Connect with us

EVENIMENT

Restaurantele, cafenelele și instituțiile de cultură se DESCHID la INTERIOR în Turda, Dej și Gherla

Publicat


Rata incidenței cazurilor de Covid-19 continuă să scadă în județul Cluj. Luni, aceasta era de 3,01 cazuri la mia de locuitori. Astfel, în mai multe municipii se pot deschide restaurantele, cafenelele, cinematografele și instituțiile de cultură la interior.

La Cluj-Napoca, unde rata incidenței a scăzut la 2,98, la Turda (2,83), Dej (2,39) și Gherla (2,96), restaurantele, cafenelele, cinematografele și sălile de spectacole se pot deschide la interior, dar la o capacitate de 30%.

În județ, municipiul Câmpia Turzii (4,91) și orașul Huedin (4,50) au rămas cu restricții de weekend, care vor fi ridicate, însă, în noaptea de Înviere, când se va putea circula fără declarație pe proprie răspundere până la ora 5 dimineața.

De altfel, această restricție va fi ridicată de Paști și în Sic, localitatea care are cea mai mare rată de infectare din județ – 8,36 cazuri de Covid-19 la mia de locuitori, dar și în Dăbâca, unde rata incidenței era luni de 8,04.

Alte localitățile unde rata incidenței era luni mai mare de 4 cazuri de Covid-19, sunt Cojocna, Cornești, Feleacu, Jucu, Mărgău, Mihai Viteazu, Sâncraiu, Tritenii de Jos și Viișoară.

Niciun caz de Covid-19 în șase localități din Cluj

Luni, În Ciucea, Mărișel, Panticeu, Ploscoș, Secuieu și Suatu nu se înregistra niciun caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

 

 

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Se întrerupe CURENTUL în anumite localități din Cluj. Care sunt acestea

Publicat

Pană majoră de curent în Florești

Distribuție Energie Electrică România anunță întreruperea furnizării curentului în câteva localități din Cluj în vederea efectuării anumitor lucrări.

Adresa:

BELIS, CIURTUCI, Strada PRINCIPALA INTEGRAL
BELIS, DEALU BOTII, Strada PRINCIPALA INTEGRAL
BELIS, GIURCUTA DE SUS, Strada PRINCIPALA INTEGRAL
BELIS, POIANA HOREA, Strada PRINCIPALA INTEGRAL
BELIS, SMIDA, Strada PRINCIPALA INTEGRAL
CALATELE, CALATA, Strada PRINCIPALA INTEGRAL
MARGAU, BOCIU, Strada PRINCIPALA INTEGRAL
MARGAU, BUTENI, Strada PRINCIPALA INTEGRAL
MARGAU, CIULENI, Strada PRINCIPALA INTEGRAL
MARGAU, RACHITELE, Strada PRINCIPALA BETA ENERGIE SRL
MARGAU, RACHITELE, Strada PRINCIPALA INTEGRAL
MARGAU, SCRIND-FRASINET, Strada PRINCIPALA INTEGRAL
MARGAU, Strada PRINCIPALA INTEGRAL
MARGAU, Strada PRINCIPALA PRIMARIA MARGAU; SPRING ENERGIE SRL
SANCRAIU, Strada PRINCIPALA 202-305

Interval: 13/11/2024 09:00 – 13/11/2024 17:00
Durata: 8h : 0′

Se întrerupe CURENTUL în anumite localități din Cluj. Care sunt acestea

Adresa:

TURDA, Strada PETRU MAIOR DOMENIUL PUBLIC
TURDA, Strada PETRU MAIOR PARTIAL

Interval: 13/11/2024 09:00 – 13/11/2024 11:00
Durata: 2h : 0′

Adresa:

IARA, BURU, Strada PRINCIPALA ZONA CABANA BURU
IARA, BURU, Strada PRINCIPALA ZONA DEPOZIT BURU
MOLDOVENESTI, Strada PRINCIPALA INTEGRAL
MOLDOVENESTI, Strada PRINCIPALA ZONA CABANE – INTEGRAL
IARA, BURU, Strada PRINCIPALA ZONA CABANA BURU
IARA, BURU, Strada PRINCIPALA ZONA DEPOZIT BURU
MOLDOVENESTI, Strada PRINCIPALA INTEGRAL
MOLDOVENESTI, Strada PRINCIPALA ZONA CABANE – INTEGRAL

Interval: 12/11/2024 14:00 – 12/11/2024 15:00
Durata: 1h : 0′

Adresa:

MOLDOVENESTI, Strada PRINCIPALA PARTIAL — ZONA PREFABRICATE /POD PESTE ARIES

Interval: 12/11/2024 08:00 – 12/11/2024 15:00
Durata: 7h : 0′

Adresa:

IARA, BURU, Strada PRINCIPALA ZONA CABANA BURU
IARA, BURU, Strada PRINCIPALA ZONA DEPOZIT BURU
MOLDOVENESTI, Strada PRINCIPALA INTEGRAL
MOLDOVENESTI, Strada PRINCIPALA ZONA CABANE – INTEGRAL
IARA, BURU, Strada PRINCIPALA ZONA CABANA BURU
IARA, BURU, Strada PRINCIPALA ZONA DEPOZIT BURU
MOLDOVENESTI, Strada PRINCIPALA INTEGRAL
MOLDOVENESTI, Strada PRINCIPALA ZONA CABANE – INTEGRAL

Interval: 12/11/2024 08:00 – 12/11/2024 09:00
Durata: 1h : 0′

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. ACCIDENT la Gherla. Două mașini implicate. Bărbat ÎNCARCERAT

Publicat

accident

Un accident a avut loc, duminică, la ieșirea din Gherla spre Cluj-Napoca. Au fost implicate două mașini. Un bărbat este încarcerat.

accident

„Pompierii din cadrul Detașamentului Dej intervin în aceste momente la un accident rutier petrecut la ieșire din Gherla spre Cluj-Napoca. Din primele date, în accident au fost implicate două autoturisme, iar în interiorul unuia dintre acestea se află blocat un bărbat. La o primă evaluare, acesta prezintă multiple traumatisme, dar este conștient și cooperant.

VIDEO. ACCIDENT la Gherla. Două mașini implicate. Bărbat ÎNCARCERAT

De asemenea, doi bărbați și o femeie necesită îngrijiri medicale. La fața locului au fost trimise două autospeciale, o ambulanță SMURD și un echipaj SAJ”, a transmis ISU Cluj.

Update:

În cele din urmă, doar bărbatul aflat în autoturism și pe care pompierii l-au deblocat a necesitat îngrijiri medicale. Acesta, împreună cu celelalte 3 persoane implicate în accident, au refuzat transportul la spital.

Citește mai departe

EVENIMENT

ADR Nord-Vest angajează un EXPERT tehnic dezvoltare regională. Care sunt condițiile

Publicat

Agenția de Dezvoltare Regională

ADR Nord-Vest scoate la concurs un post vacant de Expert tehnic dezvoltare regională în cadrul Biroului Planificare Strategică/ DIRIPP, pe perioadă determinată de 24 luni, cu normă întreagă.

Responsabilități cheie / Atribuții:

– Analiza nevoilor și potențialului regiunii: Realizarea de studii și analize pentru identificarea nevoilor prioritare și a resurselor disponibile în regiune;
– Elaborarea și actualizarea Planului de Dezvoltare Regională 2028-2034: Contribuirea la redactarea, actualizarea și implementarea Planului de Dezvoltare Regională , asigurând alinierea cu obiectivele strategice ale Uniunii Europene și ale României.
– Coordonarea consultărilor publice: Organizarea și participarea la consultări cu autoritățile locale, organizațiile neguvernamentale, mediul privat și alte părți interesate pentru a integra opiniile și nevoile comunității în PDR.
– Monitorizarea și evaluarea Planului de Dezvoltare Regională 2021 -2027: Urmărirea implementării priorităților și acțiunilor din cadrul PDR, evaluarea progresului, identificarea eventualelor dificultăți și propunerea de soluții.
– Actualizarea bazelor de date și rapoarte periodice: Gestionarea și actualizarea bazelor de date cu informații despre proiectele regionale și realizarea de rapoarte periodice pentru monitorizarea progresului, evaluare și informare a factorilor de decizie.
– Monitorizarea evoluțiilor legislative ale politicii de coeziune: Urmărirea modificărilor și noilor direcții stabilite de Comisia Europeană pentru politica de coeziune post-2027, adaptând strategia și prioritățile regionale pentru aliniere cu noile cerințe.
– Elaborarea de propuneri pentru alinierea regională cu politica de coeziune: Dezvoltarea de propuneri și strategii prin care regiunea Nord-Vest să respecte obiectivele de coeziune post-2027, inclusiv orientările legate de tranziția verde, digitalizare, inovare și incluziune socială.

Cerinţe:

Educaţie şi calificări:

Studii universitare, absolvite cu diplomă de licență în următoarele domenii (în conformitate cu Hotărârea nr. 412 din 23 aprilie 2024)

– Domeniul de licență: Geografie, Științe Administrative, Sociologie, Științe Politice, Economie, Administrarea afacerilor, Urbanism.

Experienţa:

-Minimum 2 ani experiență în proiecte cu finanțare nerambursabilă, ulterior licentierii.

Constituie avantaj pentru experiența anterioară : activitatea în domeniul planificării strategice – SDL, SIDU, PATJ, SDJ, Strategii Naționale etc.

Abilităţi şi competenţe:

– Gândire analitică și de sinteză: Capacitatea de a analiza date complexe și de a extrage informații relevante pentru dezvoltarea Planului, sintetizând și corelând multiple surse de informații și abilitatea de a anticipa tendințele viitoare, riscurile și oportunitățile pe termen lung, esențială pentru elaborarea unei strategii;
– Abilități de cercetare și evaluare: Competențe solide în colectarea, interpretarea și evaluarea datelor economice, sociale și de piață pentru a înțelege contextul actual și a formula priorități relevante pentru Regiunea Nord-Vest.
– Abilitatea de lucru cu legislația relevantă și cadrul politicilor publice pentru a asigura conformitatea și aplicabilitatea strategică în contextul regional, național sau internațional.
– Abilități de Comunicare în limba engleză (B2)
– Abilitatea de a utiliza instrumente software pentru realizarea analizelor;

Beneficii:

– pachet salarial atractiv,  tichete de masă,  pachet de servicii  medicale, mediu de lucru profesional și competitiv, condiții de muncă la standarde înalte, posibilități crescute de dezvoltare profesională.

Bibliografia pentru concurs:

– Legea nr.315/2004 privind dezvoltarea regională în România, cu modificările și completările ulterioare; (https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/53040 )
– Noțiuni de bază despre Politica de coeziune a Uniunii Europene / Cadrul strategic de programare (https://www.europarl.europa.eu/erpl-app-public/factsheets/pdf/ro/FTU_3.1.1.pdf )
– Planul de Dezvoltare Regională (PDR) Nord-Vest 2021-2027 (https://www.nord-vest.ro/adr-nv-2/dezvoltare/planuri-de-dezvoltare-regionala/ )
– HOTĂRÂRE nr. 379 din 23 martie 2022 privind aprobarea Metodologiei de elaborare, implementare, monitorizare, evaluare și actualizare a strategiilor guvernamentale (https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/253158 )
Informaţii organizatorice:

Anunţul privind concursul organizat va fi transmis la AJOFM și va fi postat pe site-ul ADR Nord-Vest în data de 07.11.2024.

Persoanele interesate, care întrunesc cerinţele obligatorii specificate, vor transmite până în data de 21.11.2024, ora 16.00 următoarele documente pe email la adresa resurse.umane@nord-vest.ro:

– copie document de identitate;
– CV datat şi semnat;
– scrisoarea de intenţie cu data depunerii şi semnătura;
– copii după documentele de studii;
– copii după documentele care atestă experienţa profesională (conform cerinţelor), semnate, cu număr de înregistrare de la angajator;
– copii după orice documente oficiale legale, relevante pentru dovedirea formărilor/certificărilor şi/sau a cunoştinţelor dobândite (semnate şi cu număr de înregistrare);
– cazierul judiciar (valabil 6 luni de la data eliberării) sau declaraţie pe propria răspundere că nu există înscrisuri în cazierul judiciar.

Comunicarea rezultatelor privind eligibilitatea candidaților se va face telefonic și/sau pe email până la data 25.11.2024, până la ora 16.00; candidații care întrunesc cerinţele obligatorii ale postului vor fi invitați să se prezinte la proba scrisă.

Proba scrisă (testare scrisă a cunoştinţelor din domeniul de specialitate conform bibliografiei, testul de cunoştinţe operare PC-Word şi Excel, precum şi testul de Limba Engleză) se va desfăşura la sediul secundar al A.D.R. Nord-Vest de la adresa din Cluj-Napoca, str. Donath nr. 53 A, Cluj în data de 28.11.2024, începând cu ora 10.00. Durata examinării este în medie de 3 ore.

Comunicarea rezultatelor obţinute la proba scrisă (test scris, test de operare PC şi test de Limba Engleză) se va face telefonic și/sau pe email până la data de 02.12.2024, ora 16:00.

Interviurile de selecţie se vor desfăşura în data de 04.12.2024, la ora comunicată de către comisie, la sediul secundar al A.D.R. Nord-Vest de la adresa din Cluj-Napoca, str. Donath nr. 53A, Jud. Cluj. La interviul de selecţie vor participa doar candidaţii care au obţinut punctajul minim necesar pentru promovarea în etapa de interviu.

Comunicarea rezultatelor obţinute la interviul de selecţie şi respectiv rezultatele finale ale concursului se va face până la data de 06.12.2024, după finalizarea lucrărilor comisiei de recrutare şi selecţie.

Citește mai departe

EDUCATIE

Viitorul sună bine: ORBIS, aplicația clujeană care calculează amprenta personală de carbon, CÂȘTIGĂTOARE la Gala DpIT 2024

Publicat

gala dpit

Academia DpIT („Descoperă-ți pasiunea în IT), a organizat joi, la Cluj-Napoca, a X-a ediție a unei expoziții care le-a oferit șansa unor tineri studenți și elevi să își etaleze invențiile tehnologice. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul FSEGA (Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor) iar publicul prezent a avut posibilitatea de a interacționa cu tinerii care speră ca prin invențiile lor să rezolve o parte din problemele cotidiene. Mai multe echipe de elevi clujeni au fost premiate.

gala dpit

Asociația DpIT, un sprijin real pentru tineri

Asociația DpIT este o organizație non-guvernamentală, non-profit care sprijină tinerii în cea mai importantă etapă din viața lor. Scopul academiei constă în oferirea unei perspective în cariera IT tinerilor, dar și dezvoltarea unor caracteristici personale, ca de pildă: familiarizarea cu lucrul în echipă, asumarea de roluri și responsabilități, dezvoltarea spiritului antreprenorial etc. Astfel, prin acest eveniment, DpIT contribuie la recunoașterea Clujului ca important centru de educație și dezvoltare în IT.

Tinerii români, speranțe mari în domeniul tehnologiei

România poate fi sigură de un lucru: avem tineri talentați în domeniul tehnologiei. Cei 120 de participanți de anul acesta au creat aplicații sau prototipuri de aplicații. Una dintre aplicațiile care au prezentat un interes considerabil este aplicația Bear Aware. Vlad, manager și membru al echipei care a creat aplicația, ne spune că pasiunea s-a pentru tehnologie a apărut atunci când tatăl său și-a cumpărat un laptop.

gala dpit

Viitorul sună bine: ORBIS, aplicația clujeană care calculează amprenta personală de carbon, CÂȘTIGĂTOARE la Gala DpIT 2024

„Am început să mă joc pe el, apoi am descoperit că eram curios cum se fac jocurile video și am început să caut tutoriale pe net”, spune Vlad despre prima incursiune în lumea digitală. Aplicația realizată de Vlad și echipa lui are menirea de a preveni oamenii în cazul în care se află urși în apropiere. Practic, aplicația este conectată la un sistem de camere care monitorizează mișcările urșilor. În momentul în care un urs este în apropiere se va primi o notificare în aplicație iar cu ajutorul unei brățări adiționale persoana în cauză, prin apăsarea unui buton poate alerta urgențele.

gala dpit

Tot o aplicație destinată prevenirii pericolelor este SafetyBuddy. Darius alături de echipa sa provin de la Colegiul ,,Elena Cuza” din capitală. Aceștia au dezvoltat o aplicație care monitorizează pericolele de pe străzi în timp real. Darius ne spune că această inițiativă a pornit din dorința de a ajuta oamenii să ajungă în siguranță la destinație. Același lucru este spus și de Vlad, cordoonatorul echipei: ,,Am vrut să facem ca fiecare oraș să fie mai sigur”. El consideră că este o problemă reală pentru care trebuia găsită o soluție. Aplicația funcționează pe principiul de Google Maps, care a fost adăugată în programul lor. Astfel, se poate căuta un pericol pe hartă, iar dacă în apropiere se află o amenințare aplicația va anunța.

gala dpit

„Acești tineri sunt minţi sclipitoare pe care ne dorim să le păstrăm aici, în România”

O altă aplicație care ar putea fi utilă în viitor este OP Traffic. David, elev în clasa a 10-a, a lucrat la acest proiect ca grafic designer. Pasiunea lui David pentru tehnologie a început când era mic, atunci când a făcut un curs de robotică. Ulterior a ajuns la un liceu cu profil matematică-informatică. S-a alăturat acestui proiect deoarece i s-a părut interesant. Aplicația pe care a creat-o împreună cu echipa lui este un sistem inteligent bazat pe camere video și AI care optimizează fluxul traficului în timp real, colectând date. Astfel, aplicația controlează traficul și optimizează timpul de așteptare.

gala dpit

Liliana Ștefan-Cazacu, președintele Asociației DpIT, organizatorul programului declară: „Azi încununăm munca de 6 luni a elevilor înscriși în Asociația DpIT. Acești tineri sunt minţi sclipitoare pe care ne dorim să le păstrăm aici, în România. Au demonstrat că sunt o generaţie capabilă nu doar să îşi imagineze viitorul, ci şi să-l construiască, dacă li se oferă sprijinul necesar. De aceea, este esenţial ca şi alţi actori sociali şi economici să participe activ, prin contribuţii concrete, în susţinerea creativităţii şi progresului lor.”

gala dpit

Cine sunt premianții?

Premiul I, în valoare de 4.200 de lei a mers la echipa Orbis, mentorată de Motogna Victor și Virciu Cristian de la Wolfpack Digital. Aplicația creată ne face atenți la amprenta personală de carbon, oferind provocări ecologice personalizate, menite să vindece planeta.

gala dpit

Premiul II, în valoare de 3.100 de lei, a fost obținut de echipa Remend, mentorată de Băjenaru Sorin Ionuț de la Bosch România. Aplicația sprijină persoanele cu dizabilități motorii, furnizând un set de tehnologii avansate care facilitează accesul la mobilitate.

gala dpit

gala dpit

Premiul III, în valoare de 3.000 de lei, a fost câștigat de echipa NutriCheck, mentorată de Ghinea Alin și Hrihoreanu Radu de la Kronsoft Development. Aplicația promovează un stil de viață sănătos, printr-un program de nutriție echilibrată.

Au mai fost acordate și premii speciale:

Premiile GlobalLogic au mers către echipele: Pose Track, mentorată de Cornea Ciprian, Bee Voting, mentorată de Lemnariu Flaviu-Rareș și PlantFlow, mentorată de Ghinea Alin și Hrihoreanu Radu.

Premiul Bosch a fost câștigat de echipa Op Traffic, mentorată de Bajko Peter în Accenture România.

Premiul Accenture a fost acordat echipei CloudCargo, mentorată de Ani Dan Gabriel, de la Betfair România Development.

De asemenea, Asociația DpIT a acordat un premiu special echipei Otto’s World, mentorată de Bran Daniel.

Ultimul premiu acordat a fost Premiul Publicului care a fost câștigat de echipa Bee Voting, mentorată de Lemnariu Flaviu-Rareș.

gala dpit

Așadar, și ediția din anul acesta și-a atins scopul, oferind tinerilor români posibilitatea să performeze în domeniul tehnologiei.

Alexandru Mocan

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax