Connect with us

EVENIMENT

RECENZII. Ce spun TURIȘTII despre RESTAURANTELE clujene: „Ospătarul mi-a spus să nu mai vin”

Publicat


outdoor dining gfca9e2492 1280

Aflat în inima Transillvaniei, Cluj-Napoca este orașul de pe Someș unde istoria și cultura se îmbină cu contemporaneitatea, localitatea fiind una dintre cele mai mari atracții turistice din România. Renumit pentru diversitate, modernitate și pentru faptul că e un centru studențesc, s-ar putea spune că orașul e de 5 stele. Dar cum rămâne cu ospitalitatea? După recenziile la hoteluri, le-am răsfoit și pe cele lăsate de turiști la restaurante, pentru a vedea cât de mulțumiți sunt de primirea și mâncarea ardelenilor.

Cea mai mare problemă identificată de către vizitatorii restaurantelor a fost timpul mare de așteptare. Însă recenziile, cu mici excepții, sunt pozitive.

În ceea ce privește așteptarea fără sfârșit a vizitatorilor, unul dintre ei a lăsat o recenzie de la fața locului.

„Suntem de o oră și jumătate aici și încă așteptăm după mâncare, deși restaurantul e pe jumătate gol. Ne-au spus că e o masă mare a copiilor, fiind o aniversare, acesta fiind motivul întârizierii. Dacă nu poți servi 30 de oameni simultan, înseamnă că mai bine închizi restaurantul. Cu toate că mâncarea a fost bună, experiența a fost un dezastru”, a spus un utilizator străin într-o recenzie pe tripadvisor.com.

Un altul a avut o experiență similară.

„Zama era unul dintre restaurantele mele preferate din Cluj. Până acum. Am rezervat o masă pentru 4 adulți la ora 15 și am plecat la 16:40 fără să mâncăm pentru că nu au reușit să ne aducă mâncarea în tot acel timp. Ne-au ignorat, nu și-au cerut scuze”, a precizat acesta.

„Mâncarea sărăcăcioasă, am așteptat o oră și jumătate în restaurant, în ciuda faptului că nu era plin. Nu recomand dacă îți e foame”, se arată într-un alt comentariu.

Citește și FOTO. Povestea primului restaurant AFRICAN din Cluj. Pela a venit la studii: Nu m-am gândit că voi avea propria afacere

amalfi gf3ecc879b 1280

Sunt și restaurante care fac față aglomerației

Cu toate acestea, există restaurante clujene care, în ciuda aglomerației, fac față comenzilor.

„Aflat chiar în centrul orașului, pub-ul e plin în weekend. Totuși, personalul e prompt și amabil, indiferent de numărul clienților care cer încă o bere simultan.

Am fost într-o seară de vineri, când era TIFF-ul. Am primit ce am cerut fără să așteptăm prea mult, a fost o seară superbă”, a comentat un vizitator, legat de O’Peter’s Irish Pub & Grill.

Astfel, se poate trage concluzia că nu este o problemă generală, ci una particulară.

restaurant g21122d741 1920

Citește și RECENZII. Ce spun TURIȘTII cazați în hotelurile CLUJENE. Furt în hotel de 5 stele, gălăgie și alte nemulțumiri

Alte nemulțumiri: „Ospătarul mi-a spus să nu mai vin”

Printre problemele sesizate de oameni în recenzii, s-a numărat și cantitatea de mâncare primită.

„Gramajul nu a fost bun, calitatea mizerabilă. Foarte dezamăgit. Mai bine mergi la McDonald’s”, a susținut un utilizator.

Printre comentariile pozitive s-au strecurat și câteva ale oamenilor care au avut experiențe neplăcute cu ospătarii.

„Personalul a fost nepoliticos, ba chiar mi-a spus să nu mai vin”, a precizat cineva.

„Ospătarul m-a văzut mâncând cu greu pastele și m-a întrebat dacă totul e în regulă. M-am plâns de faptul că pastele nu au fost bine gătite, iar el s-a întors și a plecat. La sfârșit, am întrebat de ce m-a mai întrebat cum mi se pare mâncarea și mi-a spus că pe toți îi întreabă asta. Ca și cum a fost doar o curiozitate. Nu voi mai reveni, prea scump pentru curiozități de genul acesta”, a menționat altcineva.

Așadar, există și nemulțumiri, dar semnificativ mai puține când vine vorba de experiența oamenilor la restaurantele clujene, majoritatea fiind cazuri particulare, probleme la nivel intern: personal insuficient care nu face față comenzilor sau personal nepoliticos.

E important ca angajatorii să ia pulsul constant și să țină cont de feedbackul primit, pentru a îmbunătăți serviciile, pentru a preveni situații neplăcute în care ospătarii ajung să le spună clienților să nu mai vină la locație.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EDUCATIE

Bărbat lovit mortal de tren. ISU Cluj n-a mai putut să-l ajute

Publicat

De

cfr sine de tren

Un bărbat a fost lovit mortal de un tren, vineri seară, în Cluj-Napoca.

„Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au fost solicitați în urmă cu puține momente să intervină în apropiere de strada Fabricii de Zahăr, lângă trecerea la nivel cu calea ferată, unde un bărbat a fost lovit de tren.

Din nefericire, victima prezintă leziuni incompatibile cu viața. Am intervenit cu o autospecială cu modul de descarcerare”, informează ISU Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident cu 3 maşini. Un tânăr de 19 ani nu a păstrat distanţa

Publicat

De

livada 5

Un accident în care au fost implicate 3 maşini a avut loc vineri seară în Livada.

„La data de 29 septembrie a.c., în jurul orei 20.00 a fost sesizat un eveniment rutier, produs între 3 autovehicule pe DN1C – E576, în localitatea Livada.

Din primele cercetări efectuate la fața locului, polițiștii au constatat că pe sensul de mers Cluj-Napoca spre Gherla, un tânăr de 19 ani, care se afla la volanul unei autoutilitare, nu ar fi păstrat distanță suficientă în raport cu autovehiculul din fața sa, intrând în coliziune cu o autoutilitară, care a fost proiectată într-un autoturism.

În urma evenimentului au fost înregistrate doar pagube materiale.

Testările cu aparatul etilotest au indicat rezultate negative”, informează IPJ Cluj.

*imagine de arhivă

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Barcă furată, recuperată de poliţiştii clujeni. Care e valoarea bărcii

Publicat

De

barca furata

Poliţiştii clujeni din Huedin au reuşit să recupereze o barcă car fusese furată de pe lacul Tariniţa şi dusă în Mărişel.

„La data de 28 septembrie a.c. polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin, în baza activităților și a informațiilor de interes operativ, au identificat, în comuna Mărișel, o barcă de agrement în valoare de peste 6.000 de lei, care ar fi fost sustrasă în perioada 12 – 15.07.2020 de pe malul lacului de acumulare Tarnița.

Ambarcațiunea a fost descoperită în posesia unui bărbat de 30 de ani, din comuna Mărișel, care nu a putut prezenta documente specifice de proveniență. Totodată, în contextul verificărilor, polițiștii au constatat că a fost schimbată culoarea originală a ambarcațiunii.

În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, în vederea stabilirii situației de fapt și a împrejurărilor în care a fost comisă fapta”, informează IPJ Cluj.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

FOTO. Jungla urbană a Clujului. Vegetația invadează TROTUARELE. Ce măsuri a luat Primăria

Publicat

vegetatie 6

Acum câteva luni, Cluj24 trăgea un semnal de alarmă în ceea ce privește faptul că există porțiuni de trotuare, din ce în ce mai multe, invadate de vegetație, pietonii fiind astfel obligați să circule pe carosabil, expunându-se accidentelor. Cine trebuie să se ocupe de această problemă? RADP sau proprietarii terenurilor lăsate în paragină ori care nu-și toaletează copacii de pe proprietate?

vegetatie 1

vegetatie 2

vegetatie 3

Citește și: Atunci când NATURA își cere drepturile. Un trotuar din Cluj, INVADAT de vegetație. Pietonii în PERICOL

Cluj24 s-a adresat Primăriei Cluj și a primit următorul răspuns:

„Ca urmare a solicitării dvs. vă comunicăm următoarele:

În conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 191/2009, privind buna gospodărire a municipiului
Cluj-Napoca, Art. 5, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 lei la 1000 lei
„neefectuarea lucrărilor de curățenie și întreținere a terenurilor, spațiilor verzi, căilor de acces,
parcărilor, zonelor din preajma garajelor din imediata apropiere a imobilelor pe care le dețin sau își desfășoară activitatea, astfel încât acestea să fie în permanență curate, cu un aspect corespunzător și îngrijit” și Art. 7, pct.23, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 lei la 1000 lei ,,neluarea măsurilor de menținere în perfectă stare de curățenie a terenurilor pe care le dețin sau le utilizează sub orice formă.”

vegetatie 4

vegetatie 5

vegetatie 7

Precizăm că în perioada 01.01.2022 – 25.09.2023 polițiștii locali din cadrul Serviciului
Control protecția mediului au întocmit 765 de înștiințări (somații) cu termene de conformare pentru
neîntreținerea terenurilor în stare corespunzătoare prin luarea măsurilor de cosire și toaletare a
vegetației, iar pentru neconformare la măsurile dispuse, au aplicat un număr de 193 de procese-
verbale de constatare a contravenției, în valoare totală de 91.050 lei”, a transmis Primăria Cluj.

Având în vedere că pe anumite străzi situația nu s-a schimbat de ani de zile, întrebarea este dacă nu cumva amenzile sunt prea mici, având în vedere că nu generează nicio  reacție din partea unor proprietari?

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax