ACTUALITATE
SCANDAL la Cluj. Bărbat cercetat de poliție după ce l-a BĂTUT pe un altul pe un câmp în Sâncraiu
Polițiștii Secției 8 Rurală Huedin au fost sesizați, prin apel 112, despre faptul că în comuna Sâncraiu, pe un teren agricol, ar fi avut loc un conflict între 2 persoane.
Scandalul a pornit între doi bărbați moercuri seara. Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că pe fondul unor neînțelegeri, a izbucnit un conflict între un bărbat de 46 de ani și un altul de 50 de ani, ambii din comuna Sâncraiu.
În urma discuțiilor dintre cei doi, bărbatul de 46 de ani l-ar lovit cu pumnul în zona feței și i-a aplicat o lovitură cu un obiect contondent peste spate bărbatului de 50 de ani.
În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.
Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
ACTUALITATE
Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni
În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii.
Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.
Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.
Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.
Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.
Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.
”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.
Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.
De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.
Dosar retrimis procurorului
Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.
S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.
Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.
Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.
EVENIMENT
Clujeanul care a înjunghiat două persoane în noaptea de Revelion, arestat 30 de zile. Până acum a fost în spital
Tânărul care a înjunghiat o femeie și un bărbat în noaptea de Revelion, la Turda, a fost arestat preventiv, anunță polițiștii clujeni.
Acesta este cercetat și pentru violare de domiciliu.
Clujeanul care a înjunghiat două persoane în noaptea de Revelion, arestat 30 de zile. Până acum a fost în spital
Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turda au reținut, în 8 ianuarie, un tânăr de 26 de ani, în urma unui conflict sesizat la data de 31 decembrie 2024.
Din cercetările efectuate a rezultat că, pe fondul consumului de alcool, între tânăr și un bărbat de 37 de ani, respectiv o femeie de 39 de ani, a izbucnit un conflict, în cadrul căruia tânărul ar fi devenit violent față de cei doi.
Ulterior, tânărul s-a deplasat la locuința acestora, unde a pătruns fără drept și le-ar fi provocat leziuni cu un cuțit.
Agresorul s-a rănit singur cu cuțitul și a fost internat împotriva voinței
Potrivit polițiștilor clujeni, în timpul altercației, tânărul s-ar fi rănit singur, având nevoie de îngrijiri medicale. Ulterior, a fost internat involuntar într-o unitate medicală pentru evaluare. După externare, la data de 8 ianuariea, în baza probatoriului administrat, polițiștii au dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore.
Miercuri, 9 ianuarie, cel în cauză a fost prezentat Judecătoriei Turda, care a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile. Cercetările sunt continuate sub aspectul infracțiunilor de lovire sau alte violențe și violare de domiciliu.
EVENIMENT
FOTO. Ard AFUMĂTORILE la Cluj. Incendiu la Turda, extins la o casă de locuit. Acoperișul a fost distrus
Un incendiu a izbucnit miercuri la Turda. Flăcările au cuprins o afumătoare și s-a extins la acoperișul casei.
Este al doilea incendiu care a izbucnit miercuri la o afumătoare în județul Cluj. Din fericire nu au fost victime.
Ard AFUMĂTORILE la Cluj. Incendiu la Turda, extins la o casă de locuit. Acoperișul a fost distrus
Pompierii din cadrul Detașamentului Turda au încheiat în urmă cu câteva minute o intervenție pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie de pe strada Cânepiști din municipiul Turda.
Incendiul a izbucnit de la o afumătoare de aproximativ 30 de metri pătrați și s-a extins parțial la o casă de locuit. Drept urmare, aproximativ 30 de metri pătrați din acoperișul casei au fost afectați.
Forțele ISU Cluj au reușit să împiedice propagarea focului la o altă casă de locuit situată în imediata apropiere.
Pe parcursul intervenției, nu au existat persoane care să solicite îngrijiri medicale. Au acționat trei echipaje, cu trei autospeciale cu apă și spumă.
Foto: ISU Cluj
„U” Cluj, liderul Superligii, este cu ochii pe Hisham Layous, extremă stânga în vârstă de 24 de ani de la Maccabi Tel Aviv. Campioana din Israel a plătit pentru el 900.000 de euro în vara lui 2024.
Este vorba despre israelianul Hisham Layous, extremă stânga cu 1 gol în 18 apariții pentru Maccabi. Jucător rapid, capabil să-și scoată adversarii din joc, Layous a început stagiunea ca titular, dar a pierdut echipa în ultima vreme, bifând cea mai recentă apariție pe 12 decembrie.
„U” Cluj „vânează” o extremă stângă din Israel. Este cotată la 800.000 de euro
Clujenii vor să profite de această situație și să-l împrumute până în vară cu opțiune de transfer definitiv, conform publicației israeliene One citată de GSP.
Universitatea a luat legătura cu reprezentanții campioanei din Israel și așteaptă acum răspunsul acestora.
Nu este o mutare simplu de înfăptuit, în condițiile în care Layous a costat-o 900.000 de euro pe Maccabi și în contextul în care antrenorului Zarko Lazetic nu îi surâde ideea de a-și pierde dintre soluții, fiind adeptul rulării întregului lot.
Maccabi l-a cumpărat pe Layous de la Hapoel Tel Aviv, unde acesta a evoluat vreme de două sezoane, mandat soldat cu 5 goluri și 11 pase decisive în 55 de meciuri. Pe transfermarkt.de, el este cotat la 800.000 de euro.
Fost internațional de tineret, Layous a intrat în vara lui 2024 în circuitul primei reprezentative din Israel, fiind rezervă neutilizată în meciurile amicale cu Ungaria și Belarus.
Foto: captură YouTube
EVENIMENT
SONDAJ. Bagaje și rezervări de locuri în avion, SUPRATAXATE cu până la 125% față de prețurile reale de unele platforme de turism
Dintr-un sondaj realizat de compania aeriană Ryanair reiese că unele platforme și agenții de turism online își suprataxează clienții cu până la 125% față de prețurile reale. De exemplu, agenția de turism online eDreams a aplicat cea mai mare majorare, taxând clienții de peste două ori prețul real (27,49 de euro) pentru un bagaj de 10 kg care costă doar 11,99€ pe site-ul Ryanair, arată sondajul realizat de operatorul aerian, citat de publicația specializată pe știri din aviație Boarding Pass.
Potrivit sondajului pentru luna ianuarie publicat joi de Ryanair, eDreams, Vola și Booking continuă să suprataxeze consumatorii cu până la 125% față de prețurile Ryanair.
SONDAJ. Bagaje și rezervări de locuri în avion, SUPRATAXATE cu până la 125% față de prețurile reale de unele platforme de turism
Un exemplu oferit de Ryanar este al platformei Vola din România care a suprataxat consumatorii (16,50 euro) pentru un loc rezervat care costă doar 8 euro pe site-ul Ryanair, în timp ce Booking a aplicat suprataxe (între 7% și 27%) pentru tarifele aeriene, care sunt mult mai ieftine dacă sunt rezervate direct pe site-urile companiilor aeriene.
Într-un comunicat de presă, Ryanair cere măsuri împotriva acestor platforme online care suprataxează, cum ar fi eDreams, Vola și Booking.com, și solicită guvernelor UE și autorităților pentru consumatori să ceară ca aceste agenții de turism online să ofere consumatorilor prețuri transparente, la fel cum fac acum partenerii cu care lucrează Ryanair.
„Sondajul nostru din ianuarie continuă să arate că unele platforme, cum ar fi eDreams, Vola și Booking.com, continuă să suprataxeze consumatorii neștiutori cu adaosuri dăunătoare de peste 125% peste prețurile Ryanair, sau prețuri umflate peste tarifele aeriene care sunt mult mai ieftine atunci când sunt rezervate direct pe site-ul fiecărei companii aeriene, așa cum se arată mai sus”, precizează Ryanair.
Sursa: Hotnews