Connect with us

EVENIMENT

Sabău, după „U”-CFR Cluj, 1-1: Să joci cu atâta lume în tribune înseamnă să-ți câștigi APRECIEREA și RESPECTUL fanilor

Publicat


sabau 3

Joi seara, „U” Cluj a terminat la egalitate, 1-1, cu CFR Cluj, într-un meci din Cupa României. Antrenorul Universității, Ioan Ovidiu Sabău, s-a declarat mulțumit de rezultat și a mulțumit publicului pentru atmosfera creată.

„Mai mult ne-am studiat în prima repriză, nu a riscat nimeni. Noi n-am avut răbdare să ținem mingea, să-i alergăm, am jucat lent. Am avut câteva momente în care puteam juca simplu, dar s-a pierdut mingea.

Mi-a fost teamă că vom suferi fizic, a trebuit să mă adaptez la joc. Am avut două situații 1 la 1 cu portarul, dar au avut și ei câteva ocazii. Cred că rezultatul e echitabil”, a declarat Sabău.

„Vreau să le mulțumim spectatorilor. Să joci cu atâta lume în tribune… înseamnă să-ți câștigi aprecierea și respectul fanilor. Noi în ultimele meciuri am avut un joc plăcut, rezultate foarte bune, iar ei ne-au încurajat.

Trebuie să câștigăm cu FC Botoșani ca să ne calificăm în sferturi, ne dorim foarte mult asta”, a mai spus Sabău.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

IMPORTANT. Târgul locurilor de muncă la Cluj Arena din Cluj-Napoca. Se oferă peste 800 de job-uri

Publicat

cluj arena

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Cluj, organizează Târgul Locurilor de Muncă și Orientare în Carieră 2024, eveniment organizat cu sprijinul ANOFM / FII Informat. Evenimentul va avea loc, vineri, în incinta Cluj Arena, între orele 09:00 – 14:00.

Târgul Locurilor de Muncă și de Orientare în Carieră ediția 2024 își propune să reunească, pe de o parte universitățile clujene, mediul preuniversitar, împreună cu mediul de business din județul Cluj, prin participarea unor angajatori reprezentativi pentru piața forței de muncă.

Pentru persoane aflate în căutarea unui loc de muncă

”Evenimentul de la Cluj Arena face parte din categoria măsurilor active de stimulare a ocupării implementate de către AJOFM Cluj, în calitate de Serviciu Public de Ocupare, măsuri destinate corelării cererii și ofertei de pe piața muncii, și se adresează tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, elevi, studenți viitori absolvenți, șomeri, persoane care doresc să își schimbe locul de muncă sau care doresc să își îmbunătățească competențele educaționale și profesionale”, arată AJOFM.

Târgul beneficiază de prezența a celor mai mari 25 angajatori din județul Cluj, cu o ofertă de pest 800 de locuri de muncă vacante, şi de prezența celor mai mari universități din Cluj care vor asigura prezentarea ofertelor de studii pentru anul şcolar 2024-2025.

Universități prezente

Astfel, la eveniment vor participa Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj Napoca, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca şi Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir”, care vor promova ofertele de şcolarizare ale facultăților membre, la care se adaugă ofertele de formare profesională ale Agenției Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Cluj și Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților Cluj.

De asemenea, va avea loc și o activitate de mediere pentru Penitenciarul Gherla, pentru persoanele care urmează a fi eliberate din cadrul secției externe femei a Penitenciarului.

Licee prezente

Evenimentul va beneficia și de prezența elevilor din clasele terminale de la unitățile de învățământ preuniversitar din Cluj-Napoca, precum Colegiul de Servicii Turism „Napoca” Cluj-Napoca, Liceul Teoretic „Eugen Pora” Cluj-Napoca, Liceul Teoretic „Gelu Voievod” Gilău, Liceul Teoretic „Victor Babeş” Cluj-Napoca, Liceul Waldorf Cluj-Napoca, Liceul Teoretic „Elf” Cluj-Napoca, Colegiul Tehnic Energetic Cluj-Napoca, Colegiul Economic „Iulian Pop” Cluj-Napoca, Colegiul Tehnic Ana Aslan Cluj-Napoca.

Citește mai departe

EVENIMENT

Metroul din Cluj, cel mai întârziat proiect la nivel național din PNRR.Clujul, incapabil să ducă proiecte de infrastructură mare

Publicat

După eșecul centurii metropolitane, a cartierului Lombului, apoi cel al Tineretului, și în esență, a tuturor marilor proiecte de infrastructura din Cluj-Napoca, Emil Boc, fără a mai surprinde pe nimeni, împinge spre “linie moartă” și proiectul metroului.

Ieri, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a evidențiat faptul că metroul de la Cluj este cel mai întârziat proiect din Planul Național de Redresare și Reziliență, menționând faptul că la Cluj nu a fost realizată nici măcar delimitarea de șantier, în condițiile în care până la finalul anului ar trebui executate cel puțin 50% din lucrări.

Magistrala M6 din București, finanțată pe aceeași axă, inregistrează astăzi un progres real, aproximativ 30% din lucrări fiind deja efectuate.

Nu este nici diriginte de șantier

Actuala administrație PNL de la Cluj-Napoca nu a demonstrat capacitatea necesară pentru a gestiona proiecte de o asemenea amploare și importanță. Până astăzi, în proiectul Metroului de la Cluj, nu este contractat nici măcar un diriginte de șantier.

„Aceasta nu este prima dată când administrația PNL nu face față unui proiect major; situația centurii ocolitoare este un alt exemplu relevant de gestionare defectuoasă”, susține Dan Morar, candidat consiliul local Cluj-Napoca.

Un proiect atât de popularizat, singurul proiect major propus de această administrație pentru rezolvarea problemelor de trafic din Cluj-Napoca, suferă din cauza întârzierilor și a lipsei de coordonare eficientă.

Proiecte implementate

“Este evident că este necesară o schimbare de abordare și o implicare mai activă și eficientă în gestionarea proiectelor de infrastructură din Cluj-Napoca.

Partidul Social-Democrat Cluj este pregătit să colaboreze cu toate părțile implicate pentru a ne asigura că astfel de proiecte sunt implementate cu succes, respectând termenele și standardele de calitate”, susține Aurelia Cristea, candidat PSD pentru Primăria Cluj-Napoca.

CMF: 21240002

 

 

Citește mai departe

EDUCATIE

Brățara care convertește muzica în vibrații, locul I la concursul UTCN ”IoT Student Challenge”

Publicat

De

bratara

Echipa de studenți a UTCN, care a inventat brățara Rhythm Touch, a câștigat locul I la concursului ”Internet of Things Student Challenge 2024”, arată organizatorii. Brățara convertește muzica în vibrații și se adresează persoanelor cu deficiențe de auz.

Brățara a fost dezvoltată de echipa formată din patru studente în anul IV la Automatică și Informatică Aplicată: Bara Iulia, Mihali Mărioara, Popa Ioana-Andreea şi Rizel Maria-Cătălina, care au fost recompensate cu suma de 7.000 de lei.

Echipa s-a calificat și în finala Innovation Labs (Demo Day) la București în 28 mai, unde premiul cel mare este de 500.000 de euro.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Doi olandezi rătăciți noaptea în Beliș, SALVAȚI de salvamontiștii clujeni. Operațiunea a durat șase ore

Publicat

De

Olandezi salvați de salvamontiștii clujeni

Doi olandezi care s-au rătăcit la Beliș au fost recuprați în siguranță de salvamontiștii clujeni.

Cei doi au ajuns într-o zonă foarte greu accesibilă, în miezul nopții, și nu au mai știut pe unde să se întoarcă.

Doi olandezi rătăciți noaptea în Beliș, SALVAȚI de salvamontiștii clujeni. Operațiunea a durat șase ore

În urma unei operațiuni de noapte, care a durat aproape șase ore, cei doi salvatori montani aflați în serviciul de permanență în Baza Salvamont Beliș au reușit să-i găsească și să-i evacueze olandezii care s-au rătăcit într-o zonă extrem de greu accesibilă.

Aceștia și-au abandonat mașina cu care se aflau și au pornit pe jos înspre un drum, însă s-au rătăcit în noapte între cele două brațe ale lacului de acumulare Beliș, au precizat reprezentații Serviciului Public Județean „Salvamont-Salvaspeo” Cluj.

Accesul cu mașina a fost imposibil

Salvatorii montani au fost alertați prin serviciul unic de urgență 112.

Aceștia au reușit să identifice persoanele rătăcite și să ajungă la ele după ce au fost nevoiți să înconjoare, cu mașina din dotare, apoi pe jos, unul dintre brațele lacului, nefiind altă cale de acces.

Cei doi cetățeni olandezi au fost găsiți și recuperați în siguranță, operațiunea finalizându-se, joi, în jurul orei 4 dimineața.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax