ne referim la absolut toată lumea care ne-a susținut, a muncit și a fost alături de noi indiferent de situație, în frunte cu finanțatorul nostru, jucătorii, întreaga conducere tehnică și administrativă, toți colegii noștri care muncesc zi de zi pentru binele clubului, dar și suporterii, cei care au trăit alături de noi cele mai intense emoții!
Chiar dacă play-off-ul se încheie aici, lupta pentru Europa continuă! Ne așteaptă meciul de baraj contra FC U Craiova 1948, partida care ne poate asigura prezența în Conference League! Intrarea tuturor spectatorilor va fi liberă la acest meci”, a anunțat conducerea CFR Cluj.
Sursa foto: Fotbal Club CFR Cluj – Facebook

Ca urmare a faptului că președinta Ungariei, Novak Katalin, a publicat un material video de la pelerinajul de Rusaliile Catolice de la Şumuleu Ciuc cu imnul Ținutului Secuiesc, MAE „a transmis dezaprobarea fermă”, scrie Mediafax.
„Ca urmare a mesajelor publice transmise de Președintele Ungariei, inclusiv pe pagina de Facebook, în contextul vizitei private cu caracter religios pe care o întreprinde zilele acestea în România, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări. MAE român l-a contactat prompt pe ambasadorul Ungariei în România și a transmis dezaprobarea fermă cu privire la faptul că, în pofida repetatelor apeluri ale părții române la manifestarea reținerii în declarații și mesaje publice în contextul vizitelor private efectuate de oficiali și politicieni ungari în România, și în contextul vizitei din aceste zile au fost lansate mesaje publice neadecvate, precum cel care vizează o regiune istorică a României”, potrivit unui comunicat de presă.
Potrivit sursei citate, în context, a mai fost precizat faptul că astfel de declarații „nu corespund dezideratului promovării unei relații pragmatice, de bună vecinătate și colaborare dintre cele două țări, în interesul nemijlocit al cetățenilor români și ungari indiferent de etnie, precum și spiritului Tratatului de înțelegere, cooperare și bună vecinătate dintre România și Republica Ungară (semnat la Timișoara, la 16 septembrie 1996) și Declaraţiei de Parteneriat Strategic dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Ungare pentru Europa secolului XXI (adoptată la Budapesta, la 29 noiembrie 2002)”.
Preşedinta Ungariei, Novak Katalin, a fost prezentă sâmbătă la pelerinajul de Rusaliile Catolice de la Şumuleu Ciuc. Ulterior, aceasta a publicat pe Facebook un material video de la eveniment, cu imnul Ținutului Secuiesc.
EVENIMENT
CFR Cluj-Farul, 1-2. Echipa din Gruia încheie play-off-ul cu un EȘEC, dar se CALIFICĂ în barajul pentru Conference League

În ultima etapă a play-off-ului Superligii, CFR a primit vizita campioanei Farul. Deși a suferit o nouă înfrângere, grație victoriei celor de la Sepsi pe terenul Universității Craiova, formația lui Dan Petrescu a rămas pe locul al 3-lea, și urmează să joace cu „U” Craiova 1948 în finala barajului pentru Conference League. Golurile au fost înscrise de către Daniel Bîrligea (min.15), respectiv Louis Munteanu (min.42 și 62).
Echipele de start:
CFR CLUJ: Scuffet-Manea, Burcă, Kolinger, Peteleu-Fică, Cvek, Boateng, Petrila-Janga, Bîrligea
REZERVE: Sava-Camora, Hoban, Bordeianu, Muhar, Filip, Krasniqi, Yeboah, Maglica
ANTRENOR: Dan Petrescu
FARUL CONSTANȚA: Buzbuchi-Sîrbu, Larie, Boli, Baravykas-Băluță, Artean, Casap-Mazilu, Munteanu, Sali
REZERVE: Aioani-Nedelcu, Grameni, Doukoure, Banu, Cercel, Stoian, Morar, Mateus
ANTRENOR: Gheorghe Hagi
Stadion: „Dr. Constantin Rădulescu”
Arbitru: Bîrsan Marcel / Asistenți: Marinescu Vasile, Ghinguleac Radu Adrian
Desfășurarea partidei
CFR a început în forță repriza, dar a terminat-o în corzi. Bîrligea a reușit să deschidă scorul în min.15, când a înscris în urma unui șut din interiorul careului. În min.42, Munteanu a profifat de o pasă greșită a lui Boateng și l-a învins pe Scuffet cu o execuție la vinclu care nu i-a lăsat nicio șansă portarului italian. Oaspeții au avut ocazia de a trece în avantaj după ce Manea a comis un henț în interiorul careului, fază în urma căreia marinarii au primit penalty. De această dată Munteanu nu a mai fost la fel de inspirat, iar stoperul clujenilor a parat execuția jucătorului de la Farul.
Jocul slab al fostei campioane a României a continuat și în repriza secundă. În min.59, formația lui Hagi a primit un nou penalty după ce Burcă l-a faultat în careu pe Munteanu. Atacantul celor de la Farul a avut nervii mai tari de această dată și a transformat lovitura de la 11 metri. La scurt timp Boateng a avut ocazia de a egala, însă șutul acestuia a lovit bara porții lui Buzbuchi. Cu toate că a pierdut ultimul meci din play-off, CFR a terminat în fața Universității Craiova și va juca în barajul pentru Conference League.
Daniel Cucu-Kovaci

Recep Tayyip Erdogan, președintele în exercițiu, şi-a proclamat, duminică seară, victoria în turul al doilea al scrutinului prezidenţial din Turcia şi le-a mulţumit susţinătorilor, scrie Mediafax.
„Am încheiat turul al doilea al scrutinului prezidenţial prin beneficii aduse naţiunii noastre. Aş vrea să exprim recunoştinţă naţiunii mele pentru că ne-a oferit o zi a democraţiei. Câştigătorii alegerilor din 14 mai şi din 28 mai sunt cei 85 de milioane de locuitori ai ţării noastre”, a declarat Recep Erdogan, într-un discurs rostit la Istanbul.
Recep Tayyip Erdogan a obţinut 52,07% din voturi în al doilea tur al scrutinului prezidenţial, iar candidatul alianţei opoziţiei, Kemal Kilicdaroglu, 47,93%, conform datelor centralizate după numărarea a 99% din voturi, informează agenţia de presă Anadolu şi publicaţia Hurriyet.
La nivel oficial, Consiliul electoral din Turcia a anunţat, până acum, datele după numărarea a 75% din voturi, care indică pentru Recep Erdogan scorul de 53,4% şi pentru Kemal Kilicdaroglu 46,5%.
Foto: Facebook